magyarfutball.hu

2023.09.02 Vécsei Bálint Japánba igazol!

A Ferencvárostól szerződése lejártával az előző idény végén távozó 30 éves középpályás, Vécsei Bálint korában Olaszországban és Svájcban is volt légiós – most Ázsiában is kipróbálja magát. A 12-szeres válogatott játékos mezszáma a 6-os lesz a japán csapatban.
„A legjobbamat fogom nyújtani, hogy bajnokok legyünk, minden erőmet arra fordítom, hogy együtt jussunk fel a csúcsra! Hajrá, Kobe!” – köszöntötte a szurkolókat Vécsei Bálint a klubhonlapon.
kép
A Vissel Kobe játékosa volt 2018 és 2023 között az FC Barcelona egykori kiválósága, Andrés Iniesta. Egybehangzó sajtóértesülések szerint rövidesen aláírhat a klubnál a jelenleg csapat nélküli spanyol játékos, Juan Mata, aki legutóbbi klubja, a Galatasaray előtt többek között a Manchester United, a Chelsea és a Valencia labdarúgója volt.

Vécsei új csapata a tavasz-őszi lebonyolítású japán bajnokságban 25 forduló után a második helyen áll, egy ponttal lemaradva az éllovas Jokohama F. Marinos mögött. A japán Szuperliga 1997-es elindulása óta a Vissel Kobe legjobb eredménye a 2021-es bronzérem, illetve a Császár-kupa 2019-es megnyerése volt.