magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - MTK Budapest 2 : 0 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Ferencvárosi TC - MTK Budapest 2018
  2. Ferencvárosi TC - MTK Budapest 2018
  3. Ferencvárosi TC - MTK Budapest 2018
  4. Ferencvárosi TC - MTK Budapest 2018
  5. Ferencvárosi TC - MTK Budapest 2018
  6. Ferencvárosi TC - MTK Budapest 2018
  7. Ferencvárosi TC - MTK Budapest 2018
  8. Ferencvárosi TC - MTK Budapest 2018
  9. Ferencvárosi TC - MTK Budapest 2018
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 0 (1)
  2. 3 : 2 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.11.04, 10:24 (szerk.: 2018.11.10, 12:24)
    Nyugis meccs volt, remek hangulat. Egyetlen kérdés kínoz, mióta hazaértem: buziztunk a második félidőben, vagy nem?

    A meccs előtt meglepően sok parkolóhely és meglepően kevés ember a büféknél, ehhez képest nem is lett olyan rossz a nézőszám. A meccsről annyit, hogy nem volt egy izgulós meccs, mintha az MTK 2-0 után is inkább csak el akarta volna kerülni a gólokat, nulla támadójáték, biztonsági foci. Ők tudják. A mi játékunkból nekem a 2 belső védőnk játéka nem annyira jött be. Elég sok rossz indítás és rossz megoldás. Bármennyire kedvelem Leót, ez megint nem az ő napja volt, de ma így sem kellett lerágnunk a körmünket. Frimpongtól most már több játékpercet szeretnék látni..

    Pedig jól nyomták.Leo meg tanár volt...

    Mennyivel jobb nézni azt a focit, ahol vannak mélységi beindulások.

    Sok jó teljesítmény volt ma. Szpiro, Blazic, Lanza, Bőle , hogy csak néhányat említsek . Nekem nagyon tetszett még Heister játéka is. Szép estét szerzett nekünk ma a csapat. Hajrá FRADI !

    Most értem haza,csak egy észrevételem lenne,Lovre a 89.percben is úgy hajtott mintha most kezdődött volna a meccs,rengeteget futott,hihetetlen amit fizikálisan bírt.

    Jól emlékszem az mtk-nak kapuralővése sem volt?
    Kivacsi leszek ,Frimpong visszatérésével ki szorul ki a kezdőből,mert az a nagy igazság,hogy Leo nagyon kell...

    Ez a Feczkó nem tudom mit csinál az MTK-val, de teljesen megölte a pályán a csapata sajátos játékát. Olyan lassú ez az MTK, mint még soha korábban. Az öregfiúk csapatunkat nem verték volna meg. Tele kocogó alibistákkal, sehova sem kellő sztárocskákkal. Teljes képzavar. Lehet, hogy ezzel feljutottak, meg jó helyen vannak a tabellán, de teljesen nézhetetlen szar amit csinálnak.

    Koszonet ismet a Monstersnek melto keppen megemlekezik iden a 90 eves B-kozep -rol

    Gratulálok a csapatnak, és Rebrovnak! A LEGJOBB A TÁBOR VOLT! Igazi retró szurkolást nyomtunk, nekem nagyon tetszett! Köszönöm a szép estét!

    Rendben volt minden. Csalódott csak azért vagyok, mert én 3-at vártam. Igaz 1-et a mtk-tól ami elmaradt így gyakorlatilag kompenzált lett a tippem. Gekiszabó hozta formáját, de igazán nem tudott belenyúlni a meccsbe, mert nem adtunk rá alkalmat, habár a 60 percben egy 11-est nem adott meg a javunkra, de ehhez már hozzászoktunk, így számomra a 11-esek már inkább vidisegélynek számítanak csak a mennyeiben.Hajdúbé mtk klasszisokat emlegetett, én egyet sem láttam ma sem. Ebben még jobban körül kellene néznie.

    Nekem egyebkent Szpiro jateka tetszett leginkabb. Lathato, hogy ez a taktika sokkal jobban illik a jatekahoz, mint az amit Dollal jatszottunk.

