magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - SK Slavia Praha 2 : 0 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Ferencvárosi TC - SK Slavia Praha 2021
  2. Ferencvárosi TC - SK Slavia Praha 2021
  3. Ferencvárosi TC - SK Slavia Praha 2021
  4. Ferencvárosi TC - SK Slavia Praha 2021
  5. Ferencvárosi TC - SK Slavia Praha 2021
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (4 szavazat)

játékvezető: 3.25 (4 szavazat)

hangulat: 4.75 (4 szavazat)

1...5
UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör 1. mérkőzés
játékvezető : Gil Manzano Jesus (Spanyolország)
nézőszámok:
  1. fradi.hu: -
  2. nso.hu: 17.127
  3. slavia.cz: 20.000
  1. 29' Blažič Miha sárga lap
    44' Kacharaba Taras (öngól) 1 - 0
    sárga lap 45+1' Plavšić Srdjan
    50' Kharatin Igor (11-es) 2 - 0
    sárga lap 88' Dorley Oscar

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.05, 18:31
    Jindrich Trpikovsky: Jól kezdtünk, mindent beleadtunk. A kulcspillanatok nem jöttek ki jól nekünk. Nem használtuk ki a helyzeteinket, az ellenfél viszont kihasználta a hibáinkat. A kapus peches volt, ez benne van a fociban, ahogy a tizenegyes is. Az öngól a balszerencsén múlt, bárki áll a kapuban, nem tudta volna kivédeni. A Ferencvárosnak az első félidőben nem nagyon volt helyzete, arra készültünk, hogy gólokat szerezzünk. A gól megváltoztatta a helyzetünket. Tudtuk, hogy a Fradi nagyon gyorsan támad. Ilyen légkörben, ilyen atmoszférában még soha nem fociztunk, sehol Európában, nem tudtunk kommunikálni. A Fradi a második félidőben a maga remek játékát hozta, vitte magával a hangulat. A párharc felénél vagyunk, a Fradi egy szuper együttes, nagyon jól, csapatként játszanak. A hazai környezet minket segít majd, képesek leszünk fordulatra, gyors gólt kell elérjünk és javulnunk kell. A helyzeteket gyakoroltuk, de éles esetben sok tényezőn múlik a siker. A kapusra rúgtuk a labdát, amiből sokszor megkontráztak. Nem láttam a meccs videóját, de ha nincs szabad játékos, akkor nehéz sikerrel befejezni az akciót. Előre kell tekintenünk, két nap múlva bajnokit játszunk, össze kell szedjük magunknak. Nem futottunk eleget, ezen javítani kell. Most még csalódottak vagyunk, de ennek át kell csapnia munkába. Ilyen a sport, most ennyire telt. Sevcik bokasérülést szenvedett, holnap vizsgálják meg, ha játszhat, csak kedden fog, szombaton biztos nem. Kremencik pedig három hétig még biztos nem áll rendelkezésre.

    Peter Stöger: Nagy csata volt, a csapatunk sok munkát tett bele egy nagyon erős csapat ellen. Sok dolgunk volt, az alapokban, a fizikai, technikai részletekben teljesítettünk jól. Nagyszerű munkát végeztünk, de jövő héten nagyon nehéz feladat vár ránk. A szünetben a támadásépítésbeli hibáinkról beszélgettünk, sok labdát eladtunk középen, a gyors játékosainkkal többet kellett letámadnunk a védőket. Így jobb lenne, ha idén is egy meccsen dőlt volna el a továbbjutás. Jó ez az állás, de messze nem vagyunk még biztonságban, viszont megvannak a képességeink ahhoz, hogy gondot okozzunk az ellenfélnek. Ma láthattuk végre, hogy a csapat hajlandó megdolgozni a sikerért. Volt még helyzetünk, valóban, de úgy gondolom, hogy abszolút jó eredmény ez. Sokat futottunk, ma abban voltunk jobbak, amit átbeszéltünk, az alapokban. A Slavia nagyon fizikális, kiváló pontrúgásokban, a hibáinkra épített, nagyon tiszteljük őket, nagyon erős csapat. A szurkolók döbbenetesen támogattak minket, ahogy szombaton is tették már. Nagy köszönetet kell mondanunk, a srácoknak fontos volt, hogy érezték, a lelátó mögöttük áll. Egy másik arcát akarta megmutatni a csapat, mint szombaton, úgy érzem, ez sikerült.

