magyarfutball.hu

Magyarország - Azerbajdzsán 1 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 1 : 0 (1)
  2. 2 : 0 (1)
  3. 2 : 1 (1)
  4. 3 : 1 (1)
  5. 4 : 0 (1)
  6. 6 : 2 (1)
Európa-bajnokság 2020 selejtező, 7. forduló
941. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Higler Dennis (Hollandia)
nézőszámok:
  1. affa.az: -
  2. mlsz.hu: 11.300 (zárt kapu)
  3. nso.hu: 15.000 (zárt kapu)
Telt ház!
  1. 10' Korhut Mihály 1 - 0
    sárga lap 12' Rahimov Shahriyar
    25' Lovrencsics Gergő sárga lap
    sárga lap 67' Eddy
    73' Korhut Mihály sárga lap
    sárga lap 90+3' Mustafazade Bahlul
    sárga lap 90+3' Garayev Gara
    sárga lap 90+5' Hüseynov Javid
Ott voltak:
  1. FoB73
  2. Mane

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.14, 10:56
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.14, 10:55
    Marco Rossi: Nagy nyomást éreztem a mérkőzésen, mert nem sikerült megszerezni a második gólt, pedig legalább négyszer-ötször betalálhattunk volna. Az utolsó percben azt hittem, ellenfelünk kiegyenlített, nagyon szerencsések vagyunk, hogy a játékvezető nem adta meg a góljukat. Nem a miénk a legjobb csapat, nem nálunk játszanak a világ legjobb játékosai, de a sorozat eddigi meccsein csak a horvátok elleni mérkőzésen játszottunk rosszul. Jól reagáltunk a három nappal ezelőtti vereségre, ezért jár a gratuláció a játékosoknak. Agresszívan kezdtünk, jól támadtunk le, sok labdát szereztünk, rengeteget futottak a játékosok, ellenfelünk alig tudott átjönni a térfelünkre, sajnos a befejezéseknél nem voltunk elég precízek, és ezért nem sikerült megszerezni a második gólt. Sok mindenben kell még fejlődnünk, az erőfeszítés, az akarat, a hozzáállás azonban mind dicséretet érdemelt. Ezen a mérkőzésen láthattuk, hogy senkit sem szabad lebecsülni, Azerbajdzsánt nem könnyű legyőzni, elképzelhető, hogy hátralévő mérkőzésein is szerez még pontot. Végezetül szeretném kiemelni, hogy a gyerekek csodálatos hangulatot teremtettek a stadionban, rengeteget segítettek a csapatnak.

    Nikola Jurcevic: Nem könnyű megszólalni egy ilyen mérkőzés után, mert higgadtan kell viselkednem. Először is gratulálok Magyarországnak, valamint le a kalappal a gyerekek előtt a nagyszerű hangulat miatt! Ami a mérkőzés hajrájában történt… Hihetetlen játékvezetői hiba volt. Csalódott vagyok, a játékosaim is azok. Kis futballnemzet vagyunk, igyekszünk fejlődni, minden pontért küzdünk. Nem igazságos így kikapni. Magyarország megérdemelte a győzelmet, jobban játszott, ám rászolgáltunk az egy pontra. Sok sorozatban van videobíró, nem tudom, az Eb-selejtezőben miért nincs. Akár elveszíthetem az állásomat egy ilyen tévedés miatt. Beszéltem magyar újságírókkal, ők is elismerték, nem ért kézzel a labdába a játékosunk. Köszönet nekik, hogy őszinték voltak. A lefújás után megkérdeztem a partjelzőt, miért nem adták meg a gólunkat, de nem volt hajlandó válaszolni. A játékvezető annyit mondott, a felvételek alapján majd belátom, helyes döntés született. Az első félidőben gyengén teljesítettünk. Próbáltam őket motiválni, hogy még van sanszunk, hiszen csak egygólos hátrányban voltunk. Bátrabbak voltunk a fordulás után, nehézzé tettük a meccset a magyarok számára.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi.-az-erofeszites-az-akarat-dicseretet-erdemel
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/eb-2020-hihetetlen-jatekvezetoi-hiba-volt-nem-igazsagos-igy-az-azeri-kapitany-2727025
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.14, 10:02 (szerk.: 2019.10.14, 16:27)
    Előzetesen ezerből ezren vereséget vártak Horvátországban és győzelmet Azerbajdzsán ellen.
    Tulajdonképpen most akkor mi a gond?

    A mérkőzés összképe és a helyzetek száma alapján 3-4 góllal kellett volna nyernünk, az általam előzetesen vártaknak megfelelő sima meccs volt, a világ igazságtalansága lett volna, ha a végén egyenlítenek, amikor addig a kapu környékén sem jártak.

