magyarfutball.hu

FC Prishtina - Ferencvárosi TC 1 : 3 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 1 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (1)
UEFA Bajnokok Ligája 1. selejtezőkör 2. mérkőzés
helyszín : Pristina, Stadiumi Fadil Vokrri
játékvezető : Kopriwa Laurent (Luxemburg)
nézőszámok:
zárt kapuk mögött
  1. 42' Boshnjaku Lorik sárga lap
    0 - 1 49' Uzuni Myrto
    sárga lap 64' Somalia
    67' Hoti Mendurim 1 - 1
    1 - 2 80' Uzuni Myrto
    1 - 3 86' Uzuni Myrto

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.14, 11:06
    Zekirija Ramadani: Elégedett vagyok azzal, amit egy olyan erős csapat ellen mutattunk, mint a Ferencváros, de azzal nem hogy három gólt kaptunk. A továbbjutás lehetetlen volt, de egy döntetlen jót tett volna a csapatmorálnak. Ez a vereség nem szabad, hogy elvegye a motivációnkat, tudnunk kell, hogy mi a mi szintünk. Gratulálok a játékosoknak, nem szabad, hogy bántsa őket ez a vereség. Nem tudjuk még, hogy az Európa Konferencia Liga selejtezőben ki lesz az ellenfelünk, de a célunk a továbbjutás lesz!

    Peter Stöger: Örülök a győzelemnek! Nem volt könnyű meccs, számítottunk rá, hogy ellenfelünk több rizikót vállal majd, több helyzetük is volt az elején, nekünk pedig egy kis szerencsénk. De ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy tudtuk egyre jobban kontrollálni a találkozót. Egy kicsit talán megleptek minket a nagy nyomásukkal, nem a legjobb arcunkat mutattuk a kezdés után. Nem a védelem mögé lőtt hosszú labdákkal próbálkoztunk, hanem kis területen, rövidebb passzokkal, ami nem működött a presszing miatt. A 6-1-es különbség egy kicsit túlzó szerintem, a Pristina technikás csapat, sok helyzetet tudtak kialakítani, de természetesen a két mérkőzés alapján mi voltunk a jobb csapat. De a mutatott játékunk nem biztos, hogy elég lenne a következő fordulóban, komolyabban kell vennünk majd azt, amiben biztos is vagyok, hogy megtesszük.

    https://ulloi129.hu/2021/07/13/stoger-a-6-1-es-kulonbseg-egy-kicsit-tulzo/
    https://ulloi129.hu/2021/07/13/ramadani-egy-dontetlen-jot-tett-volna-a-csapatmoralnak/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.14, 11:05 (szerk.: 2021.07.18, 14:58)
    Uzuni mester 3-as! Toki is végre jól játszott. Itt azért jellemző, hogy mégis van némi fanyalgás.

    Annyit adtunk amennyit kell. A következő körben több kell, többet is fogunk nyújtani. Hajrá Fradi!

    Az eredmény megvan és a továbbjutás is. Valszeg a litvánok jönnek. Ennek kapcsán és Dénes mai teljesítményét látva- bár semmi bajom vele- a magas litvánok ellen jobb lenne Bogdán Ádit védetni. Szép volt fiúk, Myrto külön..

    Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz! Ma nem néztünk ki jól hátul, a meccs első felében kb. kettészakadt a csapat. A belső középpálya és a szélső védők egyénileg is rossz napot fogtak ki, a kritkius percekben alig nyertünk párharcot. Kis balszerencsével izgulósra is sikeredhetett volna, bár látva, hogy a Koszovóiak mennyire elfáradtak, a vége úgy sem lett volna kérdés. A támadóharmadban voltak szép sokpassszos, intuitív labdajáratásaink, remélem ez gyakori látvány lesz a meccseinken. Toki megint gólt hozott, és megint az elsőt. Uzuni teljesítményét nem kell magyarázni. Szép volt fiúk! Jöhet a következő!

    Ahogy én látom. A támadójátékunk egyértelműen fantáziadúsabb, sokkal ötletesebb, de pont ezért a védekezés nem olyan feszes. Ezen azért lehet javítani. Ami egyedül bánt az a "buzizás" biztos vezetésnél. Nem tudom miért nem lehet leszokni erről?

    Az ilyen szervezetlen, kapkodós csapatok ellen, mint a mai Fradi, elég könnyű játszani. Beton védekezés és pontos kontrák. Pont amit mi játszottunk tavaly.
    Nekem nincsenek nagy igényeim, csak a bajnoki cím és az EKL csoportkör, de ezzel a játékfelfogással nem érzem biztosnak egyiket sem.

