magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2 : 2 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2018
  2. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2018
  3. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2018
  4. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2018
  5. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2018
  6. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2018
  7. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2018
  8. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2018
  9. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2018
  10. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2018
  11. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2018
  12. Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 2018
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.75 (4 szavazat)

játékvezető: 2 (4 szavazat)

hangulat: 3.75 (4 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.07, 19:08
    Hajrá Loki Drukkerkocsma:
    Hát mind a két góljuknál elterült egy emberünk az olasz mellől...

    Mindig érdekes olvasni az nso-n a fradi szurkolók kommentjeit, nem tudom mit ihatnak de rendre jönnek ezzel hogy a biró ellenük fúj... smileyD

    Komolyan szabadrúgást adtak a fradinak mert Kinyik dumált?

    Gratulálok a döntetetlenhez. őszintén. én vereségre számitottam:

    Sajnos a rutintalanságunk minden szinten ki ütközött:

    Erre még a biró is rátett egy lapáttal. gondolok itt a szabálytalanságok megitélésében is:

    Nem értem a játékosainkat, láthatták, érezheték ,hogy a spori a fradinak minden apróságot be fúj ellenünk, és mégis feleslegesen beszélünk, a tizenhatos előterében okot adva az ellenfél szabadrugásainak amik a gyenge védelmünkre igennehéz feladat elé állitott:

    Utólag ha elől van eggy rutinosabb fürge csatárunk ,vagy, egy hasonló támadó középpályásunk, ezt a meccsett meg lehetet volna nyerni!!!

    Ez egy remek meccs volt, nem érdemeltünk vereséget. Talán egy semleges bíróval el is értük volna!

    Úgy néz ki Tőzsér Dani már nem is hiányzik ebből a csapatból?

    Nem értem ezt a semleges bíró dolgot. Nem állította ki Bódit, ezzel igencsak nektek kedvezett. Lovrencsics nem kapott sárgát Bódi megrúgásáért, ez rendben van. Mezőnyben kb alig volt jó ítélete. Bödét nem akárhogy cibálták le, Sigért kilökték a labda alól ez két 11es. Mindkettő sokkal komolyabb volt, mint Heistet második sárgájánal a szabálytalanság.

    Az is igaz, h Lanzafame első góljánál valszeg kilökte az emberét. De akkor is 60 percetek volt előnyben, mégis törte a hátatok a háló. Szerintem nektek jó ez a döntetlen, ha az egész meccset nézzük.

    Nem értek veled egyet, a második gól előtt is szabálytalanág történt. Nagy Sanyit támadták amikor szögletre tolta a labdát. Ott kifele kelett volna szadrúgást ítélnie a gól előtti szituációban.

    Tévedett ide is oda is, nekem soha nem volt kedvenc bíróm, őszintén szólva aki sok meccsre kijár és ismeri Iványit tudja, hogy sokszor azt sem lehet érteni elsőre, hogy mit ítélt meg ki javára egyes szitukbansmiley

    Lanza egyértelműen kilökte maga elől az első gólnál Harist, másképp soha nem fejeli be, a tizik amiket írtál véleményesek, az egyiket megadhatta volna, akkor mondjuk azt hogy egy tizit elvett a Fraditól, ezen kívül szokás szerint össze-vissza fújt a mezőnyben.

    Heister első sárga nélkül is le kellett volna menjen azért a faultért, utolsó emberként lerántotta a támadót, ez azonnal piros mindenhol.

    Mondhatjuk hogy nagyjából egyenlően tévedett ide is, oda is Iványi, meg azt is hogy meghaladta a képességeit ez a meccs.

    Azzal teljesen egyetértek hogy sajnos még emberelőnyben sem nekünk állt igazán a meccs, lényegében végig dominált a Fradi 10 emberrel is ami azért elég durva. Ettől függetlenül lehozhattuk volna 3 ponttal 2-1-es vezetés után, de nem jött össze. Igazságos az iksz szerintem.

    Azt is mondhatnám, hogy Rebrovval a Fradi játszik valamit ami korábban Dollal a nagy semmi volt kb., egy esetleges, elképzelés és lélek nélküli foci. Talán Rebrov legnagyobb érdeme eddig, ahogy én látom, hogy visszahozta a hitet meg az akarást a Fradinál és ha ezt így viszi tovább a Fradi akkor bajnok lesz valószínűleg.

    Mi pedig lássuk inkább félig tele a poharat, szereztünk egy pontot a Groupamában és ez mindenképpen bravúr ha megnézzük a két csapat lehetőségeit, hátterét.

    Azért az, hogy öt sárgából négyet reklamálásért kaptunk (az ötödiket meg jogtalanul)... a másodiknál már gyanús lehetett volna, hogy nagy zsugás a bíró.

    Én sem hinném, hogy bírói csalás történt, szerintem Iványi úgy gondolta, hogy engedi a kemény játékot és kész. Nem is lett volna ezzel semmi baj, hiszen arra lehetett számítani, hogy a Fradi simán nyer, és nem lesz semmi izgalom. Úgy is kezdett a Fradi, nagy mellénnyel, félrenézős passzokkal, csak arra nem számítottak, hogy szélsőink szétfutják az ő védőiket, aztán a gólunk után megzavarodtak, és mint a durcás kisgyerek, elkezdtek rúgdosódni. Itt kellett volna Iványinak erélyesebben közbelépnie, de nem sikerült, utána meg jött, aminek jönnie kellett: következetlen ítéletek, összevissza osztott lapok, miközben még mindig engedni akarta a kemény játékot. Kiment a kezéből a meccs.

