magyarfutball.hu

Andorra - Magyarország 1 : 4 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (2 szavazat)

játékvezető: 1.5 (2 szavazat)

hangulat: 1.5 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 3 (2)
  2. 0 : 0 (1)
Világbajnokság 2022 selejtező
954. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Andorra la Vella, Estadi Nacional
játékvezető : Thorarinsson Vilhjalmur (Izland)
nézőszámok:
  1. faf.ad: -
  2. nso.hu: 300
  3. mlsz.hu: 338
  1. 15' San Nicolás Moisés sárga lap
    sárga lap 34' Nagy Ádám
    36' Alavedra Albert sárga lap
    0 - 1 45+2' Fiola Attila
    0 - 2 51' Gazdag Dániel
    0 - 3 58' Kleinheisler László
    73' Vales Marc sárga lap
    83' Pujol Marc sárga lap
    sárga lap 88' Hangya Szilveszter
    0 - 4 90' Nego Loïc
    90+3' Pujol Marc (11-es) 1 - 4

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: meteo
    2021.04.03, 12:23
    Van valakinek statisztikája arról, hogy előfordult-e már a válogatott történetében olyan mérkőzés, amelyen 3 tizenegyest kaptunk? Illetve olyan, ahol az ellenfelet is figyelembe véve, 4 büntetőt ítéltek?
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.03, 11:14
    Koldo Álvarez: Nagyon jó első félidőnk volt – leszámítva az utolsó percben kapott gólt. Ahogyan azt az öltözőben is beszéltük, a csapat jó volt, megvoltak az esélyeink a gólszerzésre – a második félidőben is akadt két-három nagy lehetőségünk. Túl kellett élnünk a magyar középpályát, rengeteget birtokolták a labdát, jól járatták, de úgy érzem, elvégeztük a munkát, amire képesek lehettünk ezen a meccsen. Fizikailag rendben voltunk, három meccset kellett végigcsinálnunk, ehhez sok játékost kellett bevetnünk. Tisztában vagyok a szintünkkel és elégedett vagyok mindenkivel. Az első három meccs után az eredmények ugyan nem jók, de kijelenthetjük, fejlődőképes a csapat és a teljesítmény rendben volt.

    Marco Rossi: Bevallom, amikor az első félidőben a kapunk előtt veszítettünk labdát, a négy évvel ezelőtti mérkőzés emlékei jutottak eszembe, de szerencsére megúsztuk azt a szituációt. Az első játékrészben nem futballoztunk elég jól az agresszív ellenféllel szemben, amikor pedig mégis megtaláltuk a rést a védelem és a középpálya között, többnyire rossz döntéseket hoztunk. A hosszabbításban Fiola Attila javította korábbi hibáját, és nagyon fontos gólt szerzett. A fordulás után szemmel láthatóan elfáradt az ellenfél, erővel jobban bírtuk a meccset, és ennek köszönhetően több terület nyílt előttünk. Szép gólokat szereztünk, egyedül a hajrában befújt tizenegyest sajnáltam kicsit, a kapott gól nélküli meccsek minden edző lelkének jót tesznek.
    Összességében elégedett lehetek, egyedül a Lengyelország elleni mecset sajnálom, érzésem szerint ott mi álltunk közelebb a győzelemhez. Azért az egyperces lefagyásért kár, amikor a két gólt kaptuk… Reálisan kell szemlélnünk a helyzetünket, és továbbra is két lábbal a földön kell maradnunk. Kalmár Zsolt sérülése miatt viszont aggódom, Szoboszlai Dominikkal együtt a középpályánk legkreatívabb játékosai, és jelen állás szerint nem tudom, hogy számíthatok-e rájuk az Európa-bajnokságon. Bízom benne, hogy Zsolt minél előbb visszatér, és nem kell sokat kihagynia. A DAC most két játékost adott nekünk a válogatott összetartásra, és mind a ketten megsérültek, ami külön balszerencse.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/andorra-magyarorszag-marco-rossit-csak-kalmar-serulese-aggasztja-2818387
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.03, 11:10
    kép
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.03, 10:47 (szerk.: 2021.04.03, 11:07)
    Én így láttam. Dibusz-6. Az első felesben benne volt a faszságokban! És nem is irányított jól. Lovre-6. Gőzerővel keresni az utódot. Fiola-7 Csak azért ennyi, mert az elején ő is a hajmeresztés előidézője volt. Lang-6, Szalai-6, remek védőmunka, rémisztő passzok előre. Nagy Á-7, Kalmár-szegény :( Kleinhesler-8,5, a mezőny legjobbja. Hangya-5 Vasággyal 30kg, sörmeccses hibák. Szalai Á-7, Nikolics-8 Sokat köszönhetünk neki ezen a meccsen. Gazdag-8. De ne jöjjön a Fradiba! smiley Többi csere-6.

