magyarfutball.hu

Magyarország - Törökország 2 : 0 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (2 szavazat)

játékvezető: 4 (2 szavazat)

hangulat: 2 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 0 (2)
  2. 2 : 0 (2)
  3. 2 : 1 (2)
  4. 0 : 2 (1)
  5. 3 : 1 (1)
Nemzetek Ligája
951. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Kružliak Ivan (Szlovákia)
nézőszámok:
zárt kapuk mögött

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.19, 11:45
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.19, 11:04 (szerk.: 2020.11.19, 11:47)
    Şenol Güneş: Nincsenek kétségeim a játékosaim képességeivel kapcsolatban, de néha előfordul, hogy ezek nem tükröződnek a pályán. Ugyanezzel a játékosállománnyal vágunk neki a következő versenysorozatoknak is, de ez az eredmény biztosan hatással lesz ránk. Szerettünk volna nyerni és elkerülni a kiesést, azonban nem kezdtük jól a meccset. A második félidőben mi keltettük a jobb csapat benyomását, de nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Az ellenfelünk száz százalékon játszott, mi nem. A magyar csapat fizikailag és motivációban is jobb volt, így meg tudta nyerni a mérkőzést és a csoportot is.

    Gera Zoltán: Tudtuk hogy áll a szerb meccs, de megbeszéltük a szünetben nem szabad döntetlenre játszani. Még egy lapáttal rátettek a srácok, és így meg is tudtuk nyerni a meccset. Nagyszerű közösség van a csapatnál. Általában, ha egy szövetségi kapitány hiányzik, az gondot okoz. Most azonban mindegy ki ül a kispadon, mindenki tudja a dolgát. Itt nincsenek cserejátékosok. Mindenki ugyanúgy dolgozik, sikerre éhes, győzni akar és egymásért is küzdenek. Én ehhez semmit nem tettem hozzá, nekem óriási dolog kezdő edzőként, hogy tanulhatok, itt lehetek. Ez a csapat győzelemre volt ítélve az elmúlt pár meccsen. Kicsit több lettem ezáltal, mint kezdő szakember. Visszamegyek az U21-hez, élvezem a munkát ott, és magammal viszem, mennyire egyszerű ez a játék ha le vannak fektetve a szabályok. Én csak beugró voltam. Nekünk is lesz egy nagy feladatunk márciusban, az én munkám itt, az első csapatnál lezárult.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-ez-a-csapat-gyozelemre-volt-itelve-gera-2795667
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/nl-a-magyarok-szaz-szazalekon-jatszottak-mi-nem-gunes-2795683
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.19, 10:55 (szerk.: 2020.11.19, 11:59)
    Szép jó reggelt Magyarország ! Rég nem látott és megélt sikerek a magyar fociban. Nagyon sokáig emlékezetes marad a 2020. BL csoportkörben a Ferencváros, EB - n a magyar válogatott, s majd jött a hab a tortán A ligás lett a nemzetek ligájában a magyar válogatott ( úgy hogy az utolsó meccset már stabilnak mondható alap játékosok: Gulácsi, Orbán, Sallai, Szoboszlai nélkül nyerte meg a törökök ellen ) s ezt kell folytatni.

    Már úgy tűnt, hogy a NL-ben a "C" divízióban kezdünk, s mire vége lett a sorozatnak, az "A"-ban találtuk magunkat. Ezt csinálják utánunk a románok!

    A sors furcsa fintora, hogy a világ egyik valaha volt legrosszabb éve, egyben a Magyar foci valaha volt legjobb éveinek az egyike.

    nemtudom ha nincs ez a fránya világjárvány akkor hogyan végzünk. De ez igy eddig fantasztikus szereplés. Ez most magasra emelte a magyar focit smiley De 2021 től már legyenek nézők a stadinokban smiley

    Endin azért látszott mikor beszállt hogy fejben már a Honvéd elleni meccsen volt.

    de egyébként, ez hogy egyszer fehérben, egyszer pirosban játszunk itthon, amikor meg az ellenfél fehérben.. Mostanában ebben nyilvánul meg a magyar vendégszeretet? smiley

    Nagy Ádi ma eszméletlen volt...láttam már jól játszani, de ez mai ez extraklasszis teljesítmény volt.smiley S, a Kevin gyerek a végén még csak igazolja, hogy tud focizni.smiley Sigér meg Sigér.smiley Így 3-an nyerték meg a meccset, de hátul a Szalai Attila is kellett, s nem kell károgni, mert Fiola is megtette, amit megtudott, s nem volt rossz.smiley

    A Sigér-Nagy páros a középpályán valami elképesztő. Szinte nem volt olyan amikor középen meg tudtak bontani minket. Mindent a széleken erőltettek.

    Így bizony, tényleg pittbullok voltak mindketten.smiley S, ahogy Ádám mindenhol minden labdát igyekezett megjátszani, elképesztő volt... nagyon nagy élmény volt ma látni, ez az amikor az ember nem egy góltól van odáig... akkor azért az a csapat vagy játékos valamit csak mutatott.smiley

    az a nem semmi,hogy gyakorlatilag nemzetközi középszintnél magasabban jegyzet csatár nélkül voltunk ilyen eredményesek.
    bár mondjuk nikolicsnak az utóbbi meccseken fontos gólpasszai voltak.

