magyarfutball.hu

Újpest FC - Ferencvárosi TC 0 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2017
  2. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2017
  3. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2017
  4. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2017
  5. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2017
  6. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2017
  7. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2017
  8. Újpest FC - Ferencvárosi TC 2017
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.67 (3 szavazat)

játékvezető: 3.33 (3 szavazat)

hangulat: 3.33 (3 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 3 (1)
  2. 1 : 2 (1)
  3. 2 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2017.03.05, 13:03
    Doll elnézést kért Cukic viselkedéséért - megint a pályáról hergelte a szurkolókat

    A mérkőzést követő sajtótájékoztatón is téma volt Vladan Cukic lefújás utáni jelenete: a szerb középpályás - ahogy korábban is - kiment hergelni az újpesti szurkolókat a győzelem után. Nyilván érthető, ha a derbin felfokozottak az érzelmek a játékosoknál is, de az FTC játékosa a jelek szerint különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a pályáról még inkább felkorbácsolja a lelátói indulatokat.

    Most hasonló jelenetek történtek az újpesti ultrák előtt, illetve a zsúfolásig megtelt oldallelátón is ott voltak még a hazai drukkerek. Érthető volt, hogy alaposan felszította a tüzet a ferencvárosi játékos látványos hergelése, ami valljuk be, nem szerencsés. Amíg a szurkolók legapróbb sportszerűtlen megnyilvánulásaiért is büntetés jár, amíg óriási biztonsági előkészületek kísérik a meccseket, nehogy balhé legyen előtte és utána, nem mutat jól, ha közben a pályáról szítják látványosan és szándékosan a tüzet.

    A hajrára becserélt Cukic ugyanúgy elindult a hazai szurkolók elé és mutogatott, mint a fenti felvételen, emiatt kisebb dulakodás is kialakult, mert Windecker József azonnal számon kérte ezt rajta, a földre is került egy pillanatra az FTC szerb légiósa. Az esetnek annyiban lett folytatása, hogy a játékvezető is észlelte, és sárga lapot mutatott fel Cukicnak, ahogy az őt számonkérő Windecker Józsefnek is. Gera Zoltán és Leandro is érezhette, hogy csapattársuk viselkedése nem túl sportszerű, ezért kimenekítették a légióst az újpestiek gyűrűjéből.

    Mindez a meccs utáni sajtótájékoztatón is téma volt, Thomas Doll a Nemzeti Sport kérdésére a következőket mondta mindezzel kapcsolatosan.

    - Erről a szituációról nem szereztünk tudomást, nem tudom, mi hangzott el, mit mutogatott, én alighanem épp közben adtam a televíziónak interjút. Ha így történt, akkor természetesen ezt nem illik, de erről eddig nekem nem szólt senki semmit. Ha mégis így történt, akkor az egyesületem nevében is elnézést kell kérjek, 1-0-ra győztünk, de akármennyire is nagy a rivalizálás, az ilyen cselekedetek nem illendőek - mondta az FTC edzője.


    csakfoci.hu

     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.05, 12:46 (szerk.: 2017.03.06, 20:36)
    Na egyet aludva a derbyre, a játékunk nézhetetlen volt, de a derby az a meccs, amin csak a győzelem számít, mindegy milyen játékkal, idegenben pláne nem szoktunk brillírozni. Az egyébként az nb1-et minősíti, hogy ilyen játékkal meg lehet nyerni egy meccset, mert az a helyzet, hogy a legtöbb olyan meccsen, ahol pontokat buktunk, az ellenfél ugyanilyen taktikával játszott. Hiába domináltunk, támadtuk végig a meccset, az ellenfél 1-2 kontrával megnyerte vagy x-re hozta. Olyankor persze fegyelmezett játéknak hívják a bunkerfocit, és jár a taps. Nagyon remélem, hogy nem megyünk el ebbe az irányba, de ezen a héten mindkét meccsen az eredmény volt a lényeg, és az mindkétszer jött. A remény még él, de minden meccsel kevesebb, ha az előttünk állók nem kezdenek el rendszeresen botlani, plusz nekünk minden meccset nyerni kell. De a remény hal meg utoljára. Hajrá Fradi!


