magyarfutball.hu

FK Žalgiris Vilnius - Ferencvárosi TC 1 : 3 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (1)
UEFA Bajnokok Ligája 2. selejtezőkör 2. mérkőzés
helyszín : Vilnius, LFF stadionas
játékvezető : Lambrechts Erik (Belgium)
nézőszámok:
  1. fkzalgiris.lt: -
  2. fradi.hu: -
  3. nso.hu: 2.000
Telt ház!
  1. 28' Diaw Elhadji Pape sárga lap
    32' Onazi Ogenyi sárga lap
    sárga lap 34' Csontos Dominik
    0 - 1 44' Mmaee Ryan
    sárga lap 62' Sigér Dávid
    0 - 2 72' Mmaee Ryan
    90+3' Diaw Elhadji Pape 1 - 2
    1 - 3 90+4' Mak Róbert

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.28, 08:41 (szerk.: 2021.07.28, 08:41)
    Vlagyimi Cseburin: Jól felkészültünk a mai találkozóra, kielemeztük az első mérkőzést. Ahogy a meccs előtt mondtam, megpróbáltunk mindent, hogy a magunk javára fordítsuk az állást. Az eredmény túlzó, a 3-1-ről azt gondolhatná az ember, hogy dominált az ellenfél, pedig nem így volt. Az első félidő nagyon rendben volt, sok szögletünk volt, nem engedtük, hogy a Ferencváros a saját játékát játssza. Ezért gratulálok a játékosoknak, a 100%-ot nyújtották, nem adták fel, nagyon tudatos focit mutattak a pályán. Nem működött minden, de mindent megtettek, amit kértem. Az ellenfél betalált egy kontrából, az első helyzetéből. Ilyen a futball, ha nem lősz, akkor kapsz. Köszönöm a játékosoknak, sajnálom, hogy nem számunkra kedvező eredmény született. Teljesen más volt itt Vilniusban, mint Budapesten, éreztük, hogy a Ferencváros fölé kerekedhetünk. Sok leckét kell még megtanulnunk, de pozitív tanulság, hogy látjuk, tudunk gyors focit játszani és fel tudjuk venni a versenyt egy erős ellenféllel szemben is. Ami bánt, hogy a szögletek után nem védekeztük ki jól a kontratámadásokat és nem értékesítettük a helyzeteinket.

    Peter Stöger: Nem volt könnyű, de számítottunk is erre. Az első félidőben nem voltunk elég aktívak. A Zalgiris pontrúgásai okoztak problémákat. A vezetés megszerzése után könnyebb lett a helyzetünk, örülünk a továbbjutásnak. Jobb csapat vagyunk, természetesen. Sok lehetőséget dolgoztunk ki Budapesten, de nem tudtuk igazán kényelmessé tenni a visszavágót. Nem volt ma könnyű kontrollálni a meccset, egyszerű passzokat rontottunk el De tudtuk már a meccs előtt, hogy a műfű a hazaiak nagy előnye lesz, hisz ők ehhez szoktak hozzá.

    Az, hogy az első két meccsen továbbjutottunk, még nem siker, hanem az első lépések. Az, hogy már biztos a csoportkör, az a presztízs szempontjából fontos. Mi azt akarjuk bizonyítani azonban, hogy BL-szintű csapat vagyunk – de ha annyi hibát vétünk, mint ma, az nem lesz elég a Slavia ellen. A támadójátékunkon és a védekezésünkön is kell javítani, ez a feladatunk jövő hétre. A következő az első párharc, amelyben nem mi leszünk a favoritok. De a szurkolóink támogatásával minden lehetséges.

    https://ulloi129.hu/2021/07/27/stoger-bizonyitani-akarjuk-hogy-bl-csapat-vagyunk-de-ahhoz-nem-hibazhatunk-ennyit/
    https://ulloi129.hu/2021/07/28/cseburin-azt-gondolhatna-az-ember-hogy-dominalt-az-ellenfel-pedig-nem-igy-volt/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.28, 08:40 (szerk.: 2021.07.31, 16:44)
    A mai meccs nem volt szép, ellenben nagyon eredményes smiley. A párharc összességében sokkal simább volt, mint gondoltam, hihetetlenül sokat léptünk előre az utóbbi 3 évben. Gratulálok a fiúknak, jöhet a következő!

    Remélem Civic jövő hét szerdára teljesen felépül. Csontos nem volt rossz egyébként, bajnoki meccseken nyugodtan játszhat.

    Csontos még kevés a nemzetközire, de többé-kevésé megoldotta a feladatait, a vége felé aztán egyre bátrabb lett ő is. Wingo sajnos nem volt jó ma, és összességében játékban is sok bosszantó hiba volt, tudjuk be a borzalmas minőségű műfűnek.
    Amúgy egy nyugodt, kontrollált meccs volt, annyit játszottunk a sima továbbjutáshoz, amennyit kellett. Ha szemre nem is volt túl tetszetős, elégedett vagyok.
    Mmaee nagyon jó igazolás, pont ezt vártam tőle.