    Asszem rendben van ez a csapat. Talán egy ember nem csereszabatos, és az Nagy Ádi.
    Qrvanagy meccset tolt. Olyan szinten olvassa a játékot még ebben a tempóban is, hogy hihetetlen. És mindig megoldja.
    Cserin meg pont az ellenkezője látszott. Ha nála volt a labda, szép dolgokat is tudott csinálni, de egyébként össze-vissza kóválygott a pályán- Ez a tempó nem neki való, bár cserének még elmegy.

    Egyébként meg bánja a tököm. Szép volt, fiúk!

    nincsenek egyénileg kimagasló játékosok az ellenfelekhez képest nemzetközi meccseken, de mindenki csinálja a dolgát. Régen egy mennyei b csapat simán kikapott 3-0-ra és ráfogtuk, hogy az alapembereink nem voltak itt. Ahogy dzsudzsák is telesírta a sajtót az andorrai meccs után. Most ez nagyon más. Pedig képességbeli javulás nagyon nincs, de csapat van.

    A legviccesebb, hogy a szponzoros háttéren még mindig ott van a pezsgő, amit Wili locsolt rá smiley smiley smiley

    A csoportgyőzelem óriási siker,főleg az előzetes esélylatolgatás alapján.A tegnapi mérkőzésen Dibusz,Nagy Ádám és Varga Kevin kiemelkedőt nyújtott.Utóbbi teljesítménye azért is örvendetes,mert talán csatárposzton legszűkebb a megfelelő választék.Ezen a mérkőzésen a sport fair play szelleme is érvényesült,a szerbek hozzásegítettek minket az első helyhez,mi pedig őket a csoportban maradáshoz.

    Számomra az a legnagyobb erénye a mostani válogatottnak, hogy ezért a csapatért újból lehet lelkesedni. Küzdenek, hajtanak, és időnként még szép focit is elő tudnak adni. Nem tudom mi változott, de pár meccs óta nem kell gyomorgörccsel leülnia tv elé, hogy vajon most mi lesz szar.
    Az igazat megvallva, még mindig nem tudom eldönteni, hogy Rossival, vagy annak ellenére, hogy Rossi itt van sikerült elérni ezt a sikert. Azért vagyok bizonytalan, mert a saját kollégái nagyon rosszakat meséltek róla, még a kispesti időszakában (pl. elavult edzésmódszerek, sorozatos erőnléti problémák). De azt is el tudom képzelni, hogy mivel szövetségi kapitányként nem pont ugyanaz a munka, mint sima edzőként, ez a jobban fekszik neki, mert azt is mondták, hogy jó motivátor és stratéga.
    Szóval, ha ezt Rossinak köszönhetjük, akkor le a kalappal! De a játékosoknak mindenképpen jár a gratuláció!
    +ugye a jó válogatott recept első sora: Végy egy jó Fradit...

    Én nem voltam annyira rápörögve a tegnapi meccsre, mint az izlandiak ellenire, de nagyon örülök a sikernek, nagy tettet hajtottunk végre.

    Sokadszorra is el kell ismerni: Rossi mester nagyon tud valamit! Bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha a bonbonos valami sokadrangú kókler toszt választ annó a helyére, most ezzel az élménnyel is kevesebb lenne a magyar foci.

    Baromira alul vannak értékelve a magyar játékosok és a magyar foci is. Botka, Nego, Sigér, Szalai (a fiatalabb), simán beférnének a top4 bajnokság középcsapataiba, Sallai előtt nagy jövő áll, Holander simán kezdő lesz a Belgrádban sőt, Varga Kevin nekem még mindig kérdéses, de benne is mocorog egy török középcsapatnál is nagyobb klub, Ádinak sem az angol másodosztály lesz a végállomás.
    És remélem bárki is volt az, aki Sigért nem vette észre a debreceni utánpótlásban és ezért ilyen "idősen" robbant be azt már kirúgták.
    Bravúros a magyar foci ősze, ejj de jó lenne ha ezt tartani tudnánk!

    a magyar játékosok egy része alul, és sok sok délszláv meg pl. török meg igencsak túl.

    ebben a tegnapi török csapatban is a sok hiányzójuk ellenére is volt egy csomó topligás fodballista, na ez egyáltalán nem látszódott. Nagy Ádi a legjobb példa erre.
    és most tisztán látszik, mi a magyar foci fejlődésének a kulcsa: egy világjárvány, 3 naponta meccsek, üres lelátók.. smiley

    Károgtam eleget mindvégig, ezt álmomban sem hittem volna. BL- és EB-részvétel, valamint egy jókora lépés az elit felé. Akár a klubfoci, akár a válogatott, mind hatalmas teljesítményt tett le idén az asztalra. A népünnepélyt a covid megakadályozta, de lelkünkben ez óriási öröm marad...

    Nikolics is bebizonyította, hogy nem csak lesipuskás. Sokadik parádés gólpassza volt.

    abban a passzban mi volt ekkora extra? tök üresen futó ember elé odagurította 10 méterről úgy, hogy védő sem volt köztük. ha valami extra volt abban a gólban, az Cseri gyors helyzetfelismerése és a progresszív passz kivitelezése. parádés az nem ilyen.

    Elárulok valamit. A német válogatott játéka ilyen precíziós pontosságú ütempasszokra épül.... Nem a mostani meccsükre gondolok.

