magyarfutball.hu

2011.07.25 A Vasas két válogatott játékost igazolt egyszerre

A klubhonlap közlése alapján hivatalossá vált, hogy Farkas Balázs, a Videoton korábbi csapatkapitánya és pár hete Újpestről távozó "Gyorsvonat", a szintén egykori válogatott Simek Péter is a Vasasnál folytatja pályafutását. A két szabadon igazolható, rutinos futballista 2 évre ír alá a Fáy utcába, így már piros-kékben készülhetnek az NB I folytatására.

Az Újpestről távozó Simek Péter már szerepelt a Vasasban, hisz 2000 és 2002 között már játszott a Fáy utcában, akkor 62 mérkőzésen 6 gólt szerzett. Később Újpesten és Fehérváron vált meghatározó játékossá, valamint légiósként is kipróbálta magát Temesváron. A 31 esztendős, kilencszeres válogatott labdarúgó, aki sebessége miatt érdemelte ki a drukkerektől a "gyorsvonat" becenevet, az elmúlt szezonban 18 NB I-es találkozón lépett pályára, és egyszer volt eredményes. Simek az fcvasas.com-nak elmondta: örömmel tér vissza Angyalföldre, és reméli, hogy lelkes és alázatos edzésmunkáját követően minél előbb a bajnokságban is segítheti a csapatot.
A másik új szerzemény Farkas Balázs friss aranyérmesként lett a Vasas-HÍD futballistája. A Videoton mezében bezsebelt bajnoki címmel tulajdonképpen megkoronázta eddigi pályafutását, hiszen korábban volt már bajnoki bronzérmes, egyszeres Magyar Kupa-, és kétszeres Liga Kupa győztes. Négy alkalommal Magyarország nemzeti tizenegyében is lehetőséghez jutott, összesen 323 NB I-es összecsapás áll a háta mögött, 24 első osztályú góllal. Simek Péterhez hasonlóan Farkas Balázs is két évig erősíti a Vasast - írja a klubhonlap.