    https://ulloi129.hu/2021/08/04/stoger-egy-masik-arcat-akarta-megmutatni-a-csapat-ugy-erzem-ez-sikerult/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.05, 18:30 (szerk.: 2021.08.10, 13:48)
    Urak,le a kalappal a tábor és minden szurkoló előtt!
    Ilyen jó hangulatú meccsen régen voltam!
    A meccset egy mondatban össze tudom foglalni
    MERT MI VAGYUNK A FERENCVÁROS!HEJJ!HEJJ!
    Wingo a meccs embere!

    Csodálatos volt a ma esti program.
    - szenzációs volt a hangulat, a táborban, főleg jó volt... smiley
    - a szombati nap után, újra visszajött a hitem.
    - Kétgólos előnyben vagyunk, de kőkemény lesz a visszavagó.
    - Még idő kell, mire összeérik a társaság, de jó úton haladnak.

    Köszönöm, jó érzés Fradistának lenni.

    A meccs végen Kis Roboék cukik voltak smiley

    Szenzációs hangulat fantasztikus küzdés a srácoktól le a kalappal. Kint nem osztogathatjuk el úgy a labdákat mint az első félidőben, de ezt tudják ők is, jó lesz ez!

    gratulálok Stögernek, mert tanult a hibáiból! Nem erőltette Vécsei és Csontos játékát, még akkor sem, amikor pl Civic elfáradt! Az egész csapat jó volt küzdött! Laidouni es Haratin nagyot játszottak középen, ahogy Wingo is kiemelkedőt.nyújtott!

    Ezek a csehek nagyon jók! Bármikor rúghatnak nekünk 3at, viszont azt ma is láthattuk, hogy ők is be tudnak pánikolni! A végén úgy jöttek előre, hogy Tökit többször is egyedül hagyták a félpályánál! Jövő héten kellene egy Soma Haratin Laidouni 3as a védelem elé!

    Hihetetlen, hogy amíg a többi magyar csapatot szopatják a sokadrangú EL és EKL csapatok, addig mi ilyen meccseket játszunk.. egyszerűen elképesztőek vagyunk nemzetköziben pár éve

    A cseh edző szerint az öngól is a közönség miatt volt. Védőik öt méterre nem hallották egymást. Ezért nyertünk.

    Óriásit küzdött a csapat. Dibusz nagyokat védett. Miha sok helyzetet mentett meg. Laïdouni újra jó formát mutatott. Uzuni robotolt rendesen. Ryan nagyszerű középcsatár. Ennyi a teljesség igénye nélkül. Ez a Slávia egy magas szint, de ma Isten is velünk volt. Szép volt fiúk! Hajrá FRADI!

    Ki a herèt èrdekel, hogy a csehek szerint mákos csapat vagyunk? Mi megyünk 2:0ra a párharcban, ès nekik 3 gòlt kell löni ùgy, hogy mi ne löjjünk egyet se. Azèrt derèkig vannak a xarban, ha kint mi lönènk az elsöt nyakig lesznek egyböl!

    Egyértelmű az alapokat Rebrov fektette le. Stöger pedig a kontratámadást építette fel. Nagyon erős és biztos alapra már lehet építkezni, csak kérem szépen, az nb1-ben se lazsáljunk!

    Az nagyon érdekes volt hogy ha volt erőnk meg ritmus a saját fegyverüket ellenük fordítani és letámadni már az ő harmadukban, abból bizony volt bajuk. Nagyon nincsenek hozzászokva. Jöttek is az amatőr hibák és rossz passzok.

    Már a sokadik ellenfél aki örült nekünk.

    Azt hiszem, ma megint megkaptam az élettől, hogy milyen csodás Fradi szurkolónak lenni.
    Amikor nem ment a pályán, a lelátón pokol volt. Amikor a lelátó megfáradt, a pályán a csapat rúgta a gólt, és karolt fel minket. Ettől Fradi a Fradi. Kéz a kézben. Reggel is ezért mondtam, hogy mindenkire szükség van.
    Néha még döcög, van egy kis zavar a játékunkban, de ez a cseh csapat kurva erős. A pályán meg úgy küzdöttek a srácok, ment a csontzene, mint régen a legnagyobb magyar Fradi ikonok idején.
    Imádom! Köszönöm! Szeretlek Ferencváros!!!

