magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC 0 : 0 17:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC 2023
  2. Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC 2023
  3. Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC 2023
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1.67 (3 szavazat)

játékvezető: 1.67 (3 szavazat)

hangulat: 2 (3 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.12.12, 17:20 (szerk.: 2023.12.13, 16:22)
    Langyos szurkolás,lagymatag játék.Nem csoda,hogy erre az állandó la-la-lára elasznak még ajátékosok is.

    Imádom Varga Barnit, de azért az nem normális, hogy kidől egy ember, és azóta nem tudunk győzni ebben a szar mb1-ben! (Jó, MK, meg Cukaricki az ok.,) de a bajnokiban ennyi pontot leadni - őrület. Szerintem fáradunk piszkosul. És akkor még Mező, Fiorentína, meg Paks - mi lesz itt kérem???

    Kicsit tanácstalan vagyok, nem tudom megfejteni, mi a baj. Az látszik, hogy nincsenek top formában a játékosaink, és nincs meg egy nagyon stabil alapjáték, amivel ilyenkor bedaráljuk a meccset. Pedig a Genk elleni idegenbeli meccsig vagy a derbiig nagyon stabilnak és szervezettnek tűntünk, azóta nem érzem a feszességet a csapaton. Túl lettek hajtva az emberek? Vagy Sztanko kezdi elfárasztani a csapatot mentálisan, mert túl sokat kér a játékosoktól, és nincs meg a felszabadultság?

    A helyzetek ma is megvoltak, de elől valahogy nagyon impotensek vagyunk. Ami Barninak csukott szemmel is bement a sérüléséig, az a többieknek nem, hiányzik a frissesség, az élesség és hátul még mindig képesek vagyunk hajmeresztő dolgokra. Jelenleg én még nem temetem a csapatot, de kínszenvedés lesz a maradék pár meccs. Télen remélem kipiheni magát mindenki és egy jól sikerült felkészülés után erőt demonstrálunk.

    Mióta Stankovic itt van, teljesen behalt a szélső játékunk. Ez akar lenni a Manchester City stílus? A Cukaricki ellen például Ramireznek, Botkának és Makreckisnek összesen egyetlenegy szélről beadott labdája nem volt. Egyedül Civic próbálkozott. Ramit is divat szídni, de mintha vkp-t játszana, állandóan behúzódik középre és a felezővonaltól osztogat.
    Ma is volt két csatárunk az első félidőben, de talán egy Civic beadásra emlékszem.

    Civic folyamatosan adta be a labdákat, főleg a 2. félidőben. Szerintem ő ma a jobbak között volt. Mellette még Cissé emelkedett ki. A támadóink mint a cölöpök az edzésen, úgy álldogáltak. Így azért nehéz helyzeteket kialakítani!

    A második félidőben igen. De addigra Lisztes kiment szélre, Márki és Katona pedig nem nagy segítség.

    Kicsit olyan, mintha Dejan a mai napig nem ismerné a saját csapatát. Nekem fura. Fura az, hogy Aaneba sérülten, vagy leeresztve érkezett, de nem játszik azóta sem, mert először Wingonak adott belső védő poszton lehetőséget, benne bízik jobban. amikor Wingo előrébb van a sorban belső védőként, mint a francia kettőből igazolt játékos-ahogy Cissé is-ott érzek némi problémát. Jobb bekk poszton Botka játszatása totális vakvágány. Nem tudom, hogy ennél rosszabb formában volt-e Endre, de sír nála a labda, meg sírok én is, amikor nála van. Középpályát abszolút nem érzi ahhoz képest, hogy azt mondta, jó úton járunk. Esiti legutolsó félideje teljesen rendben volt, majd jött helyette Sigér, akinél ugyancsak sírt a labda, majd a következő meccsen már Makreckis játszik helyette, majd a ma a padról nem Sigér jön, nem Esiti jön, hanem Besic jön. Ma egyébként megint kiürítettük a középpályát második félidőre, nehogy futtassuk a kövesdi védelmet. Ez már nem az első ilyen húzása Stankovicnak, hogy egy ember jelenti a középpályás sot, mert támadna. Építkezni nem a tetőtől szoktak általában. Marquinhos folyamatos kezdése is érthetetlen. brazil támadó. Ezt egy kicsit ízlelgessük. októberben és novemberben 12 meccsen 1 gól és 1 árva gólpassz. Egyébként is a szezonban 25 meccsen 3 gól, 3 gólpassz. Borzalmas játékos. Ha nincs Traoré jó formában és előtte nincs egy Varga Barna, akinek a fingja is beviszi a hálóba a labdát, akkor lófasz nincsen. Abu Fani, Traoré és Varga Barna jelenti a támadósor sava borsát, a többiek epizodisták, vagy épp szemfülesek, dolgosak, de nem jelentik a különbséget.