    A második félidőben sajnos a mieink is felvették a kesztyűt, főleg dumában. Azért ritkán van arra példa, hogy egy ítélet után a duma hatására a játékvezető azt mondja, "jó, igaza van, legyen fordított az ítélet", ezért is nem értem, mire fel kezdünk bele ebbe a kilátástalan csetepatéba. Igen, Bódit is ki lehetett volna állítani, bár ebben az esetben, ha következetesek vagyunk, a Fradi sem 10 emberrel vonul öltözőbe az első félidő végén.

    Játékunk szerintem jó volt, ezt kellett játszani, bunkerfoci gyors kontrákkal. Ha belemegyünk nyílt adok-kapokba, simán kikapunk, azért azt látni kell, a Fradi csapatában jobb képességű játékosok játszanak. Talán ha Szatmári bejön rögtön a második gólunk után, kihúzzuk . De utólag könnyű okosnak lenni.

    Ebben az a legbosszantóbb, hogy most nem azokat a véleményeket látod túlsúlyban, hogy a színmagyar, 9 saját nevelést pályára küldő Loki helytállt a bajnoki várományos otthonában (bár nekem nagyon nagy hiányérzetem van, hogy nem tudtuk kihasználni a 60 perc emberelőnyt), hanem hogy így fújt a bíró a Lokinak, úgy a Bódi kiállítás, tizenegyesek, meg a 10 ember, stb... Holott abszolút nincs alapja ezeknek a dolgoknak.

    Nem, nincs olyan játékhelyzet, hogy utána jogos legyen az ordítva reklamálás vagy hátulról fölrúgni valakit. Csak hogy egy egyszerűbben érthető példát mondjak, ha egy csatárt elengednek 2 méteres lesen és utána a hátvéd hátulról izomból felrúgja és kiállítják, az nem teszi jogtalanná a kiállítást.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.07, 18:44 (szerk.: 2018.10.10, 12:15)
    Éreztem a meccs előtt, hogy ez nehéz lesz, de fantasztikusan küzdöttünk 10 emberrel és emelem kalapom a csapat előtt. Jó volt látni, hogy Rebrov bízik a csapatban és nem cserélt nyakra-f@szra, mikor jött a piros és mentek a percek. Ezt a Kevint meg el kell hozni.

    Hazaértem, s közben nem tudtam eldönteni, hogy az az egy órán át tartó megalkuvás nélküli játék kárpótol-e az első harminc perc fogalmatlan valamiért, amit előadtak a fiúk. Mivel 10 emberrel óriásit küzdöttünk helyenként tetszetős, gyors, korszerű futballal, összességében elégedetten tértem haza. Szép volt fiúk, de ha kérhetem, több ilyen idétlen kiállítástól kíméljük meg magunkat.

    Gratuláció a csapatnak, hatalmasat küzdöttek 12 ember ellen. Ezt a küzdőszellemet hiányoltam a csapattól már egy ideje. Nem álltunk be bekkelni és őrizni az eredményt, ellenben a Debrecen beállt bekkelni emberelőnyben. Iványit meg felejtsük el egy életre. Már most lehet látni a jeleit a Rebrov féle játéknak és lesz ez még sokkal jobb is. Szép volt fiúk!

    Jól mentek a fiúk, hajtottak a győzelemért emberhátrányban is. Azt gondolom a Rebrov által megálmodott taktika közelebb van a mai európai focihoz, mint Dollé.
    Nagyon mérges vagyok viszont azért, mert Heister kiállításáig azt se tudtuk milyen rendezvényen vagyunk. Varga Kevin azon az oldalon az első perctől üresen játszott. Nem értem Rebrov miért nem húzta visszább Heistert. Igazából ennek a Lokinak 2 fegyvere van, Bódi beívelései, Varga gyorsasága. Faszán felkészültünk. Ami pedig hihetetlen amatőr hiba, hogy a sárgás játékosunk marad utolsó emberként hátul... Szerintem hamarabb kellett volna cserélni.
    Spirovski, Bőle, Leó pad! Ezt a sok totyogást nem lehet elviselni. Sigér pedig megy folyamatosan, jó hogy itt van! Lanza meg küzdött a csapatért, jó volt látni!
    Bódit ki kellett volna állítani. Buzi mlsz!

    Jobb lett volna győzni, de az első félidő vége felé bőven kiegyeztem volna a döntetlennel. Remélem tanul ebből a meccsből a csapat. Sokan sérültek és a védelemből hiányoznak többen is, de ezt a meccset nélkülük is hozhatták volna. Az viszont pozitív, hogy nem adták fel és ha nem is ment úgy, de daráltak és úgy láttam egymásért is játszottak. Ez tetszett és fontos is egy csapat estén. A sérültekből meg ketten legalább visszatérhetnének! Szóval nem volt ez most olyan jó, de legalább a menthetőt megmentették.

    A cserèket jól látta meg, Varga ès Spirora gondolok, de elkèsett velük vagy 20 percet :( kár

    Spironak ma volt 2 jó 30 méteres keresztlabdája, azon kívül hatalmas alibi, kocogás, álló játék, elvesztett párharcok, rossz passzok. Ezt ha Csernik csinálja kezdőként, világgá zavarná mindenki.

    Spirora van az összes kipattanó kihegyezve, pedig katasztrófa a rúgása, vicc hogy eltört labdákból gólt lőtt ès ezek után ő tüzeli el az összeset, a második gólnál ő is benne volt szèpen a kpályán a kocogásával

    Szerintem a csapat nagyot hajtott, Heister sajnos mindkét sárgája jogos volt, Danit kicsit előbb behoztam volna.

    a második még egyből is simán lehetett volna piros, tök egyedül vitte volna Dibuszra a labdát.

    Az első gól Loki-gólban Leó mit hibázott... elképesztő, pedig kedvelem Leót..