    Egy percig nem volt veszélyben a továbbjutás. A műfű megint okozott gondokat, ezért is örömteli, hogy ezt a meccset is meg tudtuk nyerni. Már most izgulok a jövő heti meccs miatt, az nagyon kemény lesz, de jó nézni ezt a csapatot. Ryan is nagy fogás, remekül játszik, nem szarozik a kapu előtt. Remélem egyik sérülés sem komoly, nem jönne jól ha valaki most esne ki a csapatból.

    ja. más is úgy hallotta, hogy a második félidőben egy kisgyerek fél órán át azt kiabálta, hogy "You suck!"

    nekem egyébként úgy tűnt, hogy Wingo, Toki és Zachariassen kínlódott igazán sokat a műfűvel az elsőbensmiley

    A cél szentesítette az eszközt. Nem látványosan játszottunk, hanem rutinból, hatékonyan. Voltak hajmeresztő dolgok megint hátul,de a védelem ebben az összeállításban is állt a lábán. Ryan feladta a leckét Francknak. És ez jót tesz, mindenki be akar kerülni a csapatba majd a csoportkörre. Egyértelműen a jobb, tapasztaltabb csapat ment tovább, gratula az újabb csoportkörhöz ( lassan már megszokjuk....smiley) )

    Csontos sajnos nem jatszott jol, de magyar es fiatal, elso nemzetkozi meccse, ahhoz kepest nem volt rossz

    egy 18 eves sractol elso meccsen ez rendben volt. Raadasul a masodik felidot sarga lappal hozta le korrektul. Elejen volt inkabb gyengebb o is.

    Elso felidoben sokszor nagyon ures volt a bal oldal. Beadasi nem voltak jok. De egyetertek, egy 18 eves sractol elso meccsen rendben volt. Inkabb bajnokikon jatszatnam. Az is latszott ma, hogy sebessegben nem eleg jo a szelsovedo poszthoz. De fasza kis bal oldali belso vedo lehet belole.

    Most Somalia bokáját taposták szét. Reméljük hamar gyógyulnak .

    Achillesèt...rossz volt nèzni. Persze lap nem járt èrte. Pár perccel kèsőbb ugyanaz a játèkos rúgott kètszer oda Tökinek.

    Zubkov es Mak is jol szalltak be
    Ez kell!
    Legalabb egy kis nyomas lesz Tokin es Uzunin mert ma sajnos nem “hajtottak” ki magukat
    Szep volt fiuk
    CSOPORTKOR
    HAJRA FRADI

    Uzuni adott két kihagyhatatlan gólpasszt. Szerintem az elég egy csatartol idegenben.

    Az egyik aszonta hogy pontosság hiányzott nekik és a szerencse, ja tiszta szerencsétlenség ötöt kapni 2 meccsen. Aztan egy magyar írt hogy nagyszerű volt a szurkolás. Hát b+

    Mi baj volt a szurkolással? Szerintem tök jópofa volt ezzel a rezesbandával meg a lambadával

    csak a 2. félidőt láttam de ezek a barmok végig a lambadát fújták?

    Vannak hibák játékban, kevésbé tűnik kompaktnak a Csapat, de amíg minden meccset is nyerünk pont lesz@rom.

    Nem kell ámítani magunkat milyen jól játszottunk. Gratulálni kell a szép továbbjutáshoz, a csoportkörhöz, de muszáj látni mennyi amatőr, érthetetlen hibát vétettünk és azokból tanulni kell.
    Én hiszem, minél jobb az ellenfél (és a talaj…), annál jobbak vagyunk mi is.

    ma rengeteget hibaztunk, csak szerencsere nagyon keves minoseg volt az ellenfel tamadojatekaban. Kb 5-6 olyan hibank volt, amit egy jo csapat vegigvisz (mar egy Ludo szintu is, pl hazai elso BL selejtezo vagy az utolso EL csoportkor idegenben, amikor egy-egy sajat terfelen eladott labda utan kaptunk golt).

    konkrétan az első félidőben kellett volna még 2-3 sárgát kiosztania, szóval jó nem volt, talán egy gyenge közepes

    Zseni nem volt, de abban nekem következetesnek tűnt, hogy hasonló szabálytalanságokért az elején egyik csapatnak se adott lapokat, csak figyelmeztetett, majd amikor az egyik litván kapott sárgát onnantól akiknek kellett azok jórészt megkapták.

    következetes sem volt, mert a litvánokat csak figyelmeztette, Csontos azonban egyből lapot kapott, ami vicc volt, mert a litvanok ilyenért nem kaptak lapot

    Sokszor vártuk állva a labdát, megelőztek, már a tizenhatosnál voltak. Szerencsére ott többnyire elbalfaszkodták. Hlisten ez kb. fél órát tartott.

    stílusos, higgadt, technikás, kezdek R. Mmaee fan lenni

    Penge, ahogy talppal lesimoggatta a labdát átvételkor, és lazán elrúgta a hosszúba, klasszis gólt volt.

