magyarfutball.hu

2023.06.17 Vécsei Bálint távozik a Ferencvárostól!

Külön utakon folytatja Vécsei Bálint és a Ferencvárosi Torna Club. A 12-szeres magyar válogatott középpályás négy bajnoki címet és egy MOL Magyar Kupát nyert az FTC futballistájaként, három és fél év után távozik.

Vécsei Bálint szerződtetését 2019. december 28-án jelentettük be. A középpályás kétszeres válogatottként érkezett, értékes nemzetközi tapasztalattal, hiszen korábbi klubjával, a svájci Luganóval többször is szerepelhetett az UEFA Európa-ligában.

Vécsei Bálint 2020. január 25-én, a Paksi FC ellen 4-0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen mutatkozott be az FTC színeiben. Első félévében további 11 meccsen lépett pályára, így tagja volt a 2019/2020-as szezon bajnokcsapatának.

A következő, 2020/2021-es évad nem kezdődött jól Vécsei számára, sérülés miatt a szezon jelentős részét, így a Bajnokok Ligája selejtezőit és főtáblás meccseit is kihagyni kényszerült. Ezzel együtt is 14 bajnokin, valamint három kupameccsen jutott szóhoz, így pályafutása második magyar bajnoki címét ünnepelhette. Meghatározó pillanat volt, amikor „halhatatlanná” vált, miután 2021. február 3-án góllal vette ki a részét az Újpest FC idegenbeli, 4-0-s legyőzéséből.

A 2021/2022-es szezon fontos változást hozott el Vécsei Bálint ferencvárosi pályafutásában, a Sergei Rebrovot váltó Peter Stöger ugyanis az első pillanattól kezdve megadta neki a bizalmat. Így tett később az osztrák tréner tisztségét átvevő Sztanyiszlav Csercseszov is, ennek köszönhetően Vécsei Bálint négy BL-selejtezőn, hat UEL-csoportmeccsen, 25 bajnokin és három kupameccsen szerepelt, sőt, többévnyi kihagyás után visszakerült a magyar válogatottba is. A szezont 2022. április 24-én az Újpest elleni hazai derbin szerzett góljával koronázta meg – ez a találat már csak azért is emlékezetes, mert az FTC azzal a győzelemmel biztosította be újabb, 33. bajnoki elsőségét. Mindemellett is tagja volt a MOL Magyar Kupát megnyerő Fradinak.

Vécsei Bálint a mögöttünk hagyott idényben is fontos tagja volt a Ferencvárosnak, a középpályás UEL-menetelésünk során mind a hat csoportmeccsen, valamint a nyolcaddöntős mérkőzéseken is játszott. A csoportszakasz nyitányán gólpasszt osztott ki a Trabzonspor ellen hősies küzdelemben megnyert összecsapáson, a 2. körben pedig győztes gólt szerzett az AS Monaco otthonában. A középpályás egyszer-egyszer eredményes volt a válogatottban és az OTP Bank Ligában is, az évad végén pedig negyedszer is bajnokságot nyert a Fradival, amelynek csapatkapitánya volt a Bicske vendégeként lejátszott kupameccsen.

Vécsei Bálint minden sorozatot és felkészülési időszakot figyelembe véve összesen 119 mérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosban, amelynek színeiben nyolc gólt szerzett. Köszönjük az FTC-ért tett szolgálatait, további pályafutásához sok sikert kívánunk!