    Már előtte volt a hiba. Nem zárt vissza a védelem.

    Szar meccset hoztunk teljesen megérdemelten ikszre. Egy komplett védelem sérült (Otigba, Frimpong, Botka). Heister hülyesége érthetetlen számomra, eddig olyan elegánsan játszott, most meg... Iványi végeredményben megbízhatóan hozza magát, véletlenül se fúj korrekt módon, de hát őszintén: nem is vártuk ezt tőle.
    Nagyon hiányzott Petriak a kiállítás után a szélen, de a lényeg megvan, komoly erődemonstráció tíz emberrel kétszer felállni a padlóról.

    Végre egy jó meccs!
    Debrefalva nem beszarva állt fel. Jobbak is voltak az elején.
    Aztán 10 emberrel már azt láttam, amit szeretnék minden meccsen.
    Lanza előtt le a kalappal! Nagyon zöldül a vére.
    Böde a 10 percekkel teljesen el fog tűnni sajnos :(
    Iványigeci vajon hány 11-est nem fújt be megint? (Ezt mondjuk tudtuk a meccs előtt is)
    Biztató, hogy létszám hátrányban is dominálni tudunk, egy jó csapat ellen. Várom a tavaszi menetelést smiley
    Herczeg Andrást tisztelem, mert ekkora hassal rengetek seritalt el tud fogyasztani smiley
    Egészségetekre!
    Mindörökké Ferencváros!

    Lehet bírózni, nem mondom, hogy nem jogos, de(!!!)
    Ami szerintem a tegnapi meccsel kapcsolatban a legfontosabb, hogy látszott végre valami abból amiért én szerettem-szeretem a Fradit! Emberhátrányban is 110%-ot hozott mindenki, kétszer álltunk fel hátrányból, kétszer mutattuk meg, hogy nincs lehetetlen és kis szerencsével 60 perc emberhátrány ellenére is győzhettünk volna. Szerintem sokkal többet nyert a csapat tegnap 1 pontnál! Ez a meccs olyan kohéziós erőt kell adjon, amiből lehet táplálkozni! Csapatként, együtt küzdöttek a srácok minden külső-befolyásoló tényező ellenére és megszakadtak a pályán! Le a kalappal mindenki előtt és óriási Respect, erre van szükség! Mindemellett végre Rebrovból is láttunk valamit, éles-kritikus helyzetben jól váltott hadrendet, jó taktikai húzásai voltak és jól kezelte a srácokat!
    Én büszke voltam tegnap és büszke vagyok most is, így tovább

    Szinte mindenki a bíróval foglalkozik (részemről is hülye) de Bódival miért nem? Már sokszor tört borsot a góljaival vagy a beadásaival nekünk, miért nem kapott egy embert a nyakára? A konda az egész meccsen közel állt a mi játékosainkhoz az ő két szélsőjük meg rohanhatott üresen!

    Szelsok soha nem kapnak orzot, ha egyik oldalon megy a jatek, a masik oldal kicsit mindig kiurul, ez normalis, viszont ha megkapja a labdat a szelso mindig volt rajta ember, akarhanyszor megindult kozepre tobben is rakta voltak, nem.is tudott tavolrol loni rendesen. Emberhatranyban is kozepen nagy folenyben voltunk vegig. Nekem az faj, hogy szelso vedoink gyakran engednek beadni, tul tavol allnak beadasra keszulo ellenfeltol.

    Végül is ide-oda fasz volt. smiley Amúgy szerintem sem olyan rossz bíró. A piros telejsen jogos volt. És a tizik is maradhattak sípszó nélkül, ha a meccs további részében is engedte volna a kemény játékot végig és ebben a felfogásban vezet 90 percig. De nem következetes. Hol lefúj minden kis szart, hol egy emberes belépőre csak legyint egyet, hogy hát férfiak vannak a pályán. Ez meg így nem jó.

    mindent elmond a ténykedésről ahogy Herceg egyből lekapta Bódit meg nem kapott lapja után

    Nagy gratula most a monstersnek, hogy felülírták az oldallelátós füttyögéseket meg morgásokat a kitartó bíztatással. Úgy látszik, jobban érezték tegnap, mikor küzd a csapat, mint sok oldallelátós....sok olyan eset volt az elmúlt években, amikor inkább a csapat mellé kellett volna állni, mint kurvagyengézni.

    Dollal is volt ilyen meccsunk tavaly a Puskas ellen, csak ott 10 emberrel gyoztunk, de valoban Rebrovval altalanossagban szervezettebbek vagyunk, mint Dollal, kb annyival, mint Moniz utan Dollal az elejen.
    Tetszik hogy sokkal direktebbek vagyunk, nem kell hozza 5 perc labdajaratas, hogy helyzet legyen, persze ebben benne van, hogy sok a kimaradt lehetoseg a sok eloreiveles miatt, de abbol lesz gol. Amig vissza tudjuk szerezni a labdat, addig ez a direkt jatek is nagyon jo lehet olyan csatarokkal, mint Lanza, Petrjak..masreszt a kozonseg is tuzesebb a direktebb tamadojatektol, megha kevesebb gol is van.

