magyarfutball.hu

2015.08.24 Kovácsik Ádám a Videotonhoz igazolt!

kép
Kovácsik Ádám a 2009-es egyiptomi U20-as Vb-n bronzérmet szerző magyar válogatott egyik kapusa 1991. április 24-én, Budapesten született, utánpótlás-játékosként a Budapest Honvéd és a Ferencváros csapataiban szerepelt, mielőtt mindössze 16 évesen az akkor Seria A-ban szereplő Reggina Calcio leigazolta. A 192 centiméter magas hálóőr az elmúlt nyolc szezonban a Reggina mellett kölcsönben a Foligno, a Carpi és a Pavia kapuját is védte, Olaszországban összesen 29 másodosztályú, 66 harmadosztályú és 5 Olasz Kupa-meccsen jutott szóhoz, mielőtt a Reggina pénzügyi problémái miatt szabadon igazolhatóvá váltak a klub játékosai, így ő is. Kovácsik két évre kötelezte el magát a Videoton FC-hez.

"Filip Pajovics sajnálatos sérülése miatt kapusposztra gyorsan kellett igazolnunk. Kovácsik Ádám személyében fiatal, mégis tapasztalt kapust tudtunk szerződtetni, ő akár hosszabb távon is értéke lehet a klubnak és megfelelő versenyhelyzetet teremt a kapusok között." - nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató a vidi.hu-nak.

"Örülök, hogy sikerült megállapodnunk Kovács Zoltán sportigazgatóval, rövid gondolkodás után igent mondtam az ajánlatára, boldog vagyok, hogy itt lehetek. Július közepéig nem edzhettem csapattal, mert meg kellett várnom, hogy mi lesz a Reggina sorsa, utána viszont edzéslehetőséget kértem és kaptam a Ferencvárostól és a Honvédtól is, egyénileg is dolgoztam, szerintem pár közös gyakorlás után bevethető állapotban leszek. Célom, hogy bebizonyítsam mindenkinek, hogy egy jó kapus érkezett Fehérvárra és természetesen idővel szeretném magam beverekedni a kezdőcsapatba is" - mondta Kovácsik Ádám.