    Magabiztos győzelmet arattunk.Egy percig nem volt kétséges,melyik is a jobb csapat.Okosan,szervezetten és fegyelmezetten játszottunk.Ma csapatként voltunk elsősorban erősek,de ha ki kellene emelnem néhányat,az Sigér,Heister és Leo lenne.Utóbbi megint tanárian játszott.Két szép gólt szereztünk,de lehetett volna több is,ha jobban koncentrálunk.De örülök a 2-0-ás sikernek is!SZÉP VOLT FIÚK!!!

    Itt ma erősek voltunk, a zemtéká ebben az osztályban egy nagyon erős csapat. Az ezüstért harcolnak ők is, mint a Honvéd meg a Mol.

    az MTK vedelme kapta eddig a legkevesebb golt - ma hulyet csinaltunk beloluk nem csak ketszer

    Tyhűűűűű Sigér....... az igen!
    Érik a válogatott meghívó.

    Na, ha valaki kivancsi volt h mik a Rebrrov altal kert mozgasok, akkor tessék, íme.

    Azért most jobban mentünk,mint más meccseken az idén.Csak ma kontrára játszottunk.Hagytuk őket jönni,aztán a labdaszerzés után már át is mentünk támadásba.Soha rosszabb meccset...

    Nemzetközi meccsekre jó lesz ez a taktika. Annyira nem gondolnám, hogy illik hozzánk ez a játékfelfogás, de ameddig jönnek az eredmények, senki nem fog emiatt sírni.

    Én csak a 3.-at hiányoltam amivel lezárhattuk volna a meccset. Annyi kontrából, kontra lehetőségből talán illett volna még egyet gurítani ...
    Egyébként jó meccset játszottunk, főleg annak örülök, hogy egyre inkább látszik mit szeretnénk a pályán.

    Rebrov nyert a taktikájával, átverte az MTK-t. Feczkó a labda tartásáról, birtoklásának fontosságáról beszélt a meccs előtt, amit nagy kegyesen megengedtünk nekik, pedig Rebrov megmondta, hogy nem a labdatartás, hanem a több lőtt gól kell egy meccs megnyeréséhez. Így is lett.

    végre nem a labdatartás a lényeg, hanem a félpálya környéki visszatámadás és végre látni kontrákat is és ha sikerül ezt a gyors passzos játékot is magáévá tenni a csapatnak labda szerzés után az maga lesz a tökély

    Abszolút.
    Rebrov hamar rájött hogy labdatartással csak tömörítjük az ellenfelet.
    Oda kell adni a labdát az ellennek, jó pozícióban visszaszerezni és gólt rúgni - ez a modern futball.

    Nem véletlen hogy Klopp halálra szopatja mindig Guardiolát smiley

    Nem tudom Rebrov hogy küldte ki a csapatot a második félidőre, milyen tervvel. Nekem úgy tűnt, hogy jogosan azt gondoltuk, hogy most kénytelen jönni az MTK mi meg majd biztos védekezésből szétkapjuk őket. Az MTK viszont nem akart jönni még így sem, így egy békés kis második félidőt láthattunk..

    Még hozzá kell szoknia ahhoz, hogy a magyar csapatok 2-3 gólos hátrányban sem nyílnak ki a Fradi ellen, őrzik a biztos vereséget és bíznak a véletlenül szerzett gól(ok) lehetőségében. Aztán majd a visszavágón behozzák azt a hátrányt...

    Fura volt, hogy 0- 2- nél semmi letámadás, sőt hátrapasszok tömege. Tanácstalannak tűntek..

    A Fradiból "kiselejtezett" játékosokkal, egy nyugdíjas csatárral nem volt túl nagy önbizalmuk.

    Szerintem sok volt az üres járat, a hangerő sem volt az igazi. A Tábor is unta az öreguras tempót a pályán, így előjöttek ritkán énekelt nóták is, ami javított az összképen. Egy átlagos hangulat volt, egy közepes meccsen. A taktikánk nagyon ült, az MTK bántóan szar volt.

    Böde lecserélése után vége lett a meccsnek. Onnantól öregfiúk sebességen zajlott a végéig.

