magyarfutball.hu

Azerbajdzsán - Magyarország 1 : 3 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (3 szavazat)

játékvezető: 3 (3 szavazat)

hangulat: 2.67 (3 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (2)
  2. 0 : 2 (1)
  3. 0 : 4 (1)
  4. 1 : 1 (1)
  5. 1 : 4 (1)
  6. 1 : 7 (1)
Európa-bajnokság 2020 selejtező, 3. forduló
936. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Baku, Bakcell Arena
játékvezető : Blom Kevin (Hollandia)
nézőszámok:
  1. affa.az: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 7.500
  1. 0 - 1 18' Orbán Willi
    sárga lap 28' Szoboszlai Dominik
    39' Huseynov Badavi sárga lap
    50' Nazarov Dimitrij sárga lap
    0 - 2 53' Orbán Willi
    59' Medvedev Maksim sárga lap
    sárga lap 67' Kleinheisler László
    69' Emreli Mahir 1 - 2
    1 - 3 71' Holman Dávid
    sárga lap 87' Németh Krisztián
Ott voltak:
  1. Gergoke978
  2. jjbb12

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.06.09, 12:15
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.06.09, 11:52 (szerk.: 2019.06.09, 11:57)
    Marco Rossi: Az eredménynek örülök, de nem mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok a játékunkkal. Voltak olyan pillanatok a mérkőzésen, amikor nem azt tettük a pályán, amit kellett volna. Az első gól után túlságosan visszahúzódtunk, és a második félidőben is voltak ilyen periódusok. Nem próbáltunk annyira támadni, mint kellett volna, kicsit bennünk lehetett, hogy vár még ránk egy másik mérkőzés is. Amiért jöttünk, azt teljesítettük, hiszen a célunk eléréséhez győznünk kellett ezen a meccsen, de a többi rivális ellen, így Wales ellen is eredményenske kell majd lennünk.
    Számomra hihetelen, ami a kiállításomnál történt. Egyszer sem léptem ki a technikai zónából a mérkőzés során, ennél a helyzetnél annyi történt, hogy háromszor megkérdeztem, mi történt. Semmilyen tiszteletlenség nem történt, egyetlen csúnya szó sem hagyta el a számat, teljesen érthetetlen számomra a játékvezető döntése.

    Nikola Jurčević: (google fordító) Gratulálunk az ellenfélnek a győzelem alkalmával, köszönetet mondva rajongóinknak, akik ma támogattak minket. Az első 10-15 perc izgalmas volt. A labdarúgóim harcoltak. Pozitív pillanatok voltak a játékban, és mi irányítottuk a labdát. A különbség a szokásos helyzetekhez kapcsolódik, ami a játék jellemzője. A mai játék két golyót hagyott ki ebből az epizódból. Horvátországban az ellenfél standard pozícióba ütközött. Természetesen nem értem egyet az eredménnyel, de a labdarúgóim megérdemlik a legjobbat. Nem voltunk szerencsések. Nem tudtuk megakadályozni, hogy az ellenfél azonnal mérsékelje a különbséget. A magyar csapat megnehezítette számunkra, hogy a játék során nyomást gyakoroljunk a támadásra. A második félidőben játszottak játszottak. De csalódtam, hogy nem nyerhetjük a fontos eredményt.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-amiert-jottunk-teljesitettuk
    http://www.affa.az/index.php/news/azrbaycan-macarstan-mqi-fikirlri/64434
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2019.06.09, 10:09 (szerk.: 2019.06.09, 10:38)
    Mindenesetre annak nagyon nem orulok, hogy Rossi nem lesz ott a padon Wales ellen. Ezt megint rendesen elbaszta. smiley

    nem volt semmi olyan,amiért el kellett volna küldeni...

    Jól emlékszem, hogy Rossit már másodszor àllítják ki?
    Elég szép ahhoz képest, hogy mióta kapitány.

