magyarfutball.hu

Újpest FC - Ferencvárosi TC 0 : 5 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2024
  2. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2024
  3. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2024
  4. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2024
  5. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2024
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.06, 21:49 (szerk.: 2024.03.07, 20:35)
    Szép sorozat, szép eredmény. Gratulálok a csapatnak! Idegesen kezdtük a meccset, szokatlan hibákkal hoztuk fel az ellenfelet. Egy valamire való csapat ellen -1-ről indultunk volna. Az első játékrész egyébként is eléggé csapongó volt, nem nagyon tudtuk uralni a pálya középét. Abu Fani egyértelműen hiányzott a labdakihozataloknál, rajta kívül nem nagyon van olyan játékosunk, aki hatékonyan juttatja fel a labdát a támadó térfélre. Katona és Varga két lehetőségből kettő gólt hozott össze, ami el is döntötte a meccset. Barna zseni, de ma Bálint is felzárkózott hozzá. Innentől már csak egy csapat volt a pályán, a jó teljesítmények is megszaporodtak. Pesic remek napot fogott ki, jó volt látni a magabiztos befejezéseit. Nincs megállás, jöhet a következő mérkőzés!

    Az külön jó érzés, amikor kettővel mész a meccs közepén és Abu Fani, Marquinhos szintű játékosok ülnek a padon. smiley A Debrecen ellen Maigának is kijár a pihenő, pedig neki sincs egy az egyben helyettese.

    Gézuka kitalálta, hogy letámadnak minket, mint a görögök.... Ők 20 percig (sem) bírták, most nálunk volt a labda, fel tudtuk építeni a támadásainkat! Ettől nem lesz jobb vagy rosszabb egy csapat/edző!
    Viszont egy ilyen kiesés után Dejan összekapta a csapatot, a srácok meg beálltak a sorba!
    Tavaly ez valahogy nem sikerült, idén remélhetőleg sikerül, és bedarálunk mindenkit!
    Szép volt fiúk!

    Az első 20 percben szokott össze a b csapatunk. Abban a periódusban egy veszélyes helyzetük volt, azt sem ők hozták össze!

    Szerencsére átszakadt a gát, ami sajnos a két görögök elleni meccsen kb a csapat minden tagjában kialakult. Nem voltunk már hozzászokva ilyen pofonokhoz (ami a játé képét illeti). Ez még a mai meccs első 20 percében is abszolút érezhető volt, aztán szerencsére jött Katona és Barni. Az is igaz, hogy ez a nyomorult lila brigád tökéletes volt arra, hogy a fejükre taposva másszunk ki a szarból. Most már ismét a helyes úton vagyunk. Lehet épiteni a csapatot, és szerintem az se baj, hogy ezt nem egy abszolút lefutott, tét nélküli helyzetben tehetjük, szemben az utóbbi évekkel.

    Az összeállítás láttán minimum aggódtam de Sztankovicsnak lett igaza,mert ő tudta amit én elfelejtettem,hogy nem az Olympiakosz az ellenfél,hanem egy gyenge Újpest.
    Wingót itthon lehet játszatni,Cissé és Varga klasszis.Katona példája mutatja,hogy az alsóházbeli ellenfelek ellen bátran be lehet tenni fiatalokat.

    Hozzáteszem, az első negyedóra kaotikus káosz volt. Nem először. A ZTE 2:0-ra vezetett ilyenből. Vajon miért? A dózsa is nagyon feltolta a letámadását mint a görögök, valszeg ez ne izlik nekünk.

    Gézám nem annyira hülye mint hiszik sokan.Va banque-ot játszott de nem nyert.Ez volt az egyetlen esélye,hogy az elején nekünk esnek és ha találnak egy gólt a demoralizált,lépéskényszerben lévő ellenfél ész nélkül támadva kinyílik.Már maga az ötlet sem rossz,de amikor látta hogy nem megy visszaáltak.A többi már csak idő kérdése volt és ezt is tudta.A második félidőben megint megpróbálta az egyetlent sanszot,de látszott rajta,ő sem nagyon hisz benne.Kicsit még pojácáskodott a szurkolói elött,meg elpufogtatott pár közhelyet és ennyi.

    Lehengerlően indult. Dibusz szöktette magát szögletre, Rami lerúgta Cissé fejét, kettőt képtelenek voltunk egymásnak passzolni. Aztán jött a BARNI!

    Első gól:
    Zachariassen lefoglalja az embert - Katona labdát szerez - Varga épp visszalépett, így mélységből, lendülettel érkezik, csel, gól. Zseniális. Mindenki a helyén.
    Második gól:
    Báló labdaszerzés, ha jól emlékszem - Zachariassen felviszi, szélre passz - Középen Varga, gól. Hát ez is egy tudatos formáció volt.
    Harmadik gól:
    Jobb oldal üres, Loncar kéri - Marquinhos felveszi, bal oldalra koncentrálnak - Zachariassen befut, 2 védő is vele foglalkozik - Loncar megkapja, gól.
    Negyedik gól:
    Loncar labdaszerzés, szép kontra, szép befejezés, gól.
    Ötödik gól:
    Zachariassen labdaszerzés, kulcspassz - Loncar, Pesić előző másolása. Gól. smiley

    Kanadai pont nem került Zachi neve mellé ugyan, de ötből négy gólban baromi nagy szerepe volt, kurva fontos mezőny munka van abban az emberben.

