magyarfutball.hu

2015.02.05 Dárdai Pál lett a Hertha edzője!

Jos Luhukay vezetőedzőt elbocsátotta a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) utolsó előtti helyén álló Hertha BSC, helyét a klub legendája, Dárdai Pál veszi át ideiglenes megbízással – írja a Berliner Morgenpost. A klub csütörtök kora délután megerősítette a hírt.

A témát felkapó német lapok internetes kiadásában először annyit jelent meg, hogy a magyar szövetségi kapitányi posztot betöltő, a Hertha utánpótlásában dolgozó Dárdai Pál a korábbi pályaedző, Rainer Widmayer segítségével készíti fel a csapatot a közeljövőben.
Jos Luhukayt a Leverkusen elleni szerdai hazai vereség (0–1) következményeként bocsátotta el a bennmaradásért küzdő berlini klub.
A tabella 17. helyére süllyedő csapat vezetősége nem sokkal később a klub honlapján megerősítette a váltás hírét. A Magyar Labdarúgó-szövetség friss Twitter-üzenetben máris jó munkát kívánt Dárdainak.
A kinevezés nem befolyásolja a Hertha és az MLSZ közötti szerződést, a szakember magyar válogatottnál vállalt munkáját: ennek megfelelően Dárdai Pál a következő időszakban párhuzamosan látja el a Hertha BSC vezetőedzői, valamint a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi feladatait – olvasható az MLSZ honlapján.