    Jól láthatóan még nincs kész a csapat, reméljük lesz. Ez a mai fantasztikusan jó élmény volt, pedig nem játszottunk igazán jól.

    Aki alázatos egy ilyen meccsen, az nyer. A Slavia azt gondolta, ha rúgnak párat a kapu felé, bevánszorog, mert ők a csehek, mi meg a magyarok. És még a gyepszőnyeg is alázatos volt, meg meghajolt picit. smiley

    Amugy elotte is majdnem bevezette a kapujaba a labdat a kapusuk... kemeny

    Nehogy már kelljen magyarázni egy ilyen győzelmet. Szerencse nélkül egy Slavia-szintű csapatot nem verünk meg 2 góllal.

    Szurkolok Pepinek. Az első lépés az volt, hogy lebaszta a csapatot és megfegyelmezte akit kellett. Ezt várom. Az eddigi haverkodás nem vezet jóra.

    Olvasva a prágaiak fb-jét, van önbizalom rendesen... Leginkább azt írják, hogy gyenge volt a Fradi, és magukat verték meg. Csak abban nem értenek egyet, hogy 3 vagy 4-0-ra ütnek minket a visszavágón...

    Igazából az első 15-20 perc volt meleg, de már akkor is tudtak hasonló balfaszkodásokat bemutatni, mint mi. Mindkét csapat indította a másik csatárát szólóra, Töki helyzetére ott volt a blokkolt kapufa. Látszik, hogy minőségben és sebességben is jobbak, de azért a második félidőben már volt bajuk rendesen nekik is.

    Én a meccs előtt kb. 10%-ot adtam magunknak. Most viszont, látva az erejüket, és nem csak az eredményeiket, azt mondom nyugodtan kijelenthetjük 2-0-ról mi vagyunk az esélyesebbek. Ami persze egyáltalán nemjelenti azt, hogy már továbbjutottunk...

    Szerencsére azt az iramot, amit az elején toltak, nem bírják azért 30 percnél tovább.

    Amúgy szerintem abban semmi nincs ha mi is szépen elismerjük hogy magukat verték meg.

    Dibusznak kettő komoly védése volt, nem borult fel a pálya.

    nagyjából minden tizi elkerülhető, de inkább fogalmazzunk úgy, hogy Uzuni nagyon megverte ott a védőjét, nem a semmiből rúgta fel.

    A küzdés rendben volt, de a csapatjáték elég esetleges sokszor, valahogy nem érezni a csapaton azt a szervezettséget, ami eddig jellemzett minket. Az, hogy nem kaptunk gólt, az viszont remek.

    Amúgy az sem semmi, hogy lehoztuk a meccset kevesebb szabálytalansággal és 1 sárgával..

    Nagyon halkan jegyzem meg 1darab Magyar volt a csapatunkban + a végén még Botka,de ezek a"zsoldosok"megszakadtak a pályán
    Büszke vagyok rájuk!!

    Ez ma Stöger csapata volt. Kaotikus, szerencsés, de eredményes. És csak ez számít.

    Az eleje volt kaotikus. Aztan okasan szerkezetet valtott, sokkal stabilabbak lettunk.

    Az elso fel oraban nem sok kozunk volt a meccshez, utana viszont teljesen rendben volt. A ket legnagyobb helyzetet mi hagytuk ki.

    Ilyenkor jön ki, hogy ez a spanyol bíró miért állandó BL kerettag és akik az eddigi meccseken fújtak, főleg az a skót takony miért nem. Hiperkorrekt volt az egész meccsen, kb hiba nélkül. Nem szokásom bírózni, de ha a rosszat szidjuk, akkor a jót emeljük ki.
    A tábor pedig megmutatta, mi a Fradi, nem saját nevelésű magyarokból áll a csapat, de hogy páran tegnap átérezték mi a Fradi szív az tuti. Büszke vagyok.

