magyarfutball.hu

2023.01.27 Németh András a Hamburghoz szerződött!

Hivatalossá váltak az előző napok külföldi sajtóhírei:
kép
a Genktől távozott Németh András a német másodosztályú Hamburgnál folytatja pályafutását, szerződése 2026 nyaráig szól - jelentette be a klubhonlap.

– András egy modern középcsatár, aki nemcsak a befejező kvalitásával, hanem a játékfelfogásával is kitűnik. Már a nyáron is figyeltük őt és olyan játékosnak látjuk, akiben többrétű fejlődési potenciál rejlik. A tárgyalások során lenyűgöző volt látni, hogy milyen elkötelezett a klubunk és a játékfilozófiánk iránt – mondta Jonas Boldt, a HSV sportigazgatója a tehetséges csatárról.

Tetszik a HSV játékstílusa: feltörekvő játékosok és domináns támadófutball. Ez, valamint az edzővel folytatott beszélgetések abszolút meggyőztek. Szeretnék a klub részese lenni, és alig várom, hogy találkozhassak a szurkolókkal ebben a hihetetlen stadionban – nyilatkozta Németh.

Az egyszeres magyar válogatott támadó a Vasas Kubala Akadémián nevelkedett, onnan került Belgiumba, ahol a Genk felnőttcsapatában 21 tétmeccsen 3 gólig jutott. A Hamburg jelenleg 17 fordulót követően a feljutást jelentő második helyen áll a német másodosztályban.