magyarfutball.hu

2007.06.21 Csertői Aurél lett a Szombathelyi Haladás vezetőedzője!

Váltás történt a Haladás kispadján! Artner Tamásnak, az eddigi vezetőedzőnek megköszönték a munkát, helyette a legutóbb a Sopront irányító Csertői Aurél veszi kézbe a labdarúgócsapat szakmai munkáját. Az új szakember július 1-én veszi át az előző szezont a Nyugati csoport második helyén záró együttes irányítását.

Annak tükrében, hogy a Hali nyolc pont hátránnyal kezdte a tavalyi pontvadászatot, dicsérendő a bajnoki ezüst, ám a vezetőség célkitűzése mindenképp a feljutás volt, ezt pedig nem tudta teljesíteni Artner Tamás irányításával a csapat.

Mint ismeretes, a közelmúlt legjobb magyar futballistája, Illés Béla üzletfeleivel együtt 44 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Haladást üzemeltető kft.-ből. Ennek tükrében nem meglepő, hogy az új edző az egykoron Illéssel (és az üzlettárs Halmaival) egy csapatban játszó Csertői lett.

Csertői ez év március 18-án távozott Sopronból, azok után, hogy 2006 november 27-i kinevezésétől számítva mindössze hat mérkőzésen ült a piros-fehérek kispadján. Csertői korábbi klubjával az FC Fehérvárral Magyar Kupát nyert 2006-ban.

A Haladás a legutóbbi idényben a második helyen zárta a másodosztály Nyugati csoportjának küzdelmeit két ponttal lemaradva az aranyérmet, és ezzel a feljutást szerző Siófoktól. A pályán Artner Tamás csapata ugyan megszerezte a élvonalba jutáshoz elegendő pontmennyiséget, ám miután az MLSZ a jogosulatlan játékosszereplések miatt levont a szombathelyiektől nyolc pontot, a csapat csak az ezüstérmet szerezte meg.