    Hát jobb annál, amit Lékensz meg Storck csinált, hogy sértődött képpel ült mikor hátrányba került a csapat

    Holman kb úgy focizott, mint Szobitól vártuk

    Szép volt fiúk!
    Azért ez a játékvezető a második félidőben kicsit ámokfutásba kezdett... Elég egyoldalúan fújt. Első félidőt nem láttam, arról nem tudok nyilatkozni...

    Szép volt, fiúk! Azért nagy szerencsénk van, hogy ezek az azeriek jobban bánnak a baltával, mint a labdával.

    Ez a Baráth gyerek jetlaggel együtt egy nagyságrenddel jobb, mint Lang.

    Baráth és Vili az utóbbi évtized legjobb belsővédő párosának tűnik a válogatottban.

    Baráthal elhitette Rossi ,hogy klasszis védő.

    Pont az van amire lehetett szamitani Rossinal. Nem jatszunk latvanyosan, de baromira stabilak vagyunk. Ja meg osszetehetjuk a ket kezunket, hogy Low nem latott semmit Orbanban. Szvsz a nemet valogatottban is siman kezdenie kellene.

    Edzőmeccsnek megfelelt.Szerencsétlen bíró,mivel a meccsen nem volt sok dolga,ezért mindenáron akart valamit alakítani.

    Ez a Korhut rem gyenge jatekos...mar megint sikerult golt kapni rola...a szlovak pontok is miatta mentek el...egyszeruen mar ra jarnak golokat loni az ellenfelek. Meg NB1-be sem engednem, nem a valogatott kozelebe.

    Szerintem a mai világban egy 3-1 es idegenbeli győzelem bárki ellen is, szép teljesítmény. Jár a gratuláció! Még akkor is, ha az azeri csapat rettentő gyenge.3 pont, az bizony 3 pont.Csatárokat persze továbbra is keresni kellene, mert a nehézkes, kerékkötő, körülményes, darabos és lassú egyet5len ékünk, már kevés ehhez a játékhoz.Védelmünk nem játszott rosszul, bár a gólnál, ajtó, ablak helyzetet hoztak össze.Láttam a horvátokat is , nem voltak csúcsformában,hogy finoman fogalmazzak és a végén örülhettek, hogy Wells nem tudott kiegyenlíteni.No, az ellenfelük sem egy veretes csapat de Bale nagyon veszélyes.Rá oda kell figyelni természetesen.Különben nem jo9bbak nálunk.

    Számomra igenis pozitívum, ahogy lejön a pályáról az, hogy ezek a srácok el akarnak jutni az EB-re. Nem csak szeretnének, hanem AKARNAK. Dadog náluk a labda? Édes Istenkém, mégis csak a mieink. Mindannyian tudjuk, hol játszanak, vagy épp nem játszanak. A vakokon és elkötelezetteken kívül mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a létesítmény helyzeten kívül a profi foci minden szegmensében bottal ütjük még a középmezőny lába nyomát is. Ettől függetlenül egy győztes mérkőzés után hogy lehet úgy hozzáállni, hogy a következő meccsen úgyis kikapunk? Egy szurkoló a győzelemért szurkol. Mégis, ki szurkoljon ezeknek a srácoknak ha már mi sem?

    Meg lehet kérdőjelezni egyes játékosok keretbe jelölését, keretbeli tagságát, csak jelezném, ez nem szimpátia kérdése. Nincsenek jobbak!
    Sarkalatos pont Szalai folyamatos "piszkálása" de kit is kellene a helyére állítani ebben a játékrendszerben? Eppelt? Ugyan, komolytalan. A hazai választék meg piszkosul szegényes, tessenek csak arra gondolni, hogy a két kiemelt csapatunkban egy magyar szerepel hasonló szerepkörben, de az is csak csere.

    Nyertünk, de még ez is kevés egyeseknek. A játék hagy kívánnivalót maga után, de őszintén, milyen alapon is várnak itt egyesek mindjárt szép focit is egy olyan állománnyal rendelkező társulattól, mint a mienk? Hagyjuk is a hiányosságainkat, mert szép hosszú lenne a lista. Ami viszont becsülendő ebben a társaságban, az az AKARAT. Megfeszülnek, úgy akarnak, és ez viszi előre a csapatot.
    Aki meg Orbán magyarságát megkérdőjelezi, annak csak úgy mellékesen megjegyezném, a srác már fiatalon jelentkezett az MLSZ-nél. Az akkori vezetés nem foglalkozott vele.

