magyarfutball.hu

portré: Orosz Márk
© mlsz.hu, 2014
alias
Magic
A szegedi C. Ronaldo
Séró báró
nemzetiség
Magyarország
életkor
34 éves
poszt
csatár
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
FC Crotone
2009 - 2010
Atletico Arezzo
2009 - 2010
US Catanzaro 1929 (kölcsönben)
2010
Cavese
2010 - 2011
Szeged 2011
2011. szeptember 15 - 2012. június 14
Ferencvárosi TC
2012. június 15 - 2014. augusztus
Lombard Pápa Termál FC (kölcsönben)
2013. július 01 - 2014
Dunaújváros PASE
2014. augusztus - 2016. február 2
Mezőkövesd Zsóry FC
2016. február 2 - 2017. június
Soroksár SC
2017. június 23 - 2021. június
FC Ajka
2021. július - 2022
eredmények / elismerések
?
portré: Orosz Márk
2013-ban a Ferencváros játékosaként© magyarfutball.hu

FC Crotone, 2009-2010

...
A Crotonéval a harmadosztályban megnyertük a bajnokságot, ám nem maradtam ott, ami egy kicsit furcsa történet. Jól éreztem magam, a futball is ment, és lélekben készültem a Serie B-re, ami azért egy elég nívós bajnokság. Bár marasztaltak, sajnos rossz döntést hoztam, és visszamentem máshová a harmadik ligába.2


Atletico Arezzo, 2009-2010

Egy olasz menedzser mit szépítsem, telebeszélte a fejem 19 évesen azzal, hogy minek nekem a Serie B, úgysem fogok játszani, és sajnos hallgattam rá. Ő felvette a sok pénzt, én pedig ott találtam magam egy olyan helyen, amely tele volt kiöregedett első- és másodosztályú játékosokkal, én meg ülhettem a lelátón. Ez egy nagyon speciális közeg abból a szempontból, hogy tényleg nem szeretik játszatni a fiatalokat. Én teljesen megértettem Koman Vladimirt, amikor ült a kispadon, holott a pályán lett volna a helye, tudom, hogy ő is megszenvedte ezt kint. Én azt tapasztaltam, hogy akinek nagy neve van, az játszik, még ha már nem teljesít annyit, akkor is. 2


US Catanzaro 1929, 2010, kölcsönben

...

Cavese, 2010-2011

...

Szeged 2011, 2011-2012

...
Tóth Bálintnak és Lóczi Istvánnak nagy szerepe a sikeres sorozatban. A sok gólom? Nem csak az én érdemem. Eddig többnyire a szélen szerepeltem, ám immár főként előretolt centerként kapok lehetőséget, így közelebb vagyok a kapuhoz, és szerencsére a bal lábam mellett a jobbot is szívesen használom.1

Szerencsére jól ment a játék, az utolsó fordulókban majdnem minden meccsen eredményes tudtam lenni. Én mentem volna télen is, a Fradi pénzt is ajánlott értem, de Szegeden megmondták, hogy nem elsősorban a pénz számít, hanem az, hogy maradjon bent a csapat, és segítsek benne. Utólag azt mondom, jó döntés volt, jót tett, hogy elkezdtem lőni a gólokat, és ugye a Szeged is NB II-es maradt.2

A támadó középpályásnak játékával és góljaival nagy szerepe volt abban, hogy a Szeged kiharcolta a bennmaradást az NB II Keleti csoportjában, tizenöt találatából hatot szabadrúgásból szerzett. A játékos messziről is eredményesnek bizonyult: háromszor 30 méterről, egy alkalommal pedig 35-ről rúgott gólt, kivétel nélkül ballal.

Ferencvárosi TC, 2012-2014

Szegeden, az NB II-ben figyelt fel rá Détári Lajos a Ferencváros akkori edzője. A Tisza-partiaknál mutatott jó teljesítményével, góljaival harcolta ki magának az Üllői úti szerződést. Első idényében 20 bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, de ezek közül csak hatszor volt kezdő és egy meccset sem játszott végig. A kapuba egyszer talált be.
A nyár folyamán az új edző, Ricardo Moniz a helyére igazolta le Arsenio Valpoortot, így nem tudtak neki elegendő mérkőzésszámot biztosítani. Korábbi edzője hívására kölcsönben Pápán folytatta a játékot.

Lombard Pápa Termál FC, 2013-2014, kölcsönben

...

Dunaújváros PASE, 2014-2016

...

Mezőkövesd Zsóry FC, 2016-2017

...

Soroksár SC, 2017-2021

...

FC Ajka, 2021-2022

...
forrás
Készült az
1 - http://www.csakfoci.hu/node/112134
2 - http://www.csakfoci.hu/node/114002
interjúinak felhasználásával.
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2014.02.27, 21:30 (szerk.: 2018.10.24, 09:39)
    Nagyon szeret(t)em Márkot, és bízom benne, hogy még láthatjuk Fradi-mezben. De ehhez sértődött kisfiú helyett meg kéne küzdenie a helyéért.
    A képességeit láttuk, az első, újpest ellen szerzett gólja óta bízom benne, hogy bontogatja majd szárnyait. Teljesítmény kell, és érett hozzáállás. Ahogy előttem mondták, mint Busai esetében!

