magyarfutball.hu

2004.07.25 Komlósi nem bánt meg semmit sem

Wigannek és Prestonnak egyaránt második ligás csapata van: emitt az Athletic, amott a North End a kedvenc.

Ha a két másodosztályú angol klub közötti párhuzamokat kívánnánk keresni, a legkézenfekvőbb megoldást egy magyar futballista feltűnése szolgáltatná: Komlósi Ádámé. Az ötszörös válogatott védő a napokban előbb a Wigan, majd a Preston edzéseit látogatta, sőt, immár elmondhatja magáról, hogy pályára is lépett színeikben. Legutóbb szombaton, a Preston soraiban a Middlesbrough elleni edzőmeccsen, amely után Craig Brown skót edző a próbajátékon szereplő Komlósiról is ejtett néhány szót: "A hét közepéig edz nálunk Ádám, legkésőbb akkor döntünk a sorsáról. Eddig jól dolgozott, és a mérkőzésen is megállta a helyét. Bár roppant balszerencsés volt, mivel a kilencven perc során csupán egyetlen alkalommal maradt alul a levegőben, és a Middlesbrough e párharcvesztésnek is köszönhetően szerezte a második gólját."

Hogy miként vélekedik erről a magyar védő?
"A védőtársak még ki tudtak volna segíteni, ám a futball ilyen, ezúttal későn érkeztek a lepattanóra a többiek – elevenítette fel a gól előtti eseményt Komlósi. – Nagyon jó csapat ellen játszottunk, egy félidőn át nem is rosszul, de aztán elfáradtunk, mivel a Boro sort cserélt a szünetben."
Az angliai próbálkozásról az MTK volt játékosának kellemes élményei vannak.
"Bármi lesz is a túra végeredménye, megérte az itt töltött két hét. Nem keseredtem el, amikor Wiganban nem jött össze szerződés, már a meghívás is megtiszteltetés volt, s ez a helyzet a Prestonnál is. Bepillanthattam két klub életébe, ami alapján előttem is világossá vált: itt öröm futballistának lenni. Ha most nem is sikerül szerződést kötnöm, a jövőben azért dolgozom, hogy egyszer Angliában játszhassak."