magyarfutball.hu

Magyarország Varga Balázs (Pécs 1986.02.20 - )

nemzetiség
Magyarország
életkor
38 éves

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
?
? - ?
Dunaújváros PASE
2021. május - 2022. május
eredmények / elismerések
?
0 nemzetközi kupa
0 hazai kupadöntő
0 elsőosztályú bajnoki
10 másodosztályú bajnoki

Varga Balázs magyar bajnoki mérkőzései:

NB II Nyugat 2007/2008

# dátum ford. mérkőzés csere lap gól eredmény
1 2007.08.11 1 Szombathelyi Haladás - Kozármisleny SE BEcserélve 2 : 1
2 2007.08.19 2 Kozármisleny SE - FC Felcsút BEcserélve 0 : 3
3 2007.08.25 3 Lombard Pápa Termál FC - Kozármisleny SE 2 : 2
4 2007.08.31 4 Pécsi Mecsek FC-Pécs Plaza - Kozármisleny SE LEcserélve 1 : 0
5 2007.10.06 9 Komlói Bányász SK - Kozármisleny SE BEcserélve 0 : 1
6 2007.10.14 10 Kozármisleny SE - Dunaújváros FC BEcserélve 2 : 0
7 2007.10.21 11 Kaposvölgye VSC - Kozármisleny SE BEcserélve 0 : 0
8 2007.10.28 12 Mosonmagyaróvári TE 1904 - Kozármisleny SE LEcserélve 0 : 0
9 2007.11.03 13 Kozármisleny SE - Integrál DAC LEcserélve 1 : 0
10 2007.11.25 15 Kozármisleny SE - Barcsi SC BEcserélve 1 : 2
10 mérkőzés
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.18, 12:44
    Az edzőségre nem úgy tekint, mint egy nyolcórás munkára. Minden idejét a foci tölti ki, és a folyamatos önképzésben hisz. Interjú felnőttcsapatunk új vezetőedzőjével.
    - Mikor és miért döntöttél az edzői pálya mellett?
    - Már 14-15 évesen eldöntöttem, hogy edzőként szeretnék dolgozni - mondta Varga Balázs. - Akkor utánpótlás-válogatott játékos voltam, édesapám pedig edzőként dolgozott Pécsen. A válogatott összetartásokon többször lejegyzeteltem magamnak azokat a gyakorlatokat, amik tetszettek. Amikor hazajöttem, odaadtam édesapámnak, és elmeséltem milyenek voltak a feladatok. Emellett gyakorlatokat találtam ki, illetve próbáltam összerakni milyen felállásban játszanak a csapatok magyar és nemzetközi szinten. Nagyon szeretem az olasz futballt, kedvencem az AS Roma. Pontosan meg tudom mondani, hogy 15 évvel ezelőtt egy Juventus elleni rangadón milyen felállásban játszottak a csapatok.

    - Hogy lesz valakiből 29 évesen NB III-as felnőttcsapat edzője?
    - 21 évesen kezdtem el az utánpótlásban dolgozni, és szerencsére rövid időn belül önállóan vihettem csapatot. Ezt követően évről-évre feljebb léptem a korosztályokban U10-től egészen az U19-ig. Amióta csak belekezdtem, minden napom 0-24 óráig megállás nélkül a fociról szól. Önállóan képzem magam, szakanyagokat, videókat, mérkőzéseket nézek, minden új érdekel, és minden lehetőséget megpróbálok megragadni a tanulásra. 27 évesen jött a lehetőség, hogy felnőttcsapatot irányíthatok, belevágtam, hiszen mindig ez volt az álmom, a célom. Szászváron, Baranya megyében vettem át a megyei I. osztályú csapatot, amelyik majdnem kiesett. Elkezdtük a munkát, jól igazoltunk, rengeteget edzettünk és veretlenül végeztünk a bajnokságban: 25 győzelem és 5 döntetlen volt a mérlegünk. Mellette a kupában mind a nyolc mérkőzésünket megnyertük, szuper szezont zártunk. A jó eredményekkel sikerült felhívnom magamra a figyelmet. Megkerestek Komlóról, hogy egyből meg kellene nyerni a megyei bajnokságot, és vissza kell juttatni a csapatot az NB III-ba. A megye egyet 10 ponttal megnyertük, a Baranya megyei kupát is elhódítottuk. A Közép-csoportban a 6. helyen végeztünk úgy, hogy sokáig a dobogóért harcoltunk. A célokat bőven túlteljesítve szerepeltünk, amire nagyon büszke vagyok.

