magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE FC - Puskás Akadémia FC 1 : 3 17:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.17, 12:54
    Szerdán folytatjuk!

    A 70. perctől folytatódik a vasárnap abbamaradt mérkőzés

    Mint ismeretes, vasárnap este a szélsőséges időjárás miatt félbeszakadt a ZTE FC – Puskás Akadémia mérkőzés. Az MLSZ Versenybizottságának döntése alapján, a folytatásra szerdán, 17 órától kerül sor.

    A ZTE Aréna 16.30-től nyitja meg kapuit. Természetesen a korábban megváltott jegyek érvényesek maradnak a továbbiakban is, ellenőrzésük a belépési pontoknál történnek. Aki nem tartotta meg jegyét, fizetési bizonylattal, vagy e-mail visszaigazolással támaszthatja alá korábbi vásárlását.

    Azon szurkolóink, akik nem vásároltak jegyet a vasárnapi összecsapásra, egy jelképes összegért cserébe jegyet válthatnak a találkozó fennmaradó részére is, melyről hamarosan tájékoztatjuk szurkolóinkat.

    Hajrá, Zete!

    https://www.ztefc.hu/hu/hirek/szerdan-folytatjuk
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.16, 10:34 (szerk.: 2021.08.16, 10:34)
    Összefoglaló: ZTE FC-Puskás Akadémia FC

    Tikkasztó hőség fogadta kedvenceinket a ZTE Arénában az OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

    Az elmúlt játéknaphoz képest két helyen változott kezdőcsapatunk, a kiállításoknak köszönthetően vezetőedzőnk nem számíthatott Bobál Dávid és Kálnoki-Kis Dávid játékára sem. A középhátvéd páros helyett saját nevelésű játékosaink kerültek összeállításunkba, név szerint Németh Erik és a karrierje első NB I-es mérkőzését játszó Sebestyén Lóránt.

    Mezőkövesdi piroslapja miatt Waltner Róbert sem foglalhatott helyet kispadunkon, így a pálya mellől másodedzőnk Ferenczi István irányította együttesünket.

    A találkozó első helyzete a 8. percben érkezett, először Koszta ziccerét védte Tóth, majd a kipattanót Skribek vágta kapura, azonban lövése fölé pattant.

    Fölényünk a 13. minutumban góllá érett, Németh Erik erőszakos letámadásából a játékszer ismét Skribek elé pattant és hetesünk kíméletlenül a hálóba vágta a labdát. (1-0)

    Találatunkat követően kiegyenlítődött a mérkőzés képe és ellentámadásokra rendezkedett be csapatunk.

    Ellenfelünkben nem volt átütőerő, Demjénnek csupán a két perces ráadásban kellett közbeavatkoznia, amikor egy veszélyesebb középre adott labdára mozdult ki jó ütemben.

    Egy gólos előnnyel vonulhattunk a pihenőre és nem is történt csere a szünetben.

    A második félidőben is ugyanebben a mederben zajlott a mérkőzés, az 55. minutumban azonban a számunkra jól ismert Artem Favorov egy szöglet után bevette kapunkat. (1-1)

    Az egyenlítést követően utolérte az összecsapást a vihar, és sajnálatunkra egy újabb felcsúti gól is, nem sokkal később Puljic talált a kapunkba. (1-2)

    Négy perccel ezután Bogár sípmester a szélsőséges időjárás miatt lefújta a találkozót. A folytatásról a későbbiekben az MLSZ versenybizottsága dönt majd, melyről azonnal értesítjük kedves szurkolóinkat, amint hivatalos információk állnak rendelkezésünkre.

    Összeállítások

    ZTE FC: Demjén – Németh (67’ Lesjak), Serafimov, Sebestyén, Gergényi – Bedi, Sankovic, Halilovic (67’ Spoljaric) – Skribek, Koszta, Babati (67’ Grezda)

    PAFC: Tóth – Favorov, Stronati, Spandler, Deutsch – Van Nieff, Corbu – Gera (68’ Slagveer), Plsek, Komáromi - Puljic

    https://www.ztefc.hu/hu/hirek/felbeszakadt-a-merkozesunk
    A vihar miatt félbeszakadt a zalaegerszegi mérkőzésünk, pedig végre sikerült megfordítani az állást. Az MLSZ kedden dönt a folytatásról.