    Olyan csercseszovi helyzet. Kövesd egy Csukaricski szint. Ismét a hullám alján.
    Volt pár hét az ősszel amikor inkább a tetején voltunk. Mentális problémák vannak. Meg túlhajtás.
    Nem a játékosok tudásszintje gyenge. Ez saját vélemény.
    Viszont azt sem várhatjuk,hogy Varga Barna azonnal megoldja a helyzetet.

    Egy dolog a sok közül, de nem tudom Makreckist hányszor fogjuk még sikertelenül kipróbálni a középpályán Abu Fanival párban.

    Szerintem ha Besic és Esiti többet tud vállalni, akkor ez változni fog. No meg ha lenne egy Baráthunk...

    Szerintem Botka játszatása miatt játszik ott, ahol nem igazán kiemelkedő, így két pozícióban gyengül a csapat és ezzel nem Botkát fikázom, csak egyszerűen sokkal jobb jobbhátvéd Makre.

    A pálya tegnap este is felborult, a helyzeteink is megvoltak, ami megint hiányzott az a gól. Egyszerűen többet kell kapura lőni, nem kell mindig még egy passz, a még nagyobb helyzet reményében.

    Én úgy gondolom elfogytunk. Elfogytunk erőben és mentálisan is.
    Nem tudom Sztankovicsot hibáztatni, mert az alapozást nem Ő csinálta, hanem még Csercse. De valahogy nem értem akkor sem, mert Pászka, Gojak, Esiti, Ramirez látványosan "sokat pihennek" mostanában. Baráthot ki sem próbálja. Töki nem játszik (azt hittem rásérült), erre ma beteszi mondván nincs már más....
    Ellenben Abu Fani minden meccsen (nem is csoda, hogy úgymond elhasználódik). Nem tudom hová tenni mit csinálunk...
    A Fio meccstől nem tartok, az olaszok nagyjából belesz@rnak, csak az X legyen meg, mi meg lehet fogunk hajtani, de ilyen koncentrációval ami most van az utolsó passzok, a helyzetek. Hát egy erős 0-0-ra nagy esély van. Már az is eszembe jutott, hogy ha nincs meg a (kupa)tavasz, akkor legalább a bajnokságra tudunk koncentrálni megfelelően

    Kezdek leamortizálódni. Kifagytam, az életkedvem is elment ezt a kiismerhető, ötlettelen erőlködést látva hetek óta. Mintha elfelejtettek volna focizni. Rátekerednek a labdára, cselezni próbálnak feleslegesen ahelyett, hogy gyorsan egyből passzolnának. Életerős lövések helyett kapura gurítások. Ramirez szabadrúgása óta nem láttam tisztességes kapura lövést.Valamit nagyon ki kéne találnia Sztankónak, hogy ebből az apátiából kirángassa őket.Megszakadhatna már ez a rossz szériánk .

    Ideje lenne már eloszlatni ama mítoszt, hogy minden posztra legalább két egyforma képességű játékosunk van, és ezt meg is tudjuk valósítani. Bullshit!
    Emlékezzünk csak: évekkel ezelőtt mikor a nagy Barcelona világklasszis csatársora a Messi, Suárez, Neymar hármas volt, a Barca 25-30-as keretéből ki lehetett volna még egy ugyanilyen erősségű triót állítani??? Persz hogy nem, pedig, gondolom, lett volna rá pénz...
    A helyzet az, hogy a Fradi jelenlegi keretében a jó formában lévő Barninak, Abunak, Traorénak, Macseknak, Dibusznak nincs alternatívája, ha ezek közül kiesik 1-2, akkor ott vagyunk, ahol most vagyunk és minden kommenttárs már temeti a Fradit... Nyugi, nyugi: este számolják a tyúkokat!

    Nincs összerakva a csapat. Stankovic folyamatosan kísérletezik, én ebben látom a visszaesésünk legfőbb okát. Hol két csatárral próbálkozik, hol egy hatossal és két nyolcassal. Makreckist pakolgatja össze-vissza. Zakit szintén. Abu szinte csak védekezik. Nem a játékosok erősségeire épít, aztán ha nem megy nekik, félidőben lecseréli őket.

