magyarfutball.hu

2023.02.20 Elhunyt Lendvai Miklós!

A Nemzeti Sport információi szerint életének 48. évében elhunyt Lendvai Miklós, korábbi 23-szoros magyar válogatott labdarúgó. A játékos halálhírét Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is megerősítette közösségi oldalán.
Lesújtó hír érkezett hétfő kora délután: lapunk információi szerint 47 éves korában elhunyt a korábbi 23-szoros válogatott középpályás, Lendvai Miklós, aki pályafutása során megfordult többek között a Ferencváros, a Bordeaux, a Lugano és a Charlaeroi csapataiban is, ám pályafutása elejét és végét a ZTE-ben töltötte, ahogy edzői pályafutása jelentős részét is.

Lendvai Miklós pályafutását az NB I-es ZTE-ben kezdte, bemutatkozására a Ferencváros Üllői úti otthonában egy 7–0-ra elvesztett bajnokin került sor 1991 tavaszán, s négy hónap múlva a második élvonalbeli meccsét is a zöld-fehérek ellen játszotta – itt már kezdőként pályára lépve, csupán 3–1-re kapott ki a ZTE-vel.

A mindössze 18 éves védekező középpályás hamar alapembere lett a zalaiaknak, s nemsokára a korosztályos válogatottaknak is tagja lett. Az 1996-os atlantai olimpiára kijutó válogatottban is szerepelt, s az olimpiai keretbe már mint felnőtt válogatott labdarúgó került be. A magyar A-válogatottban összesen 23 alkalommal jutott szóhoz 1996-2004 között