magyarfutball.hu

2010.04.12 Brutális sérülést szenvedett a magyar válogatott csatár

Orosz Péter, a Lombard Pápa háromszoros válogatott csatára súlyos sérülést szenvedett csapata Diósgyőr otthonában 3-0-ra elveszített bajnokiján. A klub honlapjának beszámolója szerint a támadónak eltört a bokája és a szárkapocs-csontja, de elszakadt a bokaszalagja is.

Orosz a DVTK elleni találkozón Malinauskas kapussal ütközött, az esetet követően pedig nem tudta folytatni a játékot. Nem csoda, hiszen a vizsgálatok rendkívül brutális sérülést, sérüléseket állapítottak meg nála. A lombardfcpapa.hu beszámolója szerint a támadónak eltört a bokája és a szárkapocs-csontja is, emellett Orosz bokaszalag-szakadást is szenvedett.
Mindezek miatt a játékost már meg is műtötte dr. Abkarovits Géza:
– Délután még egy rögzítő gipsz volt a lábamon, de most már túlvagyok a műtéten. A bokámon kívül a szárkapocscsontom is eltört, emellett a bokaszalagjaim is elszakadtak. A doktor úr elmondása szerint lemezeket is kellett betenni a lábamba, rajta kívül Árki Gábor klubmenedzser is itt volt velem. Kaptam egy beemelt labdát, ami felpattant, ezért a jobb lábamat elég magasra emeltem, a DVTK kapusa pedig két ököllel eltalálta lábfejemet. Ez után már éreztem, hogy nagy a baj, zsibbadt a lábam és iszonyatos fájdalmat éreztem – mondta Orosz a klub honlapjának.