    Mindettől függetlenül a játékvezető sporttárs tévedése miatt sajog a szívem. Szerencsétlen, hiba nélkül vezette eddig, és az ő helyzetében még ez az egyébként egyértelmű eset is benézhető volt. De ezért meg fogják kövezni a főnökei.

    Lélektelen semmi volt, amit,mutattunk...

    Mi volt ebben lélektelen? Az első félidőben a világ minden pályáján csettintős gól mellett ajtó-ablak helyzeteink voltak. A második félidőben már inkább az eredmény tartására mentünk rá, de Azerbajdzsánnak konkrétan még egy lehelletnyi lehetősége sem volt addig a 92. perces pontrúgásig, tehát a védekezést az egész meccsen tökéletesen megoldottuk, a támadást pedig egy félidőn át.

    BTW, ezt a válogatottat az őt elméletileg nagyon szerető szurkolói temették már a sorsolás pillanatában, aztán a nyitó szlovák zakó után végképp, aztán hiába a győzelmek, a másik szlovák zakó után jött az újabb lábtörlés a csapatba, a horvát meccs után pedig még talán az úttörő cserkészek is jobb csapat voltak nálunk a saját "szurkolóink" szemében. Erre fel mi a valóság? Az utolsó 2 kör előtt tökéletesen reális esélyünk van kijutni. Lélektelen, persze...

    30. perci fociztunk. Utána ment az önzőzés, egyénieskedő játék. Ebben élen járt Sallai. Passz helyett inkább cselezgetett és elcseszte. Magáért játszott nem a válogatottért. Összetehetjük a két kezünket, hogy a bíró nem adta meg az ellenél szabályos gólját.

    Lovrencsics. A szabályos gólnál mellőle fejelnek.
    Én nem tudom Fradi játékos ide vagy oda de nagyon szar játékos. Ilyen ezer van az NBII-ben is.Eszem megáll, hogy mért játszatják. Ma is volt két beadása, az egyiket belebikázta az előtte állóba, a másikat meg elrúgta a picsába. Szar ennyi

    Teljesen kimerült, no és én leginkább azt nem értem, hogy mi a faszért kell így kizsigerelni valakit, amikor ott van helyette Botka?! Mert simán hozza ezt a szintet a jobb oldalon. Én csípem Gergőt nagyon, de csak a vak nem látja, hogy hetek óta azt se tudja, hogy melyik bolygón van.
    Erre Rebrov és Rossi se pihenteti. Nekem ez kínai... :(

    Nem szar játékos, csak nem védő, legalábbis nemzetközi szinten nem. Az NB1-ben bőven jó védőnek is, mert annyira viszont jó játékos. És amúgy egy csupaszív, szorgalmas focista.

    Úgy sírtok, mintha nem 4 napja mostak volna fel minket a horvátok, vagy még életetekben nem láttatok volna foci meccset.
    70 . percig uraltuk a meccset, utána meg törvényszerű volt, hogy mivel nem sikerült meglőni a 2.-at, ezért az eredmény tartására koncentráltunk.

    ennyi. Középszar csapatunk van, ezen az se változtatott volna ha ma 5:0 ra nyerünk.
    De a Wales meccsre fel kell szívni magunkat és ott bármi lehet.

    Nem olyan rosszak az azeriek.
    Horvátokat, Walesiket is megszorongatták.
    Nem egy Andorra, San marino stb szint.

    már megint úgy tünt baráth volt az utolsó védö a védelemben és orbán elörébb lépked.
    nem lehetne inkább öt hátul kulcspozicóba helyezni ?

    Visszakaptuk a szabálytalan szlovák gólt, de ez a második félidő szörnyű volt.

    Most függetlenül attól hogy nem adták meg, azért szokás szerint összebalfaszkodtunk egy gólt megint a végén. Komolyan basszák meg, ezeknek mi jár a meccsen a fejükben? Ezért nem vagyunk sehol sem tényező, mert képtelenek, egyszerűen alkalmatlanok arra, hogy azon a kurva 90 percen keresztül koncentráljanak arra, amire kellene. Hányadszor játsszák már ezt el?! Jó hogy nyertünk, még lehet számolgatni. Abban az elmúlt 20 évben 5-szörös világbajnokok vagyunk.

    megköszönhetjük a bírónak!!! Zsuzsi hiszizett,h lecserélték? Látszott az arcán,h nem tetszett neki a csere. Majdnem elbactuk.

    szánalmas fos, 15 (?) ezer gyerek állt meg a fejlődésben

    Ezek azért történelmi pillanatok!... Pár perc és jó ideig elbúcsúzik a válogatott a Groupamától!... Volt örömteli és szomorú este is az 5 év alatt!

