magyarfutball.hu

MTK Budapest - Ferencvárosi TC 2 : 2 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 1 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.28, 19:41 (szerk.: 2021.03.10, 20:57)
    Volt egy ilyen tavaszunk Dollal is. Nem szabad feladni az élességet, és koncentrációt, mert nem biztos, hogy visszajön.

    Ambivalens módon a mai és a Mol elleni első félidő abban megnyugtatott, hogy nem felejtettünk el focizni. Mentálisan viszont nagyon mélyen vagyunk. Sorozatos győzelmek kellenek, egy szenvedős tavasz után nehéz lesz a szezon végén ünnepelni, majd a selejtezőkre felpörögni.

    Ahogy nekünk,úgy ajátékosoknak sem egyszerű mostanában. Vannak csapatok ,akik profitálnak ebből ,vannak akik nagyon kínlódnak,vannak akik kicsit. Mi kicsit kínlódunk,de benne van ,hogy a maradék meccseken egyre jobbak leszünk. Muszály beépíteni az újakat és megnézni a nem tuti kezdők közül ki hogy reagál a helyzetére. Most van rá lehetőség,össze kell rakni nyár végére a csapatot. A helyzetek megvannak,hogy nyerjük ezeket a meccseket,azt Rebrov nem tudja berúgni a srácok helyett.

    Hááát...gratulálok. Komoly teljesítmény egy már megnyert meccset így elcseszni. Külön elismerés jár az újabb nagyszerűen kihagyott büntetőért, ezúttal Robertnek.
    Máté Csabi gyakoroltathatná a végrehajtókkal néhány órán keresztül és lehet kikérhetné a kapusaink tanácsát is, mert ez így q. gyenge. Érdekes hogy Roli be tudta vágni.

    Talán a legfontosabb kérdés az inkább az, hogy nem alszunk-e túlságosan bele ebbe az idénybe? Nehogy Csipkerózsika álomban kezdjük a nemzetközit is.

    Egyébként Uzuni bokáját megrúgták, mikor az MTK tizenhatosán belülre futott. Esett egy nagyot, síp nem volt. Az döntő hibának minősülne, de a kihagyott Mak tizi után örülök a 2:2-nek.

    Kaptunk egy tizit a vegen.
    Tokmacnak nem a biro tiltotta meg, hogy a kihagyott tizi ellenere beloje az ajto ablak helyzetet. Utana mar helyzet se volt, max az MTK-nak smiley De azert a biro a hibas mar megint... smiley)

    Azt magyarázza már meg valaki, hogy mi történt Zubkovval? Ma szinte rossz labdája nem volt, passzolt, gólokat lőtt, gólpasszerű átadásai voltak, s még hátra is ért, nem egyszer... Ilyen változás nem lehet a véletlen műve...viszont ezzel is igazolta, hogy eddig csak alibit tolt...:(:(.:(

    Egyébként örülök hogy Rebrov nem jött a szokásos süket dumával hogy tanulnunk kell a meccsből, meg hogy ki kell javítani a hibákat. Ja és hogy gratulált Rolinak aki nemes bosszút állt.

    Roli tegnap megmutatta, hogy a mennyeiben még mindig a legjobb támadók egyike. És persze azt is, hogy a mi jelenlegi játékunkba a legjobb formájában sem lenne alapember. Az MTK tökéletes választás volt neki, őszintén szurkolok, hogy sikeres legyen. Viszont a tegnapi Schön abszolút a kezdőnk környékén lenne, egy normális hazai piac esetén nem lenne kérdés, hogy nálunk köt ki.

    Azért szép a foci,mert ha kettő nullánál Zubkov kapufája bemegy,minden másképp alakul.
    Változatlanul az a gondunk,hogy nincs igazi vezér a pályán,egy bekapott góltól összeszarják magukat...

    Az bármikor benne van a fociban, hogy kapunk egy gólt a semmiből. A nagyobb baj, hogy olyankor a következő negyed óránk még fixen azzal megy el, hogy összeszedjük magunkat belőle.
    Utána már tegnap sem volt akkora gond, a meccs végén is mi irányítottunk. A Nagy gólja utáni negyed óra az, ami teljesen érthetetlen visszaesés volt.

