magyarfutball.hu

MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 1 : 2 17:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 5 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 5 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.11.10, 17:33 (szerk.: 2019.11.10, 17:35)
    Most érzem úgy, hogy sikerült egy szinttel feljebb lépni. Egymásért küzdő játékosok, szervezett védekezés, kapus bravúrok tömkelege... Rossz játékkal is mérkőzéseket nyerni stb. stb.

    A Zagreb utáni vereséget követően mondtam az ismerőseimnek, hogy fejlődés útjára léptünk, alakuluk, formálódunk.

    Tisztelet minden játékosnak, akik elfogadták azt, hogy nem ugyanazt a 11 embert kell mindig pályára küldeni, mindenkinek jut szerep, kinek előbb kinek utóbb! Ezt hívják CSAPATNAK! Utoljára a BL csapatnál éreztem hasonló mentális erőt.

    Mivel evés közben jön meg az étvágy, várom a következő szint emelkedést, fiatalok beépítését, sok gólos győzelmeket. Bár úgy hiszem, ez majd kb. 1 év múlva várható, télen remélem tényleg valami komoly támadót tudunk szerezni!!! HAJRÁ FRADI!

    Hihetetlen, hogy mennyi piros lapot úszott meg a Mol, rúgtak egy szabálytalan gólt és még így sem tudtak nyerni... Három meccs, 9 pont, számomra nulla kapott góllal, szép volt fiúk, a lányom ráadásul ma megtette első lépéseit egyedül, gyönyörű hét volt!!

    Hangyáé minimum, hátulról csúszott be és Nego-nak sem kellett volna pályán lenni, egy 11-es szimulálásáért és Zubkov lerúgásáért.

    Isael sarkazása zseni volt, de csettintsünk egyet Kharatin gólpasszára is, okosan, szépen csinálta!

    Remélem nem nézte meg ugyanaz a játékosügynök a moszkvai meg a mostani meccset... Alighanem Dénes neve felíródott akkor.

    Dibusz csodálatos. Az egész idényben nagyon magas színvonalon teljesít, az utolsó pár mérkőzésen kiemelkedően, ma pedig tökéletesen!

    annak nagyon örültem, hogy az áruló gecinek mindenki odapakolt, aki a környékén járt. a végén meg Dibusz kiszedte a lövését a sarokbólsmiley

    Nekem is különösen tetszett mikor a földön feküdt,és kis koko is visszakapott egy pár csomagot,amit Lovrencsicsért adtuk.

    Utólag Zubi helyett Boli talán nagyobb veszély lett volna, de ma ő is belefért..

    Az elsőben még volt egy kis lendületük a fehérváriaknak.Mindig fiesztára készülnek ellenünk,aztán csendesek lesznek.

    Mindig csodálkozom, h Nego mit keres meg mindig a fidiben. Ő az egyetlen, akit talán elfogadnek a Fradiban.

    Én meg azon, hogy mit keresett végig a pályán.
    Három sárgát nem kapott meg:

    1. az elején a karjánál fogva húzta vissza métereken keresztül Tökit.
    2. Amikor előnyszabályt adott Berke, jelezve, h. látta a szabálytalanságot, de végül neki nem járt utólagos lap.
    3. Amikor a végén rátartott a felszabadító Marci lábára.

    Ezek a barmok pár hete még 100%os bajnoki címről beszéltek. Most meg a moszkvai járatról beesve verjük őket.

    Azt hiszem szép csendben Szergej megtalálta a csapat legjobb védekező szerkezetét. Igna láthatóan sokkal jobban megtalálja a helyét ha 3 vkp-val nyomjuk, mellette Sigér gólerős. Nem rossz.