    Nehéz dolog az osztályzás. Dibusz maximum 5-ös, majdnem rúgatott egy gólt az ellennel, ráadásul semmi dolga sem volt. A két Szalai, különösen a hátvéd meglepően gyengusz volt, Ádival együtt. A többi oké, bár jobb lenne ezt egy kocsmában megdumcsizni.

    Tegnap a kis Szalai sokat hibázott, de azért volt tartása. Szalai Ádám már régóta ezt futja, néha góllal, de inkább anélkül. Én akkor már inkább Varga Kevint erőltetném többet. Nekem Nikó sem a spanom, de a két gólpassza nagyon kellett.

    Nagy Adi nem volt extra jo, de atlagnal jobban jatszott. Lovre kb atlag. Varga Kevin a legrosszabb emberunk volt az elozo meccsen, a mostanin meg volt egy ertekelheto megmozdulasa.
    Szalait meg lehet nem szeretni, de a kulcs jatekosa a valogatottnak

    Sima meccs volt az elejétől fogva irányítottunk csak idő kérdése volt a gól. Nehezebb meccsre számítottam de sima volt mint az országút. Hoztuk a kötelezőt, sajnos a lengyel X-ért kár. De hátha lesz meglepi eredmény a csoportban , hisz mindig szokott lenni.

    Ezek vadállatok voltak, amerikai foci védőfelszerelésben kellett volna játszanunk. Sokat szidjuk Fiolát, de most nagyon kellett a gólja, Kleinsi ma már simán beférne. Nagyon tetszett a játéka. A román és a germán vereség hízlalta a májam..Dini az elején próbált Ronaldinhot játszani. Ha akkor gólt kapunk, nem is tudom mi lett volna. Azért üdító volt a hentesek ellen látni a válogatottat. Varga Rolinak örültem nagyon. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

    Szegény Kalmár ha egy ilyen sérülés miatt lemarad az EB-ről, az nagyon mély sebeket fog benne hagyni... remélem felépül, mielőbbi felépülést!

    A második félidő rendben volt. Igazából a 3 meccsből a válogatott kihozta azt amit előzetesen várni lehetett. 2 kötelező győzelem és 1 pont a lengyelek ellen. Készüljünk lélekben már az EB-re, nem lesz piskóta.

    jo volt ez, kar azert a hulye tiziért.. dehát hangya.. remélem Kalmár hamar felépül, Sigi szépen visszapakolt (Dibusz: Sigi ne bántsd.. erre puff oda is rúgott smiley) Varga Roli megérdemelt volna egy gólt, no nem baj.

    Hangya nagyon elfáradt. Nem lett volna szabad felrohangálnia már a végén. Nem is ért vissza.
    Roli fog még gólt rúgni, a második lövése majdnem bekerült az andorrai "nagy mázlik könyvébe", csak Nego jó helyen volt.

    Igyekeztem figyelni ezt a Gazdag Danit. Sikerült produkálnia élete első értékelhető momentumait nemzetközi meccsen. Már jó néhányszor játszott a válogatottban, tavaly láttam a Honvéd svédek elleni meccsét is, gyakorlatilag mindig értékelhetetlent nyújtott.
    Neki a kövesdek, andorrák meg paksok a szintje jelenleg.