    Varga Barnát az Isten is fradistának teremtette!
    Egy dolog, hogy egy zseni és ha nyugatabbra játszana már rég több tízmillió EUR-t érne!
    De az már az igazi plusz, hogy gól után kimegy zrikálni a majmok táborát; úgy szól be a bíróknak és az összes ellenfél játékosnak, mint ahogy mi akarunk beszólni nekik! Amikor a pályán van olyan mintha valami fradista őserő szállná meg! Egy zseni, egy művész, egy vadállat! És legfontosabb: egy közülünk!

    Több szakaszra lehet osztani a meccset.
    1. Az első gólunk előtt lófaszt nem csináltunk, se helyzet, se játék.
    2. Aztán jött Varga és Katona és megnyugtató lett az előny.
    3. Majd jött a hármas cserénk és ezzel együtt az örömfoci.
    A 30. percben nem gobdoltam, hogy így fogunk örülni

    Összeségében az eredménytől eltekintve volt már jobb \"túra\" újpestre! Kicsit salmpos volt az egész úton a hangulat, az dobta fel egy kicsit hogy egy-két újpesten élő (azt hogy??) Fradista megmutatta magát az ablakokból ill. h kb száz majom az edzőpályák felől megindult a tábort hátba támadva.. (cigányok..) A hangulat is volt már jobb, kb 300-400an még simán befértünk volna a vendégbe, ezért voltak elég komoly holt terek az emberek között ami miatt nem is tűnt egységesnek az egész szurkolás... de ez kb az első gólig tartott.. onnantól átvettük mind a pályán mind a lelátón a dolgokat és csak élvezni kellett a est hátra levő részét. smiley u.i.: Isten éltessen gézu, még sok ilyet ellenünk

    Az a \"szép\" az egészben, hogy a meccsig mást sem hallottunk csak azt, ez biztosan nem lesz sima, Géza fiam összerakta a dózsát. Majd megláttuk a kezdőt és mi is elkezdtünk félni. Lefújás után, ne legyünk rá büszkék, hogy ezt a szar dózsát kiütöttük...
    Azért én megpróbálom.

    Valaki legyen már olyan mester és vágja össze a köcsög mezöli trágárságait
    Akármikor mutatta a kamera, mondott egy igazán alpárit, egy kibaszott showműsor volt

    nagyon töredezett brusztolós volt a játék abban a periódusban. De Deki TUDATOSAN erre készült. Ezért tartalékolta a padon az ászokat (Barni kivételével), hogy majd a 2. félidőre amikor alábbhagy a dózsások lelkesedése-ereje akkor pihentebb standard játékosok szétszopassák a majmokat! smiley)

    Azért remélem, valahogy valakinek meglesz, ahogy a tábor felköszönti Géza fiamat.
    El kell tenni valami humorosba smileyDDDDD

    A mindössze 46:02 tiszta játékidejű találkozón 4-3-3-ban játszottunk, 57%-ban birtokoltuk a labdát, 85%-kal passzoltunk (passztempó 16.5, PPDA 10.3, hosszúpasszarány 12.6). A párharcarány 94-116 volt oda, 83 támadópárharcunk 35, 55 védekezőpárharcunk 47%-a volt sikeres, a fejpárbajok aránya 20-20, a szabadlabdás párharcoké 19-13 ide. 33 cselünkből 15 sikerült. 19 labdát szereztünk az ellenfél térfelén, a lilák 17-et a miénken. Három eladott labdánkból lett Dózsa-helyzet, a másik oldalon mi kétszer jutottunk így lövésig.

    22+4 támadásból 12 lövésig jutottunk, 8 talált kaput, a lilák mutatói: 21 / 8 /3. Az xG-arány 1.85 – 0.69, az xcG-arány 2.72 – 0.36 volt ide.

    Varga B. 8.85
    Pesic 8.38
    Katona 8.13
    Loncar 8.03
    Marquinhos 7.49
    Zachariassen 7.48
    Cissé 7.39
    Dibusz 7.18
    Makreckis 7.18
    Wingo 7.16
    Abu Fani 7.10
    Maiga 7.05
    Botka 6.95
    Ramírez 6.59
    Ben Romadan 6.43

    https://ulloi129.hu/2024/02/25/elo-a-dozsa-elleni-derbirol-15/
    https://ulloi129.hu/2024/02/26/igy-teljesitettunk-a-dozsa-ellen-25/
    https://ulloi129.hu/2024/03/01/dibusz-makreckis-cisse-es-varga-pesic-katona/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2024.03.03, 15:05
    Ez a realitás.

    Évek óta írom: nem az Újpest dönti el, hogy mennyi lesz az eredmény a fradi ellen. A fradi kedvén áll, hogy mennyivel vernek meg minket, lásd...