    Gratula srácok, kezd beérni Rossi munkája, a kinevezésekor pont ezt vártam tőle, hogy ennyire megtalálja a kohéziót a játékosok között, akik csapatként küzdenek egymásért. Orbán Wili a német válogatott mércét is megüti, ő az évtized legnagyobb fogása védő poszton.

    Engem csak az irritál, hogy egyesek úgy gondolják, hogy a kapott gól az mindig a hátvédé (kapusé). És most teljesen mindegy is, hogyan hívják. Egyszer valaki elindít egy folyamatot aztán a tömeg azt ismételgeti, mert divatos. Prof Emeritus pontozásában Korhut 4 Holman 8. Ma? Miért? Konkrétan. Ez egy vicc. Mitől 4 Korhut ma? Azt, hogy mitől 8 Holman, még megértem. Ma. Talán. De, ha a két játékosról megkérdeznél egy Loki- szurkolót, vagy csak Holmanról egy Fradistát, egészen mást hallanál.

    Baráth is hibázott a gól előtt, meg a kapus rossz helyre ütötte ( ez mondjuk baromság). Korhut meg nem volt ott, ahol leginkább az ő jelenléte lett volna elvárható, a korábbi meccsein meg totál betli volt, ezen nem volt totál betli, csak az egyik leggyengébb. A másik meg Szoboszlai, aki csak az arcával tűnt ki.

    Szalai volt a csapat abszolút legrosszabbja. 90 perc alatt 0 labdarúgóra emlékeztető megmozdulása mindössze 1 volt, a fejese. Ugatott a védőknek, a középsőknek megállás nélkül amíg orbán helyre nem tette.

    Szerintem senki nem mondta, hogy csak és kizárólag Korhut az felelős a bekapott gólért, de sajnos az a helyzet, hogy a nemzetközi karrierje ellenére a válogatottban rendszeresen gyenge és sokat hibázik. Sok mindenkit divat amúgy szidni, lásd, Gulácsi megint elő lett véve, Szoboszlai, amikor kiderül róla, hogy a tehetséges fiatal nem egyenlő Mbappeval szintén megkapja, hogy mekkora ****, meg kisgyerek meg a hasonló elmés kritikákat. Dzsudzsák= arab, aladdin, Zimányi, repülőszomyeg, tevehajcsár, hagyjuk is, szóval van kiken bőven levezetni a frusztrációt.
    Osszesegeben mégis azt gondolom, hogy rajtad kívül senki nem vitatkozik azzal, hogy Korhut rém gyenge, és ha Kádár felépül át kell vennie a helyét.

    Na látom megint kezdődik Gulácsi hibáztatása, meg is vagyok lepve, hogy eddig kellett várni rá. A gólnál épp, hogy nagyot védett, még hogy rossz helyre ütötte a labdát... Még véletlenül sem Korhut hibája, hogy megint nem képes normálisan helyezkedni. Szoboszlai tény, hogy inkább az arcával tűnt ki ma, de hogy "messze van még Kalmár" szintjétől, atyaisten. Meg hogy gyenge a fizikuma. Dzsudzsák igazi kerekkötő, tényleg öreg, csak adott egy golpasszt és a második gólnál is ő adta be a labdát. Horvátok ellen is mintha ő lett volna a legszarabb.

    Mutassál már egy balbunkót, aki ilyenkor kihúzódik szélre. A probléma ott kezdődött, amit Bozsik is elmondott, hogy a középpálya elcsúszott, és Baráth is csak asszisztált a támadáshoz. Egy kipattanó labda mindig lutri, hol köt ki. A másik, meg hogy Korhutnak mindig idegenbeli meccs jut, ami ennél a válogatottnál hatalmas különbség.