    Andorrában azért vezető szakma lehet a favágás a mai meccs alapján. Reméljük Kalmár nem sérült komolyan. Nagyon magabiztos teljesítmény volt ez.

    pont Kalmár esete szerintem nem volt komoly, csak rosszul érkezett sajnos. mármint nem volt komoly szabálytalanság. De ja, nevetségesek voltak az NBI-es szintű bíróval egyetemben

    Ezek az andorraiak rettentő unszimpatikusak. San Marino legalább nem tud focizni, de ezek direkt rugdalóznak állandóan, ritka görény egy csapat.

    Kár, hogy a teljesen alkalmatlan bíró így elkúrta, de azért csinálta, hogy Pán Péter ne égjen Dibusz miatt ennyire.
    Amúgy nettó köcsögök az andorraiak - még most is magyaráznak - nem pedig pusztán agresszívek.

    Hangya mit magyaraz meg a bironak, kez volt es tizit ert. Hangya nem tehetett rola, de attol meg jogos tizi, mi a fakkomat magyaraz meg lefujas utan.
    Kotelezo 3 pont meg van, tobb nem volt ebben.

    Nikolicsot miért cserélik le mindig? Elfárad talán? Pedig, ha nem is lő gólt, látszik, hogy van kombinatív érzéke, most is adott két gólpasszt, egyszer Szalai Ádámot is gólhelyzetbe hozta. Ádám viszont csak küzd, birkózik, de képtelen kicselezni valakit. Viszont ezerszer elmondták már, hogy nélkülözhetetlen. Hát, ha még a labdával is tudna bánni!

    Szegeny Kalmar, borzasztoan nezett ki, ahogy kifordult a terde. Ne legyen igazam, de porc meg szalag is szakadhatott.

    Kötelező meccseket magabiztosan lehozni, ez sem kis dolog. Szalai Á. ma meg tudta mutatni, hogy mire is használnák elöl a kapitányok az erejét, magasságát. Kicsit ütemtelen volt időnként a középpálya, és néha, mintha picit agyatlanul működött volna az egyérintős visszapasszos automatika. A begyakorolt mechanizmusok időnként felülírták a gondolkodást. Nem biztos, hogy rosszat tett hátul az a bekapott gól. Picit aláhúzta (újra) pl. az angol meccsek, meg az EB előtt, hogy a védelem momentán magához képest sincs a csúcson.

    Szalai gólpasszt adott és a 2. előtt a kulcspasszt is ő osztota ki, remekül tartotta meg elől a labdákat, és jó ütemben adta a passzokat a felfutóknak. Szalai megtette ma is, amit lehetett. És Niko is csak kiosztott 2 gólpasszt, úgyhogy nem lehet nagy panasz rájuk.
    Szalai egyfelől 35 éves, másfelől meg hadd ne legyen már az ő hibája, hogy még mindig ő az egyik legjobb és legmagasabban jegyzett játékosunk.

    Kalmár sérülése nagyon rosszkor jött, ráadásul a másik lába korábban sérült volt. Félek, hogy ennyi volt az EB-jének. S akkor még Szoboszlai sincs szintén sérülés miatt. Ez így nekünk sok lesz az EB-re.