    érdekes, én azt láttam, hogy a 92. percben is az MTK térfél közepén támadunk lesmiley

    Nem tudom eldönteni, hogy a kevesebb megivott sör miatt tűnt fel, vagy tényleg jobban mozgott együtt a csapat. De élőben nagyon feltűnt milyen jól és tudatosan mozogtak együtt. A saját szögleteinknél is jól látszott, hogy ketten embert fogtak hátul, Sigér meg köztük biztosított ember nélkül. A gólja után viszont Leó maradt hátul szögletek és szabadrúgások után. Gondolom azért, hogy Sigér tudjon lőni lepattanóból.

    Torzgerle kapta az oltás rendesen. smiley

    Egy kompakt csapat alakul Rebrov kezei alatt. Mindenki alárendelte magát a csapat érdekeinek. Az MTK egyébként stílusosan játszott -volna-, ha hagyjuk kibontakozni. Akkor leszünk igazán jók, ha Rebrov játékosai játszanak. Gondoljuk el, amikor Blazsics adta azt a fantasztikus labdát Bödének, Daninak simán le kellett volna venni. Ha 10 évvel fiatalabb, Szergej erre is megtanította volna. Mindegy, érzem, hogy most nagyon jó választás sikeredett.

    A Sigér gólja előtti mozzanat is megmutatta, hogy Bogesz milyen haszontalan játékos védekezésben. Azt hitte,hogy ők támadnak,s mellel lazán maga elé teheti a labdát?Lehet,hogy tud forintos passzokat adni,lehet, hogy vannak jó lövései, de védekezni nem tud. Köszi Bogesz!

    kép

    Az 53:57 tiszta játékidejű meccsen 52%-ban birtokolta a labdát a 484 passzt 85% sikerességgel végrehajtó Fradi. A párharcokat, ha minimálisan is, de szintén a mieink nyerték többször. A mieink 16-szor lőttek kapura, a vendégek ötször – ebből a mieink kilencszer, a vendégek egyszer sem találták fel a kaput.

    Ez picit magasabb labdabirtoklást jelent, mint a szezon eleji, Hungária körúti meccsen (akkor 48%-ban volt nálunk a labda), gyakorlatilag azonos passzpontossággal (84%).

    Az InStat-indexet tekintve az első Miha Blazic lett (333), a második Marcel Heister (311), a harmadik az első Fradi-gólját szerző Sigér (292), őket Lovrencsics (289) és Lanzafame követi (286).

    Ami a támadójátékot illeti, azt az MTK-nak gyakorlatilag nem is engedtünk, az xG-értékük 0.04 volt, ilyen kevés helyzetet utoljára 2016 februárjában a csabai vendégjátékunkkor engedtünk az ellenfélnek, hasonlót pedig a tavaszi 0-0-ás MOL-elleni meccsen (0.1). A mieink xG értéke a DVTK ellenihez, sőt, a felcsútihoz képest csökkent (1.47). Viszonylag kevés ‘hagyományos’ támadást vezettünk, 24-et, ennél kevesebbet a MOL ellen és Mezőkövesden kezdeményeztünk. Az MTK többet támadott, 26-ot, de ezek közül egy sem vezetett lövéshez – csak pontrúgások után jutottak lövőhelyzetbe.

    A beadásokat meglehetősen jól tisztázta a négy belső védőből álló MTK-védelem (19/4), de mi is (5/1). Az is igaz, hogy Sigér gólja egy kiütött beadás után született.

    A labdabirtoklásra visszatérve: árulkodó, hogy a mieink jóval többször jutottak át az ellenfél térfelére (53, ill. 36) és még inkább az ellenfél tizenhatosára (14 ill. 5). Az MTK sokszor birtokolta hosszan a labdát (45+ mp), 13-szor a mi 7-ünkkel szemben – leginkább a saját térfelén adogatva.

    A mieink letámadásának az erejét mutatja, hogy 10-szer többször szereztünk labdát az ellenfél térfelén (33-23).

    A passzrajzon látszik ezúttal is Rebrov azon elképzelése, hogy a két védekező középpályás egymás mellett játsszon, illetve hogy a szélsőhátvédeknek helyet nyitva a két szélső picit beljebb húzódik. Az, hogy Lanzafame a rajzon Böde előtt van, annak köszönhető, hogy a meccs utolsó harmadában jóval többet birtokoltuk a labdát.