    Azt is kéne látni, hogy ÉVEK ÓTA csak szenvedünk a buszt betoló csapatok ellen, ennek feltöréséhez meg kéne tán próbálni messziről lőni, szöglet- és szabadrúgás-variációkat betanulni, és egyáltalán gyorsítani a játékot. A labdakihozatalunk is olyan sz.r, hogy amire az ellenfél 16-osáig 10-12 passz után eljut a labda, már felállt és rendezett védelem fogad minket, és úgy lehet körbeadogatni a 16-ost. Tiszta kézilabda.
    Kár most epét okádni egyeseknek a Dejánra, rendeződni fog a helyzet és átszakad a gát.

    És igazából ez a szerencsétlen Mezőkövesd nem is akart nyerni, nekik a 0:0 pont jó volt. A legbosszantóbb, hogy mi nem tudtunk ez ellen tenni semmit. Nincsenek minőségi tamadó cserék, és ez nem az edző hibàja. Sokkal inkább aki a játékosokat igazolgatja.

    Nem voltak ellenszenvesek egyáltalán. Nem kecske/pufla stílusban tolták, teljesen korrektül védekeztek, az elején még csak nem is bunkereztek.

    Az ő helyzetukben én is így játszanék. Szépen tördelték a játékot, legyenek szabadrúgások, ívelések, mert úgysem érünk velük semmit. Bejött, gratulálok nekik.

    Egyebkent lehet, mas eloben meg TV-ben, de sztem a mai jatekunk a csutortokinel sokkal jobb volt. A 2.felidei szerkezetvaltas nem volt rossz, ott voltak a ziccerek (majd vissza kell neznem, mert a masik kapunal azert kevesbe latszik a B bol), kovesd meg egyszer jott at a felpalyan kb. Ha ezt a meccset megnyerjuk ma 1-0-ra, azt mondom korrekt munka. Ahogy a csutortokire is megmondtam, hogy fos.
    Azt még nem tudtam megfejteni, hogy tűnt el ennyire a minosegbeli elonyunk, ami osz elejen megvolt, de biztos van osszefugges a fél keret kidőlésével. Remelem marad a zte elleni meccsig 11 bevetheto jatekosunk...

    Lofasz volt a szurkoloi letszam, a hangulatra meg ratett egy nagy lapattal, hogy Hambi vegigtelefonozgatta a masodik felidot, helyette tolta ez a kiabalos gyerek, igy aztan lehet erot adni a csapatnak...

    Az újakat akik beváltak már széthajtottuk, pl. Makreckis,Abu, a régiek pedig nem tudnak egyenletesen teljesíteni, látszólag kiégtek. Ezek mellé még tele vagyunk sérülttel is. Most elsősorban tovább kell jutni valahogy, tavasszal meg a téli érkezőkkel ez a bajnokság is meg kell legyen.

    A jövő nyár viszont megint vízválasztó lesz, ráadásul eb miatt megint szinte 0 pihenéssel a válogatottainknak. Erre a feladatra nem tudom alkalmas lesz e Stanko. Ez a nagyon érzelmes, nagy szavakkal operáló stílus szerintem csak rövid távon tud hatással lenni egy csapatra, aztán elfárad.

    Ahogy írtam a másik topicban is, 5 vedekező középpályás, 2 balhátvéd ült a padon, de csatár egy sem. 2 "támadóbb" szellemű játékosunk ült a padon (Katona, Tocmac). Egy ez bajnok esélyes, nemzetközi szinten jegyzett csaptnál nagyon rossz csapat felépítés. Hiába a 40 m€ keret, ha a játékosok nagyrésze csak a védekezéshez ért. Az nb1-ben senki sem fog nyíltan támadni ellenünk, felesleges ennyi vedekező játékos. Viszont jó centerek azok kellenének.....