    !A győzelem nem csak egy játékoson múlik , ez egy csapatjáték,és tegnap ezt a csapat bebizonyította! Lehet, hogy szekciónként nem működik minden rendesen ,munkával,munkával fejlődni fogunk .Sajnos úgy látszik Doll 2. építkezésbe kezdett ,megint védekezés aztán feljebb-feljebb !Remélem mihamarabb megtaláljuk a megfelelő taktikát és csapatjátékot !


    Úgy érzem összeállt a védelem, és ennek nagyon örülök.

    Sajnos nem tudjuk megoldani Nagy Ádi hiányát. Talán Dila-val, vagy Koch-al tudjuk pótolni. A támadó bandával vmit tenni kéne, mindenki szedje össze magát (!!).

    Örülök, hogy Lovre magára talált, épp ezt várom tőle. Bátor, harcos játékot. Csak, így tovább, Gergő!

    Csuka, az Csuka. Igazi szívember! Mit is mondhatnék Gera Zoliról? A legenda, az ikon, a nagybetűs példakép, LABDARÚGÓ! Örülök, hogy láthatom játszani.

    Remélem a harmadik körben Bogesz több lehetőséget kap majd....

    Induljunk neki a harmadik körnek, bátor és harcos játékot várok. Egy vereség és pontvesztesség már nem férhet be.

    Szép hétvégét mindenkinek.


    Nekem semmi bajom a célfutballal, ha kell. Sok az új, győzelmi kényszer van, szar a talaj, oké, legyen bunker. De azt nem értem, hogy miert nem láttunk 90 perc alatt egy tudatos támadást sem? Amikor labdát szerzünk, legalább 3-4 embernek valamilyen formációban együtt mozogva valamilyen tudatos támadás variációt kéne produkálnia. De ilyet nyomokban sem láttam. Djuricin lesre rohangál, Dani 4 emberrel a nyakán kocog, Moutari meg össze- vissza szakadozik, véletlen se megjátszható. Szóval, tőlem játszunk kontrát, ha mást nem tudunk, de akkor tényleg legyenek tudatosan felépített kontráink. Tegnap teljesen esetleges volt a játékunk, nem érdemeltünk győzelmet. (persze, boldog vagyok h győztünk)


    Engem az zavart,hogy nagyon ritkán hoztuk ki a védőharmadból a zsugát.A 2. félidőben leginkább csak kibaszkodtuk taccsra,fölíveltük reménytelenül,vagy még rosszabb esetben eladtuk saját térfélen.Aláírom,hogy szar volt a pálya,meg azt is,ha véletlenül megindultunk,azonnal szabálytalankodtak...de azért na...mi mégiscsak a címvédők vagyunk és egy rengeteg sebből vérző,lyukas védelem ellen kellett volna megoldani...kb kétszer sikerült 90 perc alatt.


    Sternberg helyzete egy gyönyörűen felépített támadás volt. Mondjuk másik nem is volt, az is igaz. Talán még a gól előtti szabadrúgásnál szépen játszottak össze a fiúk. smiley


    Doll és a csapat ismét bebizonyította, hogy van tartása.
    Nem volt szép mérkőzés, de tökéletesen meg volt tervezve.
    Lovre, Hüsing, Botka, Leo, Dilaver pedig mesterien játszottak.


    Remélem Dilaverrel hosszabítunk,tegnap o volt a legjobb,amennyit harcolt kapott csoda h nem kényszerbol kellet ot lecserélni!Lehetne a Koch-Dilaver VKP tengely elotte Gerával..és nyáron már csak akkor Leo helyett kellene hozni egy jó KH és Djuricin hlyett Miku és kész..


    Fantasztikus mennyiségű futás és akarás volt jellemző a csapatra. Doll jól taktikázott, (mondjuk a Hajnal cserénél majdnem agyvérzést kaptam). De ami még nagyon fontos volt ezen a meccsen, hogy leszurkoltuk a faszszopókat!!! HAJRÁ FRADI!


