magyarfutball.hu

2014.07.11 Bíró Imre és Dvéri Zsolt irányítják a Vidi II-t

A két szakember már munkába is állt, napi két edzéssel készül a bajnokságra a Vidi II.

Péntek délután eldőlt, hogy a második csapatunk szakmai munkáját a jövőben Bíró Imre vezetőedzőként, Dvéri Zsolt pedig pályaedzőként irányítja. Bíró Imre évek óta dolgozik a Vidi II-nél, két évvel ezelőtt vezetőedzőként, majd azt követően kapusedzőként tevékenykedett. Dvéri Zsolt pedig a Vidi utánpótlásában dolgozott az elmúlt időszakban.
"Büszke vagyok arra, hogy engem kért fel a klub vezetése, hogy vezetőedzőként irányítsam a Vidi II-t. Dvéri Zsoltot nagyon jól ismerem, Újpesten csapattársak voltunk, a Vidinél pedig mindketten hosszú ideje dolgozunk. Több célunk is van az előttünk álló idényben. Természetesen szeretnénk a bajnokságban elől végezni, de ami ennél is fontosabb, hogy minél több fiatal játékost tudjunk felkészíteni az NB I-re. A mi munkánk legnagyobb elismerése az lenne, ha több fiatal labdarúgó is számításba kerülne a jövőben a Vidi első csapatában. Ezért fogunk nap mint nap keményen dolgozni" - nyilatkozta Bíró Imre vezetőedző, akit 1991-ben az "Év Kapusának" választottak Magyarországon.
"Váratlanul ért a Videoton FC megkeresése. Örülök ennek a lehetőségnek, aki ismer, az tudja, hogy mennyit jelent számomra ez a klub. Megtiszteltetés, hogy edzőként részt vehetek a szakmai munkában a második csapatnál. Nagy kihívás lesz számomra ez a feladat. Mindig azt vallottam, hogy lépésről lépésre kell haladni, így nem tartom azt sem kizártnak, hogy egyszer majd az NB I-ben fogok vezetőedzőként dolgozni, de addig még hosszú az út, és most itt a Vidi II-nél vár rám komoly feladat" - nyilatkozta Dvéri Zsolt, aki a '90-es évek végén, és a 2000-es évek elején több, mint 240 alkalommal lépett pályára a Vidiben bajnoki mérkőzésen. Játékosként Magyar Kupát nyert 2006-ban a Vidivel, a szakmai stáb tagjaként pedig aranyérmet szerzett 2011-ben.