    Először is szívből gratulálpk a csapatnak! Nagyon fontos 3p ez! A mai meccs negatív hozadékai. 1. Kalmár sérülése. Nagyon rosszul nézett ki lassitva az kifordult lábfej ill térd. Sajnos könnyen elképzelhető h ugrott az EB-je....rz óriási pech lenne. Zsolt abszolút meghatározó a középpályásaink közül. 2.Nagy Ádám kisárgázta magát az angolok ellen. Problémás lehet a helyettesítése mert a játéka igen nehezen pótolható Rossi rendszerében. Ami a meccset illeti. Csak az első gól megszerzéséig volt szenvedés. Műfűvön játszani nem leányálom amúgyse. Andorra irtózatosan durván játszott amire az se lehet magyarázat h nagyrészt amatőrök és ezt ezzel próbálták ellensúlyozni. A csoportunk eléggé nyilt. Anglia szinte nulla játékkal győzőtt.Lewandowski nélkül totál impotensnek tűnik ez a lengyel csapat. Ha ellenünk sem lett volna, akkor Sousa már Budapestről is zakóval távozott volna. Akkor megmentették a seggét, most már nem. Sanszos h novemberben - pláne ha az EB sem sül el jól a lengyeleknek - akkor már nem a portugál lesz a kapitányuk.

    Minősíthetetlen játék? Hát, persze. Akkor a lengyelek mit csináltak Varsóban pár napja? Egyel kevesebb gólt rúgtak nekik mint mi. Gondolom Lewandowski is minősíthetetlen, hogy nem rúgott nekik öt gólt, csak kettőt.
    Pontosan ugyanazt csinálta Andorra mint San Marino: keményen, stabilan védekeztek, csak sokkal-sokkal durvábban játszottak.
    Az első játékrészben kihajtották magukat, látszott, hogy akkor akartak előnyt szerezni legalább és kitartani a végéig, nem jött be. Igen, letámadtak, egy minimális méretű, műfüves pályán amit fellocsoltak előtte direkt ezért.
    Pár hibától eltekintve a magyar csapat teljesen jól teljesített, hozta amit kell, nem kellett meghalni érte a pályán (kivéve szegény Kalmárt).
    Nem kell pezsgőt bontani, de már nagyon unalmas a szokásos fikázást hallgatni. De gondolom szórakoztatóbb itt trollkodni mint elfogadni a realitást és szurkolni nekik. Ők rohadtul nem tehetnek róla, hogy nincs náluk jobb játékos a válogatottban. Azt a vezetőségen verjétek le, vagy majd rajtuk ha Ők is edzők lesznek.

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Andorra elleni teljesítményét!

    Kleinheisler László 7.68
    Fiola Attila 7.38
    Gazdag Dániel 7.14
    Szalai Attila 6.91
    Nagy Ádám 6.6
    Lang Ádám 6.45
    Nikolics Nemanja 6.37
    Varga Roland 6.31
    Szalai Ádám 6.16
    Dibusz Dénes 6.11
    Hangya Szilveszter 5.9
    Lovrencsics Gergő 5.87
    Sigér Dávid 5.7

    Szavazatok száma: 7723

    A szavazás szokás szerint röhejes, nyilván a három gólszerző végez majd az élen, és Hangya lesz az utolsó mert róla kaptuk a büntetőt amiről amúgy vajmi keveset tehetett. Hacsak Szalai vagy Nikolics be nem előzi majd őt hátulról mert megint nem rúgtak gólt, holott ugye ők a csatárok. Igaz hogy ha már ezt nézzük akkor ketten kiosztottak együtt három gólpasszt, de kicsire nem adunk. Kleinheisler amúgy valóban jó volt és ami szintén örömteli hogy ezúttal végre Gazdag is mutatott valamit és ez alatt nem csak a gólja értendő. Ez azért is lényeges mert tartok tőle hogy Kalmárt az EB-re elvesztettük, és ha hozzávesszük hogy Szoboszlai sincsen akkor a középpályánkról kezdenek fontos emberek hiányozni. Hangya kapcsán még a baloldal témaköre kicsit amúgy most háttérbe szorult mert a lengyelt leszámítva ezek kicsit rendhagyó meccsek voltak, plusz most nem Holender volt ott, de ez nekem változatlanul nyitott kérdés. A másik oldalon háromból kétszer Lovrencsics játszott, de nem érzem igazán megnyugtatónak. De a csapat érezhetően együtt van, és ez jó dolog. EB-t illetően nagyon vérmes reményeket nem kell táplálni, jobb ha mindenki barátkozik a gondolattal hogy ebből a csoportból kissé nehéz lesz a továbbjutás, de jó lenne fegyelmezett jó játékot látni