    Csak két kulcsmomentum: az egyik ugye a szabi, a másik meg Böde meglódulása, ami előtt emlékeim szerint Gera szerezte a labdát. Amúgy az gólhelyzet, tiszta piros volt, de mindegy is, nyertünk.


    Lehet, sőt biztos, hogy Thomasnak igaza van a talajt illetően, de ez az arrogáns stílus, amit mostanában felvett, egyáltalán nem szimpatikus. Lehet, sőt biztos, hogy kell is kritikát megfogalmazni a magyar futballal kapcsolatban, de talán nem ilyen pökhendi módon. Ez ciki. Nekem legalábbis, már várom a jövőheti kirohanását a válogatott szünet (és/vagy a bírók, meg a talaj) miatt.


    Még egy gondolat. Ez olyan mint a színházban a kettős szereposztás. Ha valaki kiesik, nem mehet az az előadás színvonalának rovására. Doll is ezt igyekezte megtenni. Így szerintem Amadou nem is volt annyira rossz, mert betartotta amit Doll kért. Hogy előfordulnak elemi hibák, az valóban más dolog, de figyelve a világ legjobbjait ők sem hibátlanok, igaz ők kevesebbszer vétenek és a markuk is nagyobb..


    Ma néha Gyurka volt középen, néha Moutari, néha Böde. Mindezt figyelembe véve Moutari volt a leggyengébb. És a szösszenetem is csak az ezen belüli váltásokról szólt. Tehát számomra nem elfogadható, ha valaki egy 4-2-3-1-ben tud játszani, de egy 4-3-3ban már nem.


    Nem volt jó meccse, félreértés ne legyen! Csak azt gondolom, hogy ne ítélkezzünk a nélkül hogy tudnánk mi volt a feladata.
    Pl Balogh amíg Amadou fenn volt nem tudott lendületből érkezni, utána hogy lement simán ránk vezette a labdákat. Mert akiket becserélt erre képtelenek voltak.
    Az a baj, hogy 1 -1 posztra túlkínálat van és még mindig vannak hiányposztjaink.


    Lovrencsics a Nemzeti Sportban ki is teregette mi volt Doll kissé együgyű, de eredményes taktikája.

    Masszív védekezés, kevés kockázatvállalás, a szélek lezárása, a hátul megszerzett labdával lehetőleg egy embert átjátszani, Böde fejére hosszan előreívelni, aki lekészíti a középen érkező Amadounak, és Djuricinnek, illetve a szélen közben felzárkózó Lovrencsicsnek.

    A játékos szerint tulajdonképpen a gól is egy ilyen akciót követő szabadrúgásból született.

    Persze Doll és Lovrencsics is azt nyilatkozta azért kellett ilyen taktika, mert kritikán aluli volt a pálya talaja, ahol nem lehet pontos passzokra épülő felépített támadásokat vezetni.

    http://ulloi129.hu/2017/03/04/elo-a-dozsa-elleni-bajnokirol-5/
     
  3. avatar: heimo
    2017.03.04, 22:05 (szerk.: 2017.03.05, 12:52)
    kép

    kép

    kép

    facebook
     
  4. avatar: heimo
    2017.03.04, 21:03
    kép

    NB I: Ilyen libalegelő a német ötödosztályban sincs – Doll

    A Ferencváros Gera Zoltán szerencsés találatával 1–0-ra megnyerte az Újpest elleni derbit a labdarúgó NB I 22. fordulójának nagy rangadóján. A zöld-fehérek vezetőedzője, Thomas Doll ugyan elégedett volt a győzelemmel, a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegét azonban keményen kritizálta.

    „Alapvetően jó mérkőzés volt, inkább a küzdelem került előtérbe – mondta az M4 Sportnak Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Ez a két csapat Magyarország legjelentősebb derbijét játszotta, mégis egy olyan libalegelőn kellett játszanunk, amilyen pálya a német ötödosztályban sincs. Hihetetlen, hogy ilyen nehéz körülmények között kellett ma lejátszanunk a derbit. A nézők látványos akciókat, gólhelyzeteket akarnak látni, az ilyen pályán azonban csak hosszú labdákkal lehet operálni.”