    és? max az akcióra lehet rámondani, hogy parádés, hogy gyors labdaszerzés után mindenki tudta, hogy mi a dolga. nem arra hogy ha 2 támadó viszi 1 védőre és sikerül megoldani a passzt.

    Azt hiszem miota követem ès nèzem a magyar futballt kb 30 ève....Mèg nem nyertünk csoportotsmiley Nem gondoltam volna h ezt megèrt.Köszi sràcok,szèp volt.Hajrà Magyarok.

    Sajnos Botka Endivel csereként ez elő szokott fordulni, kezdőként általában jobb teljesítményt nyújt, de sebaj, belefért...

    A legtöbb győzelem, meg a legkevesebb kapott gól a csoportban. Beszarás.

    Sigérnek 3 tüdeje van, amennyit ez a gyerek futi bír az kegyetlen + néha a lába is elsül, elképesztő mennyit fejlődött, Rebrovnak is jár a köszönet, ebben az ő keze is benne van.

    Amugy Konyves sem volt rossz, voltak igeretes megmozdulasai. Ha Szalai jatekba lendul, es visszanyeri a formajat, komoly varriacios lehetosegunk lesz.
    Arra kell vigyazni, hogy ne jarjunk ugy, mint Ausztria 5 eve. Oriasit mentek az EB elott, aztan mi lett belole. Igaz, nekunk a 0 pont sem lesz szegyen olyan ellenfelek ellen.

    Olasz, holland, lengyel, belga, dán, angol, francia, portugál, horvát, spanyol, német, ukrán, osztrák, cseh, wales és MAGYARORSZÁG. Hihetetlen.

    DIBUSZ nagyon jó volt ma.
    FIOLÁT nem kedvelem, de ma főhajtás előtte.
    LANG is rengeteget fejlődött az elmúlt 1-2 évben. Szerintem amennyi oltást kapott a szurkolóktól, már csak dacból is összekapta magát egy nagyon erős szintre.
    SZALAIra nincsenek szavak, nagyon magabiztos.
    NEGO ma játszotta a legjobb meccsét válogatott mezben szerintem. 1-2 döntést rosszul hozott meg, de magabiztosan játszott.
    HANGYA sem a kedvenc játékosom, előzetesen megkérdőjeleztem a helyét a válogatottban. Dícséret illeti őt is ma.
    NAGYra ugyanazt tudom mondani, amit Szalaira.
    SIGÉR tényleg hajt nagyon, és felszántja a pályát, de nagyon megilletődötten játszik mikor megszerzi a labdát az elmúlt pár meccsen (válogatott és fradiban is).
    KALMÁR szerintem egy 80%-os Szoboszlai, technikája és magabiztossága szerintem megegyezik Szoboszlaiéval. Azonban intelligenciában marad el tőle kicsit.
    NIKOLICS így is, hogy nem szerez gólt, sokkal többet tesz hozzá a játékunkhoz, mint Szalai Ádám. Rendszeresen próbál játékba avatkozni és sikerül beszállnia a kispasszos játékba. Sokkal labdabiztosabb és agilisebb, mint Szalai.
    KÖNYVESről majdnem ugyanazt tudom elmondani, mint Nikolicsról. Annyi, hogy Könyvesnek picit gyengébb a technikai adottsága, mint Nikolicsnak. Viszont amiben jobb Nikolicsnál az a test-test elleni küzdelem, jobban tartja meg a labdát. Ha egy picit gyorsabb tudna lenni, nálam ő lenne a kezdőcsatár ha 1 csatáros felállást játszanánk.
    BOTKA inkább ne szállt volna be, de szerintem ezt ő is érezte smiley kicsit megizzasztott a végén (ez most ne essen rosszul, ha olvasod véletlenül)
    GYURCSÓ a gyorsaságát jól kamatoztatta, csak nem talált társakat akik felértek hozzá. Nem mondanám, hogy rosszul játszott.
    VARGA, nálam ezzel az 1 félidővel beverekedte magát a kezdőbe. Már meccs előtt is mondtam itt pár cikk alatt, hogy az ő kezdetése Gyurcsóval a 2 szélen jó kis kontrajátékra adna okot. Be is bizonyították a második félidőben, hogy volt alapja ennek a várakozásnak.
    Nem csak a gólja miatt, hanem az a mozgékonyság, gyorsaság és labdabiztosság mondatja ezeket velem, amit ma láttunk tőle. (meg amiket korábban Debrecen meccseken is).
    CSERI szerintem NB1-ben kiemelkedő, ma is villantott 1-et 1-et, azonban véleményem szerint irányító poszton Szoboszlai, Kalmár és még Holman is előtte van.
    Összességében azt tudom mondani, hogy engem nagyon felidegesít az, hogy az utóbbi meccseken azokat hallgattam, hogy csomó alapemberünk hiányzott stb. Szerintem egyáltalán nincs különbség az "alapemberek" és azok között akik ma játszottak. A válogatottunk bő keretében szerintem nagyjából mindenki hasonló tudású játékos. Nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy egy Sallai, Szalai Ádám vagy Lang alapember lenne. Mert mindegyik helyére tudok ugyanolyan, ha nem jobb játékost mondani a keretből.
    Aki alapember véleményem szerint, és nem lehet 100%-osan helyettesíteni, az Szoboszlai, Orbán és Nagy Ádám.

    egyszerűen érthetetlen lesz, ha még ezek után is Szalait fogjuk erőltetni...itt van 3 gyors csatár, Könyves, Varga, Gyurcsó...veszélyesek, technikásak (Könyvesnek azért vannak gondjai)...nekünk nem egy állócenter kell, hanem gyors csatárok, végre, hogy erre rájött Rossi...Sallaival Balközepet játszatnék, nem csatárt, Holendernél simán jobb...és két szűrő, Nagy Ádámnak kell egy segítő (Sigér), és akkor két karmester irányíthat (Szoboszlai, Kalmár)...bár kalmár most halvány volt...Nagy Ádám kimagasló, érthetetlen hogy miért csak ott van, ahol...a védelemnél is bajban lesz Rossi, egymást múlják felül...egyszerűen ku.rrva jók vagyunk...