    A válogatottunk is 60 perces csapat. Addig még kondival bírják, de fejben már nem, utána már egyik sem. Csak a hibák jönnek meg a leállás, a kocogás. A jövőre nézve ez kurva elkeserítő, főleg úgy, hogy azért ez az ellenfél sem egy szint velünk. Még.

    Remélem a vuvuzela miatt nem lesz újabb zártkapu.

    Lai hatsojabol megint hianyzott a csipospaprika.
    Ennyire tehetseges, technikas jatekos ilyen indolens legyen, setalgat, passzolgat, de nem utkozik, nem fut, nem ugrik fel fejelni, kozelrol nezte a meccset.
    Kivanom, hogy valtozzon meg, mert nagy lehetoseg van benne, de a magyar mezben is illene megkozeliteni a pirosbikas teljesitmenyt.

    Jobbak voltunk az ellenfélnél, vezettünk is egy jól eltalált lövéssel, de a végén kiegyenlítettek az azeriek, amit a bíró nem adott meg, egy csak általa látott de nem megtörtént kezezés miatt. Összességében kaptunk ajándékba 2 pontot. Ennél azért sokkal több kell bajd a walesiek ellen, mert ott mindenképpen nyernünk kell majd.

    a végén a gól micsoda döbbenet volt Rossi majdnem hazaszaladt smiley

    Ez most nem az a ha. Kikaptunk kétszer a szlovákoktól, de ha cserébe Walest vernénk kétszer, meg a horvátokat egyszer, az átbillenti a mérleget a másik oldalra. Kezünkben a sorsunk. Ez most nem az a ha, hogy másoktól kell várni eredményt, vagy a csodát kell megcsinálni. Egy kőkemény csata lesz, ahol eldől minden.

    HA nem sikerül, akkor így jártunk.

    Szoboszlai, Sallai is feliratkozhat az örök, elveszett magyar reménységek hosszú sorához. Végtelenül pimasz, könnyelmű, nagyképű, önző játékot játszottak, amit soha nem engedhetnek meg maguknak, főleg ilyen fiatalon. Az első félidőben lehoztam volna mindkettőt.

    Dzsudzsák legalább úgy örült a lecserélésének mint Böde. Lesz következménye?

    A bíró úgy látta,hogy kezezés volt,és punktum.Megérdemeltük a győzelmet,mert egyszerűen jobbak voltunk.

    Az a durva, hogy onnan ahol állt nem is láthatott semmit. Ez egy magabiztos idióta volt, ezekkel a képességekkel simán vezethetne NB1-es meccseket is.

    Ha valami szabalyos az szabalyos ami meg az nem Egyebkent nem erdemeltunk gyozelmet mert szinte kilatastala meddo mezonyjatekunk volt egy Azerbajdzsan ellen DE nyertunk es lehet almodozni tovabb amugy meg a selejtezo csportbol kijutni csak gyozelemmel lehet valoszinuleg NA ha az meglesz akkor megerdemeltuk

    Hajlok afelé,hogy ezt a győzelmet a gyerekeknek köszönhetjük.A bíró egyszerűen nem akarta elrontani sok ezer gyerek örömét,a korrupt labdarúgás kedvéért.Tisztelet jár ezért neki.

    Még HBI volt a köztük a legtisztességesebb, vonakodva bár, de elismerte azt, amit mindenki látott, az azeri gól szabályos volt.
    Ezek után nincs értelme szakmai értékelést adni, egy kutyaütő ellenfél kiegyenlített a hosszabbításban, ez önmagában az ítélet. Játék, stratégia, taktika nem volt, csak buta kapkodás, ad hoc labda kergetés, ívelgetések, töménytelen oldalpassz és hazaadás. Egy cselt nem tud senki megcsinálni Sallai kivételével, Szalai helyett egy kerekeken guruló hirdetőoszlop veszélyesebb csatár lenne, Dzsudzsák katasztrófa, Szoboszlai dettó, ráadásul úgy mozog és reagál az adott fejleményekre, mint egy kialvatlan lajhár.
    Persze folyik a számolgatás, ami eleve szánalmas, egy nyomorék csoportból csak mázlival, a sors és a szerencse összjátékával juthatunk tovább, itt tart a magyar futball a 21. században. Akkor, amikor soha nem látott mennyiségű pénz ömlött ebbe a sportágba, sikeres olimpiai sportágak kárára és hátrányára.

