magyarfutball.hu

2013.06.25 Bosnjak magyar állampolgár lett

A Haladás frissen igazolt balhátvédje az első ötben szeretne végezni.

Predrag Bosnjak az NB I-ben szerepló Szombathelyi Haladás első nyári szerzeménye. A Veszprém baloldali védőjével már a télen megegyezett a Hali, azonban a labdarúgó szerződése csak most járt le korábbi klubjánál, ezért a múlt hét szerdai első edzésen csatlakozott a zöld-fehérekhez. Nem sok időt töltött azonban Szombathelyen a 27 éves játékos, mivel csütörtökön Szerbiában magyar állampolgársági eskütétel, szombaton pedig az esküvője várt rá. A magyarul kiválóan beszélő, immáron magyar-szerb Bosnjak honlapunknak mesélt sűrű hétvégéjéről.

- Csütörtökön volt az eskütétel és minden rendben zajlott, megkaptam a magyar állampolgárságot - kezdte a korábban Nyíregyházán is megforduló védő. - A szabadkai konzulátuson került rá sor, nagyon szép ceremónia volt, ahol a magyar kultúrába és történelembe is betekintést nyerhettünk, majd a magyar himnusszal ért véget a program. Örülök, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot. Az esküvőm szombaton volt, egy Szabadka melletti tónál. Én is és a feleségem is a környéken nőttünk fel, ott laktunk. Nem volt nagy lagzi, csak 70-80 vendéget hívtunk, a család és a közeli ismerősök voltak ott. Életem egyik legszebb hétvégéjén vagyok túl.- Milyenek az első benyomásai a Haladás csapatáról?
- Nagyon boldog vagyok, amiért Szombathelyre igazoltam. Tetszik a csapat és az egész légkör kiváló. A mester is nagyon korrekt ember, már többször beszélgettem vele. Csak jót tudok mondani az eddigi tapasztaltakról. Miután télen aláírtam a Haladáshoz, utána mindig figyelemmel kísértem a csapat szereplését, és örömmel konstatáltam, hogy szinte az összes meccsen jobb volt ellenfelénél a Hali. Úgy gondolom, hogy szép eredményekkel zárta a csapat a legutóbbi évet.

- Mit vár a szezontól, mit gondola, hova érhet oda az együttes?
- Úgy gondolom, hogy a Haladásnak az első ötbe van a helye. Egy ilyen nagyszerű közösségnek, amit ráadásul ilyen jó edző irányít, annak a tabella elején kell végeznie. Szombathelyen minden a helyén van, és örülnék, ha az első öt helyért tudnánk harcba szállni. Az a célom, hogy amikor pályára lépek, akkor jól játsszak. Mindent bele fogok adni, és ezer százalékot szeretnék kiadni magamból - nyilatkozta Predrag Bosnjak.