magyarfutball.hu

2008.02.02 Korsós Attila a Győri Dózsa játékos-edzője

A többszörös válogatott labdarúgó, Korsós Attila lett a megyei I. osztályú Győri Dózsa játékos-edzője. A válogatottat és több élvonalbeli klubot is megjárt egykori remek futballista, Korsós Attila legutóbb az Integrál-DAC labdarúgója volt.

- A többszörös válogatott labdarúgó, Korsós Attila lett a megyei I. osztályú Győri Dózsa játékos-edzője. A válogatottat és több élvonalbeli klubot is megjárt egykori remek futballista, Korsós Attila legutóbb az Integrál-DAC labdarúgója volt.

A csapatnál történt tavaly nyári „nagytakarítás" – a másodosztályú klubnál az összes játékossal szerződést bontottak – őt sem kímélte. Új együttest nem keresett magának, elmondása szerint pihent, nemrég azonban egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapott.

– A Győri Dózsa vezetői hívtak fel, hogy elvállalnám-e a csapat irányítását. Sokat nem is gondolkodtam a dolgon, úgy döntöttem kipróbálom magam a kispadon is. Játékos-edző leszek, bár még nem döntöttem el, hogy tényleg a pályára is lépek. Bevallom, nincs már bennem annyi tűz, motiváció, hogy mint futballista is szerepeljek – mondta a lila-fehérek debütáló trénere, aki azért pályaedzőként Gyirmóton már dolgozott.

Korsós egyelőre nyárig kötelezte el magát a Dózsához, ahol nem lesz egyszerű a feladata, hiszen az együttes a 14. helyen áll.
– Célunk egyértelműen a bent maradás kiharcolása. Biztos vagyok benne, hogy ezzel nem is lesz probléma. Folyamatban van a csapat megerősítése.

Sajnos Polyák, aki ugyan az Alcufer-kupán még nálunk szerepelt, végül NB II-es ajánlatot kapott, így a megállapodásunk értelmében természetesen elengedtük Ajkára. Ami biztos, hogy Füsi, Tóth B., Varga J. és Szabados már lila-fehérben kezdi el a tavaszi szezont.