    Nézve a debreceni gólokat, most nem konkrétan kiemelni akarom, de az első gólnál egyértelműen, a másodiknál részben benne van Leo is...a másodiknál úgy ment el mellette az indítás, hogy gyakorlatilag senkire nem helyezkedett, sőt arra a védőre hagyta a mellette elfutót, aki végül benne sem volt a gólban és talán az azt fogó védő maradhatott volna a gólszerzőn

    Úgy gondolom, Rebrov egy dologgal nem számolt kellőképpen: a Lokiban vannak gyors játékosok... A védőink is "felmerészkedtek" az ellenfél térfelére és ez lett a "vesztünk"... A kondíciónkra senki sem panaszkodhat. smiley

    Nagyon jó taktikát választott a DVSC, zártan védekeztek és a sokat futó fiatal játékosaik tudták velünk tartani a lépést, ha gyorsan kellett visszazárniuk. Szerintem ezért nem sikerült mögéjük kerülni, ami az UTE, Vidi ellen ment ... Plusz a helyzeteiket is jól használták ki (3 kaput eltaláló lövésből 2 gól). A kiállítás se könnyítette meg a dolgunkat. A küzdeni tudásunk dícséretes. Kíváncsi leszek, ki játszik balhátvédet legközelebb ...

    A hozzáállásunk, a küzdeni tudásunk dicsérhető volt tegnap, valóban nem volt érezhető az emberhátrány. Ha mégis hiányérzetem van, az nem is az eredmény miatt van, bár ezt a lokit azért előre beírtam 3 pontnak. Szóval utólag visszanézve is feltűnő, hogy igazi akcióból kidolgozott komoly helyzetünk nem volt egy sem. Minden gólunk és lehetőségünk pontrúgás után keletkezett, tehát nem igazán működik Lanza elől magára hagyatva. Ahogy tegnap is írtam, többször feltűnt, hogy a neki előrevágott labdával megállt, cselezni kényszerült, mert nem volt érkező, akinek passzolhatott volna.. Mindezt úgy, hogy elvileg volt 3 gyors ember körülötte a csapatban. Amit eddig játszottunk, azt tegnap a loki játszotta, a gyors kontrákat.. Ettől függetlenül ez egy fogyasztható meccs volt, ezzel lehetne nézőket fogni..

    Jól látod, és ennek oka Bőle, aki teljesen haszontalan, pedig kulcspozícióban van, 10-es pozbanj átszik elvileg, de egy labdatemető a pali. Varga régóta nincs a topon, nem tudom, hogy a sokat emlegetett sérülés az oka, vagy más. De őt még elbírná a támadójátékunk, balszélen Petrjak jó, Lanza egyre jobban tsljesít, de Bőle helyén nagyon hiányzik egy spiler. Vagy őt hátrébb húzni, és Danit centerbe.

    Szerintem Rebrov filozófiája tökéletes. Azt, hogy mit jelent egy edzői felfogás, tegnap a Veszprém kézilabdameccsén világosan látható volt. Még az általam semmi focistának tartott Csernik is jól mozgott. Az, hogy hátrányban uraltuk a játékot, az félelmetes volt, pedig Varga Kevin életveszélyes volt. Szerintem örüljünk, nem nyerhetünk mindig, hát, ha még 12-en vannak ellenünk.