    Egyébként ma már a Kövesd sem parkol le 90 percig a kapuja elé ellenünk. Ezt egyszerre látom általános jelenségként a mennyeiben és a jelenlegi formánk következményeként. A gyengébb csapatok is megpróbálnak egyes periódusokban letámadni, magasabban védekezni, kirúgás után a labdát passzokkal felhozni. Jelenleg óriási probléma, hogy a korábbi átmenetekben erős játékunk is eltűnt, nem csak a felállt védelem ellen akadozik a játékunk

    Régen fáztam már így meccsen. De pont leszartam volna, ha valahogy nyerünk.
    Sokakkal ellentétben én nem látom olyan kilátástalannak a helyzetet, mint az orosz kókler idejében. Akkor semmi játékunk nem volt, most "csak" a helyzetek nem mennek be.
    Nagyon nem értettem egyet Máté Csaba lecserélésével, de most legalább akkora hiba lenne Dekit elküldeni. Ez a helyzet alakult ki, most benne vagyunk egy negatív spirálban. De még állunk az EKL-ben és a kupában, a bajnokságból meg a nagy része még hátra van. Az egy másik kérdés, ha tavaszra sem javul a helyzet. Ezesetben emlékeztetni kell majd Kubatovot arra, amit Deki kinevezésekor mondott, miszerint tisztába van a döntése kockázatával, de ezért ő vállalja a felelősséget .

    lehet nincs igazam... de én azt hiszem, hogy túl gyorsan akart egy olyan intenzív játékot megvalósíttatni, amihez egy rövid ideig az erőnlét elég volt, de egyszerűen elfogyott az erő... nem egy olyan intenzív meccset játszottunk, hogy nem is hittem a szememnek, de már tegnap is inkább lézengtünk csak a pályán (a két hónappal ezelőtti magunkhoz képest), mindenhonnan elkéstünk, mindne máshova pattant, stb. Persze a második félidőre a kövesd már a seggén sem vette a levegőt, azon imádkoztak, hogy "legyen a Fradi impotens, legyen a Fradi impotens" és bejött nekik... én arra leszek kiváncsi, hogy egy jó alapozás után képes lesz-e a csapat megint brutál intenzív játékra, és szerintem igen... kiváncsi vagyok

    Bár a statisztika nem ezt mutatja, az igazi problémánk a védekezéssel van, ami fokozatosan esik szét. Ha a támadásokat nézem, még mindig dominálunk a meccseken, hihetelten xG-k mellett nem lövünk gólt, de ez előbb utóbb átszakad. A labdaveszés utáni visszarendeződésünk teljesen kontrollálatlan, megint folyamatosan úgy el voltunk csúszva, hogy rossz volt nézni. A védőink és Dibusz egyéni bravúrjai, illetve az ellenfelek gyenge befejező kvalitása miatt nem kaptunk gólt. Ez pedig edzői probléma.

    Az elmúlt meccsekből leszűrhető, hogy csupán fizikai főlényünkkel már nem tudjuk megverni az ellenfeleinket. Ill az is látszik, hogy ennyi sérültet nem bír el ez a csapat. Totális ellentmondás, de úgy látom, hogy egyszerre vagyunk túl sokan (nem mindenkinek jut hely a csapatban: Gojak, Esiti, Baráth, Pászka, ) ill nem elég mély a keret (a csere játékosok nem elég jók ). 5-6 játékos helyett kellene 2-3 jó/jobbat találnunk, akiket használni is lehetne, így talán rotálni is könnyebb lenne.

    Szerencsére nem csattant Abena feje a talajon, így nem hinném, hogy agyrázkódása van.
    Inkább azt vizsgálhatják, hogy keletkezett-e vérömleny a fejében a rúgástól.
    Gyors gyógyulást pajti!

    Maga az eset nem tűnt rémísztőnek, mert ilyen kontakt azért elő szokott fordulni. Viszont nem tudhatjuk, hogy az ő feje hogyan reagált erre. mindenkié máshogy, és elég szarul nézett ki, ahogy ott feküdt a gyepen. A hülye bíró, meg a játékosok meg meg sem álltak. 4. bíró is ott kakaskodott Stankoval, mert be akart rohanni a sérült játékoshoz. Idióta. Hála Istennek minden ok.

    A 4. játékvezetőn meg sem lepődöm (Andó-Szabó). Kuttor amilyen műsort lenyomott a meccs alatt a kispadnál...
    Legalább 3 pirosat megérdemelt volna, de egyet sem kapott.