    Ja, ami még külön vicces, hogy az NL meccseket végig az esélytelenek nyugalmával, deklaráltan a csapatépítésre "áldoztuk". Ehhez képest, sikerült megnyerni smiley

    Azért most is voltak mázlis helyzetek, bármikor egyenlíthettek volna a törökök. A lehető legjobb forgatókönyv valósult meg, mind elméletben és mind gyakorlatban.Tulajdonképpen majdhogynem a tartalékcsapat állt ma fel. És nem mehetünk el amellett sem, hogy mindössze 4 gólt kaptunk, három erős ellenféllel szemben.

    Nikolics nagyon biztosan játszott, csk kisugárzása volt, jól látta meg Rossi hogy vissza kell hívni.az összkép kicsit ingatag, de ez ellen a török csapat ellen bőven elég volt. Csapatban, önbizalomban, lélekben nagyott lépett előre a válogatott, most is amikor a cserék kezdtek és a kispadosok lettek becserélve egész jól ment. ÉS ott van az a 5 győzelem, 2 dönci, 1 vereséges sorozat, ilyen biztos nem volt régóta. Legalábbis az uccsó 40 évben.
    Bízom benne hogy Gera is sok előrevivő tapasztalatot szerzett. A helyzet nem volt ennyire bíztató az utolsó 30-40 évben.
    Az EB csoportunk is jó, A csoportba kerültünk ebben a nem vártan hasznos sorozatban, teher alatt nő a pálma!

    A meccs legjobbjai nálam Szalai Attila és Nagy Ádám; az előbbi folyamatosan egészen magas színvonalú érett védőjátékot mutat, az utóbbinak meg nem tudom hány tüdeje van. Dibusz bravúrjai nagyon kellettek viszont ebben a hátul való adogatásban ugyanúgy folymatosan bizonytalan mint a Fradiban. Fiola, Lang, Hangya stabilan lehozták a védekezést, az utóbbi mondjuk támadásokhoz sokat nem ment fel, viszont legalább hátul sem voltak gondjaink azon az oldalon mint Holendernél. Nego nagy fogás volt, kb. ezt kellene ebben a játékrendszerben egy szélsőnek nyújtania, főleg az átfordítások utáni megindulásai nagyon jól működtek. Sigér hozta a szokásos hasznos robotmunkáját középen a góljának meg külön örülök mert hatalmas arc a srác ezzel a példás szorgalommal meg a letörölhetetlen vigyorral, Kalmáron viszont látszódott a fáradtság, kb. 30 percet bírt, helyére állt Cseri nekem összességében annyira nem volt meggyőző, bár megvan benne az a kreativitás ami akár kulcspasszokat is hozhat mint az első gólnál. Elöl Nikolics szerencsére jó periódusban van, nem tűnik el teljesen a mezőnyben és adja a gólpasszokat. Könyves küzdött tisztességgel, de érződött hogy ő ezt a védelmet nem fogja tudni feltörni, Varga Kevin becserélése viszont nagyon bejött, már az első gólban is benne volt, a végén meg már holtfáradt csapat mellett is lógott a levegőben hogy a sebessége még a hasznunkra lehet, és be is jött. Jó volt látni hogy ez a csapat Orbán, Szoboszlai stb. nélkül is képes volt stabil, jó játékot hozni, küzdelmes de abszolút megérdemelt győzelem volt

