magyarfutball.hu

2005.08.09 Lisztes Krisztián Veronában edz

Mozgalmasan alakul Lisztes Krisztián nyara. Alig egy hónapja Angliában járt, s az élvonalba feljutó Wigan vezetőségével tárgyalt. Sőt három napon át az együttes edzésein is részt vett. Aztán Magyarországra utazott, hogy spanyol és olasz klubokkal egyezkedjen. De jelentkeztek a Werder Bremen egykori futballistájáért magyar csapatok is: megkörnyékezte őt az Újpest, a Sopron, aztán a Vasas, majd nevelőegyesülete, a Ferencváros is. A 49-szeres válogatott hétfőn Furulyás János elnökkel és Tepszics Ignác sportigazgatóval tárgyalt az Üllői úton, s állítólag a felek álláspontjai érdemben közeledtek egymáshoz.

Ennek ellenére Lisztes Krisztián tegnap váratlanul repülőre ült, és Milánó felé vette az irányt. Elkísérte barátja, menedzsere, Zsiray László is, ám hogy melyik csapathoz utaztak, azt nem árulták el. Lapunk azonban úgy értesült, hogy a középpályás a veronai Chievóhoz tart, ahol tegnap délután már tréningezett is.

Lisztes Krisztián péntekig marad az olasz klubnál, ahol orvosi vizsgálaton is átesik majd. Ismert, a fedezet 2004 májusában súlyos térdszalagsérülést szenvedett, s igencsak hosszú időt vett igénybe a gyógyulása, így mindössze két meccset játszott az elmúlt szezonban. A jelek szerint tehát hiába reménykednek a ferencvárosi szurkolók, akik a két bajnoki vereség után örömmel látták volna újra zöld-fehérben egykori kedvencüket.

A Chievo részéről egyébként logikusnak és szakmailag fölöttébb indokoltnak tűnne a magyar futballista megszerzése, hiszen két esztendeje, mióta Eugenio Corini a Palermóhoz távozott, nincs igazi irányítója a csapatnak (Eugenio Corini egyébként egy furcsa rekordot tart: négyszer hívták meg az olasz válogatottba, ám sérülés miatt valamennyi alkalommal kénytelen volt visszamondani a szereplést).