    A héten is írtam: már az is jó, ha 3 alatt megússzuk, lásd...

    A mi keretünk évről-évre szarabb. Az övék fordítottan arányosan, egyre jobb és értékesebb! Vannak csodák, persze, de csak ritkán.

    Ami tetszett, hogy állva haltak meg. Az elején volt harapás, de szokás szerint, képtelenek gólra váltani. Hátul meg, hát hagyjuk is...

    Az utolsó fél órára pedig le is lettünk darálva. Ennyit tudnak, ekkora szarok, de legalább megpróbálták és nem beszarva futottak ki. De sajnos vár még egy derbi erre a keretre...

    Egy mákunk van, hogy a várda és a kövesd is tartja a lépést egyelőre. De kell hozni pontokat a gyengébbnek tűnő csapatok ellen.

    Géza nem tudta mit vállalt el, persze értem én kispad, nb1, szép emlékek stb. Ez már nem az az nb 1,nem az a foci mint 15 éve. Nincsenek Tatabányák, REAC-ok akik ellen félgőzzel is jönnek a pontok. Lehet tüzelni egy darabig a játékosokat, de kijött a kurva nagy különbség.

    Fehér Csanád olyan ügyetlen, darabos, rossz nézni, Kiss Tomi a műkedvelő hobbit, Csoboth az eső- kelő Kenny baba, de a kedvencem Tajti aki telibe szarja, úgy totyog mint ha Messivel meg Iniestaval kéne háromszögelni a 2014-es Barcában. Ez a pali alkalmatlan küzdeni, és baszki ezek az erősítésnek igazolt játékosok. Abba bele se megyek hogy Luca Mack, Pauljevic, meg a 2 baszott nagy feka olyan ügyetlen elől hogy az nb2-ben is kevés lenne, viszont Keita meggyőző volt.

    Ez a meccs bb sara, bár egy-két dolgot Gézánál se értek. Ganea és Fehér erőltetése, Ambrose Vignnél a szezon elején azért lőtt jó néhány gólt most jegelik.

    Mi van Onovoval a térde telesen kuka ?

    Jelenlegi állományunkkal, vagy annak különféle epigonjaival SOHASEM fogjuk legyőzni őket.

    Az a baj, hogy hiába külföldiek, valamennyire azért átmegy nekik is, hogy ez egy derbi. Mindig igyekeznek valamit tudás és képességek nélkül is alkotni, óriási a hangulat, nem bekkelnek, nem lehet, nincs bunkerfoci és beleszaladnak a nagy késbe. Mert hát az utóbbi időkben sajnos a zöld oldal is megértette, hogy az Újpestet nagyon el kell verni. És akkor érthető módon hatványozottan jön ki a csapatok közötti, évről-évre egyre nagyobb különbség. Ne feledjük: ÉVEKIG csodálkoztunk azon (de a zöldek is), hogy megtették a szívességet és nem törlesztették a 6-0-át, ellötyögte az ftc a derbiket, aztán most meg csak rákaptak az ízére...

    Egyszerűen a többi csapatnál nincs ez ekkora fókuszban, ráadásul mind a két oldalról és így néha be-besikerülnek a véletlenek, hogy nyer egy MTK vagy Kecskemét. Nálunk ilyen sosem lesz!

    Egy pofon számomra már akkor nyilvánvaló volt, amikor kiestek a nemzetköziből. Egyértelmű volt, hogy nyomnak egy "csak azért is megmutatjuk" meccset, hogy kiengeszteljék a szurkolóikat. Nem is értettem, hogy a szurkolóink minek hergelik az övéiket a fórumokon, amikor előre lehetett látni, hogy visszanyal a fagyi.

    Ez van, készülni kell a következőre és remélni, hogy nem maradunk negatív spirálban, mint az őszi meccs után.

    Pár éve még jobb keretünk volt. Hogy akkor mit kellett volna,meg most az teljesen más szituáció. Engem tegnap megcsapott az érzés,hogy az idén kiesünk. Ilyen akaratgyenge meg technikailag nulla keretünk még nem volt. Még mindig fel nem tudom fogni,hogy Croizet odaadtuk egy közvetlen riválisnak ingyen kölcsönbe. Az egyetlen játékosunk aki technikás,viszonylag gyors és vezér tud lenni a pályán. Nincs csatárunk,kapusunk stb. Nagyon nincs jó érzésem.

    Csoboth pont olyan semmilyen mint az edzöváltás előtt,de Ganeának szintén nem volt még értékelhetö momentuma.

    Elképzelni nem tudom mi alapján kezdhet Ambrose helyett,aki elég szépen teljesitett s mellé végigkaparta a meccseit.

    Még ha Sassertét érteni is próbálom mint tényleg nagydarab fekát a védőivel szemben....

    Diarra visszautasitása volt eddig a legnagyobb bűne Mészölynek,de van ezen kivül is azért jó néhány érthetetlen döntése sajnos.

    Én már rég mondom,h a zöld majmokat nem kell figyelni,a többi csapat játssza a bajnokságot már évek óta ezek már csak disznek vannak.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018155