    Elemzés - II. Egyéni teljesítmények
    Rossiról már szóltam az előzőekben, döntő hibát most nem követett el a meccsen, az már korábban megtörtént a keret kihirdetésekor. Guzmics és Korcsmár mellőzése érthetetlen, holott alig van belső védő, Baloghról pedig valószínűleg nem is hallott, pedig Szalainak nincs cseréje.
    Gulácsi 6
    Alig volt védeni valója, a gól előtt rossz helyre ütötte ki a labdát. Bosszantóan sokszor van hátul játékban, a labdák nagy részét elrúgja a vak világba.
    Lovrencsics 7
    Remek átlagot hozott, a védelem biztos pontja volt. Megjátszotta a labdák többségét, előre is merészkedett. Nincs kihívója a jobbhátvéd posztján, mert Fiola nem találja magát, Besét meg felejtsük el végre és örökre.
    Baráth 6
    Hozta amit tud, faultok nélkül. Jól helyezkedett, sok labdát elfejelt. A gólnál lemaradt az emberéről és egy másik alkalommal is átment egy labda a feje fölött, amiből gólhelyzet lett.
    Orbán 8
    Két gólja önmagáért beszél, kiemelkedő tudású tagja a válogatottnak. Győztes típus, óriási nyeresége a magyar futballnak. Kedden Bale ellen minden tudására szükség lesz.
    Korhut 4
    Nálam a keretbe sem fér be, a tudása nem válogatott szintű. Az embere megint gólt szerzett, az oldalán keletkezett a legtöbb veszély. Támadásban használhatatlan, reménykedjünk Kádár felépülésében, ez az ő posztja.
    Nagy Ádám 7
    Szürke eminenciás, aki egyáltalán nem szürkén játszott, hanem nagyon hasznosan. Ragadt hozzá a labda, rengeteget futott, kiválóan szűrt, pontosan passzolt. Alapember.
    Kleinheisler 5
    Feljavult a második félidőre, de sorozatos faultjai miatt megint le kellett cserélni. Tisztátalanul játszik, mert valójában nem fedezet, hanem csatár, de 4-3-3-ban nincs másutt helye.
    Szoboszlai 5
    Nincs haragban a labdával, de messze van még Kalmártól és Holmantól, kár erőltetni a fiatal gyereket. Wales ellen nem szabad berakni a kezdőbe, brit ligások ellen nem elég a fizikai kondíciója.
    Dzsudzsák 5
    Pontrúgások kivételével használhatatlan, sőt kerékkötő. Fókuszáltan figyeltem rá, a labdák 95%-t nem tudta pontosan megjátszani előre. Állítottból 8-ból 4-szer jól találta el a labdát, kettőből végül gól lett, egyből kapufa, egyet pedig a kapus ütött ki. Ez a sivatagban elég lehet, Európában azonban édes kevés.
    Szalai 4
    Nagyon rossz meccset játszott, rengeteget fetrengett, megint lassú és körülményes volt. A rá épített játék céltalan. üres és sablonos. Egy jó megmozdulása volt, Orbán második gólja előtt jól fejelte kapura Dzsudzsák szögletét. Kifelé tart a válogatottból.
    Nagy Dominik 5
    Ügyes, gyors játékos, de el van ásva a számára idegen balszélső poszton, ahol nem tud kibontakozni. Sallai visszatértekor jobb oldali ékként hasznosabb lehet. Ezúttal gyenge közepes teljesítményt nyújtott.
    Holman 8
    Reveláció volt a szereplése, pedig már a Fradiban is tudta mindenki, hogy jó viszonyt ápol a labdával. A forduló egyik pazar gólját lőtte, új színt vitt a támadósorba, szinte minden labdát megjátszott. Régóta követeltem a keretebe az Elekek, Kovácsok, Pátkaik helyére, most nekem is bizonyított.
    Pátkai 5
    Ezúttal egyik kapuba sem talált be, csak összevissza rohangált és alibi passzokkal operált. Semmi köze a magyar válogatotthoz, elfelejtendő.
    Németh 4
    Azért kapott rossz jegyet, mert néhány perc alatt sikerült magát megint megutáltatnia egy felesleges faulttal. Különben senki nem is várt tőle csodát, játékba sem lendülhetett. Számomra érthetetlen, hogyan tud évek óta lébecolni a magyar válogatott környékén, holott életében talán egy említhető teljesítménye volt, akkor Görögország ellen.