    A valóság az, hogy a 70. perctől az azeriek lefociztak bennünket, a kopasz csak fogalmatlanul bámult a pálya szélén, és, ha van VAR, tömegek szidnák a válogatottunkat az újabb szégyenteljes eredménye miatt...

    A magyarok néha a gyengébb győzelmeket is meg akarják magyarázni. Igaz 22-2 volt a kapura lövési arány tehát annyira gyengék nem voltunk. A horvátok ellen az azeri csapat 7-15 kapura lövéssel hozták le és ikszeltek is. Szóval ennek tükrében tessék értékelni a meccset is.

    Ezt te sem gondolod komolyan hogy egy olyan csapat amelyik 90 perc alatt egy támadást sem birt véghezvinni az megérdemelne 1 pontot? ne viccelj már az sem volt kapura lövés a kapusunk kezéről pattant a támadó hasára. Te amúgy kinek szurkolsz? Ha az első félidőben 3-0 ra vezetünk egy szót sem szólhatnának.

    Azért az se semmi, amit Lovrencsics csinált a gól előtt...nézi a beadást egy darabig, majd elfordul és várja , hogy leesen az alapvonalon kívül.

    Szalai abban jó hogy uralja a légteret. Mellel, fejjel, vállal meg egyéb betonkocka-ballerina megoldásokkal játszik össze a többiekkel, viszonylag jól és egyedüliként teszi ezt. A többi hanyagolható. Élőben már a bemelegítésnél látszik hogy nem penge hanem hústorony.

    A kis csirkefogóknak meg köszönjük a szurkolást, vuvuzela ide, vagy oda...
    Nyomás haza, lefeküdni, holnap iskola.

    Vida, Sallai, Kovács ma tetszett. Dzsudzsák egy félidős. Szoboszlai ma gyenge volt, felelőtlen és könynelmű és nem éreztem benne a tűzet. A védelem rendben volt az ellenfél kapura sem lőtt.Szalai egy talány...

    Rendkívül feltűnő volt amikor Dzsizsi középről nem baloldalra passzolt -nagyjából 30 méterre a kaputól- pedig mind Szoboszlai, mind Sallai töküren ott mutatta magát, hanem beemelteb a 16osra, ahová Szalai mozdult be 2 védővel a nyakán.

    22-3 kapura lövésnél én nem anyázok. Ennél még a horvátok és wales ellen is jobban játszott az Azerbajdzsáni válogatott. Ellenünk helyzetük sem volt. A végén egy malacos odapattanó labdával elszálhattunk volna de hogy ez az azeri csapat itt nem érdemelt semmit az biztos. Az más kérdés ez a válogatott most nem olyan egységes és nem olyan erős hogy walesben nyerjen de drukkolok nekik.

    1. Rossi továbbra is egy hisztis kisfiú módjára viselkedik. Sajnos én ennek tudom be a két, dumálásért kapott pirosat is és a rengeteg sárgát. A cserénél ráadásul Dzsudzsák odaszólt valamit. Félek Rossinak nincs tekintélye sem.
    2. Ha Rossi nem hajlandó rendbe rakni a védelmet, nincs miről beszélni. Ma Szlovákia ugyanúgy megvert volna minket mint egy hónapja. És Wales is meg fog.
    3. Én nagy pártolója voltam Szalainak, de ez a mai tragédia volt. Szándékosan nem fordul a kapu felé? 1v1ben a kapu felé mehetne erre 10 méterrel visszagurít.
    4. Sallai bámulatos focista lenne, ha elmondanák neki, hogy a kapu az alapvonalon van, nem oldalt. Illetve sajnos túlbonyolít mindent.

    Szerintem Sallai játéka öncélú, kiismerhető, lassította a csapatjátékot, szinte kizárólag Szoboszlainak passzolt (amikor nem lőtte el), Dzsudzsák eleinte jó volt, ő viszont szemmel láthatóan Szalait kereste a labdákkal, olyan mintha frakcióznának a játékosok...

    Rossi majdnem megőrült a gólnál, nem csoda, hogy berohant az öltözőbe, mindenkit félrelökött.