    Kicsit meccsrol.
    Csapatkent nagyon jol mukodunk, mert ez a kuzdes es harcossag mindig is hianyzott tolunk. Mindenki tudja a dolgat.
    De vallom azt, h itt meg nem szabad megelegedni, van hova fejlodni. Vege a tet meccseknek, most lesz fel evunk meg talalni par embert.
    Szerintmen egy verseny helyzet kialakulhat valogatottba kerulesert ami jot tehet a bajnoksagnak is, es jo belegondolni, h vegre jelenthet vmit viselnia cimeres mezt.
    Dibusz, jo kis bravur kapus, ezzel nem is volt gond, de labbal probalja megjatszani, amivel szinten nem lenne baj, de meg is sokszor hajmeresztoen teszi.
    Fiola, szivvel lelekkel jatszot ott a vegen volt egy nagy mentese ami nagyon kellett, megoldotta a posztjat, de inkabb szelsohatved, Botka, Kecskes, Orban jobb ott.
    Lang, korabbiakkal ellentetben nagyon magabiztosan es jol iranyitotta a vedelmet. Kellemes meglepetes.
    Szalai, ott folytatta ahol eddig. Nincs ra szavak, fiatal, magabiztos, kemeny, van esze a jatekhoz.
    jovore egyel feljebb jo lenne latni.
    Ahhoz kepest, h ezelotto EB-n kevesen voltunk hatul, most meg elegjol el lettunk eresztve. Orban, Lang, Szalai, Botka, Kecskes, Fiola, van 2 sor jelenleg, es meg hozzajuk johet Balogh Botond hamarosan.
    Nagy Adam, nalam ismet MOM, jot tett neki a Championship, sokkal batrabban jatszik, kell a csapatnak, mint egy falat kenyer. Ot is egyel feljebb jo lenne nezni jovore.
    Siger, oszinten en mar azt lattam hogy neki vege, de ram cafolt es meg egyel rakapcsolt. Sok labdat szerzet es hat golt szerzett. Bar kicsit korulmenyes,de mester munka volt.
    Kalmar, az elso husz percet meghuzta, de ennyi volt benne fizikailag. Ami elgondolkodtat engem azon, h sokan mar top bajnoksagot vizionaltak neki a Szerbek utan. Hat lehet, h ez miatt nem lesz meg neki, mert ez nem fog beleferni ilyen eronlet neki. Durvan lefulladt. De egy Szoboszlai cserenek vagy 1-1 meccsen egyutt, arra a szerepre jo lesz.
    Nego, pontatlan volt. Ennel jobban tud az biztos, de az eddigi szelsofelfuto opciokbol o tudja legjobban befutni a szelt. O legalabb feler az ellenfel tizenhatosaig a tobbiekkel ellentetben.
    Hangya, nagyon keves, nem is szamitanek ra a tovabbiakban. Teljesen elfogytunk ballabasokbol, a sorozat elejen, vki kellett. Ezert is jatszott Holender, de neki sem ez a posztja.
    Ide meg keresgelni kell, esetleg Sallait oda tenni, mert o is inkabb szelen jobb.
    Niko, hat nem tudom en nalam maradna cserepadon tovabbra is, amit mutat az keves mezonyben tovabbra is. Fizikalisan keves es a labdaval sincs baratsagban. Ha van kis ideje felnezni akkor letud osztani 1-2 paszt, de tobbnyire nincs neki annyi ideje.
    Konyves, nalam ennyi volt szamara. Van nala fiatalabb, akiben nagyobb lendulet van. Ami erenye a fizikai ereje, de a nemzetkoziben nem tudja ugy meghuzni es hordani azt a tomeget, mert nem fogja tudni lefutnia vedoket. Raadsul a nemzetkoziben a vedok sokkal erosebbek, mint a mennyeiben.
    Varga, ha vegog jatszik akkor akar MOM is lehetett volna. De jo tudni, h van olyan jatekosunk akiben van kurazsi meg meri csinalni a cselt es hat van eleg gyorsasaga hozza, h meg is valositsa. Az a sprint a vegen es meg volt ereje elloni, engem megvett kilora. Kovetkezo meccsen kivancsi vagyok egy Szobi-Sallai-Kevi harmasra.
    De kell meg egy csatart talalni a Szalai Niko utani idokre.
    Holender, egyertelmuen nem ez a posztja. Latszik ah teljesen kint kell jatszania akkor teljesen levan szabajozva. Akkor van benne lendule, ha kozepen tunik fel, ahol van hely es nem kell ballabara cseleznie. Esetleg egy 3-4. szamu csatarnak eltudnam kepzelni.
    Cseri, attol tartok, h neki ez volt az elso es egyben az utolso fellepese.
    Valjuk be, ha mar nem lesz kovid, es teljesen lehet szamitani mindenkire, akkor nem lesz neki hely a keretben. Szoboszlai, Kalmar, Holman, mindannyian jobbak nala.
    Botka, nagyon rosszul szallt be, szerencsere nem jottunk ki belole rosszul.
    Osszkepet tekintve jo volt leszamitva az elsofelido masodik felet.

    Cserit el kell felejteni. Vannak jó megoldásai, de mezőnymunkában ma engem nem győzött meg. Szoboszlai, Kalmár és Holman (ha behivják) mindhárman előtte vannak a posztján.
    Nikolics és Könyves hasznos tagja meccsek óta a válogatottnak. Nem raknám ki őket a keretből. Viszont annyiban igazad van, hogy fiatalok közül 1-et 1-et ki lehetne próbálni. Hahntól úgylátom te is el vagy ájulva, mint ahogy a 4 gólja után mindenki, de nem tudom megérteni, hogy miért. Abból a 4 gólból hány volt az ő jó megoldásainak az eredménye? Kb. mind 2 méterről üreskapu, megpattanó, vagy ajándékba kapott labda.
    Fiolával én sem voltam sokáig kibékülve, de ma nekem bizonyított belső védőként szerintem jobb, mint szélsőként.
    Gyurcsó szerintem nagyon jó játékos, de nem illik bele a csapatnak a mostani játékába.
    Gazdagban sem tudom felfogni, hogy egyesek mit látnak. Amikor pályán volt, semmi extrát nem mutatott. Az nb1ben aláírom, van 1-1 nagyon szép megoldása, de se ennyi. Nálam nagyon szürke játékos.