    "Isteni, hogy idegenben 3-1 győzelmet meg kell magyarázni."
    Nem a győzelmet, a játékot kell magyarázni. Mert ez a teljesítmény a többi csapat ellen = 0. Például, hogy az általunk elvégzett szögletek miért végződnek hazaadással, amikor semmi sem indokolja. Hogy állva várják a labdát, nem csinálnak szinte egyetlen cselt sem (persze elől), stb. Örüljünk a győzelemnek, de ha nem javítjuk ki a hibákat, nem sok lesz belőle.

    Nem értem, néhány embernél mi ez a Korhut-utálat. Gyakorlatilag hiba nélkül tolta végig az egész meccset. Nem adott el rossz helyen labdát, mint a másik oldalon Lovrencsics és számomra érthetetlen, hogy egyesek a kapott gólt az ő nyakába varrják. Sokkal inkább a középpálya és Baráth ludas benne. Egy kapusról kipattanó labdánál nem lehet máshol jó helyen, csak ott, ahol volt. Pech, hogy oda pattant a labda, ahova. Ez benne van a fociban. Az meg, hogy nem ment sokat előre, egészen biztosan Rossi utasítása volt. Egyébként leradírozta a pályáról az azeriek egyetlen értelmes játékosát. Ha nincs Kádár, nem tudom ki lenne jobb alternatíva. Még mielőtt írnátok, se rokonom, se ismerősöm Korhut.

    Nem véletlenül adták 2.20 körül a sima ( egygólos MAGYAR győzelmet az irodák)
    Ez az azeri csapat az elmúlt 10 hazai meccséből csupán KÉTSZER kapott ki... akkor is 1-góllal.

    Végre sikerült megverni egy kötelezően legyőzendő gyenge válogatottat idegenben, ez mindenképpen előrelépés az észtországi kínos döntetlen után. Nem is kell szégyellni az eredményt, manapság bárkit elverni az otthonában szép teljesítmény a magyar válogatottól.
    Eddig a dicsérő szavak, a játék viszont feledhető volt, különösen az első félidőben volt rengeteg eladott labda és fejetlen "indítás", lapos összjáték helyett. Holman beállítása nagy fordulatot hozott, a pompás gólja eredményezte a biztos győzelmet, mert az azeri szépítés után nehéz percek következtek.
    Orbán Vili két góljával és remek védőmunkájával ismét kiemelkedett, ő egészen más szinten futballozik, mint a többiek, akik közül mindössze ketten képviselték az NB I-et, ami jól mutatja a bajnokságunk színvonalát. Néhányan megint bemutatták, hogy miért nem lenne helyük a keretben, de róluk majd az egyéni értékeléseknél szólok.
    Rossinak Szalai fejét/mellét célzó felívelésekre szakosodott taktikája már minden ellenfelünknek a könyökén jön ki, a magyar centert ki is kapcsolták a játékból. Szélen alig volt akció, néha a pálya közepén is keservesen vittük át a labdát. Kádár távollétében nem volt baloldali felfutás, egyoldalú volt az egész csapat.
    Szoboszlainak magas még, hogy összekötőként irányítson egy válogatottat, fizikailag is erősödnie kell. Orbán mellé találni kellene egy klasszis jelölt belső védőt a fiatalok között, akik sajnos nem játszanak az idegenektől hemzsegő NBI-ben, így nem tudnak fejlődni.
    Rossi szangvinikus győzni akarása jót tett a csapatnak, de néha elviszi az indulat. Felesleges volt 3 perccel a vége előtt őrjöngő jelenetet rendezni egy taccs miatt, erre a jövőben vigyáznia kell.
    Javára írom, hogy Bese, Varga, Holender, Kovács, Vinicius csereként sem játszott, a fentieknek Ferenczi, Pávkovics, (Nagy G., Eppel, stb.) társaságában nincs helyük keretben.
    Kalmárról remélhetően nem mondott le, Sallai fájóan hiányzik, Balogh és Varga Kevin mellőzése pedig súlyos szakmai hiba.
    Megvan a kötelező 3 pont, most sajnálhatjuk igazán, hogy Rossi bénázásai miatt elment a felvidéki meccs a tótok ellen, egy ottani döntetlennel lenne esély a második helyre a csoportban. Amihez kedden le kellene győzni Walest. Meglátjuk.

