magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 1 : 0 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.10, 21:29 (szerk.: 2021.03.14, 15:37)
    volt akarat vegig, lathatoan csak ido kerdese volt a golunk, ahogy faradt a dios vedelem ugy lettek atjarhatoak - az a franya befejezes lenne mar idoszeru hogy sikeruljon - nekem bejott a meccs - lehetett egy keveset izgulni is

    Ne felejtsük el, hogy ez nem az a Diósgyőr, amelyik az utolsó helyre méltó. Ősszel más kerettel, más edzővel nem sok pontot szereztek, de tavaszra elég szervezett csapat lett.

    Meg mindig Lovre a legjobb jobb oldalon hatul. Boli ma nagyot hajtott. Vili engem Aranyos Imrere emlekeztet

    Amúgy szerintem, ha Boli minden meccsen így tolná, jobban szeretnè a nèp,mint Tokmacot. Kb ezt várnám el tőle,amit ma játszott.

    Ma megint (sokadszor) Laiduni volt a legjobb. Ment, hajtott pedig szétrugdalták.

    Nekem az azèrt nagyon bejött,amikor lefordult a vèdőről ès egyből rákúrta a kapura. Nem először próbálkozott vele...egyszer majd nagyon beakad.

    Egy olyan csapat ellen, aki 11 emberrel védekezik, egy-egy szituációnál 4 emberük volt a gólvonalon, szóval az ilyenek ellen nagyon nehéz szép focival előjönni! Azért azt észrevehetted, hogy a gól után már sokkal több lehetőségünk volt és sokkal szebben is játszottunk!

    A rengeteg technikai hiba és rossz döntés nem attól volt, hogy a briós kontrára játszott. Igen, főleg az időhúzó corner játék volt gyönyörű.

    Azért az nem szokványos dolog, hogy ilyen gyenge előrefelé játék esetén 3 védőt is lecserél az edző (Oké, Botka megsérült.) Még Heistert is értettem, mert ott ma valami nem volt kerek. De Mmaee?

    Mmaee az eddigiek alapjan siman alapember lehet, van benne anyag.
    Wingo egyszer bantoan alaszaladt a labdanak, de osszessegeben nem volt rossz. Ha felveszi a ritmust, boven hasznunkra lehet, a sebessege nagyon rendben van es nem is ugyetlen.
    A gruz sracot nyilvan korai lenne leirni, de nekem eddig nagyon szintelen-szagtalannak tunik.

    Szerintem jó lesz a srác, nyilván szoknia kell mèg a társakat ès nem vèletlen játszik egyből többet,mint Mak vagy Baturina. (Lehet csak túlkombinálom...)

    Mmaee tényleg jónak tűnik. Wingonak a végén volt 1-2 jó megmozdulása, de egyenlőre Lovre és Botka is jobbnak tűnik.
    A "régiek" közül Blazic, Töki flegmázásai nagyon nem kellenének. Amúgy meg az egész csapat motiválatlan, életlen.

    Volt "tavasszal" 4 döntetlenünk. A Kisvárda és az MTK ellen büntetőt hibáztunk, a Mezőkövesd és az MTK ellen 2 gólos előnyünk volt és csak a PAFC ellen egy "korrekt" X. És már sokan vízionálják a világ végét... Pedig a tavszi, gyenge eredmények alapján is a 2. helyen állunk a képzeletbeli tabellán (lásd alább). Miközben a legnehezebb meccsek a 3. körben mindig a kiesés ellen menekülő, megtáltosodó csapatok ellen folynak. Nem vitatom, hogy lehet ezt hullámvölgynek tekinteni, de az talán természetes minden csapat életében. Jelenleg a hullámvölgyünk döntetleneket és nehéz győzelmeket jelentenek. Talán nem azért, mert jó csapatunk van?

    Wingo tegnap életjeleket mutatott a második félidőben, ennek azért örültem. Piszok gyors tud lenni labdával is, érzi a kényszerítőket (ha van hozzá társ, aki ilyesmire vetemedik).

    Az a Heister meztépés nagyon gáz volt.
    Más 40.000 Forintot ad érte....