    - Nyáron úgy döntöttél, hogy elhagyod Komlót. Mi állt a döntésed hátterében, miért határoztál úgy, hogy új fejezetet nyitsz edzői karrieredben?
    - Komlón nagyon szép éveket töltöttem, amiért köszönettel tartozom a vezetőknek és a játékosoknak. Nyáron 5-6 klubtól kerestek meg különböző feladatokkal és célokkal. Szekszárdon éreztem a legjobban azt, hogy Kárpáti Zoltán az én munkámra számít, engem szeretne vezetőedzőnek, ami számomra sokat jelent. Befolyásolt a döntésemben, hogy utánpótlásedzőként már dolgoztam itt, édesapám futballozott Szekszárdon, valamint a klub infrastruktúrája kiváló. Az elnök úr elképzelései is azonosak az enyémmel.

    - Mit hallottál, tudsz új csapatodról?
    - Ismertem a csapat nagy részét, hiszen néhány játékossal már dolgoztam együtt, és minden félévben találkoztunk bajnoki, felkészülési mérkőzéseken. Többször jártam itt ellenfeleket feltérképezni, így egész jól ismerem a társaságot. Sok jó játékos van a klubnál, és a felkészülés alatt a srácok ezt be is bizonyították, ami nagy öröm számomra.

    - Mi az edzői filozófiád? Milyen stílusú csapatra számíthatnak a szurkolók?
    - A támadófutball, a támadó stílus áll közel hozzám. A játékot a labdabirtoklásra szeretem építeni úgy, hogy minden játékos aktív részese legyen a játéknak. Természetesen nem kell fejjel a falnak menni, fontos, hogy meglegyen a megfelelő egyensúly a támadás és védekezés között. Az ellenfeleket folyamatosan nyomás alá kell helyezni a mérkőzések egyes időszakaszaiban. El kell érjük, hogy mi kezdeményezzünk többet az összecsapásokon, elbizonytalanítsuk a vetélytársakat. Ha labdát veszítünk, azonnal meg kell próbálni visszaszerezni, hogy ne legyen ideje kibontakozni az ellenfélnek. Nagyon fontos nekem, hogy a játékosok bátrak, kezdeményezők és kreatívak legyenek, a képességeiket mutassák meg a meccseken. A csapatot minden egyes alkalommal úgy próbálom meg összeállítani, hogy a játékosok a csapatjáték mellett az egyéni képességeiket is ki tudják bontakoztatni. Hiszen ők játszanak, ők döntenek a játékhelyzetekben, jómagam azért vagyok, hogy segítsek ebben.

    - Javaslatodra a klub öt játékost igazolt Komlóról. Mit kell tudni róluk, miért rájuk esett a választásod?
    - Olyan labdarúgókat hoztam magammal Komlóról, akik az előző szezonban bebizonyították, hogy stabil játékosok tudnak lenni a harmadosztályban, valamint a nehéz helyzetekben is lehet rájuk számítani. Megbízhatóak, fejlődőképesek, és maximálisan beleillenek az itteni közösségbe - ami elsődleges szempont számomra. Pokorni Péterre a kapuban, Vágner Attilára a jobboldalon, Márkvárt Patrikra a középpályán, Károly Viktorra és Preininger Patrikra pedig a védelemben számíthatok. Nagyon jó versenyhelyzet alakul ki a csapaton belül, ami előrevihet bennünket az új szezon során.

    - A megyeszékhelyen minden edzővel szemben nagyok az elvárások. Nem félsz a feladattól?
    - Ezt a kérdést már Komlón is feltették nekem, és akkor is azt válaszoltam, hogy nincs mitől félnem, mert az alázatos munkának mindig megvan a gyümölcse. Tudom mennyi munkát végzek el, mennyit készülök a mindennapokban. Hiszek, bízok a klubomban, a játékosaimban, a szakmai stábomban. Ennél több nem kell egy vezetőedzőnek.

    http://szufc.hu/hirek/1034