    Ha jól értem az opció azt jelenti, hogy előre megegyezett egy vételi árban a két klub és ha a nyáron azt mondja a pápa, hogy kell neki annyiért, akkor azt az ajánlatot nem tudja a Fradi elutasítani.

    lenne visszaút, de nem dumálni kéne, hanem olyat letenni az asztalra, hogy arra felkapja az ember a fejét. Moniz anno külön gyakorolt vele, itt meg mikor futni kellett volna büntetésből inkább kifizette...na ezért nem lesz soha komoly játékos, mert nincs benne szorgalom.
    nyakamat rá, hogy mióta nem gyakorol vele Moniz, ő se mondja valamelyik játékosnak, hogy öreg maradjunk már még egy fél órát edzegetni.

    Lehet hülyeség, de írtam Márknak FB-n..szokásom írogatni játékosoknak.megírtam hogy küzdjön, harcoljon, teljesítsen jól, és akkor biztos visszahívja a stáb.
    Azt mondta ÍGY LESZ!! smiley

    Bizony lemondott. Nem is véletlenül. Sajnos össze-vissza futkározott aztán eladta a labdát. Ismerjük el, kevés volt a Fradiba. Nb1-ben el fog tudni focizgatni de szerintem ennyi.
    Ennél már csak az lesz rosszabb, ha most teletömik a fejét azzal, hogy ő a nagy válogatott reménység.

    http://ulloi129.hu/2014/01/21/orosz-mark-lemondott-rolam-a-fradi/

    sokkal jobb lenne Orosz statisztikai mutatója, ha végre azon poszton játszhatna, ahol a legerősebb és a leghasznosabb, azaz a jobb szélen vagy centerben. Jenner, Ionescu és Somalia is kapott már lehetőséget mindkét szélen sőt volt úgy, hogy egy meccsen cserélték a szélső poziciójukat. Egyedül Oroszt nem engedte Moniz a jobb szélre. Vajon miért ? Sajnos egyelőre csak baloldali beadógépként próbálja kihozni belőle a legtöbbet, pedig eredményeit Olaszországban és A szegednél is a jobb oldalról érte el…..

    Azon nagyon bámultam, amikor első Újpest elleni derbiét játszotta. A 90. percben odaállt és elsőre beverte a szabadot Sose felejtem el.

    A jó szabadrúgáshoz megfelelő magabiztosság is kell.
    A rúgó technikája megvan hozzá, de még az önbizalma nem az igazi.

    http://ulloi129.wordpress.com/2012/11/30/a-fradi-tehetsege-orosz-mark-a-sajat-es-moniz-szemevel/

    Én azért szivesebben nézném őt a csapatban mint Valpoortot ... Orosz lelkesebben tüzesebben játszott míg nem lett kölcsönadva én várom vissza!

    Amikor hazajött hozzánk és Moniz elkezdett vele külön foglalkozni, én meg voltam róla győződve, hogy válogatottig viszi (na nem ilyen dilettantizmus által, mint amit Pinyő művel), aztán ahogy Jennert elhoztuk, megtört nála valami sajnos. Remélem nyáron visszajön és Dollék belőle is kitűnő játékost faragnak belőle, mert megmutatták már, hogy képesek rá.
    Én várom vissza Márkot, csak fejlődjön fejben minél többet, az a legfontosabb, mert a képességeivel nincs baj (persze ott is van hová fejlődni).

    http://ulloi129.hu/2014/01/12/orosz-mark-meglepo-volt-a-meghivo/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2014.02.27, 21:20 (szerk.: 2018.10.24, 09:38)
    A Ferencvárosba való igazolása kapcsán:
    NB2-es játékosoknál mindig kérdés, hogyan veszik fel az NB1 iramtalanságát, miként teljesítenek egy másik közegben. Orosz viszont leginkább a pontrúgásaiból él, 16-35 méterig bárhonnan bevarrja a ficakba. Az NB1-ben pedig ugyanakkorák a kapuk, s még a métert is ugyanúgy mérik, ezért vagyok ennyire bizakodó.

    Ez a gyerek Olaszországban kapta az alapokat,benne lesz kraft!Nem úgy mint az itthon nevelődő fiatal 40 kg-os nyálgépekben akit a szülők bevásárolnak az ifiben az igazi tehetségek pedig az ország végén elvesznek…Én is nagyon bízom ebben a gyerekben!

    Nagy huzás volt őt leigazolni, még télen, amikor még semmit se mutatott. ha most akarnánk leigazolni, akkor esélyünk sem lenne, mert valszeg akkor Vidi, Loki, Győrben kötne ki.

    Nem népszerű dolog manapság erről megemlékezni,de Orosz Márk leigazolását Döme szorgalmazta…

    Természetesen örülnék neki, ha a Fradiban is tudna bizonyítani. Egyet azért ne felejtsünk el: a régmúltban 22 évesen már az NB1-ben voltak gólkirályok a Fradi csatárai.
    Egy kicsit talán túl nagy a felhajtás körülötte, bár erről éppenséggel nem Márk tehet. Az is jó lenne ha a tehetségesnek kikiáltott fiataljaink megtanulnák, hogy nem fordítva kell felülni a lóra. Az tetszik, hogy az edzések után még gyakorol tehát úgy látszik nem csak képről ismeri a lovat.
    Jöjjön, bizonyítson, bombázza szét az ellenfelek kapuját és lelkesen tapsolni fogunk neki.

    Mostanában hallottam több helyről (szegedi vagyok), hogy masszívan el van szállva magától a srác. De hát Cé is, vagyis ilyen alapon kit érdekel…smiley Itt valszeg úgyis helyre teszik, ha nagy lenne az arc, de legyen csak az, ha majd lesz mire.

    https://ulloi129.wordpress.com/2012/06/07/orosz-mark-a-szegedi-c-ronaldo/
    http://ulloi129.wordpress.com/2012/05/30/orosz-mark-sokra-viheti/