magyarfutball.hu

2008.10.10 Csank János lett a Zalaegerszeg vezetőedzője!

Hivatalosan is bemutatták a Zalaegerszeg labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét, Csank Jánost. A korábbi szövetségi kapitány a csütörtökön a gyenge eredmények miatt menesztett Supka Attilát váltja a zalai kispadon. Szerződése egyelőre az idény végéig szól a jelenleg 13. helyen álló egerszegieknél.

Hamar megtalálták a menesztett Supka Attila utódját Zalaegerszegen, hiszen a vezetők megállapodtak Csank Jánossal. A korábbi szövetségi kapitánnyal csütörtökön este vették fel a kapcsolatot, és a telefonos egyeztetés sikeres volt.

Csank János neve már korábban is felmerült, mint a ZTE lehetséges edzője, ám a rengeteg helyen dolgozó szakember most dolgozik először a zalaiaknál.

Csank mellett komolyan felmerült, hogy Pintér Attila lesz a szakvezető, de nem az egykori válogatott középhátvédet választották.

Az új edzőnek lesz elég dolga, hiszen a Zalaegerszeg mindössze a 13. helyet foglalja el az élvonalbeli tabellán, tíz mérkőzésen mindössze tizenegy pontot gyűjtöttek Kocsárdi Gergelyék.

„Rutinos szakember kerül a zalaegerszegi kispadra Csank János személyében” – nyilatkozta a ZTE honlapjának Nagy Ferenc elnök.

„A mesteredzőtől azt kértem, hogy mind szakmailag, mint pedig mentálisan egységes csapatot formáljon. Olyan presztízsmérkőzések következnek, amelyek a zalaegerszegi szurkolóknak különösen fontosak, és ezek sikeres megvívásához az eddig mutatottaknál sokkal több kell.”

„Úgy gondolom, hogy a keretünk továbbra is alkalmas a szezon elején megfogalmazott célok megvalósításához. Csank János hétfőn áll munkába, az egyelőre szezon végéig szóló szerződését is akkor fogjuk aláírni, a szakmai stáb összetételét is várhatóan hétfőn véglegesítjük. Bízom abban, hogy az új vezetőedző igazi csapatot tud kovácsolni a játékosokból, mert csak az vezethet jobb eredményekhez, és ahhoz, hogy a szurkolók újra a csapat mögé álljanak.”