    Sztem Dzsudzsák teljesen rendben volt az első félidőben. A másodikban az egész csapattal együtt esett vissza, kurv@ra nem lehet bűnbak. Lovrencsics nem védő, észre kellene már venni végre. Hál'Istennek Walesben nem játszhat, de sajna Korhut sem, így Kádárt visszatenném a kezdőbe, szélsővédőként nincs jobb, nincs alternatívája. Ahogy Dzsudzsáknak és Szalainak sincs perpill, hiába savazzák őket sokan, mondjatok egy fiatalt, aki jobb lenne helyettük. Szoboszlai teljesen szürke volt, mondjuk benne legalább meg van a váratlan. Sallai nem rossz, de hiába csinál 1-2 tetszetős cselt, összességében nem sokra megy vele, mindig az a tili-toli, egyet jobbra, egyet balra, de ugyanúgy kiszorul a vonal mellé, talán egyszer tudott normálisan beadni + egyszer kapu elé került, de elpuskázta a helyzetet. Vida nem volt rossz, de sztem Nagy Ádám jobban helyezkedik, vele stabilabb a középpályánk. Remélem felépül. Sajnos idegenben eddig vékonyak voltunk, kivéve Azerbajdzsánban - mondjuk ez az azeri válogatott ellenünk mindig a gyengébbik arcát mutatta, el nem tudok képzelni, hogy szereztek pontot a horvátok ellen, ill. hogy szorongatták meg Walest. Ebből is látszik, h Wales nem egy verhetetlen csapat, de enyhén szólva mi sem vagyunk azok. Az idegenbeli szlovák és horvát meccsen eddig 0-5 a szereplésünk, sok jóra Walesben sem számítok, de mivel kiderült, hogy ismét a kezünkben a sorsunk, tehát az eredményektől függetlenül mindenféleképpen továbbjutunk, ha győzünk, így remélem nem lesz tele a gatya, hanem meg lesz a kraft a mieinkben. Ehhez már csak a megfelelő kezdőcsapat kell, tökös játék, illetve némi szerencse. smiley

    marha idegesítő ez a stadionzaj ezzel a dudálással.

    "Mielőtt ismét útjára indult volna a labda, a hangosbemondó kénytelen volt „megregulázni” a gyerekeket: az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) delegáltjainak ezúttal a lurkók által használt kürtök hangja nem tetszett – viccesen írhatnánk, csak nehogy újabb stadionbezárás legyen belőle.."

    Már éppen akartam írni a kommentet a srácok dicséretéről, hogy emberemlékezet óta nem hoztunk le egy meccset úgy, hogy az ellenfélnek (leszámíva San Marino, Andorra szintű ellenfelek ellen itthon) nem volt egy fikarcnyi esélye sem a gólszerzésre. Szinte esélyt sem adtunk nekik, még annak ellenére sem, hogy elszórakoztunk egy rakat helyezetet.

    Erre a 90+2 percben... elképesztő...elbalfaszkodtuk ezt is. Nyertünk úgy, hogy a bíró egy hatalmassat tévedett. Nehéz így örülni. Az azerieknek szavuk nem lehetett volna, ha a meccs képe alapján 3-0 küldjük őket haza, de elszórakoztunk mindent, és ők adtak egy érvényes gólt.

    Felfoghatatlan, ha nem látom el sem hiszem.

    Ilyen ez, csak magunknak köszönhettük volna tényleg ha nem nyerünk. Rég le kellett volna zárni a meccset, erre kapunk egy gólt az utolsó pillanatban. Igen szerény képességű ellenfél volt az azeri csapat, ráadásul szerintem ma még kifejezetten rosszul is játszottak.

    A lefújás után az a jelenet ahogy Dzsudzsák vigyorogva veregeti a bíró vállát mindent vitt smiley

    Közben Bale egyenlített, reménykedjünk hogy így marad, esetleg rúg még egyet és nyernek.

    Ezzel a walesi-harvát remivel ismét a kezünkben a sorsunk. Ha Walest megverjük, akkor kijutunk, mert vagy a szlovákok lesznek mögöttünk(ha nem verik a horvátokat) vagy a horvátok(ha kikapnak a szlovákoktól). Már csak azt nem tudom, hogy Walest hogyan tudnánk ezzel az impotens csapattal legyőzni.

    Amit ma Dzsudzsák megengedett magának Rossival szemben az gyomorforgató. Mi a faszt képzel ez magáról?

    Már az is kegy, hogy egyáltalán a keretben lehet. Nálam végleg leírta magát. 106 válogatottság után sajnos ezt kell mondanom.

    Dzsudzsák, Szalai, és kisebb mértékben Kovács inkább csak kerékfogóként működtek közre ma. Rossi majdnem jól cserélt: Dzsudzsák-Nagy és Kovács-Sigér még OK volt, de a Szoboszlai-Holman majdnem végzetes volt. És különben sem a fiatalt, hanem Szalait kellett volna lecserélni, mert így az "eszét" vesztette el a gárda, mint láttuk...

    Amíg a mellény nem nőtt meg, egész jól mozogtak mindannyian.