    Dibusz20 – Botka7, Blazic7, Dvali7, Civic8 (Heister7) – Sigér8, Haratin7, Ignyatenko7 – Tokmac6 (Lovre-), Isael8, Varga6 (Zsubkov6)

    Gratula a csapatnak. Nagyot harcoltak a győzelemért. Dibusz emelkedett formában véd az utóbbi időben. Most a védelem a szokásos hibákat szerencsére nem a kapu előtt mutatta be. A kapott gól előtt szabadrúgás járt volna, mert a mol csatár egyszerűen ráugrott Blazicra a labdához semmi köze nem volt. Isael végre megint jól játszott, de meglepő módon a bíró egyszer fújta le, hogy két kézzel fogják. Nego megúszott egy sárgát Zubkov felrúgásáért, egyébként a bíró megfelelően vezetette a meccset. Sajnos Tokmac még nem talált vissza saját magához, de reméljük. Csak így tovább. A játékon még van mit javítani, de a szív már megvan

    Nem tudom, ez lesz e a végleges felállásunk, de piszkosul bevált az Igna-Sigi. Khara középpálya egyszerre!
    Ráadásul amit Dávid elkotyogott: Rebrov kérése, hogy vegyék észre, kinek kell az adott pillanatban fellépni a támadáshoz (tehát állandó változás a szitu szerint, nem kiismerhető, rohadt nehezen levédekezhető..).

    Ha ez rutinból fog menni, nincs megállás! Nekem ez megint 1 lépcsőfok, kezdem elveszíteni hol lehet ennek a határa, meddig juthatunk el, Én feljebb tettem egy polccal megint a csapatot!

    Minden szép, ezt most stabilizálni kell, és jöhet bárki, mert azt is +Buk!

    a második félidő második felét leszámítva kontrolláltuk a meccset. 9 nap, 3 komoly meccs, 9 pont, 1 kapott gól. nincs több kérdésem, ez kurva komoly meló volt, ez kell ide! innentől lehe tmenni előre, és ha lehet egy kérésem, jussunk be a kupadöntőbe, ahol 30-40-50 ezer fradista is ott lehet majd smiley

    Ma a meccs előtt szólt haver, hogy menjek a főlelátóra mert van egy felesleges jegye (nekem is volt jegyem). Hát jó...körülöttem csak vidisták! KIBASZOTT JÓL ÉREZTEM MAGAM Nagyon jó mecvs volt, az rbd egy vicc volt, viszont a mi táborunk az olyan hangos volt, hogy a stadiontól 1 kilóméterrel is hallani lehetett Le a kalappal srácok, férfias munka volt!66

    Úgy leszurkolták a hazaiakat, hogy öröm volt hallgatni. Most hadoválhatnak zajmikrofonokról megint...

    Isaelnek engedélyeztetni kellett volna teniszlabdatartót a derekára plusz felszerelésként..
    Abból kitűnően tudta volna osztogatni a krumpli orrot az összes fehérvári tahónak, akiből bohócot csinált.

    Nyelték, mint kacsa a nokedlit.
    Az qrvajó volt, amikor egy előrevágott labdánál egy testcsellel elküldte a fehérvári ifjú sportolót borért úgy, hogy a labdához hozzá se ért, Ignyatenkó meg köszönte és elvitte a lasztit. smiley

    Fenomenális meccs volt! Kicsit tartottam tőle, de taktikusan játszottunk.
    Egy dolog zavart, hogy túl sok sárgát kaptunk. Illetve a kapott gólunknál két szabálytalanság is történt, mégis megadta.
    Valaki azt írta, hogy nem tud senkit sem szídni. Hát szvsz azért a kontrákat vehettük volna komolyabban.
    Azonban Dénes FANTASZTIKUS volt. DE igazából az egész csapat ember felettit küzdött. NAGYON AKARTUK a SIKERT és meg is lett az eredménye!
    Akik múlt héten 10-est adtak Dénesnek, azok hogyan fognak osztályozni??? smiley
    Gratulálok!

    "Még a kimerevített képről is nehéz volt megállapítani, lesállás előzte-e meg az első ferencvárosi gólt,..."

    Hát akkor menjetek el szemészhez, baszki, kurvára egyértelműen látszik, hogy szó nincs lesről....

