magyarfutball.hu

2006.01.20 Kovács Zoltán újra a pályán

Ismét pályára lép az Újpestben Kovács Zoltán. A lila-fehérek húsz- szoros válogatott támadója még október végén szenvedett térdszalagszakadást és a műtét után csak január elején kezdhette meg az edzéseket. A csatár a tréningeken már teljes erőbedobással dolgozik, sőt az egymás elleni játékba is beszállt, ám a Tura elleni edzőmérkőzést még a vonal mellől nézte végig.

"Beszéltem Zolival, aki azt mondta, játszani szeretne szombaton a Kaposvölgye elleni mérkőzésen, mert úgy érzi, a sérülése után már jó állapotban van – mondta Mészöly Géza, a bajnokságban vezető Újpest vezetőedzője. – Persze még nem lesz kezdő, egy félidőt sem lesz a pályán, de ha úgy alakul a mérkőzés, akkor az utolsó negyedórát már a műfüvön töltheti. Az edzéseken láttam, hogy egyre jobb állapotban van, de semmit sem akarunk elkapkodni, nem szeretnénk, ha ismét megsérülne."
Szerdán, a Tura elleni meccs első félidejét még futással, a másodikat pedig nézelődéssel töltötte Kovács Zoltán, akin jól látszott, idegesíti, hogy nem léphet pályára. Szombaton sokkal nyugodtabb lehet.

"Egyre jobban érzem magam, már az első edzés is meglepetés volt nekem és az edzőimnek is, hiszen minden gyakorlatot teljes intenzitással el tudtam végezni – mondta a csatár. – Becsülettel végigcsináltam a rehabilitációt, decemberben már futottam is, ennek ellenére nem ment minden könnyen. A gyorsaságom még nem az igazi, de már kezdem visszanyerni. A lábam ugyan már teljesen rendben van, ám van még bennem némi félsz. Ez azonban természetes, és remélem, hogy hamarosan elmúlik. Úgy várom a Kaposvölgye elleni mérkőzést, mint egy gyerek az ajándékot."