    Az első 15 percben talan soha sem látott tempóban,elmozgásokban játszottunk MTK azt se tudta milyen rendezvényen van.
    A párharcok szerintem 99%nyertük
    Úgy,és akkor kerültünk helyzetbe amikor akartunk Tênyleg BL csoportkörös szinvonalon!
    A 2.félidot nem is értem mi történt.
    Amit Rebrov nyilatkozott,hogy nehéz fenntartani a koncentrációt..az nem hangzik jól
    Én tenyleg imádom Rebrovot a szemelyiséget,hogy nem magát tolja a rivaldafénybe sikerek eseten sem.
    Sosem szerettem a Fradi sálban,címert csókolgató edzőket. Akik győztes meccsek után kimentek a táborhoz unnepeltetni magukat..
    Volt pár.
    De a versenyhelyzet létrehozása a legfőbb feladata a stábnak jelenleg.
    Jelenleg a cserék azért vannak,hogy a pad ne dőljön el.
    Nevek nélkül aki nem képes a CSAPATÉRT harcolni attol el kell köszönni.
    Hosszú távon egy közösséget képes tönkre tenni pár ember!
    Ezt a 10 meccset tényleg arra kell használni ki kepes erre!
    Sigér interjú számomra beszédes volt arra miként élik meg azok akiknek a Fradi tényleg sokat jelent
    Dávid nem egy CR..én is sokat savaztam,de tegnap éreztem rajta bántja a saját,és a csapat tehetetlensége!
    Nálam ez nagyon nagy piros pont.
    Mert Fradi akkor is lesz amikor a mostani csapat már csak tablón lesz,a szellemiséget kell fenntartani mindenek felett!!

    Duhito, hogy kiengedtuk, de pozitiv volt latni, hogy Sigit is kurvara bosszantja. Es osszessegeben en eleg sok pozitivumot is lattam: elso felidei jatek; Zubkov (ujra a regi volt, nagyon agilis), Mmaee (kurva gyors, eros, jo az osszjatekban), gruz srac (nem jottek meg ossze a dolgai, de latszik, hogy van esze a jatekhoz, volt 2-3 nagyon jo utempassza); Wingo (most nem csak a tutit nyomta, volt is nehany nagyon lenduletes megindulasa, nagyon eros es gyors).

    Az első félidő rendben volt. A kihagyott helyzetek miatt van némi hiányérzetem. Nyerhető mérkőzést engedtünk ki a kezünkből. Zubkov remélem magára talált. Szidni nem fogok senkit. Lesz ez még sokkal-sokkal jobb is! Szép napot mindenkinek! Hajrá,Fradi!! : )))

    Nagy godorben vagyunk, jelkepes volt, hogy a sokunk altal kezdobe kovetelt Mak kihagyta a tizit es utana Tokmac, ahogy egesz tavasszal szarul focizva, kihagyta az ajto ablak helyzetet.
    Az elso felido elso fele olyan volt, amilyet nem is tudom lattam e az elmult sok-sok evben. Egy europai minosegi csapat jatszadozott egy magyar kiscsapattal. Frissen, agresszivan, elorefele jatszva, gyors, sokpasszos jatekkal rengeteg helyzetet kidolgoztunk. Zubkov masodik golja parades volt, ez az amit Bolitol sosem fogunk latni, pedig egy csatartol ilyen megoldasokat varnank egy ilyen kvalitasu csapatban.

    En most megse szidnam oket annyira, mert szerdatol elteroen latszott az akaras, legalabb a cserekig, akik szarul sultek el. A cserek utan Tokmac ugyanazt a fos sziv nelkuli jatekot mutatta. Nagy asznak hiszi magat, akinek derogal kuzdenie mar a szaros MB1-ben.
    Makot lehet szidni, de 10 perc alatt ne varjanak mar tole csodat es sosem kap tobbet. Nem is erdekel mar mi az oka, teljes apatiaba lokott a csapat sokunkat. Rebrov is latszik tanacstalan, nem hiszem mar, hogy mindenre tudja a megoldast es csak mi nem ertjuk. Az eredmenyek onmagukert beszelnek. O is keresi meg a valaszokat es megoldast sajnos.