    Egy köcsög volt a spori. Blazic sárgája alapján a cseheknek kellett volna vagy 7 meg két narancssárga. A tizit a javára írom, asse tudtam mit fújt be élőbensmiley

    Jol fujt, csak lapokkal erelytelen volt. Meg focizni akart, 4x ert hozza a labdahoz jatek kozben, 1x akkoris megpoccintette, mikor a Slavia szabadrugashoz keszult, ott vigyorgott, egy bohoc voltsmiley

    Az az igazság, hogy az első fél órában fogtam én is a fejem. Gyámoltalanul és túl nagy riszpekttel moziztuk a Slaviát és tömtük őket labdákkal.

    A csapattal szoktam kezdeni az értékelést, de most máshogy lesz: döbenetes hangulat volt a stadionban! Óriási volt a Tábor, egész meccsen, végig, szünet nélkül, teli torokból nyomták - és mi is a kanyarban smiley

    A csapat óriásit küzdött, néhol viszont megmutatkozott, hogy a Slavia milyen erős csapat, és csak nyomoztuk a focit. Látszik, hogy a Kisvárda elleni meccs után durván rendet rakott a fejekben Stöger mester, nyomát se lehetett látni senkinek, aki kóválygott volna vagy nem tette oda magát. Ha Tokmac helyzete bemegy a második félidőben, akkor gyakorlatilag a párharc eldőlt volna - így még nyitva maradt a továbbjutás kérdése.

    Óriási eredmény, nagy skalp ez így is - de van még 90 perc! Hajrá, Fradi!

    Szegény kapus! A védő csak úgy tudta haza pöckölni a labdát,hogy kissé pörgött.Aztán jött egy kis segítség fentről.
    A tizit nem fújta volna be mindegyik bíró.

    Uzuni gyakran kihasználja a gólszerzések utáni ünneplés idejét arra, hogy megbeszélje a csapattársakkal a problémákat. smiley Céltudatos játékos, szeretem.

    ma is volt egy szitu - igaz az az nem gólszerzes utan történt -, hogy a civic rossz labdát adott neki, ő meg még vagy 2 perc múlva is ezen pörgött, pont előttünk volt.

    Nagyon nagy gyomorgörccsel mentem a meccsre, tartottam tőle.
    Az egyik legjobb szurkolás volt mióta meccsre járok, pedig nem ma kezdtem. Fáj a torkom, nagyon berekedtem. Annyi feszültség ment le rólam, amit egy jó pszichiáter se vett volna le rólam több év alatt se. Olyan kielégülve vezettem haza, amit nem is tudok szavakba önteni... hazafelé megkönnyeztem smiley) leírhatatlan!!!!
    Köszönöm!!!!
    Boldog vagyok smiley))

    Tegyük hozzá, Rebrovnak volt egy egész szezonja összerakni a csapatot a nemzetközire, Stöger fejest ugrott a mélyvízbe, ahhoz képest 5ből5 győzelem. A kerete mondjuk nagyon erős, de ez így is nagyon tetszetős egyelőre.
    A tegnapi meccsben az volt a legjobb, ahogy fokozatosan jöttünk fel játékban és vettük fel a ritmust. Civic szegény azt sem tudta hol van a elején ennyi kihagyás után, a végén az egyik legjobb lett. Hara is szórta el a labdákat, aztán a végére úgy tömörült, hogy nem lehetett átjátszani. De mindenkit említhetnék. Tényleg, hatalmas bravó a csapatnak!
    A Prága nagyon jó csapat, szerintem DZ-nél és Celticnél is jobb, rendkívül gyorsak. Szerencsénkre sok a sérültjük.

    Ha minden összejön nekik, akkor persze szorosabb lett volna, de ez ritkán adódik egy csapatnál.
    A befejezéseknél rendre hibáztak, pontatlanok voltak.
    Mondhatjuk, hogy részben szerencsénk volt. (Ne feledjük, Makunk mindig van.), de ha Toki élesebb, akkor 4 is lehetett volna.

    Az első nagyjából 30 percben rengeteget hibáztunk hátul, eladott labda a 16-os előtt, helyezkedés. Nem tudtunk mit kezdeni a letámadásukkal. Szerencsére ők is balfaszok voltak, de ez nem a mi szervezettségünknek volt köszönhető. Jobb csapat a Slavia, de a DZ és a Celtic is jobb volt, no meg a CSZKA is, aztán mégis ugye...

    ott nem a helyezkedés, meg a szervezetlenség volt a gond, egész egyszerűen kellett 20-25-30 perc, míg felvettük a tempót.

    ott nem a helyezkedés, meg a szervezetlenség volt a gond, egész egyszerűen kellett 20-25-30 perc, míg felvettük a tempót.

    támadtak becsülettel és lőttek mindenhonnan, de a 19-ből 4 talált kaput. ebből kettőben volt gólveszély, az első Stanciu éles szögű kísérlete a rövidnél az elsőben. A másik Schrancz kilépése a másodikban, amikor lábbal védett Dini.