    Mindkét csapat két védőt veszített el a mérkőzés előtt eltiltások miatt, márcsak ezért is különös találkozóra volt kilátás. Az biztos, hogy így még nem álltunk fel, visszarendezkedtünk négy védőre, Favorov lett a jobbhátvéd, Gera előrébb léphetett, Corbu meg az irányító szerepkört kapta meg. De helyet cserélt a két belső védő, Spandler és Stronati is. A hazaiaknál Sebestyén pedig első NB I-es meccsét játszhatta.

    A 8. percben kétszer is nagyot mentettünk hátul, előbb Gergényi hozta helyzetbe Kosztát, de a lövést védte Tóth, majd Bedi ismétlésénél volt jó helyen Deutsch, és blokkolni tudott. Ezt megúsztuk.

    A 13. percben már nem. Komáromi felszabadításába nyúltak bele, a labda a tőlünk kölcsönvett Skribek elé pattant, aki köszönte szépen és 16-ról kilőtte a bal pipát. Alen láthatóan nagyon örült a góljának.

    A 20. percben Spandler fejelt nem sokkal fölé, ekkor voltunk a legközelebb a gólhoz. Őket látszólag kevésbé viselte meg Kálnoki-Kis és Bobál kiesése, miután a kapujukra sok veszélyt nem jelentettünk a játékrész első felében. Később se volt túl sok váratlan megoldásunk, a 42. percben Gera lőtt labdavezetésből mellé, de nem volt pontos (korábban majdnem ollózni is tudott, de fejjel mentettek előle). A 47. percben Komáromi centerezett jól, de Demjén résen volt.

    A fordulást követően miénk volt az első helyzet, Corbu lapos lövése azonban nem okozott gondot Demjénnek. Akadt még pár távoli próbálkozásunk, de mindig blokkoltak minket. Viszont közeledtünk végre a kapujuk felé.

    Az 54. percben jött is az egyenlítés. Van Nieff szöglete a hosszú oldalon álló Favorovhoz került, a beadása elakadt, de ott maradt a labda, így tolt egyet befelé és ballal lőtt, egy védő testét is érintve végül a kapu jobb oldalába került a játékszer. Ezúttal nem tudtak blokkolni, avagy az akarat most kifizetődött, mert a második félidőben már egyértelműen mi domináltunk. Favorov ellentétes utat járt be nyáron, mint Skribek, azaz ő visszatért a kölcsönből, és úgy döntött, nem ünnepli látványosan a gólját.

    A 66. percben a folyamatos nyomás megtette a hatását, újabb gólt szereztünk. Deutsch parádés beadása remekül jött lábra az üresen érkező Puljic-nak, aki hat méterről a kapuba belsőzött. 2–1 ide.

    Közben megjött a vihar is, hogy az időjárási körülmények is extrémmé váljanak. A bíró nem is várt sokat, a villámlások és a szakadó eső miatt a 69. percben félbeszakította a játékot.

    Az égi áldás nem is könyörült, így a játékvezető a szélsőséges időjárás miatt lefújta a találkozót. A folytatásról a későbbiekben az MLSZ dönt.

    OTP Bank Liga, 3. forduló, ZTE Aréna
    ZTE FC – Puskás Akadémia FC 1–2 (1–0)
    A mérkőzés a 69. percben félbeszakadt
    Gól: Skribek (13.), ill. Favorov (54.), Puljic (66.)
    Sárga lap: Komáromi (12.)

    ZTE
    Demjén - Németh (Lesjak, 66.), Serafimov, Sebestyén, Gergényi - Bedi, Szankovics, Halilovic (Spoljaric, 66.) - Babati (Grezda, 66.), Koszta, Skribek

    PAFC
    Tóth B. - Favorov, Spandler, Stronati, Deutsch - van Nieff, Plsek - Gera (Slagveer, 68.), Corbu, Komáromi - Puljic

    https://www.pfla.hu/?q=news/11810
     
  3. avatar: fgymat
    2021.08.15, 19:54
    A mérkőzés 69. percben a rossz időjárás miatt félbeszakadt.