    Pláne érdekes ez az osztályzás a meccsről készült NSO cikk után:

    "A hajrában mégis visszatértek a fehérváriak reményei, mert Georgi Milanov góljával szépítettek. A vendégek vezetőedzője lökést reklamált, és talán nem is indokolatlanul: Funsho Bamgboye Lasha Dvali elleni
    párharca után tíz játékvezetőből talán hét is szabadrúgást ítélt volna kifelé, Berke Balázs azonban nem, így rendkívül izgalmas végjáték következett, amely stílszerűen zárult le: Dibusz Dénes két elképesztően nagy védésével."

    1. Nem tudom, hogy egy két méterrel hátrébb helyezkedő játékos lesállás megítélése miért olyan nehéz.
    2. A szabálytalan góljuk óriási bírói hiba.
    3. A 16-oson belüli fehérvári kezezés a világ minden pályáján tizenegyes.
    4. A sárga lapok megítélése eléggé szelektív volt a kárunkra.

    Mindezek figyelembevételével kéretik az értékelési pontszámot négyesre javítani.

    Az hiheteteln volt, hogy úgy tudtunk odapakolni nekik, hogy mindig az érkezett, akinek még nem volt sárgája. Nem gondoltam, hogy lehozzuk piros nélkül a meccset, de tényleg úgy tűnt, hogy teljesen tisztában van a csapat minden pillantban azzal, hogy ki léphet oda durvábban. A cserék is sorra sárgultak be, végül az egész védősor besérgult, de senki sem gyűjtött be kettőt.

    Ez szerintem ukász volt, meg kell valahol állítani a szarosok csontzenéjét, most kaptak ízelítőt milyen az!
    Ha a 2 tapló (Juhász+Huszti) pályán lett volna, tuti van kiállítás is valamelyik oldalon......

    Dibusz 10- Botka 8, Blazics9, Dvali7, Civic7- Haratin8, Ignatenko8 Sigér9, - Varga7 Isael 9 Tokmac6

    Dibusz 10
    Botka 8
    Blazic 7
    Dvali 6
    Civic 6
    Haratin 7
    Ighnatenko 5
    Sigér 8
    Varga 8
    Isael 8
    Tokmac 7
    Zubkov 6
    Heister 6

    Csapat 9, Dibusz 10. Rebrov 9. Tábor 10.

    kép
    A 53:40 tiszta játékidejű meccsen a mieink átengedték a területet (36-64%), a három meccs után érthetően kevesebb párharcot nyertek (80-91). A hazaiak 62 percig szinte semmi veszélyt nem jelentettek a kapunkra (a legnagyobb “lehetőség” Nego égbe lőtt 17 méteres próbálkozása volt [0.06xG]), majd az egyre inkább fáradó, pontatlanabbá váló fradisták közt már sikerült helyzeteket kialakítaniuk, egynél több gólt azonban nem szereztek, pedig az utolsó 28 percben Dininek nyolcszor kellett védenie. Érdekesség, hogy 5 olyan szabálytalanságunk volt, ami Berkénél nem ért lapot.

    Az InStat-rangsor élén nem meglepő módon Dibusz (324) és Sigér (300) van, harmadik Nego (292), őt Hangyal (289) és Botka (283) követi.

    Támadásban 4-3-3-at, védekezés közben a meccs elején 4-4-2-t, aztán 4-5-1-et játszottunk, a cserék posztokra történtek, ezek nem változtatták meg a felállásunkat.

    Mint az a fenti ábrán is látszik, a meccs első 65 percben nekünk voltak lehetőségeink, annak ellenére hogy a labda ebben a szakaszban is 61.5%-ban a hazaiaknál volt és majd kétszer annyi támadást is indítottak. Eddig a pontig a párharcok épp 50-50%-on álltak, a különbség a meccs utolsó harmadában alakult ki. Ebben a szakaszban szerzett vissza több labdát a hazai csapat (28-19), ez ahhoz is vezetett, hogy ők 20, mi 5+2 támadást tudtunk vezetni az utolsó 35 percben.