    Bele lehet ezt magyarázni, hogy nagyon gáz volt, de rohadtul nem a meznek szólt az az egész, hanem az idióta jatékvezetőnek, aki felbaszta az agyát! Rá aztán sok dolgot lehet mondani, de azt soha, hogy ne menne mindig, mint az állat! Na meg nem mellékesen tegnap igen szar napot fogott ki és kb. semmi nem jött össze neki! Egyáltalán nem csodálom, hogy tele volt a "füle" majd mindennel.

    Két észrevétel: Tokmac egész tavasszal formán kívül játszik. Néha képtelen a tőle két méterre állónak pontosan passzolni. Rengeteg támadás akad el rajta, pedig ő a csapat erőssége volt. Lehet jobban jártunk volna, ha kevesebb pénzért,de eladjuk. Nehéz lesz megint az őszi teljesítményt hoznia. A másik: az első félidőben Zubkov a bal oldalon kezdett., így elmaradtak a befelé cselek, amélységi indítások. Változott a a játéka, miután visszakerült a jobb oldalra.

    Májé egészen jól nyomja. Wingo is jól befutja a jobb oldalt, de a beadásokat még gyakorolni kell. Amúgy sokszor úgy tűnik, mintha már nyűg lenne a fiúknak ez a bajnokság. Mint, amikor a hosszútávfutó beér a célba és megáll pihenni, a többiek meg még küzdenek a cél előtt.

    A ‘meccs jelenete’ és egyben a tavaszunkat leginkább tükröző jelenete az volt, amikor az első félidőben Zubkov hozta befelé a labdát az ellenfél térfelének közepén és kitette hosszan(?) a labdát balra Heisternek (nem igazán szakadt meg azért ő sem, hogy elérje...) és először csak értetlenül nézett majd megfordult és megvonta a vállát...
    Esküszöm néha olyan érzésem van, mintha klikkesedések lennének az öltözőben.

    A gól után felszabadultan, időnként nagyon ötletesen, szépen passzoltak, ezt jó volt nézni.

    smiley)) 10 perc volt hatra a meccsbol, abbol 5 percet a szogletzaszlonal toltottunk smiley de azt nagyon otletesen

    Szép volt! Persze lehet keresni a hibákat, néha nem is nagyon kell keresni, mert tényleg van. Azért azt ne feledje el senki, hogy vezetjük a tabellát 15 ponttal, az ellenfeleink 80 %-a pedig úgy lép ellenünk pályára, hogy élet-halál harcot vív a bennmaradásért és semmi veszítenivalója nincs.

    Ezt a horvat edzot sem irigylem b+. smiley Idehozzak ehhez a hugy-szar csapathoz, es azt hiszik, hogy par masodosztalyu horvat faszlama fogja oket kihuzni a szarbol. smiley [Na nem mintha az elso osztalyban fetrengo magyar faszlamak jobbak lennenek. smiley] Na persze meg bentmaradhatnak, de necces a szitu ott.

    Ki kell mondani, hogy szar formában vagyunk. Nem szabad elhallgatni, hogy több játékosunk nem éppen motivált.
    Azt is be kell vallani, hogy butaság volt a spanyol edzőtábor, a covid miatt volt leállás a programban és kiesett 2 játékos emiatt hetekre.
    Azt is el kell ismerni, hogy kicsit későn érkeztek az új igazolások, emiatt még kevesebbet szerepelnek.
    Szerintem Tokmac nélkül most jobban működik elől a csapat. Túl sokat hibázik, túl sokat gondolkodik. Az MTK ellen is azért működött jól a támadó részleg, mert gyorsan, pontosan, sok mozgással, kevés dajkálással járattuk a labdát.
    Annak viszont nagyon örülök, hogy a biztos távozókat kezdi hanyagolni Rebrov. Épüljenek be az újak, játszanak a biztosan maradók!

    1. Tényleg szar formában vagyunk, ez most belefér. Gyakorlatilag a támadóink Uzunit kivéve tavasszal egy-egy villanást kivéve terített betli, Boli küzdőszelleme dicsérhető, ő meg kihagyta az alapozást.

    2. Új igazoláaok: Szerintem Mmaee teljesen rendben van, Vili sem lesz rossz (ő tényleg nagyon későn érkezett), Wingo alakul. Gera kérdőjel, de szerintem ő is fog játszani majd a bajnoki cím bebiztosítása után.

