magyarfutball.hu

2023.07.02 Szoboszlai Dominik a Liverpoolhoz igazolt!

A Liverpool vasárnap 17 óra környékére időzítette Szoboszlai Dominik szerződtetésének hivatalos bejelentését. Előbb a magyar válogatott középpályás alkarját és egy magyar zászlót posztoltak, majd egy bemutatóvideót, végül egy ismertető cikket, amelyben meg is szólal Szoboszlai.
kép
„Remek érzés itt lenni. Élveztem az utóbbi pár napot, s már alig várom, hogy jobban megismerjek mindenkit. Az elmúlt napok nagyon hosszúra sikeredtek, nem volt könnyű, de már itt vagyok. Nagyon boldog vagyok, és alig várom, hogy kezdetét vegye a kaland. A Liverpool történelmi klub, fantasztikus játékosokkal, jó edzővel, minden szuper. Számomra ez volt a tökéletes következő lépés, csatlakozni egy ilyen klubhoz. A szurkolók, a stadion... minden elképesztő” – mondta első, klubnak adott interjújában Szoboszlai.
A Lipcséből távozó középpályás 70 millió euró ellenében váltott klubot, ezzel messze a legdrágábban eladott magyar labdarúgó lett (a rekordot eddig is ő tartotta, 22 millióval), ráadásul a Liverpool is csak két játékosért adott többet valaha: Virgil Van Dijkért és Darwin Núnezért.

A transzferrel ráadásul az osztrák Salzburg is jól járt, hiszen az összeg 20 százaléka, vagyis 14 millió euró üti a klub markát. Úgy tudni, Szoboszlai 7.8 millió fontot (heti 150 ezer) fog keresni Liverpoolban, amivel a klub 8., a liga 45. legjobban kereső játékosa lehet. Bemutatkozására épp Németországban kerülhet sor: az új idény előtti első felkészülési mérkőzését július 19-én, szerdán a német másodosztályú Karlsruher SC-vel játssza a Liverpool