magyarfutball.hu

2011.08.24 Eppel Márton a Holland NEC Nijmegen csapatába igazolhat!

A 19 éves támadó várható szerződtetését hivatalosan a klub honlapján jelentették meg a hollandok, hozzátéve, hogy az MTK-tól érkező Eppel Márton pénteken még az ilynkor szokásos orvosi vizsgálaton vesz még részt, ezután kerülhet véglegesen a NEC keretébe.

A játékost képviselő CMG menedzseriroda részéről Pataky Tibor igazgató megkeresésünkre megerősítette a hírt, de mint elmondta az átigazolás még nem vehető biztosra.

- A játékos ma este érkezik Nijmegenbe, ahol ezt követően valóban orvosi vizsgálat vár rá, közben a szerződésével kapcsolatos utolsó részletek tisztázására van még szükség. A két klub megállapodása, és a játékos egyéni kondícióit tartalmazó szerződés az, ami még véglegesítésre vár, de azt gondolom, hogy e tekintetben már nem várható drámai fordulat. Gyakorlatilag nyár eleje óta zajlottak az egyeztetések, és bár szerettük volna, ha hamarabb létrejön az egyezség, bizonyos okok miatt mindez az átigazolási szezon hajrájára maradt. A NEC játékosmegfigyelői az elmúlt években többször is látták Eppelt az MTK-ban, illetve a korosztályos válogatottakban is. A végső döntést idén júniusban a touloni tornán hozták meg, azt követően kezdődtek el a konkrét egyeztetések.

Az U21-es válogatott csatárról, akit évek óta figyeltek Nijmegenből, már az első nyilvános vélemény is megszületett a klubnál.

- Eppel Márton egy rendkívül ígéretes játékos, és a NEC csapatánál még tovább fejlődhet - mondta a klub technikai vezetője, Carlos Aalbers.