    Sima lett a vége, Uzuni, Töki, Civic, S Mmaee jó volt. Elsőre rendben volt. Jöhetnek a litvánok,nem gondolom hogy sokkal nehezebb lesz.

    A koszovói gól elött Dibusz direkt mondta és mutatta kire kell vigyázni. Ès ő fejelte a gólt.

    inkább jött volna ki az ötösre kiöklözni a labdát.

    A csapatvédekezés elborzaszt.A széleken is volt baj bőséggel ,olyan ütemtévesztések voltak,hogy a sírás kerülgetett.És Dénes mai teljesítménye sem volt az igazi...

    Remélem ez a mai lazább felállás a gyengébb képességű ellenfélnek és a már kb. kiharcolt továbbjutásnak szólt, már egy szinttel erősebb csapat ellen is zártabban kell játszani.

    Nem volt ez rossz, kettős győzelemmel simán vettük az akadályt. Nincs már könnyű ellenfél a kicsik is fel tudják szívni magukat, Malmö csak ikszelt és megszenvedett egy gyenge Riga ellen, a Cluj 2-0ra ég és hosszabbítást játszik egy noname bosnyák csapat ellen, félidőben a Slovan is vesztésre áll egy fos Shamrock Roversel szemben, úgyhogy nincs gáz, lesz ez még jobb is remélhetőleg.

    szép volt, fiúk!
    az ellenfél kulturált focit játszott, a pálya is jó volt, úgy korrekt, ha ezeket is hozzátesszük.

    Gratulálok a győzelemért, de azért a játék aggasztó volt, főleg a védekezésünk. A Rebrov-féle stabilitásunkat hamar elveszítettük! Sajnos többször is zavarba hozott minket ez a szerény képességű csapat! Ezzel valamit kezdeni kell, mert komolyabb csapatok ellen nagy baj lehet!
    Hajrá Fradi!

    Ezt látom én is. Csak a minőségi játékosok hozták a meccset, kevésbé a csapat jó játéka.

    Ezt gondolom és látom visszaesésnek. A játékosok pontatlanok lettek, nem találják a helyeiket, egymást zavarva mennek a labdára. Amit Rebrovnál begyakoroltunk veszni látszik. Ebben a progresszívabb játékban sokan fölénk nőhetnek akiknek még minőségibbek a játékosaik. Szóval nem mondom ki a az ítéletet de első reakcióként visszaesésnek érzem amit látok.

    Sima volt, ahanyszor megraztuk picit magunkat jottek a golok! Gratulalok, mehetunk tovabb!

    Szép volt fiúk! Jó a továbbjutás és Stöger 100%, de azért meg kell szoknotok, hogy egy meccsen focizni kell, mert az első két tétmeccsen volt 14 perc játék kb.

    Az első meccsen a második félidő teljesen rendben volt.Most az első félidő 20 percétől feljavult a játékunk.Aztán a második is jól kezdődött.A közepe felé kicsit bealudtunk,de a vége megint a mienk volt. Láttam én is hibákat,volt belőle bőven.De sok pozitív dolgot is láttam.

    3 gol 2 serules 8 csere, nem hosszabbit, ez is magyar

    A 6-1 nem túlzó. Persze foghattak volna ki jobb napot és akkor megszorongathattak volna, ahogy mi is sok hibával játszottunk, ha top formát hozunk, akkor meg mi megyünk 10 fölé.

    Ettől remélem sokkal jobban fogunk játszani. EB ről visszaérkezett játékosok is felveszik a ritmust és fel pörgetik magunkat. Remélem, hogy Botka Endit is a kezdőben fogom látni. Hajrá Fradi !

    Tudtuk,hogy amíg bírják presszingelni fognak.Ez max.20 perc,ilyenkor nincs sok tennivaló,megpróbálod megúszni gól nélkül és kontra,ha belefér.Semmi meglepőt nem láttam,mi is ezt csináltuk volna erősebb ellenfél ellen hátrányban
    ,mert a gyengébb csapatnak ez a sansza.

    Csak éppen nem ehhez álltunk fel. Túl sokan voltunk elöl, pedig tapasztalat alapján Toki egyedül pont elég lett volna. Emiatt viszont túl hosszú volt a csapat és nem nagyon került hozzánk a labda.

    Stöger is látta a meccset smiley, és pontosan azokat a konzekvenicákat vonta le, amiket sokan gondoltak. Ez itt és most bőven elegendő volt egy sima továbbjutásra, a Zalgiris viszont már keményebb lesz. De, tovább kell jutni.