    A másik kettőt az ölébe emelték

    Nem voltak erre felkészülve fizikailag. Játszottak 1 tétmeccset? Sose gondoltam volna, hogy előnyünkre válnak a korai selejtezők. Gyakorlatilag éles edzőmeccsek ezek így, hogy kiemelt a Fradi.

    Ha ott rámolnak egyet-kettőt, akkor valószínű bejön a taktikájuk. Meg akarták ijeszteni a csapatot. Ezért volt nagyon fontos, hogy az első fél órában kis szerencsével, de nem kaptunk gólt, ami azért elsősorban a csapat érdeme.

    A meccs első 30 perce az övék volt, nem tudtunk mit kezdeni az agresszív letámadásukkal, azzal a tempóval, amivel játszottak. Szerencsére ez a csapat nem egy Barcelona/PSG stb, hogy ezt az általuk diktált 30 perces tempót végig tudják az egész meccsen játszani, én úgy érzem, hogy elfutották magukat a 35. percre.

    Az első és a második gól a legjobbkor jött, megtörte őket minden értelemben, és onnantól kezdve a 70. percig olyan játékot mutattunk be, amit szerintem minden szurkoló szívesen látna a szezon hátralévő részében. Az utolsó 20 percben a cserékkel picit feladatuk a támadósorbeli labdatartást, bízva a kontráinkban, de akkor a Slaviaban nem volt igazi átütőerő.

    Vigyázni kell a visszavágón, mert szerintem hasonló tempóban fognak kezdeni, de nem kaphatunk gólt az első 30 percben, mert akkor meleg lehet a meccs vége.
    Az NK-ban továbbra is aranyszabály, hogyha a kapusssal állsz szemben, a ziccert be kell rúgni.

    annyit hozzátennék (és ezt már tavaly a Celtic és a Dinamo Zagreb elleni meccseknél is így gondoltam), hogy ezen a szinten nekünk jelenleg nem kell jól játszanunk, elég "csak" eredményesnek lennünk. Jobb játékosai vannak a cseheknek, ez most is egyértelmű. A különbséget valahogy el kell tüntetni, mindegy hogyan. Ez tegnap sikerült, amihez gratulálok. Jól, sőt dokkal jobban a Kisvárda és társai ellen kell játszani... Ezen most már túl vagyunk, egy ilyen meccs belefér, de remélem tanultunk belőle. Akkor úgy érzem rendben lesz nagyon ez a szezon is.

    A második félidő 5. percétől amikor a kapusukhoz passzoltak, én felüvöltöttem a D1-ben, hogy "góóóóóóóóól". És ezzel nem voltam egyedül. A meccs utolsó 15 percében már a teljes D szektorból jött a hallható "bíztatás" a kapusuknak, a visszapasszoknál: "góóóóóóól"
    HATALMAS VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Meg az: add hazaaaaaaaa!!!!!!

    Az oldal lelátón is csak ha ordítottam akkor hallotta meg a mellettem ülő haverom a mondandómat smiley

    Összességében jól védekeztünk, a Slaviát szerintem végig tudtuk tartani, talán csak a letámadásuk zavarta meg kicsit a csapatot, de azt meg ugye nem lehet 90 percig bírni. A szurkolás viszont brutális volt. Lehet csak régen volt teltházas meccs a Groupamában, de én nem emlékszem ilyen jó hangulatú meccsre, kinn voltam az Eb-n is, az sem ért ennek a nyomába. Szerintem az első gólt a közönség szurkolta be, már az első bénázásánál látszott a kapusnak, hogy nagyon zavarba jött a szurkolóktól.