    ABBAN A PILLANATBAN, amikor az azeriek éledhettek volna ... kaptak egy bombagólt.
    Mondom: ennyit akartunk - meg is csináltuk!

    az ugye megvan hogy a 2, gólt Szalai fejelte úgy rá, hogy már csak a gólvonalról bepofozni bozót?

    na de valakinek ott kellett lenni, hogyhogy nem Zsuzsi volt ott, vagy Szalai, vagy Korhut? Orbán volt ott, tök véletlenül, meg az előző gólnál is tök véletlenül, meg a többi góljánál is tök véletlenül. Azért nem zavaró ennyi tök véletlen?
    Azért ért pont oda Orbán, mert egész egyszerűen gyorsabban gondolkodik, mint az egész magyar csapat együttvéve. Ezért állja meg védőként is a helyét a csatárok között. smiley

    Németh Krisztián egy sárgára jó volt ma beállni.

    Holman frissen jött be, nem is vette fel az embere, mert már kitámadnak

    A tegnapi meccs pozitívumai:
    - Megvan a 3 pont.
    - Kádár nélkül is jó volt a védelem. Kb 5 perc után látszott, hogy itt nyerni fogunk.
    - Kleinheisler jó volt - de ha mindig sárgát kap, akkor nem válogatott szint -, és Dzsudzsák pontrúgásai ismét jók.
    A negítívumok:
    - Kaptunk 3 sárgát 3 olyan szituációból, hogy szabálytalankodni se kellett volna.
    - Kap Rossi minimum 1+1 meccs eltiltást olyan szituációban, hogy meg se kellett volna szólalnia, mert a meccs zsebben volt.
    - Szoboszlai kiemelkedően gyenge volt, de Szalait is levették ezek a gyenge védők is a pályáról - mi lesz Wales ellen?

    Nem szalai csúsztatta, hanem ő ráfejelte a kapura amit védett a kapus, a labda kipattant, baráth rálőtte, orbán pedig tovább segítette.

    Szalai szerepe taktikailag fontos. Leköti a védőket,leosztja második hullámba vagy oldalra a labdákat és próbál érkezni. Nincs jelenleg olyan csatárunk aki ezt jobban csinálná. Persze van technikásabb csatár mondjuk egy Németh vagy Niko de az ő stílusuk nem illik bele a válogatott játékába és ezért nem ment nekik soha. Szalai is olyan mint Nagy Ádám nagyon sokat dolgozik, folyamatosan robotol de nem szépen csinálja mindezt és ezért sokan nem értik mit keresnek itt pedig taktikai szempontból mindkettő nagyon fontos játékos.

    https://ulloi129.hu/2019/06/08/azerbajdzsan-magyarorszag/
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2704945
     
  4. avatar: Zsorzsinju
    2019.06.08, 08:29
    Səlahət Nüsrət oğlu Ağayev kapus nem 12 szeres válogatott, hanem 16, ahol 14 gólt kapott.

    Eddi Silvestr Paskual İsrafilov középpályás sérült, nincs a keretben.
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2019.06.06, 12:29
    Zsótér Donát egy szerencsétlen mozdulat következtében bokasérülést szenvedett a nemzeti csapat edzésén. Az Újpest FC játékosára így nem számíthat Marco Rossi az azeriek és a walesiek elleni mérkőzéseken. Kádár Tamás és Bese Barnabás viszont a csapattal utazik, hogy az egészségügyi stáb továbbra is kezelhesse őket a mihamarabbi felépülés érdekében. Zsótéron kívül tehát minden kerettag egyben az utazókeret tagja is lesz.

