magyarfutball.hu

  1. Prenoszil Béla-ról keresnék információkat. Valamikor Rafc csapatában játszott. Köszönöm
  2. 2023.11.18, 17:02 - Budapest, Magyar Munkás UE
    Igen, ő lesz az! Később a Nemeskéri nevet is felvette/viselte. Én is végig kutattam az összes hozzáférhető oldalt, de semmit sem találtam róla. Válogatott nem volt, túl sok gólt sem szerzett, nem volt ismert labdarúgó itthon. Születési dátuma érdekelt volna, meg még néhány információ.
  3. 2023.11.17, 20:47 - Budapest, Magyar Munkás UE
    Segítséget szeretnék kérni, egy bizonyos Papp Zoltán után érdeklődnék, aki 1905-ben játszott a csapatban, majd később Argentínába emigrált és ott játszott különböző klubokban (River Plate, Almagro, Estudiantes de La Plata, Kimberley, Puan FC, Liga del Sur,). Tudunk e róla valami többet?

    Köszönettel...
  4. A válogató bizottság maga javasolta, hogy szüntesse be az MLSZ a bizottsági rendszert, s az egész feladatkört ruházza egy emberre, a szövetségi kapitányra. Az októberi tanácsülésen ezt ideiglenesen (a közgyűlésig) elfogadták. Az MLSZ kimondotta, hogy korábbi határozatának most már mindenképpen eleget tesz, és ezentúl alszövetségek, városok, klubok stb. ellen nem állítja ki a válogatott csapatát, csak országok (szövetségek) válogatott csapatai ellen. Minthogy az osztrákokkal támadt ellentét folytán az őszi nemzetközi műsor felborult, az osztrákok helyett vendégül látott közép-németek ellen még most és utoljára majd egy visszavágóra lciállítja a nagy magyar válogatottat.
    Forrás: Rejtő, Lukács, Szepesi : Felejthetetlen 90 percek
  5. 2017.07.21, 08:50 - Sümeg, Sümegi Sportpálya
    Nagyon készségesek voltak a helyiek, mindenben együttműködtek. Sok sikert a korosztályos csapatoknak és a felnőtt csapatnak egyaránt!
  6. 2016.12.09, 22:38 - Dinich Károly
    Dinich Károly- született 1881 Szulok, anyja neve: Hampek Erzsébet.
  7. 2013.07.14, 14:05 - Pázmánd, Pázmándi Sportpálya
    Magyar viszonyoktól eltérően az ott éppen dolgozó hölgy (aki talán a büfés lehetett (?)), és egy úr, (aki talán az edző), hihetetlenül együttműködő és készséges volt, mind a pályával, mind a Pázmánd-i csapattal kapcsolatos információk átadásában. Kifejezetten ritka az ilyesmi a mai magyar viszonyokban. A legnagyobb tisztelet illeti meg őket!
  8. 2011.08.19, 11:20 - Ágfalva, Ágfalvai Sportpálya
    A labdarúgás az első világháború után vált közkedvelt sporttá Ágfalván. Az első ágfalvi csapat 1926-ban alakult, amely a mai Ágfalva KSK jogelődje. Az akkori csapat tagja, tehát a községi labdarúgás megteremtője volt Nusshör János, Turner Ferdinánd, Schelly Mátyás, Heanz János, Lang András, Prickler András, Ferstl Mátyás, Sey József, Teicher Mihály, Hoffer Ferenc, Holzhofer Mihály játékosok és Waschilka János edző.

    Ágfalva község első futballpályája a magyarföldek mögött a brennbergi vasút mentén a Trift-en volt. A második pálya a Soproni utca végén a gesztenyés aljában volt. A harmadik, ami a mai napig használatos, 1956-ban lett a sportkör otthona.

    A focisták a 30-as 40-es években Lépesfalva(Loipersbach), Somfalva(Schattendorf), Rorhbach, Mattersburg, Brennberg és Sopron csapatai ellen játszottak.A második világháború alatt az egyesület felbomlott, mert a játékosoknak is be kellet vonulniuk a hadseregbe.A háború után Marx Mihály és Nusshör János szervezésével alakult me...