    Nem tudom mennyire lehet ezt a nagy elonyre fogni, hisz akkor az elso felido eleje az mi volt? Akkor tudtak a nagy pontelony birtokaban is szepen es tetszetosen jatszani? Szoval nem tudom mennyire vagyunk tevuton, amikor a pontelonnyel magyarazzuk ezt a katasztrofalis tavaszt.
    Es ne jojjenek a tapsikolok, hogy dehat 15 pont....2x kaptunk ki a Grupiban, egyszer egy jovatehetetlen kieses kupameccsen, 2-szer adtuk le a 2-0-rol az elonyunket. Keptelenek voltunk sokaig akcio golt szerezni, a Puskas ellen is egy jol eltalalt szabadrugassal a vegen tudtunk pontot menteni, a Honved par centire volta dontetlentol az utolso pillanatban, amikor mar nem tudtunk volna valaszolni (nem mintha tavasszal tudnank reagalni barmilyen kapott golra). Ez a tavaszi jatek csak keseredesse teszi a bajnoksagot, amit mindannyian elkonyveltunk mar. Ugy szamolok, hogy a Puskas elleni meccsen, a 28. forduloban leszunk bajnokok.
    Ugy leszunk bajnokok, hogy az ellenfeleink elbasztak az oszt (felcsut) illetve szinten osszeomlottak (mol), nem pedig azert, mert tavasszal is megmutattuk, hogy mi vagyunk a legjobbak.

    Lehet jol jon, hogy most meglatja mindenki, hogy milyen ha nem megy es meg kell tanulni ujra kuzdeniuk 90 percig, nem eleg felkuldeni a 30 millios kereterteket.
    A vezetokkel nincs gond, ok helyesen, alazatosan allnak hozza, Rebrovnak kell megoldast talalnia es a jatekosoknak elgondolkodnia. Most Rebrov vegre eltert a bullshittol es elismerte gond van, beszelni kell rola.
    Ott van az a kibaszott pszichologus is, csinalhatna o is valamit.

    Lehet az is benne van, hogy versenyhelyzet ide vagy oda, a bajnoksag masodik felere kikristalyodosott, hogy kikre szamit Rebrov es kikre nem, akik eddig remenykedtek, hogy na majd tavasszal, azok frusztracioi kihatnak a mindennapokra, a kozos munkara is.
    Lesz meg ilyen godor kesobb is, hisz ez a felpumpalt es nem kihasznalt keret magaban hordozza ezeket a problemakat, remelhetoleg amit most talalnak megoldast, azt majd kesobb is lehet sample-kent hasznalni.

    Rebrov es Hajnalnal nem nagyon van alkalmasabb szemely, hogy felrazzak a tarsasagot, csak sajnos kicsit sokaig huzodott, mig felismertek, hogy valoban baj van, valami mas kell, nem eleg varni, hogy legkozelebbi merkozesen jobb lesz. Ezt vartam, innentol kivancsian varom a fejlemenyeket. Rebrov is most olyan helyzetben, tanulasi folyamatban van, amivel talan korabban nem szembesult es nincsenek adekvat valaszai. Meg.
    Szerencse, hogy ezt a tanulasi folyamatot 15 pontos elonyben tehetjuk meg.

    Már nem lényeges az eredmény. A legfontosabb, hogy ezek az új fiúk megtalálják a helyüket a csapatban. Akkor lesz majd eredményes a Fradi, ha a játékunk fogyatékosságai kiderülnek. Ehhez nagyon jók az ilyen meccsek.

    Tegnap nagyon szépen játszottunk, lapos, gyors passzokkal... amihez az MTK stadionban lerakott gyep tökéletesnek tűnő állapota is segíthetett. Várom a Groupamában a gyepcserét!

    Ha egy pozitívumot akarok látni tegnapról, akkorvaz az, hogy egyetértve a mesterrel én még nem láttam ilyen szépen, lázványosan játszani a csapatot az irányítása alatt, mint az első félidőben. Ami utána történt, azzal viszont komoly teendők vannak és úgy érzem, most először a mestet sem vágja, mi van a csapattal.

    Szerintem egyszerű amúgy. Kaptunk egy gólt, majd pár perc múlva jött a büntető. Hirtelen elillant a magabiztosság. Lehet, hogy elsősorban Rebrovból, aki lecserélte Zubkovot.
    Skvarkat én még nem láttam jól játszani. Uzunit is a pályán tartottam volna (csak az utolsó 10 percre vittem volna be oda Tocmacot) és Isael helyére hoztam volna Bolit. Vili cseréje indokolt volt, de Vécseit küldtem volna be, aki biztosan motíváltan vetette volna be magát a játékba. A Lovre-Wingo csere kifogástalan volt.

