magyarfutball.hu

2005.08.31 Lisztes Krisztián: Bundesliga

Jelentjük: megoldódni látszik Lisztes Krisztián ügye! A 49-szeres válogatott középpályás ugyanis tegnap csatlakozott a német Bundesliga 16. helyén álló Borussia Mönchengladbach csapatához.Mi több: tegnap este a belgiumi Charleroi-ban pályára is lépett a klub tartalékcsapatában. Lisztes Krisztián sorsa hetek óta bizonytalan volt, hiszen egymás után hiúsultak meg a jónak tűnő ajánlatok.

A Werder Bremennel korábban német bajnoki címet és kupát nyerő középpályást több külföldi és magyar csapattal is hírbe hoztak, de a játékos többször is úgy nyilatkozott: nem kapkodja el a döntést, szeretné megvárni az átigazolási határidő végét (ez a mai nap) és legjobb ajánlatot.

Lisztes Krisztián nem is olyan régen az angol élvonalbeli bajnokság újoncánál, a Wigannál, valamint az olasz Chievónál is járt próbajátékon, de végül egyik lehetőség sem jött össze. Mindeközben a középpályás többször is kijelentette: elsősorban külföldön, lehetőleg Spanyolországban kívánja folytatni a játékot, ám ha ez nem sikerül, akkor fél évet itthon tölt majd. Lehetséges csapatként érdekes módon elsőként az Újpest vetődött fel, majd Lisztes Krisztián neve felbukkant a Sopronnal, a Ferencvárossal és a Vasassal kapcsolatban is.

Noha az Üllői úton nevelkedett labdarúgóról sokan azt gondolták, biztosan a Fradiban folytatja, végül Angyalföldön kötött ki. Egervári Sándor csapatánál ajánlották fel neki a folyamatos edzéslehetőséget, abban a reményben, hogy - amennyiben nem jön össze a külföldi profi szerződés - piros-kékben játszik az idényben.

Ez azonban egyre kevéssé valószínű, lévén a Mönchengladbach sportigazgatója, Peter Pander a klub hivatalos honlapján már úgy nyilatkozott, hogy "Lisztes Krisztián rendkívül rutinos labdarúgó, ráadásul labdabiztos és kreatív". Peter Pander ezenkívül azt is megjegyezte, hogy a Bundesligában eddig 201 mérkőzésen szereplő magyar megfelelően pótolná a török Galatasarayhoz távozó Marek Heinzet. Információnk szerint a Borussia vezetősége adott esetben egyéves, kifejezetten teljesítményarányos szerződést kínálhat Lisztes Krisztiánnak.