    na végre megkaptam,amit már annyira vártam,Cserit egy teljes félidőn át..
    - a becsúszásai életveszélyesek egy provokálós latin mentalitású csapat ellen ez nem jöhet ki jól,valamint,h nem volt meg az önbizalma a pályára lépve a 2.félidő elején,de ez érthető,miután végignézte a kispadról a féltucat meccset lehetőséget nem kapva
    +pengés játékos,vallom,h a keret legkreatívabb játékosa,mélységi passzából,indításából lett az első gól,ezen kívül volt még egy passza csatártársának,aki a kapussal szemben lőtte a lasztit,Cseri pályára lépésének első lámpalázas 10-20 perce után már nem volt rossz passza,labdabiztos volt,zsebkendőnyi területen tartotta a labdát és mindig váratlant húzott passzával,az előrejátékban hibátlant nyújtott
    összegzés:nálam befér-minden elfogultság nélkül az Eb-bővített keretébe a kreativitása,technikás labdakezelése,az ,,egyből passza"miatt..amivel gyorsítja a játékot,hiába tűnik úgy,h lassú játékos elsőre,ha egyből indít,felismeri a mélységi indítási lehetőséget és a labdát gyorsan járatja vagy ha fedezi,cipeli akkor nemsokára váratlan helyre jól indít,
    egyéni megítélése mindenki szív-joga,ez rám is vonatkozik,teljesen meggyőzött,ha növelik az önbizalmát több legalább 45 perces játéklehetőséggel jól jár vele a válogatott

    Phu hát piszok sok téma kapcsán lehetne most írni. Röviden a meccsről: Azt hiszem taktikailag ismét megvertük a törököket. Egyénileg jobb játékosok egyértelműen mint a magyar csapat tagjai, de kioltották őket. Szerintem a törökök ellen a sok labdatartás hozott eredményt mindkét meccsen. Paszolgattunk-passzolgatunk aztán elaludtak a törökök közben. A játékunk egyértelműen a 0% kockáztatás irányába mutatott amit sikerült túltolni mert annyi hátrafelé forgás volt hogy az valami hihetetlen. Sokszor nehezebb volt hátrafelé passzolni mint előre mégis azt erőltette a játékos. Bosszantó volt. Nem játszottunk se szépen se jól de nagyon eredményesen és ez kell a magyar focinak az eredmény.
    Ha keressük azt miért nyertük meg a nemzetek ligája csoportot nálunk jóval jobb játékoskeretű csapatok ellen akkor egyértelműen olyan dolgokat találhatunk hogy: taktika,hozzáállás,csapategység,koncentráció,küzdés,hajtás. Tovább kell lépdelni ezen az úton. Most a közép szintet megüti a csapat. A jó csapatok irányába kell venni az utat a kitűnőeket egyelőre még hagyjuk.
    Lehet hogy vb selejtezőt is ér ez a csoportgyőzelem bár az is két körös (Bulgáriánál és Izlandnál) nehezebb csapatok ellen. Nagy bravúr lenne a vb-re kijutás.
    Gratulálok az őszért! Ennyi meccsen egymásután összeszedett teljesítményt nyújtani én még nem láttam a magyar válogatottat. Szebbé teszitek az ember másnapját. Köszönjük szépen!

    Dárdainál még nagyon védekező csapatot láttunk, de az alap hasonló volt. Szervezetten, egymást segítve, koncentráltan, kihajtani a lelkedet a pályán.
    Storcknál már helyenként foci is volt.
    Rossinál pedig már csak kapdosom a fejem, a B sorunk is bátor volt, önbizalommal tele, kispasszok, 3szögelések, cselek. Fociztak. A B sorunk...
    Azt kell sokaknak megérteni, hogy felesleges neveket kiemelni, meg szidni, hogy gyenge, vagy extra. Itt 2-3 játékos kivételével mindenki képes jól és rosszul játszani. Jelenleg ezen a szinten tartanak, ezért nem a topligákban játszanak. De fejlődnek.
    A mostani keretben mindenkinek megvan a helye és szerepe. Én azért még bízom abban, hogy Baráth, Kádár esetleg magára talál. Elől a Bárány srácot a Lokiból érdemes lenne talán kipróbálni a nagyok között is. Heistert pedig honosítanám, mert a bal oldalra kellene egy hozzá hasonló védő.

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Törökország ellen nyújtott teljesítményét!
    Varga Kevin 8.43
    Nagy Ádám 8.27
    Sigér Dávid 8.16
    Szalai Attila 8.02
    Dibusz Dénes 7.97
    Lang Ádám 7.49
    Fiola Attila 7.49
    Loic Nego 7.42
    Cseri Tamás 7.01
    Kalmár Zsolt 7
    Nikolics Nemanja 6.9
    Holender Filip 6.77
    Könyves Norbert 6.76
    Hangya Szilveszter 6.68
    Gyurcsó Ádám 6.66
    Botka Endre 5.44
    Szavazatok száma: 9321

    Mindenkinek 10-est adtam a küzdésért, a hajtásért, a rengeteg futásért, valamint és az alázatos és fegyelmezett csapatmunkáért.
    Szakmai oldalról három ember emelkedett ki, Varga Kevin, Nagy Ádám és Szalai Attila, de Lang és Dibusz is remekelt. Kevin bizonyította nekem, hogy miért követeltem négy évre visszamenőleg folyamatosan a válogatottba. Akkor olyan rossz nem lehet a szemem.smiley
    Rossi korábbi liblingjei és jelen idejű kegyeltjei, Dzsudzsák, Szalai Ádám, Németh, Korhut, Bese, Holender, Vida és Nikolics egyáltalán nem kellenek ebbe a csapatba, csak gyors és nagy munkabírású emberek, akik mellesleg tudnak focizni.
    Végre megszűnnni láttam a Szalai Ádám miatt obligát és diszfunkcionális ívelgetést (legtöbbször Gulácsit is bevonva ebbe), és volt passzjáték, különösen Nagy Ádi részéről.
    Varga Kevin néhány perc alatt több csatárerényt mutatott be, mint Szalai Ádám és Nikolics hosszú évek során. Pedig nem Andorra volt az ellenfél, hanem a magyar válogatottnál sokkal magasabban jegyzet török csapat.
    Gyors, kombinatív játékhoz kell megtartani és megkeresni az alkalmas embereket és végre elfelejteni az ívelgetéskete és a vaktában előre bikázott labdákat a semmibe.
    (További elemzésem olvasható a meccstudósítás alatt.)

