magyarfutball.hu

2012.10.26 Lisztes örül, hogy játékosként belekóstolhat az edzői munkába

Lisztes Krisztián a hét elejétől már nemcsak játékosként, hanem pályaedzőként is segíti az NB II Keleti csoportjában szereplő Szeged labdarúgócsapatát. A futballista a kialakult helyzetről nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Tóth Bálintot a héten előbb Szegedről, majd ugyanazzal a lendülettel a gyulai Grosics Gyula Futballakadémia éléről is eltávolították. A rutinos, hatvankét esztendős szakvezetőt hétfőn menesztették az NB II Keleti csoportjának 14. helyén álló együttes éléről. Helyét a korábbi pályaedző, Lóczi István vette át, akinek munkáját a csapat középpályása, Lisztes Krisztián segíti.

A Ferencváros egykori klasszisa, a most 36 éves Lisztes nyáron szerződött a Tisza-parti városba, és aligha arra készült, hogy október végén edzést vezessen...
„Sajnos tíz napot ki kellett hagynom egy térdsérülés miatt – mondta Lisztes Krisztián. – Injekciót kaptam, kíméltem magam, de most már úgy tűnik, rendben vagyok. A Vasas ellen csak egy félidőt lehettem a pályán, de remélem, a hét végén otthon a Kazincbarcika ellen már végigbírom a kilencven percet. Én vagyok a csapatkapitány, egyszerűen nem tehetem meg, hogy sérültet jelentek."

Lisztes Krisztián tehát a Kazincbarcika ellen készül. De nemcsak játékosként – immár trénerként is.
„Furcsa helyzet, az biztos – folytatta a korábbi 49-szeres válogatott. – Hétfőn elköszöntek Tóth Bálint vezetőedzőtől, akit jó szakembernek tartok, a játékosokkal kitűnő volt a kapcsolata. Ugyanazon a napon Adem Kapic, a klub sportigazgatója azt kérdezte Lóczi István pályaedzőtől és tőlem, elvállalnánk-e a csapat irányítását együtt. Mindketten azonnal igent mondtunk, így most én lettem Lóczi István segítője. Természetesen még futballozni szeretnék, de nem rossz, hogy játékosként is belekóstolhatok az edzői munkába. Még az sincs kizárva, hogy ez a felállás így marad az őszi idény végéig."