    „Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
    Amikor elképzelem ezt az örökérvényű Simon-idézetet, akkor valahogy egy ilyen meccs jut eszembe. A Loki ellen ugyanis a kiállításunk után megmutattuk, mi is a Fradi-szív, miért oroszlánbarlang a Szentély és miért fontos része életünknek, hogy a bírók nem velünk vannak. De ne szaladjunk előre, nézzük az elejéről a meccset, mert rendkívül érdekes és sokoldalú találkozó volt!
    A BÍRÓ. Ne foglalkozzunk Iványival! A tavalyi debreceni meccs óta nem lehetnek kétségeink afelől, hogy milyen bíró is ő. Amennyiben lesz időm –és felkerül végre a meccs az nCore-ra–, úgy egyesével kielemzem a összes döntését, akkor majd eldől, hogy csalt vagy csak hülye volt. A stadionban, élőben mindig befolyás alatt látjuk a döntéseket, tegnap sem volt ez másképp, nem szeretnék most elfogultan nyilatkozni róla, fontosabb, hogy a tények pontos ismeretében kell ezeket megítélni. Tegnap úgy tűnt, hogy Heister második lapja véleményes volt, Bódi kiállítása viszont elmaradt (Herczeg azonnal le is cserélte!), nem kaptunk meg 1-2 büntetőt, Lanzának sárgát adott azért, amiért a Loki-védőknek nem, ugyanakkor se Lovre, se Petryak, se Leó nem kapott lapot egy-egy megmozdulása után.
    AZ ELLENFÉL. Bevallom, sokkal többet vártam Herczeg csapatától. A Debrecen ugyanis eddig igen bátor, sőt, olykor túl vakmerő támadójátékot mutatott be a magyar bajnokságban, itt-ott nagyon szép, improvizatív elemekkel, látványos gólokkal és rengeteg futással. Hát, nem ezt kaptuk, sőt, annyira hátraálltak, hogy nem estek a Honvéd-, MTK-féle hibába, miszerint magasan kezdik a letámadást és területet hagynak a kapujuk és a védővonaluk között. Teljesen visszaálltak, így Lanza nem játszhatta a Fradiban jól megszokott játékát, Varga és Petryak nem tudott hova befutni, Bőle ráadásul teljesen eltűnt a Loki kettős védelmi vonala között. Egyedül arra készültünk fel, hogy a Loki egyik legjobb fiatalja, Varga Kevin magasan védekezik, így rendre berúgtuk mögé a labdát, amit Heister befutott és általában jól játszott meg. Nem hiába ő volt a csapat legjobbja a kiállításáig. Igaz, ennek a magas játéknak is meg volt a maga veszélye, a két sárgája is ebből a helyzetből alakult ki, Varga nem jött vele vissza, ezért futhatott üresben a helyén. Ehhez persze az is kellett, hogy Lovrencsics negyven méterről, ballal (a gyengébbik lábával) megpróbálkozzon egy impotens lövéssel. llyen fegyelmezetlenséget Rebrov tuti nem fog engedni a jövőben, remélem, elbeszélget Gergővel erről…
    A CSAPATRÓL. Azt vártam 20 perc után, hogy Szergejünk belenyúl a meccsbe, és a teljesen súlytalan középpályánkat kettőről, három személyesre alakítja, tehát vagy Bőle lép vissza Sigér és Szpirovszki közé, vagy a helyére bejön Csernik. Ha már itt tartunk, akkor megjegyezném, hogy mi jelenleg a leggyengébb a csapatunkban: a kispad. Botka, Frimpong, Otigba, Gorriarán és Moutari. Ez nonszensz! Hogy fordulhat elő, hogy ennyi sérültünk van tartósan? Gondban is volt Rebrov, csak a meccs végén, vége felé mert cserélni, mondjuk az vicces volt, később arra is kitérek.
    60+ percet játszottunk emberhátrányban, de bevallom nekem úgy tűnt, hogy inkább a Loki játszik 10 emberrel, nem mi. Soha nem értettem, hogy egy ilyen helyzetben miért képes ilyen beszari, védekező, csak megússzuk! focit játszani egy-egy csapat ellenünk. Amíg ez a felfogás jelen van a bajnokságban, ne várjunk javulást, mivel szükség lenne a bátor, akaratot a másikra ráerőltető focira. De ez legyen most a kondások baja, mi maradjunk ott, hogy a kiállítás után Rebrov nem cserélt. Sőt! Csatárt rendelt vissza a balbunkó pozícióba, orosz (igen tudom ukrán) virtus volt ez a javából! Átálltunk 243ra és nyomtunk tovább, bevallom lenyűgözött az akarat és az, hogy nem törtünk össze, pedig volt rá alkalmunk nem egyszer. Ilyenkor két dologra van szükségünk: 1. pontrúgások kihasználásra (megtörtént), 2. egyéni villanásokra (megtörtént). Bámulatos volt látni, hogy 60+ perc emberhátrányban sem mi fáradtunk el a végére, sőt, ha lett volna még 5-10 perc, meg is nyertük volna a találkozót.
    Örüljünk hát annak, aminek kell, de ne feledkezzünk meg a problémákról se!
    - Visszaálló csapat ellen továbbra sem megy a játék. Nosztalgikus Doll-hangulatban telt az első húsz percünk,
    - Kontrák ellen nem készültünk fel eléggé, a Lokinak tudjuk, hogy erőssége, de mégsem látom, hogy Rebrov mester erre felkészítette volna a csapatot,
    - Nincs cserénk,
    - Nekem kevés CSK-nak mind Dani, mind Leó és mind Dibusz. Évek óta szajkózóm, hogy olyan viselje a karszalagot, akik elharapja a bíró torkát, ösztönzi a közönséget és kiosztja az ellenfél játékosait, mikor arra van szükség,
    - Blazics képtelen előre passzolni. Sorozatban hozza azokat a meccseket, amikor ugyanazokat a hibákat követi el, borzalmas volt nézni, hogy a Loki által direkt szabadon hagyott belső védőnk 5-6 előre passzából az első félidőben egy sem ment emberhez,
    - Sigér bármennyire is remekül illeszkedett be, játszott kétszer is átlag felett, egyelőre irtózatosan gyáva. Fél, hogy lapot kap, vagy megsérül, alig mer odacsúszni, lerántani, megharapni bárkit is, miközben a mellette játszó Szpirovszki minden felsorolt témában példaértet mutat. (Bevallom, én negatívan álltam Dávidhoz, de Rebrov alatt rengeteget fejlődött! Bravó!)
    A statisztika alapján 20-szor lőttünk kapura, ebből 9 (igen, kilenc) eltalálta a kaput, ráadásul ezek többsége gólveszélyes is volt, itt külön gratulálnunk kell az ellenünk remekül védő Nagynak, ihletett formában védett, neki is bravó! Ha nem parádézott volna, nem nagy kockázat kijelenteni, hogy még emberhátrányban is kitömtük volna őket. Remélem a Videoton és Honvéd ellen is így fog játszani!
    A CSERÉKRŐL. Rebrov nem kis bajban volt, mivel emberhátrányban, rövid kispaddal kellett valami csinálnia, de 19-re lapot húzott, mivel másodszorra is megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Átálltunk gyémántalakú 2-4-3-ra és mentünk, mint a távirat. Tizenegyedik játékosnak ott volt a közönség, akik már megint emberfeletti szurkoltak. Önkívületben üvöltöttünk a Szentélyben, mert éreztük, hogy ez a csapat mindent megtesz a győzelemért/pontszerzésért.
    Lanzát és Heistert elvesztettük, ráadásul mindkettő hiányposzt, Szergejnek két hete lesz kitalálni valamit a válogatott szünet miatt. Most Dani bizonyíthat elöl, hátul viszont úgy tűnik Leó lesz a balbunkó, ha Otigba és/vagy Frimpong végre bevethető lesz. Takács valamiért soha nem játszik.
    Összegezve tehát egy győzelemmel felérő döntetlent értünk el. Sőt, megkockáztatom, hogy ezt a lélekjelenlétet, küzdeni akarást, két lőtt gólt emberhátrányban megremegik majd az ellenfelek. Rettegjenek csak tőlünk, lássák azt, hogy minket nem lehet legyőzni, többször is felálltunk a padlóról, sőt, a győzelem is hozzánk állt közelebb, nem a vendégekhez!
    SZÉP VOLT FIÚK!
    HAJRÁ FRADI!

    Ami tetszett:

    - Lanzafame elkapta a ritmust, nagyon nagy tanár volt végig. A két gól önmagáért beszél. Mikor elkezdtük rá ívelgetni a labdát, olyan simán vette le és fordult a kapura, hogy az álom.