    Egész ősszel nem kaptunk itthon 1 gólnál többet. Most meg 3 szor is egymás után.
    Pedig nincs is akkora terhelés, és még elvileg erősítettünk is.
    Persze hogy kiakadnak sokan, a tegnapi meccs után meg pláne.

    Az első félidő már a jövő szezon játékának a tesztelése volt, remélem. A grúz srác még nem érzi igazán, mintha kicsit gyámoltalan is lett volna, de ha van benne elég akarat, bele fog rázódni. Csakúgy mint Wingo. Mmaee már most jó. Egy magyar szinten kiemelkedő tudású csatár még kellene, plusz reménykedjünk, hogy Zubkovnak ez nem egyszeri fellángolás volt csupán.

    Ami mèg pozitívum volt az mtk ellen, az Mmaee játèka. Amikor leszerelte shon-t az itt angliában sima szabályos szerelès lett volna, hiába a nagy hangjelenet. Gyors, technikás, fejjel is jò. Ö telitalálat.

    Előbb ért oda, mint Schön, kétségtelen, magasan volt a lába, de kontakt az mtk-sal nem volt. Hajlok arra, hogy fújható, de hogy nem sárga az biztos ....

    Levegőből rúgta el a labdát. Nem szabálytalan az meg hogy sárga az vicc.

    Az összefoglalóban persze nincs benne a másik kameraállás. Hogy lehet valami magas láb, ha összerúgtak? Konkrétan Shönnek az fájt, hogy belerúgott Mmaee-be.

    Nagyon sajnálom ezt a tegnapi dolgot, mert sokkal jobbak voltunk, mint a kupameccsen. Az első félidőben kis túlzással hengereltünk. Aztán a kapufák, a tizi, Töki ajtó-ablak helyzete: bármelyik bemehetett volna. Egészen más hangulat lenne akkor. Itt is, ott is. Siginél is. Egy ideje viszont az ellenfelek úgy gondolják, hogy van vagy lehet sanszuk. És most se cáfoltunk rá erre.

    Arra is jó volt, az első félidő mindenképp, hogy Rebrov is láthatta, lehet rotálni a csapatban bátrabban is. Maee - Dvali kettős szerintem rendben volt, sokkal több hiba szokott lenni mostanában a Blazic-Endi páros esetében

    kép
    Az 59:09 tiszta játékidejű meccsen majd’ kétharmad arányban birtokoltuk a labdát, a két csapat gyakorlatilag ugyanannyiszor lőtt kapura, mi eggyel kevesebbszer találtuk el azt, de volt két kapufánk. A párharcokban enyhe fölényünk volt, nekünk minden 3.25-ik szabálytalanságunk ért sárgát, a hazaiak minden hatodik faultja. A passzpontosságunk 86.9% volt, a hazaiaké 78.2%. Az xG-arány 2.74-1.9 volt a javunkra, az xcG-arány 2.28-2.13.

    Az InStat TOP5-ben három fradista van, hazai oldalról pedig a két gólszerző: 1. Zubkov 347, 2. Sigér 306. 3. Dvali 292, 4. Nagy Zs. 291, 5. Varga 290.

    A meccsen 4-2-4-es felállásban játszottunk, a négy támadó gyakorlatilag egy sorban játszott, de támadásokkor a két szélsőhátvéd is belépett ebbe a sorba. Mindkét félidőben 14 támadást vezettünk (28), de míg a hazaiaknak az elsőben csak 6 támadást engedtünk, a másodikban már 12+2-t. A támadópárharcokat több, mint 50%-ban hoztuk (76/39, 51.3%), a hazaiak csak 40%-ban (57/23). A fejpárbajokat 10-9 arányban hoztuk. Az ellenfél térfelén 32 labdát szereztünk (Laidouni 9, Sigér 7, Lovre 4), míg a hazaiaknak ez 16-szor sikerült. 4 labdavesztésünk vezetett MTK-lövéshez (Isael, Dvali, Civic, Laidouni), míg a másik oldalon 6-szor fordult ilyen elő.