    Igen, Botka nem játszott jól, de ami még bosszantóbb, h Gyurcsó milyen antifocit játszott. Többször levitte a labdát a sarokba és húzni akarta az időt, ahelyett, h kapura tört volna, mint Varga. Ez a régi, béna válogatottra emlékeztetett...

    Nikolics pazar utólsó passzokat ad az utóbbi pár meccsen.
    Hangya is jobb mint Holender.
    Nagy Ádi eszméletlen jól tolta.
    Cseri az elején görcsös volt, de utána tőle is jöttek a rá jellemző pazar passzok.
    Varga Kevin roppant dinamikus kis focista.
    Sigér igazi melós.
    A védelemben mindenki hiba nélküli (Botkát most felejtsük el, sztem ő se érti mit csinált)
    Dibuszra is lehet számítani.

    Az egész csapat nagyot küzdött. Botka pár percre állt be volt 3 rossz megmozdulása, de lehet ha kezdő lehoz egy hibátlan meccset, nem jött ki neki a lépés. Hangya védekezésben sokat javult, azonban ezen a meccsen szélső volt, támadójáték 0, ő is hatalmasat kuzdott és köszönet érte, változatlanul állítom nem válogatott szint. Gyurcsót a posztján szélen kell játszatni, V.Kevinből eszméletlen játékos válhat. Könyves eddig csereként jól szállt be mindig, tegnap látszott Szalai Ádámra miért van szükség, ugyanis ő a pálya közepén kapott labdák zömét meg tudja tartani és tovább passzolni v ha nem szabálytalanul állítják meg, Könyves tnap az összes ilyen labdát elvesztette. Nagy Ádám eszméletlen én megint neki adom a csapat legjobbja címet. Akiket nem soroltam fel ők is nagyot küzdöttek, csapatként mindenki nagyot küzdött. Lehet ez még ennél is jobb azt érzem és ez nem károgás, hanem pozitív előretekintés részemről.

    Dibusz(8), bár egetrengető bravúrra nem volt szüksége, a necces helyzetekben is magabiztos volt.
    Fiola(7), Lang(7) jó, Szalai(8) kiemelkedő volt a védelemben.
    Nagy(8) és Sigér(8) nagy mezőnymunkát végeztek, utóbbit szemfüles gólja is dícséri.
    Nego(7) hátul magabiztos volt, elöl is, de ott az utolsó megmozdulásai (kulcspassz, lövés) pontatlanok lettek.
    Hangya(6) hátul jó volt, előre kevesebbet vállalt, a helyére jövő Holendernek(6) hátul voltak bizonytalanságai, előre jól tartotta meg a labdát.
    Kalmár(6) voltak ígéretesnek induló megmozdulásai, de nem tűnt elég frissnek, a helyére beállt Cseri(8) jobban játszott, jól irányított, volt pár jó kulcspassza, pl. a mélységi passza Nikonak az első gól előtt.
    Nikolics(8) az első félidőben Könyvessel játszott össze ígéretesen, majd az első gólnál Vargának adott kvázi gólpasszt (rácok ellen szép gólpassz Kalmárnak, Izland ellen kvázi gólpassz Negónak).
    Könyves(6) küzdött, hajtott, voltak ígéretes összejátszásai Nikoliccsal, de végül nem sikerült helyzetet kihoznia belőle.
    Varga(9) a mezőny legjobbja, gólja és kvázi gólpassza mellett is gyorsan, lendületesen, jól játszott.
    Gyurcsó(7) alapvetően 6-os lenne, de mivel már vetetésünknél szállt be és nem eredeti posztján játszva valószínűleg azt a feladatot kapta, hogy elöl próbálja megtartani a labdát, és mivel ezt gyors, lendületes játékkal hozta is, kapuratörő játék híján is inkább 7-es.
    Botka(4) a pár percben többször is érthetetlenül nagyot hibázott, holott a korábbi meccseken extra jól játszott, picit sportszerűtlen az nso-tól, hogy pár perc játék után is kell értékelni.
    Vargát én a későbbiekben nem Sallaival párban, hanem a klasszikus center mellett (Nikolics, Könyves, Szalai) árnyékékként tudom igazán elképzelni, ahogy most is Niko mellé állt be (Sallait pedig inkább balszélen, ahol korábban, vagy Izland ellen a végén játszott). Varga egyedüli ékként, vagy Sallaival párban inkább csak nagyon kontrára való játék esetén lenne jó szerintem, bár mostanában (EB, NL A csoport) lehet, hogy sok ilyen meccset fogunk játszani.