    2019.06.05
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/zsoter-megserult-holland-jatekvezeto-az-azerbajdzsan-elleni-meccsen
     
  6. avatar: Zsorzsinju
    2019.06.06, 09:11
    Játékvezető: Kevin Blom (NED)
    Játékvezető aszisztens 1: Bas van Dongen (NED)
    Játékvezető aszisztens 2: Johan Balder (NED)
    Negyedik játékvezető: Serdar Gözübüyük (NED)
    UEFA játékvezető ellenőr: Aleh Chykun (BLR)
    UEFA delegált: Paolo Rondelli (SMR)

    http://law5-theref.blogspot.com/2019/06/201920-european-qualifiers-referee_5.html
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2019.06.03, 21:48
    Fiola Attila hosszú sérüléséből ugyan már korábban visszatért, azonban még mindig nincs csúcsformában, így a Marco Rossi vezette szakmai stáb úgy döntött, hogy a MOL Vidi FC védőjével nem számol a júniusi két selejtezőn.

    – A helyzetet megbeszéltem Attilával is, aki egyetértett velem abban, hogy ezúttal valószínűleg nem tudná úgy segíteni a csapatot, ahogy szeretné – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Ennek megfelelően nélküle folytatjuk a felkészülést Azerbajdzsán és Wales ellen.

    Bese Barnabás és Kádár Tamás játéka továbbra is kérdéses, a két játékos állapota azonban az ilyen típusú sérüléseknek megfelelő ütemben javul. A keret többi tagja egészséges.

    2019.06.02
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/bekoltozott-a-ferfi-a-valogatott-telkibe
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2019.05.22, 16:52
    A férfi A-válogatott Bódi Ádám, Eppel Márton és Gazdag Dániel nélkül kezdi meg a felkészülést jövő hétfőn az Azerbajdzsán és Wales elleni Eb-selejtezőkre, az RB Leipzig és a Sporting Kansas játékosai pedig csak június 2-án érkeznek meg Telkibe.

    Ahogy azt Marco Rossi a bő keret kihirdetésekor elmondta, ezen a héten – a legtöbb bajnokság befejezését követően – szűkíti a meghívott játékosok névsorát. Az RB Leipzig jelezte a szakmai stáb számára, hogy két magyar válogatott játékosa, Gulácsi Péter és Willi Orbán csak június 2-án, a hivatalos FIFA-dátum kezdetekor csatlakozhat a válogatotthoz, illetve a Sporting Kansas KC vezetősége is csak ekkor engedi el Baráth Botondot és Németh Krisztiánt. Mellettük egyelőre a sérült Kádár Tamást is kénytelen nélkülözni a csapat a jövő heti edzések során, bár a Dinamo Kijev hátvédje már most is a magyar válogatott sport-fizioterapeutáival végzi a rehabilitációs munkát.

    Az ő távollétük nagyban befolyásolja a felkészülés első hetében elvégezhető munkát, így a szövetségi kapitány egyelőre mindössze három fővel szűkítette a keretet:

    BÓDI ÁDÁM, EPPEL MÁRTON ÉS GAZDAG DÁNIEL NEM CSATLAKOZIK A CSAPATHOZ MÁJUS 27-ÉN.

    – Sajnos az RB Leipzig és a Sporting Kansas játékosai csak június 2-án csatlakozhatnak hozzánk, viszont a hatékony edzésmunkához elegendő számú játékossal kell dolgoznunk már az első héten is, így egyelőre csak három fővel szűkítettük a keretet – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak.

    Arról, hogy végül kik utaznak majd velünk Bakuba, leghamarabb a jövő hét végén döntünk majd a szakmai stábbal.

    2019.05.21
    https://www.mlsz.hu/hir/29-fosre-szukitette-keretet-marco-rossi
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2019.05.16, 20:29
    Ferenczi János és Pávkovics Bence is meghívót kapott a férfi A-válogatott bő keretébe, amelynek tagjai az Azerbajdzsán elleni idegenbeli, és a Wales elleni hazai, júniusi Eb-selejtezőkre készülnek. Hosszú sérülését követően az immár egészséges Fiola Attila újra meghívót kapott.