    Laidouni nagyon hianyzik. Civic hatul nem eleg eles, de megint kompenzalta ezt az elorejatekaval. Hatul viszont tobb kell tole.
    Mmaee tesok egesz jok voltak.
    Ami a legpozitivabb volt, hogy ugy tunik, Toki formaja kezd megint elesedni a fontosabb meccsek elott.
    Makot sajnaltam, remelem, tovabbra is kap majd lehetoseget. Zubkov nagyon rosszul szallt be, es nem ereztem rajta az alazatot.

    Osszessegeben nem ereztem a rebrovi feszesseget es szervezettseget. Egy ilyen meccset Rebrovval lehoztunk volna 1-0ra vagy 2-0ra. Egy kurva szar meccsen, de minden fele idegeskedes nelkul. Elol voltak ellenben latvanyosabb, kombinativabb dolgok.

    Civic vedekezesben es Somi sajnos nagyon gyenge volt. Civic jobban aggaszt, mar az elso meccsen is gondok voltak a golpassz ellenere.

    Ami jo hogy a Mmaee tesok, Toki jok voltak, Sigi es Vecsei pedig vallalhatoan szallt be.

    Stöger beleült a készbe. Neki nem lehet az a kifogása, hogy még nincs kész a csapat.

    Adjunk már Stöger mesternek egy kis esélyt, hogy saját taktikájára formálja a keretet. Nem is értem miért a fanyalgás egy 6-1-es továbbjutás után?

    Mi a fontosabb, a nemzetközi sikeresség vagy Stöger egója? Ha egyszer Rebrov taktikája a jobb, akkor használja azt, ne akarjon a Fradi kárára kísérletezgetni.

    Rebrovnal sokszor nyertunk ugy 1-0ra, hogy kontroll alatt volt a meccs. Most voltak periodusai a meccsnek, amikor nem ereztem, hogy igazan kontrollaljuk a meccset, pedig azert ez nem egy vilagvero csapat. (mondjuk nem is teljesen kutyauto, az elejen egesz szepen jatszottak).

    Ez a Stöger egy korrekt ember. Amúgy nem értettem, hogy miért nem erre álltunk fel az első félidő elején, elöl az egy szem Tökivel. Utólag persze nincs jelentősége. Lássuk a következő meccset!

    Értem én, hogy új az edző, ellenben nincsen sok új játékos. Így lehetne gördülékenyebb a játékunk és remélem javulni fog a védekezésünk is, mert csak nehezebb ellenfelek lesznek ezek után. Valamint jó lenne ha nem kapnák minden mérkőzésünk elején gólt. Még szerencse hogy a múlt hetit és a tegnapit is leshelyzet előzte meg. Jó lenne már végre igazolni még egy bal bekket és egy jó tkp-t.

    Átjáróház volt a védelmünk és itt nem csak a 3. percben kapott lesgólra gondolok, hanem egész addig amíg el nem fáradt az ellen. A góljuknál is tisztán, egyedül fejelhetett a srác. Előtte a kapufájuknál is simán kipasszoltak minket.
    Ezen azért javítani kellene, mert egy erősebb, vagy csak jól kontrázó csapat ezt csúnyán kihasználhatja.

    Statisztikai adatok a keddi Bajnokok Ligája selejtezőről.

    A találkozón a hazaiak 54%-ban birtokolták a labdát, többet is passzoltak (490/419, 443/390), mint mi, igaz pontatlanabbul (85.5 ill. 88%). A két csapat ugyanannyit támadott (mi 22+5, a hazaiak 25+2), de a mieink többször lőttek kapura és jóval többször találták el azt (16/8 ill. 11/2). Ez az xG-arányban is látszik: 2.35-1.24, ahogy az xcG-ben is: 2.71-0.71.

    A csapat a meccs nagy részében 4-4-2-es felállásban játszott, a támadósor négy embere (Mak, Ryan Mmaee, Tokmac, Uzuni) nagyjából egy sorban helyezkedett el, az utolsó 20 percben álltunk át 4-2-3-1-re, Sigérrel az ék mögött.

    A párharcokat 76-71 arányban hoztuk, több labdát szereztünk (52-49), de az ellenfél térfelén nagyon keveset (12). A támadópárharcokban az átlagosnál jobbak voltunk (47.6%), a viszonylag kevés beadásunk viszont mindössze 1 lövéshez vezetett (8/1). A légpárbajokat nagy arányban hoztuk (10-3). Kettővel többet szabálytalankodtunk, mint az ellenfél (13-11), 8-szor kellett tisztáznunk a kapunk előtt (Blazic, Haratin, Wingo, Samy Mmaee 2-2). 4 labdavesztés vezetett lövéshez (Dibusz, Civic, Zubkov, S. Mmaee 1-1), az ellenfélnél is épp ennyi ez a mutató.