    3. Tokmac nélkül most tényleg jobban megy. Egy dolgot nem értek: Miért erőlteti Rebrov középen?

    4. Isael: Sajnos lelassult. Még mindig tud remek dolgokat, de ez már nem az ő focija sajnos.

    5. Mak: Idegen test a csapatban egyelőre. Nagyon sajnálom, mert most tavsszal beküzdhette volna magát a kezdőbe, de a COVID közbeszólt. Sajnálnám, ha elmenne, mert amikor ősszel beszállt, látszott, hogy jó játékos és kár lenne, ha anélkül menne el, hogy igazán lehetőséget kapott volna.

    6. Zubkov: Rejtély. Időnként megy, mint az állat, időnként meg semmilyen.

    7. Heister: Óriási karakter, de nem pontos a játéka és tegnap pl. totál begőzölt. Rebrov jól érezte, hogy cserélnie kell. Civic sokkal pontosabban játszik és jobb az összjátékban.

    Én inkább a két ellenfél játékfelfogása közötti különbséget látom a differencia okának. Amíg az MTK - különösen az első félidőben - hagyott bennünket játszani, és a másodikban ők is focizni akartak, addig a rezesek betolták a buszt és előre baszkodott labdákból próbáltak bármit is elérni. Ez utóbbi stílus, sajnos, nem fekszik nekünk. E téren bőven van még teendője a mesternek.

    Előállt egy olyan helyzet, hogy üres lelátók előtt kell bizonyítani, a tv előtt ülő szurkolóknak. Mindeközben mi kurva igényesek vagyunk a képernyőt bámúlva, fel sem tűnik, hogy egy kifingott boxeralsóban, a tökünket vakarva osztjuk az észt.
    Meccsre szépen felöltöznénk, alig várnánk az indulást, alig várnánk hogy gólnál egymás nyakába borulhassunk.
    Na, a srácok pont ennyire várják, hogy ne üres székeknek, hanem nekünk rúghassák a gólokat.
    Ez egy nehéz helyzet, nekünk és nekik is. Ők teszik a dolgukat, nélkülünk is utcahosszal vezetik a bajnokságot. Legalább éreztessük, hogy velük vagyunk.

    A visszazáró DVTK ellen ezer beadásunk volt tegnap, de Szergej csak nem hozta be Baturinát, hanem Bolit erőltette, aki korábban tán még nem is fejelt gólt. Erre Francky dönt. Hogy most Szergej egy csökönyös zseni, vagy egy mázlista, azt nem tudom.

    kép
    Az 52:03 tiszta játékidejű találkozón kétharmados arányban birtokoltuk a labdát, a mieink 84.7, a miskolciak 69.6%-os pontossággal passzoltak. A párharcok többségét a vendégek vitték, akik többet is szabálytalankodtak (ezúttal őket sújtotta több ‘fajlagos’ sárga). A mieink 13-ból hatszor, a vendégek 9-ből 4-szer találták el a kaput. Az xG-arány 1.13-0.45, az xcG-arány 1.55-0.37 volt.

    Az InStat TOP5-be csak fradista került: 1. Haratin 317, 2. Dibusz 303, 3. Civic 295, 4. Zubkov 293, 5. Boli 276.

    A meccsen 4-2-3-1-ben, vagy inkább 4-2-4-ben álltunk fel. Az ellenfél térfelén 26 labdát szereztünk (Haratin 7, Uzuni 7, Zubkov 3), de nagy többsége a balszélünkön történt, a jobboldalon mindössze 3 ilyen eset volt. A vendégek 16 labdát szereztek. 6 labdavesztésünk vezetett vendéglövésig (Zubkov 2, Heister, Haratin, Wingo, Uzuni 1-1), a másik oldalon ez a szám 4.

    Mindkét csapat kiemelkedően jó volt támadópárharcokban (84/44, 52.4% és 52/28 53.8%) és ezzel párhuzamosan gyenge a védekezőkben. A fejpárbajokat 15-22 arányban a vendégek vitték. Mmaee 5-ször, Wingo 4-szer, Haratin 3-szor, Blazic és Civic 2-2-szer tisztázott.