    Előttem biztos 1000x leírták már, micsoda élmény volt a tegnapi meccs kint a stadionban, nekem viszont még két dolog nagyon meg fog maradni.
    Egyrészt nagyon sok régi ismerősömmel találkoztam kint, akiket már évek óta nem láttam, ami nagyon jó érzés volt, ugyanakkor ledöbbentem, hogy egy "keményvonalas" dózsás ismerősömmel is szembe találtam magam a büfénél, úgy néz ki, inkább keresett magának egy rendes csapatot, nem hibáztatom.. smiley
    A másik pedig a hazaút az 1-es villamossal, ahol a vezető a villamos hangszóróiból nyomta a Fradi indulót, sokszor könnybe lábadt az este a szemem, de ez tette fel az i-re a pontot.

    Az nagyon tetszett, amikor Zachi sprintelve hozta fel a labdat es 1 mp. alatt nezett jobbra - balra, majd adott egy kurva jo zsugat Uzuninak. (Ami utan felvagtak szinte utolso emberkent) Ezt nem sokan tudjak most a keretunkben, a gyors embereink ennyire nem passzolnak jol.

    Nagyon 50% minden, lehet ebből BL is, EL is, EKL is. A keretünk szerintem sosem volt ilyen erős, a védő gondjaink is enyhülnek Botka és Kovacevic felépülésével.
    Tegnap látszott, hogy Wingo mennyire kell már erre a szintre, Geri már nem tudná ezt lehozni, amit ő lezakatolt, Zaki látszik, hogy nagyon jó spiler, még sok örömünk lesz a játékában, voltak olyan levegőben labdaátvételei, meg lefordulásai, hogy csak néztem, Maaee egy kategóriával feljebb van képességekben, mint Boli (eredményességben meglátjuk) Loncarról egyelőre csak annyit tudunk, hogy iszonyú gyors. És ott van még a kölcsön balhátvéd gyerek. Zubkov és Boli kifelé áll a csapatból, szerintem őket meghaladjuk hamar.
    Tegnap egyszerűen az történt, hogy percről percre vettük fel a ritmust, nyertünk egyre több párharcot, meg értünk oda és lettünk egyre magabiztosabbak. Uzuni, Civic, Lauiduni, rajtuk látszott ez a legjobban. Szó szerint a szemünk láttára bontakoztak ki az egyéni képességek. Ez a csapat biztosan EL csoportkör szintű a keret erősségét tekintve. Sőt, onnan továbbjutásra is esélyes egy szerencsés sorsolással.

    Statisztikai adatok a szerdai Bajnokok Ligája selejtezőről.

    A szerdai találkozón a vendégek voltak fölényben, mind labdabirtoklásban (az első félidő 47-53, a második 31-69, összességében 39-61%), mind passzpontosságban (78%-83%), többet támadtak (19+2 ill. 33+3), többet lőttek kapura (19/4 ill. 8/3). Azonban mi komolyabban veszélyeztettünk (xG 1.6-1.26, xcG 1.6-0.52 – egyik értékünkben sincs benne az öngól természetesen).

    A meccs nagy részében 4-4-2-ben játszottunk, de a négy támadó (Zachariassen, Mmaee, Tokmac és Uzuni) egyaránt sok védőfeladatot kapott. Sokkal több volt az átlagnál a hosszú labdánk (15.4%), emiatt a passztempónk is alacsony volt (14.1 passz/perc – de a vendégeké is “csak” 16.7), ez főleg a második félidőben volt hangsúlyos: ekkor az átlagos labdabirtoklásunk 1.64 passzig tartott, és minden ötödik passzunk hosszú volt.

    Átadtuk a területeket a Slaviának, így a letámadásunk egyáltalán nem volt intenzívnek mondható (PPDA 15), nem úgy a vendégeké, a 4.18-as érték egészen kiemelkedő, ilyenre egy Bajnokok Ligája vagy Európa Liga ellenfelünk sem volt képes korábban. A párharcokat is nagy hatékonysággal nyerték a vendégek (101-124), főleg az első félórában volt óriási a különbség (23-37). Az ellenfél térfelén mindkét csapat elég sok labdát szerzett (23-31). A támadópárharcokban egyik fél sem volt kiemelkedő (32-43%), a fejpárbajokat kb. döntetlenre hoztuk (19-17). A vendégek sok beadással próbálkoztak (26), szerencsére csak 27%-uk (7) talált embert. Ahogy a Kisvárda ellen, most is sok gondot okozott, hogy az eladott labdákból sokszor lőhetett a Prága (11), ezekből csak 2 volt ami a 2 gólos előnyünket megelőzte volna, a kapu előtti tisztázások (összesen 25 – Blazic 7, Wingo 6) vezettek a legtöbbhöz.