    Az előrepasszaink a szokottnál pontosabbak voltak (átlag 74%, kedden 81.4%), ahogy a támadóharmadba irányuló labdáink is kiemelkedően pontosak voltak (89%). A meccstempónk az elmúlt évek átlagánál magasabb volt (17.8 passz/perc, átlag 17). Akárcsak itthon, most is nagyon kevés hosszú labdánk volt (6.5%, 69%-os pontosság), a területet azonban felkínáltuk a hazaiaknak, a letámadásunk nem volt intenzív (16.7 PPDA).

    Dibusz 1 gólt kapott, ezen kívül egyet kellett védenie (0.71). 23 passzából 21 volt pontos, kétszer jött ki.

    Wingo 67 akciójának kétharmada volt sikeres, 1 lövése volt (0.01). 77%-kal passzolt, 8 párharcból 4-et nyert. 9 labdát eladott (6-ot a saját térfélen), 3-at szerzett, 5 passzt lopott le.

    Blazic 60 akciójának 93%-a sikeres volt, 1 lövése volt (0.15). 96%-kal passzolt (50/48, két pontatlan átadása hosszú labda volt: 7/5). Mind az 5 párharcát megnyerte, 2 labdát vesztett, 5-öt szerzett, 3 passzt lopott.

    S. Mmaee 64 akciójának háromnegyede volt sikeres, 95%-kal passzolt, 11 párharcból 7-et nyert meg. 3 labdát vesztett, 13-at szerzett, 9 passzt lopott (!).

    Civic 81 akciójának 63%-a sikeres volt, 2 lövése volt (0.08%). 79%-kal passzolt, 17 párharcból 7-et nyert. 13 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő, abból gól is lett (0.67).

    Haratin 67 akciójának 73%-a sikeres volt, 95%-kal passzolt, 8 párharcból 6-ot nyert, 7 labdát vesztett, 1-et szerzett, 6 passzt lopott.

    Somalia 71 percet volt a pályán, 49 akciójának kétharmada volt sikeres, mind a 27 passza pontos volt, 13 párharcból 6-ot nyert meg. 2 labdát vesztett, 4-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Mak 62 percet kapott, 41 akciójának 56%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.16). 83%-kal passzolt, 7 párharcból 4-et nyert,

    R. Mmaee 71 percet kapott, 56 akciójának 54%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.14), 79%-kal passzolt, 9 cseléből 5 lett jó, 28 párharcból 13-at nyert. 1 lövést készített elő (0.09).

    Tokmac 89 percig volt a pályán, 59 akciójának 68%-a sikeres volt. 2 lövése volt (0.35), 94%-kal passzolt, 6 cseléből 5 volt sikeres, 15 párharcból 8-at nyert meg. 4 lövést készített elő (0.56), ebből 1(+1) gólpassz lett.

    Uzuni is 89 percet kapott, 67 akciójának 69%-a sikeres volt, 5 lövésből (1.39) mesterhármast ért el. 87%-kal passzolt, 8 párharcból 3-at nyert meg. 4 lövést készített elő (0.2).

    Zubkov 29 percig volt a pályán sérülése után, 33 akciójának 36%-a volt sikeres. 2 lövése volt (0.07), 11 passzából 7 volt pontos, 16 párharcból csak 4-et nyert.

    Vécsei 21 percet kapott, 26 akciójának 77%-a sikeres volt. 89%-kal passzolt, 6 párharcból 4-et nyert. 1 labdát vesztett, 2-t szerzett.

    Sigér 21 perc alatti 21 akciójának 48%-a volt sikeres, 10 passzából 8 pontos volt, 3 párharcból 2-t nyert meg, 1 labdát vesztett, 2-t szerzett, 2 passzt lopott.

    Redzic 2 percet kapott, 4 akciójának fele volt sikeres. 1 passza pontos volt, 2 párharcból 1-et nyert meg, 1 sikertelen csele volt.

    Baturina 2 percet kapott, mind az 5 akciója sikeres volt, 3 pontos passza volt, 1 sikeres csele és 1 megnyert párharca.

    https://ulloi129.hu/2021/07/13/elo-a-pristina-elleni-bl-selejtezorol-2/
    https://ulloi129.hu/2021/07/16/igy-teljesitettunk-a-pristina-ellen-2/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.10, 15:40
    A mérkőzés zártkapus lesz. A klub maximális erőfeszítései ellenére ebben a pillanatban és ezen körülmények között lehetetlen a COVID-19 pandémia szigorú szabályaival a nézőket beengedni.

    https://www.facebook.com/FCPrishtina/posts/296575912108415