    Lovrencsics volt ma a gyenge láncszem, de valóban, valaki említette Szalai Attilát is.Ő neki sem ment ma annyira, hátul stabil volt, de az előre játéka katasztrófa volt.Nem jöttek össze a megoldásai.
    Kleinheisler küzdött becsülettel, megérdemelte a gólt is, ahogy Gazdi is, jól szállt be. Szerintem meg Fiola megint a meccs egyik legjobbja volt.

    Szerintem Kleini, Fiola és Nagy Ádi voltak a legjobbak.
    Eddig védtem Lovrencsicset, de be kell látnom, nem tudja segíteni a támadásokat, azért elzavarni nem kell, mert nincs nagy választék. Talán az lenne a legjobb, ha Fiola lenne a helyén, belül meg Lang, ez a magasítás jól jönne az angolok és lengyelek ellen idegenben.
    Hangya nem volt rossz a lengyelek ellen, amíg nem sérült meg, de most két buta hibát is csinált a végén. Igen, a tizenegyes nem véletlen volt, hanem hiba.

    Ki, mit nézett?
    Lovrencsics az egyik legjobb volt ma, de ugye Fradista és ez az ellendrukkereknél nagy hátrány.
    Fiala? Két gólt is kaphattunk volna róla, ha a többiek nem javítják ki az orbitális hibáit.
    Szerencsés gólt fejelt.
    Csatáraink megint betliztek. Jól kiegészítik egymást.
    Mindkettő egyformán nulla!
    Dibusz egyértelműen jobb, mint a Gulácsi, aki nincs itt fejben.
    A középpálya? Kalmár elvesztése nem nagy probléma. Ő nem válogatott szintű játékos. Természetesen jobbulást neki.
    Hangya, nevetséges.
    Lang és a kis Szalai megtették a dolgukat.
    Sigér, felejthető!
    Érthetetlen Varga Roli és Botka mellőzése.
    Kleini??? Háááát! Nem egy atomfizikus.
    Nagy Ádika! Ma már mert cselezni és előre is passzolt. Fejlődik.
    Gazdag, hiába honvédos, szimpatikus.

    Hangyánál a sárga fölösleges volt, a tizenegyesért viszont szerintem nem hibáztatható. Ilyen esetben minden védő ugyanígy próbálja magát beledobni a beadás útjába, az meg balszerencse ha pont a kezére pattan a labda. Azt lehet esetleg feszegetni hogy miért volt kicsit lemaradva a szélsőről, de amennyire emlékszem ez több egymás utáni elcsúszás következménye volt a védelmünkben. De ezt vissza kellene nézni, egyelőre csak olyan rövid videót találtam ahol csak a kezezést mutatták

    A WhoScored.com osztályzatai:
    8,0 Szalai Ádám
    7,9 Kleinheisler és Nikolics
    7,8 Fiola
    7,1 Szalai Attila
    6,7 Lovrencsics
    6,6 Nagy
    6,5 Kalmár és Lang
    6,3 Hangya
    6,2 Dibusz
    Cserék:
    8,0 Gazdag
    6,9 Nego
    6,6 Varga Roland
    6,4 Sigér
    6,3 Varga Kevin

    Most lehet,hogy többen megmosolyognak de tegnap volt egy olyan érzésem,hogy Kleinheislernek talán éket kéne játszani.A játéka Bene játékára hasonlított.Talán a lövései lehettek volna pontosabbak. Mozgása kiszámíthatatlan volt,bátran lőtt,szóval ha tudja tartani ezt a formát értékes tagja lehet a csapatnak ! Szalai Attila most halványabb volt,de szerintem hiányzott mellőle a Vili !!

    https://ulloi129.hu/2021/03/31/andorra-magyarorszag/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2818373