    Páran kicsit szereptévesztésben vannak a tegnapi meccset illetően, hogy az első félidő 3-0 lehetett volna. Tájékoztatlak titeket, hogy talán egy ziccer volt amikor Sallai mellé pörgetett. A gól és a többi félhelyzet nagyon esetleges volt. Én ilyen dinamikátlan csapatot rég nem láttam, a dinamika halvány lepkefingja se látszott Kovács kivételével senkiben. Neki volt egyedül kedve focizni, meg Korhut játszott a gólja miatt is talán nagy kedvvel. A második félidő minősíthetetlen. Ennyire nincs kondi vagy ez a max tempó? Bántó a lassúság a körülményesség. Dzsudzsákkal meg eggyel kevesebben vagyunk. Bárki jobb helyette már. Szörnyű nézni hogy emellett mégcarrogáns is. A bírónak meg köszönjük meg ja és Wales-Horvát ikszet is áldjuk. Én csak Rossit sajnálom, valahogy buktatás szaga van egy klikk részéről...

    Lehet neked be lehet magyarázni, hogy az az egy emelés ziccer volt, de a 16-os környékéről védő szorítása mellett az nem nevezhető annak. 1 kidolgozott ziccerünk volt. Sallai berobbanása amit mellé pörgetett. Ne áltassuk magunkat nagyon lassan ötlettelenül és minden dinamika nélkül játszottunk pedig az azeri védelem rémgyenge volt. Ha ezt elhisszük hogy jó volt akkor nagyon nagy problèmák vannak és Walesben jövünk majd rá 45 perc után 0-2nél.

    dzsudizska nagyon rossz volt, egyetertunk, volt egy hosszu inditas, aminel meg is jegyezte hajdub, hogy ezt par eve meg elerte volna. nem tudom mit csinalnak edzes cimszoval a tatuinon, de sokat nem er

    szalait kicsit megvedenem, nekem nem tunt roppant szarnak, ami a dolga erocsatarkent (labda megtartasa), az soxor sikerult, osszjatekban is reszt vett

    szoboszlai nem tunt 100%-osnak, nem veletlen szerintem a csereje sem

    alapvetoen tetszett a labdatartasra alapozo jatekunk, soxor a vedelemig/kapusig visszavittuk a labdat, hogy kicsit megnyissuk a betomorulo vedelmet. meg amik nalunk a labda, nem kapunk bugyuta golt smiley

    az azeriek kiokosodtak sallai + szoboszlaibol, a bal oldalon nagy tomorules volt korulottuk. ami nem tetszett, hogy ilyenkor is probaltunk cselezni, tikitakazni, amikor egy gyors forditas sokkal jobb dontes lett volna. mintha kicsit leneztuk volna az ellenfelet.

    amikor tul sok lett a dodo, majdnem osszehoztunk egy golt, lovrencsicset nagyon szeretem, szerintem jo jatekos, de most is mi a faszt csinalt?!

    gula vedese szep volt, kar hogy utana az azerirol bepattant

    Ez így van, lassúak, ötlettelenek voltunk, de még így is simán kellett volna nyerni. Nagyon gyenge ellenfél volt amely még önmagához képest is gyenge napot fogott ki tegnap. Folyamatosan az volt az ember érzése, hogy gólokat lehetne lőni nekik már az első félidőben is.

    Nem tettük meg és majdnem ráfizettünk. A meccs egyetlen pozitívuma tényleg az, hogy saját kezünkbe került a sorsunk teljesen, hála az utóbbi három nap egyéb nekünk kedvező eredményeinek (is).

    Persze Cardiffban marhára nem mi leszünk az esélyesek, viszont bár nagy közhely, de egy meccsen tényleg bármi lehet. Extra teljesítmény kell az biztos, valami olyasmi mint a horvátok elleni itthoni meccsen, játékban, hozzáállásban és koncentrációban is. Csak így lesz esélyünk mert a walesiek menni fognak mint a golyó, a felől nincs kétségem.

    Szerintem Dzsudzsákot és Szoboszlait azért is cserélte le, mert ők voltak kisárgázásra veszélyeztetettek. Korhutnak ugye sikerült megkapni a harmadik sárgát, itt muszáj lesz majd Kádárnak játszani.

    Lehet itt szidni a csapatot, de azért ne felejtsük el, hogy ez ugyanaz a csapat, amely egyedüliként a csoportban megverte a horvátokat. Az első félidő nem volt olyan rossz, csak egy második gólt kellett volna berúgni. A második félidő az szar volt, valóban megérdemeltük volna a büntetést, de szerencsére megúsztuk. Tényleg visszakaptunk valamit a szlovákok lesgólja miatt.
    A sorsunk a saját kezünkben van, ha győzünk, ott vagyunk, de még sokféle lehetőség van. A legjobb az lenne, ha az azeriek valahogy megvernék Walest, mert akkor ők kiszállnak és tét nélküli lesz. Esetleg Bale kisárgázhatná magát azon a meccsen.
    Remélem az azerieket felpaprikázta ez az igazságtalanság, és odateszik magukat a hátralévő két meccsen.