    - Megyünk, mint a meszes. Ez alap kéne, hogy legyen, de ez a magyar bajnokság. A meccs képe alapján szerintem senki nem mondta volna meg, hogy melyik csapat játszik emberelőnyben.

    - Sigér egyre jobb, helyenként egészen kiváló megoldásai voltak.

    - Ahogy Böde sprintelt a cseréjénél az számomra nagyon sokat mondó volt. Úgy érzem feladta a hisztit, és nagyon akar bizonyítani.

    - Varga Kevinben nagyon jó alapanyagot látok, talán lesz egy jó magyar focista.

    Ami nem tetszett:

    - Ha már ívelgetünk, mi lenne, ha mondjuk lenne bent egy centerünk is? Teszem azt Böde.

    - Dibusz MINDEN kijövetele életveszély. Kurvára kéne egy kapus, Dini középszar.

    - A Loki. Egyrészt játékban 20 perc alatt többet nyújtottak, mint a dózsa a teljes meccsen múlt héten, másrészt hányok ettől a beszari focitól. Baszki, néha olyan szép dolgokat csináltak, hogy öröm volt nézni, de ha tudnak ilyet is, akkor miért nem akarnak egy jót focizni? Miért állnak be szánalmas módon a 16-osuk elé, és baszkodják ki a labdát? Faszom ebbe a nyomorult hozzáállásba.

    - Rebrov folyamatosan későn cserél. 60 percet toltunk emberhátrányban, de csak a 80. percben frissítettünk. Ez kurva nagy luxus.

    - Blazicsot megint bizonytalannak éreztem, ennél ő jobb focista.

    Tavaly ez a meccs, Dollal, 0-1 maradt volna. "Jaaaa, das ist unmöglich, tíz gegen tizenegy..."

    Rebrov jó húzása volt, hogy Petriak-ból felfutó balbekket csinált, csak szegény gyerek a végére elfáradt. Az viszont rossz húzása volt, hogy a 2. félidő elején beküldte Vargát középre, inkább akkor kellett volna cserélni.

    Ezzel a lelkesedéssel , tudatos játékkal láthatóan a közönséget is maga mellé állította a csapat! Nem a kurva gyenge szólt, hanem a támogatás jött a lelátóról! Először köszönt vissza egy kicsit a régi pálya hangulata, legalábbis nekem!

    a bíráskodással egyébként mi volt a baj? én nem igazán értem. a kiállítás teljesen jogos, a második sárga igazából egyből piros is lehetett volna de csak sárgát kapott, ami nyilván jobb nekünk. Lanzafame simán kaphatott lapot szokásos könyöklésért akár pirosat is, lapot sem kapott. Leo az első félidő végén lépett úgy oda a kontrázni induló debreceninek, hogy az kb narancs volt, lapot sem kapott. Lovrencsics a elmebajos fejjel akkorát rúgott bele a debrecenibe a félidő hosszabításában, hogy az ha szándékos ha nem, akkor is simán lehetett volna piros veszélyes játékért.

    Dibusz 5 - az első gólnál látva Leo határozatlanságát érzésem szerint ki kellett volna jönnie, a távolság csökkenésével nagyobb esélye lett volna a hárításra.
    Lovre 5 - félig-meddig ő is benne van abban hogy emberhátrányba kerültünk, hiszen olyan távolságból adott le lövést a balszélre passzolás helyett, ami nagyon ritkán akad be és nem, nem fogadom el mentségnek azt sem, hogy Rebrov kéri az ismétlést távolról.
    Leo 5 - ugyan sok labdát szerzett, de a második vendéggólnál borzalmasan helyezkedett, embert fel sem vett, nem követett le senkit.
    Blazic 6
    Heister 3 - elkerülhette volna a kiállítást, óriási hibát követett el. A csapat érdeme, hogy ebből az egyébként vesztes helyzetből is kétszer fel tudtunk állni.
    Szpiro 5 - továbbra sincs toppon érzésem szerint. Lehet van aki szerint hasznos, de az eddigi formájánál ennél sokkal jobban is tud játszani.
    Sigér 8 - az esernyőcsele szép volt, a lövés sem volt utána rossz, jó formában van, alap kezdő (sosem gondoltam volna a leigazolásakor). Érett a játéka, nem beszari, kezd egyfajta szervezőkészséget is felvenni, remélem lesz még ennél is jobb és ez további gólpasszokban is megmutatkozik majd.
    Varga 6 - ugyan adott egy gólpasszt, de alapvetően továbbra is csak árnyéka a tavalyi önmagának. Nyilván más feladatokat kap és ezért kevésbé észrevehető, de a pontrúgásai alapvetően nem túl sikeresek és ez baj. Akcióból még kevésbé hatékony. Fel kéne pörögni, Roli!
    Petryak 6
    Bőle 6 - gólpassz szögletből és bár a támadásokban aktívan részt vett, nem volt túl hatékony.
    Lanza 8 - kérdés nélkül a meccs legjobbja, remélem kezdi megszokni a csatárszerepét és még több örömöt okoz a szurkolóknak. Sok lövést vállalt és nem volt messze a mesterhármastól. Ha az a fejes bemegy, biztos hogy 10-est kap tőlem.

    kép
    Az 56:09-nyi tiszta játékidejű meccsen a vendégek kétszer annyiszor szabálytalankodtak, mint a mieink. 60 perces emberhátrányunk ellenére 68%-ban birtokoltuk a labdát és 652-szer passzoltunk, 86%-os pontossággal, erre mondaná sok kommentelő, hogy “tikitakáztunk”. Ennél magasabb labdabirtoklásunk legutóbb a Haladás elleni idegenbeli vereségkor volt (71%), többet pedig 2016-ban passzoltunk utoljára, a Gyirmót elleni hazai 2-0-ás győzelemkor (665-öt). A párharcok 54%-át megnyertük.