    A passzok 55%-a oldal vagy hátrapassz volt, 13% jutott el az ellenfél védekezőharmadába és 7% a tizenhatosára. Az utolsó 20 méteren belül a mieink sokkal többet passzoltak az ellenfélnél (15/18 és 5/6). 12-szer adtuk haza a labdát.

    74-szer szereztük vissza a labdát (33-szor helyezkedéssel, 31-szer párharccal, 8-szor labdalopással, 1-1-szer légpárbajjal és becsúszó szereléssel). Elveszteni 72-szer vesztettük el a labdát: 24-szer előrepasszal, 18-szor párharccal és 8-szor beadással. Kétszer jutott lövéshez az MTK labdaeladásból.

    A legtöbbet Lovrencsics cselezte a mieink közül (8/7), illetve Lanzafame (6/5). Az MTK-ből a mindössze 19 éves Schäfer András volt a legkezdeményezőbb (11/8). Érdekesség, hogy Gerivel sokszor épp egymást cselezték ki (Lovre-Schäfer 4/4, Schäfer-Lovre 3/3).

    Dibusz lövést nem kapott, egyszer kellett kijönnie a kapujából a meccsen. 24 passzából 20 jó volt, 12 hosszú labdájából 9.

    Lovrencsics 86 akciójának 63%-a volt jó. 72%-kal passzolt, 8 beadásából egy sem volt pontos. 17 párharcból tizet megnyert 12-szer eladta a labdát és 7-szer szerezte vissza. 12 labdaeladásából viszont csak 2 volt saját térfelén. Egyszer lőtt (0.02), négyszer ért labdába az MTK tizenhatosán belül. 8 cseléből 7 jó volt.

    A passzrajzon látszik ezúttal is Rebrov azon elképzelése, hogy a két védekező középpályás egymás mellett játsszon, illetve hogy a szélsőhátvédeknek helyet nyitva a két szélső picit beljebb húzódik. Az, hogy Lanzafame a rajzon Böde előtt van, annak köszönhető, hogy a meccs utolsó harmadában jóval többet birtokoltuk a labdát.

    A passzok 55%-a oldal vagy hátrapassz volt, 13% jutott el az ellenfél védekezőharmadába és 7% a tizenhatosára. Az utolsó 20 méteren belül a mieink sokkal többet passzoltak az ellenfélnél (15/18 és 5/6). 12-szer adtuk haza a labdát.

    74-szer szereztük vissza a labdát (33-szor helyezkedéssel, 31-szer párharccal, 8-szor labdalopással, 1-1-szer légpárbajjal és becsúszó szereléssel). Elveszteni 72-szer vesztettük el a labdát: 24-szer előrepasszal, 18-szor párharccal és 8-szor beadással. Kétszer jutott lövéshez az MTK labdaeladásból.

    A legtöbbet Lovrencsics cselezte a mieink közül (8/7), illetve Lanzafame (6/5). Az MTK-ből a mindössze 19 éves Schäfer András volt a legkezdeményezőbb (11/8). Érdekesség, hogy Gerivel sokszor épp egymást cselezték ki (Lovre-Schäfer 4/4, Schäfer-Lovre 3/3).

    Dibusz lövést nem kapott, egyszer kellett kijönnie a kapujából a meccsen. 24 passzából 20 jó volt, 12 hosszú labdájából 9.

    Lovrencsics 86 akciójának 63%-a volt jó. 72%-kal passzolt, 8 beadásából egy sem volt pontos. 17 párharcból tizet megnyert 12-szer eladta a labdát és 7-szer szerezte vissza. 12 labdaeladásából viszont csak 2 volt saját térfelén. Egyszer lőtt (0.02), négyszer ért labdába az MTK tizenhatosán belül. 8 cseléből 7 jó volt.

    https://ulloi129.hu/2018/11/03/elo-az-orokrangadorol-8/
    https://ulloi129.hu/2018/11/05/igy-teljesitettunk-az-mtk-ellen-11/