    Jó, de az azeriek még ennyit se csináltak, gyakorlatilag nem jöttek át a félpályán az első félidőben. Az egész meccsen 3 kapuralövést produkáltak, azt is gyakrolatilag az utolsó 10 percben.

    Ettől még persze nem mi leszünk az esélyesek Walesben, de mikor volt utoljára ilyen, hogy egy selejtezősorozatban az utolsó meccsen még esélyünk volt a 2. helyre?

    Hallgatva a meccs közvetítését,olyan diél-afrika feelingem van.Minden gyerekkezébe adtak vuvuzelát?

    Ja, ennél jobb lett volna egy tényleges zárt kapu.

    Mert a mester olyan taktikával küldi fel a csapatot, mintha galaktikusok lennénk, vagy az aranycsapat korszakát élnénk. Támadunk tizenhárman ész nélkül lövünk, mint a hülyék. Nekem a dárdais 25 méteren védekezés, a jelenlegi 45 helyett, kicsit biztonságosabb foci, de stabil csapat jobban tetszett volna már a szlovák meccsen is. Közben lehetne kidolgozni pár igazi helyzetet, nem tüzelni a Marsról is ész nélkül és meccs végén mondani Mérei Andreának, hogy hát igen 22 lövés az 22 lövés. Hát igen, csak a legtöbb meccsnéző 5 normális akciót nem tudna felidézni miközben ennyire tüzelünk.

    Persze nem rúgnám ki Rossit, nincs jobb ötletem jelenleg, meg ha ránézünk a pontra sorozatra, nem kell bántani, inkább abban reménykedek, hogy kicsit visszaveszünk a szittyamagyar háttal nyilazós taktikából, mert az eleje jól sikerült, de azóta jönnek ezek az agyonhajszolt elfáradós meccsek, amit normális taktikával ki lehetne védeni.

    Mondjuk azt zárójelben hozzátenném, amellett, hogy nagy részével teljesen egyetértek, hogy ha nem lövünk "ész nélkül", akkor Korhut sincsen.

    Tegnap iszonyú bosszús voltam, hogy nem rúgtunk még egy gólt, a meccs vége pedig teljesen kiborított. De tegyük hozzá, hogy Azerbajdzsán ellen Wales és Horvátország is megszenvedett, azért nem egy San Marino szintű ellenfélről beszélünk.

    https://ulloi129.hu/2019/10/13/magyarorszag-azerbajdzsan-2/
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2726977
    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358&token=8924c51377eace3d0b7c0e432e51482c
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.09, 18:37 (szerk.: 2019.10.09, 18:37)
    Az első telt házas zárt kapus meccs? smiley
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.09, 18:37
    A magyar válogatott vasárnapi, Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőjén mintegy 15 ezer gyermek buzdíthatja a csapatot.

    Miután az UEFA Fellebbviteli Bizottsága helyben hagyta a korábbi zártkapus döntést, a Magyar Labdarúgó Szövetség élt az UEFA által biztosított lehetőséggel, és 14 éven aluli gyerekek számára lehetővé tette, hogy a helyszínen szurkoljanak a magyar válogatottnak az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőn. A klubok, iskolák, intézmények részéről jelentős érdeklődés mutatkozott a lehetőség iránt, öt nap alatt 15 ezer gyermek jelentkezését regisztráltuk a gyerekjegy.mlsz.hu oldalon, és kedd délutánra megteltek a rendelkezésre álló helyek a stadionban. Ezt követően újabb jelentkezéseket nem tudunk fogadni, a jelentkezési adatlapon megadott kapcsolattartókat e-mailen értesítjük a részletekről.

    Tekintettel különleges helyzetre, a vasárnapi meccsen a szokásosnál korábban kinyitjuk a stadion kapuit, hogy a vidékről érkező csoportok is kényelmesen át tudják venni a jegyeiket, és be tudjanak lépni a stadionba. A stadion kerengőjén játékokkal és egyéb programokkal várjuk a fiatal szurkolókkal, és a büfék is különleges menüvel készülnek a gyerekek igényeire.

    Ezúton is nagyon köszönjük a résztvevő intézményeknek a lelkesedést és a szervezést: a válogatott csapatnak is sokat jelent, hogy ilyen gyorsan megtelt a stadion gyerekcsoportokkal.