    xG szempontból az első félidő két legnagyobb helyzete Tokmac (0.31) és Masopust (0.25) mellécsorgó lövése volt, ekkor a vendégek 6-szor, mi 4-szer lőttünk kapura (egyszer pedig a vendégek ukrán védője); a nagy különbség a lövések számában Mmaee fejese után (59. perc), már 2-0-nál alakult ki, addig ez 8-8 volt, a következő 20 percben a vendégek még tízszer próbálkoztak, de az egész második félidőben egyszer találták csak el (a megpattanó kapufa nem számít kaput eltaláló lövésnek), amikor Dibusz lábbal védte Schrancz kísérletét.

    A feszes, fegyelmezett védelmünkkel az első félóra után nem sokat tudott kezdeni a Slavia, azonban a labdabiztonságra és arra, hogy azonnal felvegyük a tempójukat, nagyon kell figyelnünk kedden is, hogy meglehessen a továbbjutás.

    Dibusz 4 lövést kapott (0.52), 2-t kellett “reflex”-szel védenie, 24 passzból 21 volt jó (9 hosszú labdából 7), 2-szer kellett kijönnie kapujából. 15-ször passzoltuk haza a labdát.

    Wingo 67 akciójából 48% volt sikeres, 77%-kal passzolt, 19 párharcból 6-ot nyert meg, 10 labdát vesztett (ebből 6 tisztázás), 10 labdát szerzett, 9 passzt lopott.

    Blazic 52 akciójának 56%-a volt sikeres, 82%-kal passzolt, 5 párharcból 2-t nyert meg. 8 labdát vesztett (7-szer tisztázott), 3 labdát szerzett, 8 passzt lopott.

    S. Mmaee 65 akciójának 62%-a volt sikeres, 1 fejese volt (0.13), 74%-kal passzolt, 16 párharcból 7-et nyert meg. 11 labdát vesztett (7-et a saját térfelén), 10-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Civic 88 percet volt a pályán, 53 akciójának 60%-a volt sikeres, 79%-kal passzolt, 23 párharcból 13-at nyert meg, 8 labdát vesztett, 9-et szerzett, 2 passzt lopott.

    Laidouni 51 akciójának 53%-a volt sikeres, 72%-kal passzolt, 23 párharcból 10-et nyert meg, 15 labdát adott el (10-et a saját térfelén), 8-at szerzett, 3 passzt lopott.

    Haratin 53 akciójának 57%-a volt sikeres 2 lövésből (0.77) 1 gólt szerzett, 77%-kal paszolt, 16 párharcból 8-at nyert meg. 7 labdát vesztett, 4-et szerzett, 2 passzt lopott.

    Zachariassen 88 percet kapott, 49 akciójának 45%-a volt sikeres, 46%-kal passzolt, 25 párharcból 13-at nyert.

    Tokmac 95 percet kapott, 51 akciójának 41%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.48), 93%-kal passzolt, 24 párharcból 5-öt szerzett.

    R. Mmaee 77 percet kapott, 52 akciójának 48%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.08), 91%-kal passzolt, 36 párharcból 15-öt nyert meg

    Uzuni 52 akciójának 48%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.13), 75%-kal passzolt, 21 párharcból 9-et nyert, 7 labdát szerzett. 2 lövést készített elő (0.44).

    Loncar 19 percett kapott 20 akciójának 45%-a volt sikeres, mind az 5 passza pontos volt, 9 párharcból 2-t nyert meg.

    Zubkov 8 percet kapott, 8 akciójának 63%-a (5) sikerült. 3 passzból 2, 5 párharcból 3 volt jó.

    Botka is 8 percet kapott visszatérésekor, 5 akciójából 1 volt jó, 1 passza pontatlan volt 2 párharcból 1-et nyert.

    Kovacevic 2 percet kapott hosszú kihagyás után, mind a 3 akciója sikeres volt: 1 passz, 2 nyert párharc – 3 labdát szerzett.

    https://ulloi129.hu/2021/08/04/elo-a-slavia-praga-elleni-bl-selejtezorol/
    https://ulloi129.hu/2021/08/06/igy-teljesitettunk-a-slavia-praga-ellen/