    Az InStat-indexek rangsorában nem meglepő módon Davide Lanzafame az első (371), őt Sigér Dávid (306), Lovrencsics (280), Varga Kevin (275) és Petrjak (273) követi.

    Most lőttük a szezonban a legtöbbször, összesen 25-öt, a kaput nyolszor találtuk el, többször egy hete és a DVTK ellen sikerült ez. A várható gólokat tekintve (xG) visszaestünk (1.23), a Debrecen jóval kevesebbszer (8/3), de átlagosan veszélyesebben kísérletezett (1.03). A mieink legnagyobb lehetőségei mind Lanzafaméhoz kötődtek (39.: 0.11, 41.: 0.19, 48.: 0.13, 82.: 0.09, 84.: 0.12), a vendégeknél a két gól (Takács, 0.25, Szécsi: 0.41) volt a két legnagyobb helyzet, ezen kívül Szécsi 36. perces próbálkozása számított nagy ziccernek (0.21).

    A meccs dramaturgiája nagyban hasonlított a márciusi Felcsút elleni meccsre, ezért érdemes azzal összehasonlítani. Ott a 38. percben állt ki Paintsil, miután Henty a 25. percben megszerezte a vezetést. Ugyanúgy 10-szer találtuk el a kaput, akkor 23 kísérletből. Igaz,, az xG érték akkor jóval magasabb volt (2.68), az ellenfélé alacsonyabb (0.72, 5/2 kísérletből). Akkor is 4-4-1-re álltunk át és nagy labdabirtoklási fölényben voltunk (65-35), megnyertük a párharcok többségét (58%), igaz, lényegesen kevesebbszer passzoltunk (512). Az a meccs végül teljes hepienddel végződött, Henty 86. perces kiállítása után 3-1-re nyertünk. A két meccs abban is hasonlít, hogy az aktuális ellenfeleink a korábbi öt meccsükön öt pontot begyűjtve érkeztek hozzánk.

    A passzrajzon látszik, hogy a kiállítást azzal próbáltuk kompenzálni, hogy a szokásosnál is kompaktabbak voltunk, ehhez rengeteg futás kellett és az is, hogy ezúttal Lanzafame valódi ék volt – igaz Bőle nem sokkal mögötte játszott. Sigér és Szpirovszki, csakúgy mint egy hete, ugyanazon a területen játszottak.

    A mieink 102-szer adták el a labdát, 103-szor szerezték vissza, míg a vendégek 115-ször vesztették el és 75-ször kaparintották vissza azt.

    Ami a támadójátékunkat illeti, 33+3 (pozíciós és kontra) támadást vezettünk, ezekből hét kapuralövésünk volt. A 10 szöglet 7 lövésig (köztük egy gólig), a 7 szabadrúgás 5 lövésig (köztük egy gólig) vezetett – ahogy Rebrov is elmondta, ezekből voltunk igazán veszélyesek.

    A Debrecen 22+12 támadást vezetett, ebből a tucat kontra rengeteg , az elmúlt egy naptári év átlaga 2.59 ezen a téren, ennél több kontrát az elmúlt 3 évben egyszer, a Paks vezetett, 2015 augusztusában (2-0), 15-öt. A mieink 25 beadásából 8 volt pontos, ez 35%, a vendégek 9 próbálkozásából 4.

    A támadópárharcok 59%-át megnyertük.

    A passzaink 33%-a ment előre, 12%-a hátra, a támadóharmadba 15%-uk érkezett. A hosszú indítások száma csökkent (10% a múlt heti 19%-hoz képest), ami a DVSC defenzív taktikáját látva nem meglepő.

    A mieink a védekező párharcok 41%-át, a vendégek 15%-át nyerték meg, a fejpárbajok 51%-a a mienk volt, a vendégeké 40%. Mi 23 átadást loptunk le, az ő 49-kel szemben, ami érthetően több – mi két és félszer annyit passzoltunk. 25-ször kellett a DVSC-nek tisztáznia, mi 7-szer tettük ezt.

    Dibusz 3 lövést kapott a kapujára, ebből egyet tudott védeni, Varga gurítása nem okozhatott gondot. A várható bekapott gólok értéke 1.24 (Takács gólja 0.34, Szécsié 0.88, Varga gurítása 0.02). 16 passzából 16 jó, a tizenhatosról egyszer kellett kijönnie.

    Lovrencsics 107 akciójából 71% jó, 81%-kal passzolt, 8 beadásából 4 volt jó, 5 cseléből 4, 20 párharcból 11-et nyert meg. Tizenhatszor vesztette el a labdát, 12-szer szerezte vissza. Kétszer lőtt kapura (0.02 xG) (mindkétszer pontrúgás után: Rebrov elvárja, hogy pontrúgások után minden kipattanót rá kell tüzelni, pont a kontrák elkerülése miatt, Heister kiállításához sajnos épp egy ilyen – blokkolt – kísérlet vezetett. Egy lövést készített elő.

    Blazic 115 akciójának 83%-a jó, 90%-kal passzolt, 15 párharcából 8-at nyert. Három átadást lopott le, 11-szer vesztette és 17-szer szerezte vissza a labdát. Egy lövést készített elő.

    Leandro 117 akciójának 81%-a volt jó, 89%-kaé passzolt, 17 párharcából 9-et nyert. 8-szor vesztette el és 18-szor szerezte vissza a labdát(!), négy átadást lopott le. Egy lövése volt (0.08 xG), kétszer indult meg szólóra.

