magyarfutball.hu

2004.02.05 Máté Péter nagy esélye

Visszatérve Éger Lászlóra: fel van adva a lecke a szakmai vezetésnek, miként pótolhatja a szurkolók által az ősz "legjobb debreceni hátvédjének" is megválasztott középső bekket. Nos, az exdunaújvárosi futballista helyettese a Loki mindössze 19 esztendős védője, a hosszú sérülésből felépülő Máté Péter is lehet.
"Nem örültem Éger László sérülésének, bár ezzel nőttek az esélyeim, hogy pályára lépjek a belgák ellen – mondta az olimpiai válogatott játékos. – Ez azonban csak akkor lehetséges, ha visszanyertem a sérülés előtti formámat, és ezért még sokat kell dolgoznom. A felkészülés alatt teljes értékű munkát végeztem, remélem, a Bruges elleni meccsig utolérem magam."
A Mamut becenévre hallgató labdarúgó a 2002–03–as idény végén sérült meg: a bal hátsó combizma szakadt el, gerincideg-becsípődés is nehezítette a gyógyulást, ráadásul a rehabilitációs gyakorlások idején többször újra megsérült. "Türelmetlen voltam, talán túlságosan is siettettem a visszatérést– merengett utóbb az őszi szezont masszázzsal, illetve hát- és hajlítóizom-erősítéssel töltő játékos, akinek elsősorban lelkileg volt megterhelő, hogy csak szurkolásával segíthette csapatát. – Számomra egészségesen is fontos a nyugodt háttér, ezért is jelentett sokat, hogy a nehéz időszakban mellettem állt a családom, a barátnőm, illetve a barátaim, akik mindig segítettek, amikor magam alatt voltam."
Máté az FC Bruges elleni párharccal kapcsolatban kifejtette, akárcsak az előző rivális görög PAOK Szaloniki kapcsán, ezúttal is optimistán tekint a páros mérkőzés elé, mondván: "Csak tanulhatunk a két meccsből, amelyeknek nem mi vagyunk az esélyesei, de ahogy a többiek, én is bízom a csapatban."