    Itt a taktika volt elsőrangú. Sokan elfelejtik, hogy a meccs, gyakorlatilag az első perctől úgy alakult, hogy nekünk nem kellett rohanni, ellenben a törököknek igen. 00-nál a csoportelsőségért, majd vezetésünknél a kiesés ellen. Varga Kevin -kedvelem- azért volt olyan hatékony, mert akkor nem nekünk kellett jönni, s ellencsapásokhoz az ő sebessége, ügyessége kifejezetten jó volt. Szalaival összehasonlítani ezért egészen abszurd, mert teljesen mást kell játszaniuk. Ha a helyzet fordított, és nekünk kell brusztolni az egyenlítésért, Szalai lényegesen hatékonyabb. Azért van az edző, hogy az adott helyzethez és lehetőségekhez képes állítson össze taktikát, s ezért nem kezdett Varga (s kezdett volna Szalai Ádám, ha lehetséges), mert az elején még nem lehetett tudni, hogy alakul a szituáció. A védelem minden dícséretet megérdemel, Szalai Attila már másodszor volt Wili Orban, aki kritikus helyzetekben mindig ott volt, s feje volt a védelemnek. Sigér és Nagy Ádám klasszis volt, elképesztő melóval. De az egész csapat dícséretet érdemel. És persze Rossi mester.

    Én ilyen motivált csapatot még nem láttam - nem csak magyar válogatottat, semmilyen csapatot. Ezek mindent megcsináltak, olyasmit is amire nem is képesek. Szerintem ha Rossi azt mondja nekik, hogy növesszetek szárnyat és repüljenek - ezek azt is megcsinálják. Tegnap vízen jártak, a törökök meg csak bámulták őket, megbabonázottan.
    Pl. Fiola mentése mi már? Ő ilyet eleve nem tud. Ez nem NB1 meg Vidi szint. Aztán Varga Kevin gólja - a labdaszerzés előtte, a sprint LABDÁVAL, meg a befejezés... Szerintem ehhez az is kellett hogy a törökök ekkor már féltek. Azt a lövést meg lehetett volna fogni, mert a kapus elérte, de szerintem ahogy látta hogy jön felé a magyar, és a társak nem érik utol - már elveszítette ő is a hitét.
    Elképesztően motivált volt a csapat, félelmetes hogy egyénileg ennyivel jobb játékosokra rá tudták erőltetni a játékukat. Varga Kevinnel meg megvan az új csatárunk.

    Nem akarok ünneprontó lenni, de a tegnapi eredményhez nagyon kellettek a törökök, a védelmi hibáikkal, kihagyott helyzeteikkel (akár csak a szerbek a múltkor). Tehát kis szerencsénk is volt. De megérdemelték a fiúk, mert valóban nagyot küzdöttek. De a vége felé többször rám ijesztettek mikor a védelmünk mögé kerültek, vagy szabadon lőhettek, vagy eladtuk a labdát a 16-osunk elött. Többször fel kellett lélegezni, hogy ezt megúsztuk. Ha nem a törökök vannak ott (hanem komolyabb ellenfél) bizony bajban lettünk volna. De remélem ezekből is tanulunk, az EB-re tovább erősödünk, és felvesszük a kesztyűt a nagyokkal is, vagy legalább az egyikkel. További mázli, hogy nem tegnap játszottunk a nagyon motívált szerbekkel... De nem akarok károgni, csak az objektivitáshoz ezek is hozzá tartoznak. Természetes nagyon elégedett vagyok az őszi menetelésünkkel, és a tegnapival is. Így tovább! Hajrá!

    https://ulloi129.hu/2020/11/18/magyarorszag-torokorszag-3/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2795643
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.18, 17:04
    Giovanni Costantino pályaedző tegnapi, újabb koronavírustesztje is negatív lett, így visszatért a válogatotthoz. Ennek megfelelően ő segíti a Marco Rossit helyettesítő Gera Zoltán munkáját a ma esti Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1329037068195033091
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.16, 20:33
    Szoboszlai Dominik visszatér klubcsapatához, mivel az osztrák karanténszabályok szerint csak így léphet pályára a @RedBullSalzburg hétvégi bajnoki mérkőzésén.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1328339019583926272
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.11, 12:51
    A magyar válogatott novemberben három tétmérkőzést játszik hazai pályán, a jelenleg érvényes szabályozás szerint nézők előtt: november 12-én Izlandot fogadja Eb-pótselejtezőn, majd november 15-én a szerbek, november 18-án a törökök látogatnak a Puskás Arénába Nemzetek Ligája-összecsapásokon.

    Mint ismert, az európai szövetség októbertől engedélyezi, hogy az UEFA-mérkőzéseket nézők előtt rendezzék meg, de a járványhelyzet miatt a szurkolók a stadionok lelátói kapacitásának legfeljebb 30 százalékát foglalhatják el. Ennek megfelelően a novemberi, hazai válogatott mérkőzéseken is jelen lehetnek a hazai szurkolók a Puskás Arénában. A szervezési és járványügyi előkészületek miatt a mérkőzések jegyeinek értékesítése az október 26-án kezdődő héten indul el, és a korábbi gyakorlatnak megfelelően elsőként a Szurkolói Klub tagjai válthatnak belépőket a találkozókra.

    A további részletekről folyamatosan tájékoztatjuk a szurkolókat!

    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/szk-tagok-elonyben-az-izland-elleni-jegyek-vasarlasanal