    A két csapat – Rebrov szóhasználatát kölcsönvéve – energiaszintjei közti különbséget jól mutatja, hogy míg a mi PPDA-nk 15 volt, addig az övék 7.09, a vezetésünk után álltak át intenzív letámadásra (ld. lent).

    Dibusz xcG-je 3.65 volt, mind a hét hárított lövése nagy védés volt – a nyolc lövés: 0.5, 0.4, 0.66, 0.53, 0.22, 0.64 (gól), 0.31, 0.4. 5-ször jött ki, 13 passzából 10 (6 hosszú labdájából 4) volt pontos.

    Botka 46 akciójának 63%-a jó. 87%-kal passzolt, 18 párharcból 9-et nyert, 10 labdavesztés mellett kétszer szerezte vissza azt, 2 passzlopása volt.

    Blazic 67 akciójának 78%-a volt sikeres, 87%-kal passzolt, 10 párharcából 8-at nyert. 6-szor vesztette el, 5-ször szerezte vissza a labdát, 5 passzlopás mellett.

    Dvali 54 akciójának 74%-a volt sikeres. 85%-kal passzolt, 9 párharcból 5-öt nyert 8 labdavesztés mellett 4-szer szerezte vissza, 6 passzt lopott le.

    Civic 71 percet volt pályán, 45 akciójának 58%-a volt sikeres. 75%-kal passzolt, 25 párharcból 14-et nyert, 4 labdavesztés mellett 6-szor szerezte azt vissza, 6 passzlopás mellett. 1 lövést készített elő.

    Sigér 51 akciójának az 53%-a volt sikeres, 4 lövésből 3 eltalálta a kaput, 2 gól lett (0.6 xG). 20 passzának 75%-a volt jó, 16 párharcból 8-at nyert. 9 labdavesztés mellett 4-szer szerezte azt vissza, 10 (!) passzlopása volt.

    Haratin 56 akciójának 70%-a sikeres volt. 1 gólpassza volt, 89%-kal passzolt, 13 párharcból 5-öt nyert meg. 4 labdavesztés mellett 17-szer (!) szerezte azt vissza, 6-szor lopott passzt.

    Ignyatenko 51 akciójának 67%-a volt sikeres. 77%-kal passzolt, 15 párharcból 10-et nyert. 7 labdavesztés mellett 6-szor szerezte azt vissza, 5 passzt lopott le.

    Varga 84 percet volt a pályán, 36 akciójának 42%-a volt sikeres, 79%-kal passzolt, 16 párharcából csak 2-t nyert.

    Isael 66 akciójának 44%-a volt sikeres, volt egy gólpassza. 67%-kal passzolt, 6 cseléből 4 volt jó. 37 (!) párharcából 15-öt nyert.

    Tokmac 56 percet volt a pályán, 24 akciójának 46%-a volt sikeres. 75%-kal passzolt, 11 párharcból 4-et nyert meg, 5 cseléből 2 volt jó. 1 lövést készített elő.

    Zsubkov 39 percet játszhatott, 25 akciójának 60%-a sikeres volt. 91%-kal passzolt, 11 párharcból 3-at nyert. 1 lövést készített elő.

    Heister az utolsó 24 percben volt a pályán, 22 akciójának 59%-a sikeres volt, 7 passzából 5. 11 párharcból 7-et nyert. 1 labdát vesztett, 2-t szerzett vissza, 2 passzlopása volt.

    Lovrencsics 11 akciójából 1 volt sikeres az utolsó 11 percben. 3 passzából egy sem, 3 párharcából 1 volt sikeres. 6-szor vesztett labdát, 2-szer lopott passzt.

    https://ulloi129.hu/2019/10/27/elo-a-videoton-elleni-bajnokirol-14/
    https://ulloi129.hu/2019/10/28/igy-teljesitettunk-a-videoton-ellen-12/