    Mi 36+2 támadást vezettünk, míg a vendégek 19-et. Nagyon sok 30 beadással próbálkoztunk (Wingo 8/4, Civic 7/2, Heister 6/1). Érdemes megjegyezni, hogy az első 30 (33) percben csak a vendégek lőttek kapura (3/0, 0.15 xG). Ebben az időszakban többet is próbáltak támadni (6-7). Érdemes megjegyezni, hogy ebben az időszakban a passztempónk gyors volt (18.12 passz/perc), a második félidőben az átlagosnál jelentősebb lassabb (15.38, a teljes játékidőben 16.12, a vendégeknél 13.44). Rengeteg volt a vendégeknél a hosszú labda (23.7%), nálunk csak 8.2%, a letámadásunk intenzív volt (6.9 PPDA), főleg a második félidő első félórájában (3.35!).

    Dibusznak 3 lövést kellett védenie (0.37). 2-szer jött ki, mind 20 passza pontos volt, 13-szor passzoltunk haza neki.

    Botka csak 6 percet volt a pályán sajnos (jobbulást!). 5 akciójának 60%-a volt jó, 2 passzából 1, mindkét párharcát megnyerte.

    Blazic 105 akciójának 86%-a volt jó, 1 lövése volt (0.05). 93%-kal passzolt, mind a 7 hosszú passza pontos volt. 6 párharcból 4-et nyert. 7 labdát vesztett, 11-et szerzett, 7 passzt lopott.

    Mmaee 67 percet kapott, 75 akciójának 76%-a volt sikeres, 86%-kal passzolt, 12 párharcának felét nyerte. 11 labdát vesztett, 5-t szerzett, 5 passzt lopott.

    Heister 46 percet töltött a pályán, 47 akciójának 60%-a volt sikeres. 68%-kal passzolt, 12 párharcból 5-t nyert meg. 11 labdát vesztett, 5-t szerzett, 1 passzt lopott.

    Haratin 111 akciójának 77%-a volt sikeres, 89%-kal passzolt, 12 hosszú labdájából 8 volt jó. 16 párharcból 6-ot nyert meg. 8 labdát vesztett, 15-t szerzett, 9 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.06).

    Laidouni 121 akciójának 69%-a volt sikeres. 91%-kal passzolt, 9 hosszú labdájának kétharmada volt pontos, 31 párharcából csak 10-et nyert. 9 labdát vesztett, 9-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Zubkov 80 akciójának 64%-a sikeres volt. 3 lövése volt (0.14). 84%-kal passzolt, mindhárom csele jó volt, 18 párharcából 8-at nyert. 5 passzt lopott, 1 lövést készített elő (0.02).

    Tokmac 67 percet volt a pályán, 35 akciójának 46%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.18). 62%-kal passzolt, 12 párharcból 5-t nyert.

    Uzuni 85 percet volt a pályán, 49 akciójának 67%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.62). 75%-kal passzolt, 12 párharcból 7-et nyert meg. 1 lövést készített elő (0.01).

    Boli 57 akciójának 47%-a volt sikeres, 2 lövésből (0.28) 1 gólt szerzett. 12 passzából 6 volt pontos, 33 párharcából azonban 17-et megnyert, 9 cseléből 7 jó volt. 1 lövést készített elő (0.18).

    Wingo 89 percet volt a pályán, 83 akciójának 72%-a sikeres volt, 84%-kal passzolt, 20 párharcból 11-et nyert. 8 labdát vesztett, 4-et szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.09).

    Civic 49 perc alatt 41 akcióban vett részt, ezek 68%-a volt sikeres, 64%-kal passzolt, 11 párharcból 9-et nyert meg. 7 labdát vesztett, 3-at szerzett, 2 passzt lopott. 1 lövéselőkészítése gólpassz lett (0.2).

    Dvali 27 percet kapott, 20 akciójának 75%-a sikeres volt, 13 passzából 12 volt jó (92%), 7 párharcból 3-at nyert meg, 2 labdát vesztett. 1 lövést készített elő (0.03).

    Karaisvili is 27 percet kapott, 16 akciójából 10 volt jó (63%). 10 passzából 9, 3 lövése volt (0.06). 3 párharcból 1-et nyert meg.

    Sigér 10 percet volt a pályán, 7 akciójából 2 (29%) volt sikeres, 3 passzából 2, 3 párharcot elvesztett. 3 labdát vesztett, 1-et szerzett.

    https://ulloi129.hu/2021/03/02/elo-a-diosgyor-elleni-bajnokirol-18/
    https://ulloi129.hu/2021/03/06/igy-teljesitettunk-a-diosgyor-ellen-18/