    Cseburin a cseh2-t nézte. Mi a saját játékunkat játszottuk: azt vártuk, hogy vége legyen és közben unalmunkban rúgtunk 3 gólt.

    Zenei aláfestéseken azóta sem tudok napirendre térni, még mindig sírok ha eszembejut.

    Tény, hogy nem tudtuk azt játszani az első félidőben, amit akartunk, de siessen az, akinek kell.........másrészt ott volt ez a műfüves "pálya", amiért lehetett imádkozni, hogy ne sérüljön le senki- remélem Blazic sérülése nem komoly, ahogy Somaliáé sem. Mindenesetre az látszott, hogy a Vilnius a budapesti találkozó után elővette a csontzenét, és a tudásbeli különbséget durvaságokkal, szabálytalanságokkal próbálta kompenzálni. Illetve nálunk is a szokásosnál több hiba volt, rossz passz, illetve labdavesztés, de ez egy Vilnius ellen belefért.

    Egyáltalán nem játszott durván az ellenfél. Mi viszont mélyen a tudásunk alatt játszottunk.

    Domináltak?
    Hagytuk hogy náluk legyen a labda.
    Nem emlékszem egy veszélyes szituációjukra se.
    Egy halom beadás, meg 2-3 tizenhatoson kívüli lövéske.
    Ez dominálás?

    Statisztikai adatok a keddi Bajnokok Ligája selejtezőről.

    A meccs nagy részében 4-3-3-ban játszottunk, míg az utolsó 30 percben 4-4-1-1-re (vagy 4-4-2-re) álltunk át, Zachariassennel Mmaee mögött. A találkozón a BL-ben szükséges kontrajátékot gyakorolhattuk. A hazaiak többet támadtak (40+0, ill. 16+9), mi pedig így nagyon sok kontrát tudtunk vezetni. A hazaiak többször lőhettek kapura, de mi többször találtuk el azt (15/5 ill. 9/6) – a kvalitásbéli különbség xG-ben (0.78-1.41) és xcG-ben is (1.01-1.73) megmutatkozott.

    A passzpontosságunk meglehetősen alacsony (81.6%) volt – az első harminc percben, míg megszoktuk a műfüvet, ez 75.5% volt, majd feljavult, egészen 84.4%-ig, ami nem sokkal marad el az elmúlt egy év átlagától (85.2%), de az idei korábbi három tétmeccsünkön ez 89.4% volt. A labdabirtoklás 50.25% – 49.75% volt, a párharcokat 96-92-re hoztuk. Nagyon sok, tíz labdavesztés vezetett hazai lövéshez (Somalia, S. Mmaee 2-2, Blazic, Wingo, Uzuni, Tokmac, Zachariassen, Tokmac 1-1) és sokszor, 19-szer tudta megszerezni a védekezőharmadunkban a labdát a Zalgiris – ezek a Slavia ellen nem elkövethető hibák. A passztempónk a Mezőkövesd (2-1) elleni meccs óta a legalacsonyabb volt (16.6 passz/perc), de így is gyorsabb, mint a hazaiaké. Nagyon sokszor, 34-szer kellett tisztáznunk (az átlag 14.4).

    Az egyetlen játékos, akinek egyéni teljesítményére kitérünk: Csontos Dominik. A fiatal bekk 65 akciójának 60%-ban volt sikeres, 78%-kal passzolt, 18 párharcból 9-et nyert. 6 labdát adott el, 6-ot szerzett, 5 passzt lopott és 7-szer tisztázott, csak Samy tette ezt többször (8). A kezdők közül ő adta el a legkevesebbszer a labdát, ez igaz a hazai térfélen is. Passzpontosságánál a védelemben csak Samy volt jobb, kétszer szabálytalankodott.

    https://ulloi129.hu/2021/07/27/elo-a-zalgiris-vilnius-elleni-bl-selejtezorol-2/
    https://ulloi129.hu/2021/07/29/igy-teljesitettunk-a-zalgiris-ellen-2/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.27, 08:52 (szerk.: 2021.07.28, 08:01)
    kép
    Az UEFA Bajnokok Ligája -mérkőzésen a Vilnius "Žalgiris" és a budapesti "Ferencvaras" LFF stadion között az eljárás hasonló lesz az első szakasz mérkőzéséhez.

    A fő változás az, hogy a nézőket az LFF stadionjába engedik be, miután a keleti C szektor rekonstrukciója befejeződött. Ennek eredményeként a keleti C, D szektor bejárata normalizálódik (a Stadiono St. aljáról).
    ...
    A nézőknek helyet kell foglalniuk. A Litván Köztársaság kormányának jelenlegi utasításai szerint a nézőknek lehetőség szerint minden második helyen kell ülniük, ezért az LFF -stadion ülőhelyeinek száma ennek megfelelően korlátozott.

    https://fkzalgiris.lt/informacija-ziurovams-apie-tvarka-stadione-rungtynems-su-ferencvaros/
    https://www.facebook.com/fkzalgiris/photos/a.10150708580616018/10159829214521018