magyarfutball.hu

2016.05.17 Hajnal Tamás hosszabbított a Ferencvárossal

A Ferencvárosi Torna Club és Hajnal Tamás mindenben megegyezett egymással, így eldőlt, hogy az 59-szeres válogatott középpályás továbbra is zöld-fehérben folytatja a pályafutását!
kép
A felek kedd délben írták alá a szerződéshosszabbítást!

Hajnal Tamás 1981. március 15-én született Esztergomban. Nyergesújfalun kezdett futballozni, de a rendkívül tehetséges labdarúgó-palánta már 9 évesen a Ferencvároshoz került, lényegében klubunk saját nevelésű játékosa.

Hajnal gyorsan haladt felfelé a ranglétrán, 16 évesen már be is mutatkozhatott a felnőttek között. Rövid váci kölcsönjáték után a német Schalke 04 figyelt fel Tamásra, aki végigjárta a magyar utánpótlás-válogatottakat is.

A Schalkénál a második számú csapatban alapember volt, 122 meccsen 50 gólt szerzett. Az első csapatban azonban kevés lehetőséghez jutott, ezért 2004-ben a belga élvonalbeli Sint-Truidenhez szerződött.

Hajnal a belga együttesben hamar meghatározó játékossá vált, ennek köszönhetően pedig 2004. október 9-én a magyar válogatottban is bemutatkozhatott a Svédország elleni világbajnoki selejtezőn. A következő másfél évben kirobbanthatatlan volt belga klubjából és a nemzeti tizenegyből is.

Két Belgiumban eltöltött év után Hajnal a német másodosztályú Kaiserslauternhez igazolt, ahonnan egy évvel később továbbállt az élvonalba frissen feljutó Karlsruhéhez. Hajnal vezéregyénisége volt mindkét csapatnak: mindkét idényben 34 meccsen játszott, és 8-szor talált a kapuba. A kék-fehérek szurkolói őt választották meg a 2007-es őszi idény legjobb játékosának.

2007-ben és 2008-ban is Hajnal nyerte a legjobb itthoni labdarúgónak járó Magyar Aranylabdát – a második elismerést már a Borussia Dortmund játékosaként vehette át. A fekete-sárgáknál Szuperkupa-győzelmet érő góllal mutatkozott be, és 2010-es súlyos sérüléséig alapember volt Dortmundban.

Felépülése után már nem tudta visszaverekedni magát a kezdőbe, ezért 2011 tavaszára a Borussia kölcsönadta Stuttgartba, majd hamarosan végleg a svábok játékosa lett. Miközben Hajnal góljaival és gólpasszaival komoly szerepet játszott a VfB bennmaradásában, a Dortmunddal hivatalosan német bajnok lett.

Hajnal a következő két idényt is Stuttgartban töltötte, mindkétszer Európa Ligába jutott a csapattal, és döntőt játszhatott a Német Kupában is. 2013-ban a másodosztályú Ingolstadthoz szerződött, ám a klub edzőváltása után kiszorult a kezdőcsapatból.

Hajnal Tamás 2015 tavaszán tért vissza klubunkhoz, és teljesítményével felhívta magára Dárdai Pál szövetségi kapitány figyelmét is: másfél év után került ismét a magyar válogatott keretébe.

A Fradival 2015-ben Magyar Kupát és Szuperkupát nyert, 2016-ban pedig a magyar bajnoki címet, a Magyar Kupát, valamint a Szuperkupát is begyűjtötte!