    Szerte Európában a záráshoz közelítenek a bajnoki szezonok, így Marco Rossi szövetségi kapitány, a szokásosnál némileg korábban, már a mai napon bő keretet hirdetett. A szövetségi kapitány egyelőre harminckét játékost hívott meg, akik közül végül huszonhatan lesznek majd az utazókeret tagjai.

    A debreceni Ferenczi János és Pávkovics Bence még sosem volt felnőtt kerettag, Vida Krisztopher és Zsótér Donát viszont a bő keretben már szerepelt. Gróf Dávid, Eppel Márton és Fiola Attila pedig hosszabb idő után kaptak újra meghívót. Nem újonc, hiszen korábban is volt már kerettag Gazdag Dániel, de pályára még nem lépett a válogatott mezében, ehhez került közelebb újabb meghívásával.

    – Ahogy korábban is elmondtam már, folyamatosan figyeljük a számításba vehető játékosokat – fogalmazott az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Pávkovics és Ferenczi eddig nem voltak még kerettagok, és tőlem Bódi Ádám is először kap meghívót. Figyeljük őket egy ideje, és úgy vélem, az utóbbi időben jól teljesítettek az OTP Bank Ligában. Ferenczi ráadásul bal hátvéd, ami ugyebár egy olyan poszt, melyen szoktak lenni nehézségeink. Zsótér nagyon érdekes játékos, jól játszott az Újpestben, de ha a számokat, a statisztikát is nézzük vele kapcsolatban, akkor azért van még hova fejlődnie. Több gólt és gólpasszt várnék tőle, mert az adottságai, a tehetsége megvan hozzá. A hozzáállását jól ismerem, és a küzdeni tudása is példaértékű.

    Az európai bajnokságok a végükhöz érnek napokon belül, ugyanakkor Észak-Amerikában nemrégiben indult újra a bajnokság, és ez a válogatott életét is befolyásolja.

    – Az MLS-ben játszókkal különleges a helyzetünk, hiszen ott javában zajlik a bajnokság, így Baráth Botondra és Németh Krisztiánra is szüksége van a Kansas Sportingnak. Ennek ellenére azzal a kéréssel fordultunk a Kansas vezetőségéhez, hogy – bár a szabályok nem kötelezik őket erre – engedjék el a két játékost néhány nappal a hivatalos FIFA napok kezdete előtt. Ez számunkra óriási segítség lenne. Tudjuk, hogy ez nagy kérés, de bízunk benne, hogy számunkra kedvező döntést hoznak, a Kansas pedig Botond és Krisztián nélkül is nyerni fog.

    A válogatott a Magyar Kupa-döntő után, május 27-én megkezdi a munkát, Telkiben, igaz, ekkor még csak edzések szerepelnek a napi programban. A hivatalos „bentlakásos” összetartás pedig június 2-án veszi kezdetét.

    – A korai kezdés és a plusz napok is komoly jelentőséggel bírnak majd a felkészülés szempontjából – emelte ki a két fontos tétmérkőzésre készülő Marco Rossi, aki hangsúlyozta, az azeri válogatott ellen, idegenben a csapat legjobb játékára és formájára van szükség az eredményes szerepléshez, Wales-et pedig Horvátország után a második kalapból sorsolta a csoportba az UEFA.

    2019.05.16
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/ujoncok-es-visszaterok-marco-rossi-bo-kereteben
     
  10. avatar: Zsorzsinju
    2019.02.12, 11:45 (szerk.: 2019.05.16, 20:29)
    Megvan az új szövetségi kapitány, a horvát Nikola Jurčević személyében.

    Jurčević 1966. szeptember 14-én született Zágrábban.
    1990. december 22. és 1996. december 11. között 19 mérkőzésen, 2 gólt szerzett a horvát válogatott színeiben.
    Február 11-én nevezték ki szövetségi kapitánynak.
     
  11. avatar: Zsorzsinju
    2019.02.10, 21:08