magyarfutball.hu

2013.09.10 Loic Nego Újpestre igazolt!

forrás: Nemzeti Sport
Balajcza Szabolcs megsérült az Újpest hétfői edzésén. A lila-fe­hérek kapusa egy ütközés után kért orvosi segítséget, mert öt centiméter hosszan felrepedt a homlokán a bőr. A játékos elmondta, hogy egyelőre nem tudja, védhet-e szombaton a Haladás ellen, de reméli, hogy pályán lehet majd a zöld-fehé­rek elleni találkozón.

Ha nem ő áll a kapuba, ak­kor Banai Dávid vagy a szerb Marko Dmitrivics pótolhatja. Utóbbi a múlt héten csatlako­zott a lila-fehérek keretéhez, és annyi kiderült róla, hogy jó felépítésű, tehetséges játékos. A 21 éves futballista egyéves szerződést kötött az Újpesttel, és könnyen lehet, hogy szerdán a Kecskemét elleni Ligakupa­mérkőzésen be is mutatkozik a csapatban.

Ezen a találkozón pályára léphet Loic Nego is, akit hétfőn írta alá szerződését a Szusza Ferenc Stadionban. A francia hátvéd hazája U19-es váloga­tottjával Európa-bajnoki címet is szerzett, korábban az U17-es csapat tagjaként második lett a kontinensen. Az 1991. január 15-én született védő a Nantes akadémiáján nevelkedett, és 2010-ben játszotta első bajnoki mérkőzését az együttesben. Két évvel ezelőtt szerződtette az olasz AS Roma, majd 2013 tava­szán kölcsönben a belga Stan­dard Liege-ben szerepelt. A 181 centiméter magas játékos 2015. június 30-ig kötelezte el magát a Megyeri úton.