magyarfutball.hu

2004.07.27 Hamar Istvántól elköszöntek

Már megint nincs könnyű helyzetben Gálhidi György, hiszen ismét fogyóban a Kispest: ezúttal Hamar István munkáját köszönte meg Piero Pini, a futball-kft. többségi tulajdonosa.

Igaz, néhány héttel korábban ezt már megírtuk, de akkor Hamar még visszatérhetett az együtteshez, ám most úgy fest, végleges a búcsú, az üzletember nem kér a támadóból. Pedig mindenki más szerette volna Hamart a Honvédnél tartani, ám Pini másképpen határozott.
"Ne kérdezze az indokot, mert nekem fogalmam sincs arról, miért kell eljönnöm - mondta szomorúan Hamar István. - Pinivel talán háromszor beszéltem összesen, de úgy tűnik, valamiért nem voltam szimpatikus neki. Márpedig ő a többségi tulajdonos, így nem maradhatok tovább Kispesten. Sok sikert a csapatnak, én meg edzem tovább, mert természetesen folytatni akarom."
Csak a félreértések elkerülése végett: úgy tudjuk, Hamarnak még azt sem ajánlotta fel a tulajdonos, hogy csökkenti fizetését, mindenképpen pakolnia kellett. Így pedig tovább nőtt a távozók listája: Horváth Péter, Molnár Levente, Schafranek Ádám, Farkas Viktor, Borgulya István, Liviu Bonchis is másutt futballozik tovább. Érkezett ugyanakkor az MTK-ban öt évet lehúzott kapus, Erdélyi Miklós, aztán az egykor mozambiki válogatott Mano Mano, honfitársa, Genito, a bosnyák Dejan Sztamenics - egyelőre ennyi. Pedig nem ártana belehúzni, hiszen július 31-én vége az átigazolási időszaknak…
A csütörtök esti, MIKA Asztarak elleni UEFA-kupa-visszavágón azért remélhetőleg nem lesz gond, továbbjut az együttes. A 20 órakor kezdődő mérkőzést egyetlen tv sem közvetíti (pedig a végén a kispestiek is engedtek eredeti elképzelésükből, és már ingyen kínálták a jogot), a találkozóra fél héttől lehet bejutni az FTC Üllői úti stadionjába. A rendezők mindenkit kérnek: semmiféle pirotechnikát ne vigyenek a lelátóra, mert nem éri meg a sok ezer svájci frankos büntetés. Tűzijáték úgyis lesz, a kispestiek hite szerint az örmény kapu előtt.