magyarfutball.hu

2009.07.03 Mátyus edző lett az NB II-ben

Megvan a Tatabánya labdarúgó-csapatának új vezetőedzője P. Nagy László személyében, a szakember segítője az a Mátyus János lett, aki emellett a pályán is segíti a Bányászt a második vonalban. Az amerikai tulaj egy forintért eladta üzletrészét az önkormányzatnak.

Mint arról beszámoltunk, David Altomare korábbi tulajdonos úgy döntött, kivonul a tatabányai futballból. Az üzletember az nb2.hu beszámolója szerint jelképes egy forintért átengedte 95 százalékos tulajdonrészét a városnak, így ismét önkormányzati tulajdonba került a Bányász.
A bejelentéssel egy időben az is kiderült, a gárda irányítását P. Nagy László veszi át, segítője pedig az a Mátyus János lesz, aki a játékoskeret tagjaként a pályán is segítheti az együttest.
– Játékosként gondolkodtam a Tatabányával kapcsolatban, de mondanom sem kell, hogy nagyon örülök ennek a fantasztikus lehetőségnek. Ha én sikeres leszek a azt jelenti, hogy a csapatnak is jól megy. Nagy várakozással tekintek a jövőbe – mondta kinevezésével kapcsolatban a korábbi válogatott játékos.
P. Nagy László hozzátette, segítője kiválasztásában azért az anyagi okok is közrejátszottak.
– Biztos sokan kérdezik, hogy miért nem a tatabányai utánpótlás edzők közül választottam. Egyszerű oka van: a pénz. Úgy döntöttünk, hogy inkább játékost igazolnánk. Nagyon kevés a pénzünk és nem tudunk másik edzőt alkalmazni, Jánosnak pedig ez belefér a játékos pályafutása mellett.