    A mérkőzésen 4-4-2-ben, majd 4-3-3-ban játszottunk, 62%-ban birtokoltuk a labdát (az első félidőben 52%, a másodikban 72%), a PPDA 4.5, a hosszúpasszarány 7.2%, a passztempó pedig 16.6 volt. 48 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Civic és Katona 7-7, Abu Fani és Zachariassen 6-6), a Mezőkövesd 14-et a miénken. A párharcarány 107-87 volt, a támadópárharcaink 52%-a (77/40), a védekezőpárharcaink 66%-a (67/44) volt sikeres, a fejpárbajokat 12-10 arányban hoztuk. Káprály szerint mi 19-szer, a vendégek 17-szer szabálytalankodtak.

    40+1 támadásból 16 lövésig jutottunk, 5 talált kaput (Mezőkövesd 12 / 4 / 2), az xG-arány 2.27 – 0.45, az xcG-arány 1.03 – 0.24 volt ide.

    Dibusz 2 lövést (0.24) kellett védjen, 19 passzából 16 volt pontos, 1-szer kellett kijönnie.

    Botka 50 percet volt a pályán, 59 akciójának 81%-a sikeres volt, 84%-kal passzolt, 11 párharcból 9-et nyert meg, 11 labdát vesztett, 7-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Abena szerencsétlen sérüléséig 47 percet volt a pályán, 36 akciójának 86%-a sikeres volt, mind a 27 passza pontos volt, 7 párharcból 4-et nyert, 3 labdát vesztett, 7-et szerzett.

    Cissé 88 akciójának 89%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.3). 95%-kal passzolt, 12 párharcból 8-at nyert meg, 5 labdát vesztett, 14-et szerzett, 8 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.36).

    Civic 67 akciójának 69%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.02). 78%-kal passzolt, 13 párharcból 9-et nyert. 19 labdát vesztett, 16-ot szerzett, 6 passzt lopott. 4 lövést készített elő (0.47).

    Marquinhos 65 percet játszott, 55 akciójának 65%-a volt sikeres, 3 lövése volt (0.15). 73%-kal passzolt, 23 párharcból 15-t nyert meg. 5 labdát szerzett. 1 lövést készített elő (0.22).

    Makreckis 92 akciójának 76%-a volt sikeres, 89%-kal passzolt, 19 párharcból 10-et nyert meg. 18 labdát vesztett, 15-t szerzett, 5 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.18).

    Abu Fani 81 percet kapott, 86 akciójának 73%-a sikeres volt, 81%-kal passzolt, 19 párharcból 13-at nyert meg. 15 labdát vesztett, 9-et szerzett, 5 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.32).

    Zachariassen 65 akciójának 58%-a volt sikeres, 2 helyzete volt (0.67). 79%-kal passzolt, 20 párharcának felét nyerte meg. 6 labdát szerzett, 2 passzt lopott.

    Pesity 56 akciójának 29%-a volt sikeres, 5 lövése volt (0.69). 68%-kal passzolt (19/13), 20 párharcból csak 3-at nyert meg. 2 labdát szerzett, 1 lövést készített elő (0.18).

    Lisztes 63 akciójának 46%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.18). 24 passzából 16 volt pontos (67%), 23 párharcból 10-et nyert, 4 labdát szerzett, 5 passzt lopott.

    Wingo 51 percet játszott, 68 akciójának 88%-a volt sikeres, 93%-kal passzolt, 3 párharcból 2-t nyert meg, 6 labdát vesztett, 5-t szerzett, 2 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.04).

    Katona 48 percet kapott, 45 akciójának 64%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.22). 26 passzából 22 (85%) volt pontos, 13 párharcból 7-et nyert meg. 8 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Tokmac 33 percet játszott, 26 akciójának 73%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.04), 21 passzából 17 (81%) volt pontos, 2 párharcból 1-et nyert meg.

    Besic 17 percet volt a pályán, 24 akciójának 88%-a volt sikeres, 20 passzából 18, 4 párharcból 3. 1 labdát vesztett, 2-t szerzett.

    Dibusz 6.06
    Cissé 5.86
    Abena 5.22
    Civic 5.05
    Zachariassen 5.00
    Makreckis 4.89
    Katona 4.73
    Wingo 4.69
    Abu Fani 4.63
    Marquinhos 4.47
    Botka 4.44
    Lisztes 4.38
    Tokmac 4.09
    Pesic 3.78

    https://ulloi129.hu/2023/12/03/elo-a-mezokovesd-elleni-bajnokirol-22/
    https://ulloi129.hu/2023/12/11/dibusz-cisse-abena-es-marquinhos-zachariassen-besic/
    https://ulloi129.hu/2023/12/04/igy-teljesitettunk-a-mezokovesd-ellen-20/