    Rendkívül kevés volt a hosszú labda (6.3%), a PPDA az átlagnál jobb volt (9.28, a hazaiaknál mindössze minden 17.93 átadásunkat követte egy védekező akció). A meccs tempója jó volt (nálunk 17.4 passz/perc, a hazaiaknál 17.2). 11-szer tisztáztunk (Dvali 4, Lovrencsics és Mmaee 2-2), 50 passzt loptunk (Sigér 10, Dvali és Mmaee 8-8, Laidouni 7), szabálytalanságaink felét Isael és Zubkov követte el (3-3).

    Dibusz 6 lövésből (2.13) 2 gólt kapott, 1-szer jött ki, mind a 34 passza pontos volt, 32-szer adtuk haza neki a labdát (24-szer az első, 8-szor a második félidőben).

    Lovrencsics 78 percet volt a pályán, 67 akciójának 64%-a volt sikeres. 80%-kal passzolt, 9 párharcból 5-öt nyert meg. 9 labdát vesztett (ebből 6 passz vagy beadás, 1 a saját térfélen), 7-et szerzett (4-et az ellenfél térfelén), 2 passzt lopott.

    Mmaee 142 akciójának 85%-a sikeres volt, 92%-kal passzolt, 14 párharcból 10-et nyert meg. 10 labdát adott el (6 rossz passz, 6-ot a saját térfélen) és 10-et szerzett, 8 passzt lopott.

    Dvali 122 akciójának 88%-a sikeres volt, 91%-kal passzolt. 7 párharcából 6-ot nyert(!), 13 labdát vesztett (10 rossz passz, 4-et a saját térfelén), 13-at szerzett, 8 passzt lopott.

    Civic 73 akciójának 70%-a volt sikeres, 76%-kal passzolt, 14 párharcból 12-t (!) megnyert. 13 labdát adott el (5-öt a saját térfelén, 7 rossz passz), 10-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Sigér 104 akciójának 68%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.12). 89%-kal passzolt, 26 párharcból 14-et megnyert. 10 labdát vesztett, 16-ot szerzett vissza, 10 labdát lopott.

    Laidouni 124 akciójának 78%-a volt sikeres. 94%-kal passzolt, 34 párharcból(!) 20-at nyert meg. 9 labdát vesztett, 15-öt szerzett, 7 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.58).

    Zubkov 78 percet volt a pályán, 85 akciójának 54%-a volt sikeres. 3 lövésből (0.4) 2 gólt szerzett, 80%-kal passzolt, 21 párharcból 9-et nyert meg.

    Karaisvili 69 percet kapott, 36 akciójának 61 %-a volt sikeres. 82%-kal passzolt, 10 párharcának felét nyerte meg.

    Isael 86 percet játszott, 52 akciójának 48%-a volt sikeres, 2 kisérlete volt (0.96), 78%-kal passzolt, 22 párharcból 9-et nyert meg.

    Uzuni 69 percet volt a pályán, 54 akciójának 65%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.01). 94%-kal passzolt, 7 párharcból 4-etnyert meg. 1 fejest készített elő (0.38).

    Skvarka 26 perc alatt 15 akciót mutatott be, ezek 60%-a (9) volt sikeres. 6-ból 5 passza, 6 párharcból 3 volt sikeres. 1 lövést készített elő (0.04).

    Tokmac is 26 percet volt a pályán, 13 akciójából 5 volt sikeres (38%). 1 lövése volt (0.46). 6 passzából 3 volt pontos, 6 párharcból 2-t nyert meg.

    Mak 17 percet kapott, 10 akciójának 80%-a sikeres volt, sajnos 1 lövése (0.76) nem. Mind a 6 passza jó volt, 2 párharcából 1-et nyert. 2 lövést készített elő (0.49).

    Wingo is 17 percet kapott, 17 akciójának 82%-a (14) sikeres volt. 1 lövése volt (0.02). 12 passzából 9 volt pontos (75%), 2 párharcából 2-t nyert meg, 3 labdát vesztett.

    Baturina 9 perc alatt 2 párharcot vesztett.

    https://ulloi129.hu/2021/02/27/elo-az-mtk-elleni-orokrangadorol-2/
    https://ulloi129.hu/2021/03/01/igy-teljesitettunk-az-mtk-ellen-14/