    2019.10.08
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/megtelik-gyerekekkel-a-groupama-arena
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2019.10.05, 11:20
    Az UEFA fellebbviteli bizottsága mai ülésén érvényben hagyta a szeptemberi elsőfokú döntést, amelynek értelmében a szurkolók rasszista viselkedése miatt a magyar válogatott zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani az Azerbajdzsán elleni október 13-i Eb-selejtezőt. Emellett a szövetség mintegy 20 millió forintos büntetést is fizet különböző vétségek miatt.

    Az UEFA fegyelmi testülete két hete zártkapus döntéssel büntette a magyar szövetséget a szeptemberi 8-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt.

    Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

    A döntés ismeretében az MLSZ úgy határozott, hogy – élve az UEFA fegyelmi szabályzat adta lehetőséggel – 14 éven aluli gyermekekkel fogja megtölteni a Groupama Arénát jövő vasárnap.

    A magyar szövetségnek az UEFA döntésének értelmében zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Eb-selejtező mérkőzést. A döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött, hogy a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni. A mérkőzésre az iskolák, sportegyesületek és egyéb intézmények az alábbi felületen keresztül igényelhetnek jegyeket a gyermekcsoportoknak. A jegyigényeket a beérkezés sorrendjében dolgozzuk fel. Természetesen a gyermekek mellett a csoportok felnőtt kísérőinek is lehetőségük van belépni a stadionba: maximum 10 gyermeket kísérhet egy felnőtt a mérkőzésre (vagyis például egy 11-20 gyerekből álló csoportot két felnőtt kísérhet). Erről természetesen a döntés után értesítjük a jegyigénylés benyújtóit. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező. A jegyek átvételéről a jegyigénylők által megadott elérhetőségekre fogunk tájékoztatást küldeni a későbbiekben.

    Az MLSZ határozottan kéri a Horvátországba utazó szurkolókat, hogy kerüljenek mindenfajta rasszista megnyilvánulást, és a csapatot biztatással segítsék. A „cigányok, cigányok”, a „szar Szlovákia”, vagy a „ki nem ugrál, büdös román” rigmus elhangzása, vagy más nemzet egyéb szidalmazása esetén néhány száz ember tízezrektől veheti el a későbbi szurkolás lehetőségét. Nem beszélve arról, hogy újabb hasonló viselkedés után a válogatottal szemben még szigorúbb szankciókat alkalmazhat az UEFA (akár pontlevonás, selejtező sorozatból való kizárás).

    A válogatott Eb-selejtezőire bérletet vásárló szurkolók számára az MLSZ visszatéríti a soron következő hazai mérkőzés árát. A részleteket külön tájékoztató cikkünkben olvashatják a szurkolók.

    2019.10.04
    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/maradt-a-zartkapus-dontes
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2019.09.21, 12:56
    A magyar szövetségnek zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Eb-selejtező mérkőzést, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak. A bérletesek visszatérítést kapnak a bérletük árából.

    Az UEFA fegyelmi testülete zártkapus döntéssel büntette a magyar szövetséget a szeptemberi 8-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt.

    Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

    A fegyelmi döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött, hogy a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni. A szövetség fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

    Visszatérítés a bérleteseknek

    A bérletesek számára arányosan visszatérítjük a bérletek árának egy mérkőzésre eső részét. Aki online vásárolta a bérletét, annak visszautaljuk az összeget ugyanarra a bankkártyára, amelyet a vásárláskor használt, míg akik személyesen, jegypénztárban vásároltak bérletet, azok a TEX Bálnában (Budapest, Fővám tér 11-13.) bérletük felmutatásával kaphatják vissza az arányos összeget.

    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/zartkapus-uefa-dontes-utan-utanpotlas-jatekosok-biztatasa-mellett-jatszhat-a-valogatott
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.01, 15:12
    Bérletvásárlási lehetőség a hazai selejtezőkre

    Az Európa-bajnoki selejtezőkre bérletvásárlási lehetőséget is kínál az MLSZ. Elsőként február 8-tól 10-ig a Szurkolói Klub tagjai vásárolhatják meg bérleteiket a 4 hazai Eb-selejtezőre, majd február 11-től az első hazai meccsnapig mindenki számára megnyílik a bérletvásárlás lehetősége. A bérletek megvásárlásával a szurkolók 20%-kal olcsóbban juthatnak be a hazai mérkőzésekre, mint ha egyenként vásárolnák meg azokra a jegyeket.

    https://www.mlsz.hu/hir/indul-a-jegyertekesites-a-valogatott-merkozesekre