    Heister 31 perc alatt 27 akcióban vett részt, ezeknek 63%-a volt sikeres, 87%-kal passzolt, 8 párharcból 3-at nyert meg. 3-szor szerezte meg és háromszor vesztette el a labdát. 2 lövése volt, egyszer megtornáztatta Nagyot (0.07 xG). A sárgát a 24., a pirosat a 31. percben kapta. Ez a két szabálytalansága volt.

    Szpirovszki 71 akciójának 79%-a volt sikeres. 89%-kal passzolt, posztját és a játékunkat tekintve viszonylag keveset (56-ot), mindössze 8 párharcából 4-et nyert. 4-szer vesztette el a labdát (mindannyiszor a saját térfelén), 7-szer szerezte vissza. Négyszer lőtt (0.05 xG).

    Sigér 113 akciójából 74% volt sikeres, 86%-kal passzolt, egy (sikeres) csele volt, 20 párharcból 12-t nyert. 7 hosszú átadásából 6 jó. Négy átadást lopott le, 12-szer vesztette el a labdát, 16-szor szerezte vissza. Négyszer lőtt kapura, egyszer találta el (0.1).

    A mieink 102-szer adták el a labdát, 103-szor szerezték vissza, míg a vendégek 115-ször vesztették el és 75-ször kaparintották vissza azt.

    Ami a támadójátékunkat illeti, 33+3 (pozíciós és kontra) támadást vezettünk, ezekből hét kapuralövésünk volt. A 10 szöglet 7 lövésig (köztük egy gólig), a 7 szabadrúgás 5 lövésig (köztük egy gólig) vezetett – ahogy Rebrov is elmondta, ezekből voltunk igazán veszélyesek.

    A Debrecen 22+12 támadást vezetett, ebből a tucat kontra rengeteg , az elmúlt egy naptári év átlaga 2.59 ezen a téren, ennél több kontrát az elmúlt 3 évben egyszer, a Paks vezetett, 2015 augusztusában (2-0), 15-öt. A mieink 25 beadásából 8 volt pontos, ez 35%, a vendégek 9 próbálkozásából 4.

    A támadópárharcok 59%-át megnyertük.

    A passzaink 33%-a ment előre, 12%-a hátra, a támadóharmadba 15%-uk érkezett. A hosszú indítások száma csökkent (10% a múlt heti 19%-hoz képest), ami a DVSC defenzív taktikáját látva nem meglepő.

    A mieink a védekező párharcok 41%-át, a vendégek 15%-át nyerték meg, a fejpárbajok 51%-a a mienk volt, a vendégeké 40%. Mi 23 átadást loptunk le, az ő 49-kel szemben, ami érthetően több – mi két és félszer annyit passzoltunk. 25-ször kellett a DVSC-nek tisztáznia, mi 7-szer tettük ezt.

    Dibusz 3 lövést kapott a kapujára, ebből egyet tudott védeni, Varga gurítása nem okozhatott gondot. A várható bekapott gólok értéke 1.24 (Takács gólja 0.34, Szécsié 0.88, Varga gurítása 0.02). 16 passzából 16 jó, a tizenhatosról egyszer kellett kijönnie.

    Lovrencsics 107 akciójából 71% jó, 81%-kal passzolt, 8 beadásából 4 volt jó, 5 cseléből 4, 20 párharcból 11-et nyert meg. Tizenhatszor vesztette el a labdát, 12-szer szerezte vissza. Kétszer lőtt kapura (0.02 xG) (mindkétszer pontrúgás után: Rebrov elvárja, hogy pontrúgások után minden kipattanót rá kell tüzelni, pont a kontrák elkerülése miatt, Heister kiállításához sajnos épp egy ilyen – blokkolt – kísérlet vezetett. Egy lövést készített elő.

    Blazic 115 akciójának 83%-a jó, 90%-kal passzolt, 15 párharcából 8-at nyert. Három átadást lopott le, 11-szer vesztette és 17-szer szerezte vissza a labdát. Egy lövést készített elő.

    Leandro 117 akciójának 81%-a volt jó, 89%-kaé passzolt, 17 párharcából 9-et nyert. 8-szor vesztette el és 18-szor szerezte vissza a labdát(!), négy átadást lopott le. Egy lövése volt (0.08 xG), kétszer indult meg szólóra.

    Heister 31 perc alatt 27 akcióban vett részt, ezeknek 63%-a volt sikeres, 87%-kal passzolt, 8 párharcból 3-at nyert meg. 3-szor szerezte meg és háromszor vesztette el a labdát. 2 lövése volt, egyszer megtornáztatta Nagyot (0.07 xG). A sárgát a 24., a pirosat a 31. percben kapta. Ez a két szabálytalansága volt.

    Szpirovszki 71 akciójának 79%-a volt sikeres. 89%-kal passzolt, posztját és a játékunkat tekintve viszonylag keveet (56-ot), mindössze 8 párharcából 4-et nyert. 4-szer vesztette el a labdát (mindannyiszor a saját térfelén), 7-szer szerezte vissza. Négyszer lőtt (0.05 xG).

    Sigér 113 akciójából 74% volt sikeres, 86%-kal passzolt, egy (sikeres) csele volt, 20 párharcból 12-t nyert. 7 hosszú átadásából 6 jó. Négy átadást lopott le, 12-szer vesztette el a labdát, 16-szor szerezte vissza. Négyszer lőtt kapura, egyszer találta el (0.1).

    https://ulloi129.hu/2018/10/06/elo-a-dvsc-elleni-bajnokirol-9/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
    https://ulloi129.hu/2018/10/08/igy-teljesitettunk-a-debrecen-ellen-7/