    „A győzelemnek természetesen örülök, a csapatnak nagyszerű hete volt, de ha jobb lett volna a pálya, sokkal jobb mérkőzést láthattunk volna. Örülök annak, hogy nem nőtt a különbség, és begyűjtöttük a három pontot” – zárta gondolatait a német szakember.

    Az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics szerint bizonyos szempontból jobbak voltak a Fradinál, a befejezéseknél azonban hiányzott valami a csapatból.

    „Kidolgoztuk a helyzeteket, ilyen szempontból jobbak is voltunk a Ferencvárosnál, de a kapu előtt hiányzott az utolsó érintés, amivel meg tudtuk volna nyerni az összecsapást. A Fradi kivárta azt a lehetőséget, amivel megszerezte a győzelmet. Mindent megtettünk, ilyen teljesítmény után csak gratulálni tudok a csapatnak, menni kell tovább előre” – értékelt a lila-fehérek trénere.

    A mérkőzés egyetlen gólját Gera Zoltán szerezte, akinek szabadrúgása után megpattant a labda, és úgy csapódott az Újpest kapujába.

    „Ez volt a tervem. A viccet félretéve: szerencsém volt, megpattant egy újpesti védőn. Balajcza valószínűleg megfogta volna, mert nem ment el a másik irányba. Most nagyon masszívak vagyunk, nem túl látványos a játékunk, de eredményes” – fogalmazott Gera.

    A hazaiak kapusa, a balszerencsés gólt kapó Balajcza Szabolcs csalódottan értékelt, szerinte amíg nem javítanak a helyzetkihasználáson, addig nem lesz változás.

    „Simán megfogtam volna a labdát, mert a sorfal mellett akarta elrúgni, oda jött volna a kezemhez, de megpattant egy háton vagy vállon, és elment a másik irányba. A gól kicsit megfogott minket, utána a Fradinak volt egy nagy helyzete, de egyébként teljesen ikszes meccs volt. Amíg elöl ilyen impotensek vagyunk, addig nem lesz jobb eredmény. A második félidőben uraltuk a mérkőzést, jó volt a játék, volt rengeteg beadásunk. A Fradiban benne volt a Honvéd elleni összecsapás, nekik tökéletesen megfelelt az egy nulla. Elöl oda kell érni a szélről belőtt labdákra, volt két lehetőségünk belőlük, az egyiket be kell lőni” – elmélkedett az Újpest játékosa.


    nso
     
  5. avatar: heimo
    2017.03.04, 20:42 (szerk.: 2017.03.04, 20:47)
    kép

    Zöld-fehér siker az Újpest-Ferencváros rangadón

    Budapest, 2017. március 4., szombat (MTI) - Az Újpest hazai pályán 1-0-ra kikapott a címvédő Ferencvárostól a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának szombat esti rangadóján.


    OTP Bank Liga, 22. forduló:
    Újpest FC-Ferencváros 0-1 (0-1)

    Szusza Ferenc Stadion, 8005 néző, v.: Farkas
    gólszerző: Gera (36.)
    sárga lap: Balázs B. (35.), Cseke (52.), Pávkovics (67.), illetve Djuricin (83.), Radó (88.)
    szögletarány: 4:3

    Újpest FC:

    Balajcza - Balázs B., Pávkovics, Kálnoki-Kis, Mohl - Windecker, Sankovic (Hazard, 83.) - Balogh B., Cseke (Heris, 57.), Andric - Perovic (Lázok, 57.)

    Ferencváros:

    Dibusz - Botka (Cukic, 67.), Hüsing, Leandro, Sternberg - Dilaver (Hajnal, 81.), Gera - Lovrencsics, Djuricin, Moutari (Radó, 68.) - Böde


    Az Újpest szerdán a másodosztályú Zalaegerszeg elleni 2-0-s kupasikerrel "költözött haza": a Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt ugyanis hosszabb időre albérletbe kényszerültek a lila-fehérek, akik most tértek vissza bajnoki mérkőzésen is otthonukba, ahol 539 nap után fogadták újra a Ferencvárost. A zöld-fehérek is győztes kupamérkőzéssel hangoltak a derbire, a Honvéd vendégeként nyertek, szintén 2-0-ra.

    A zöld-fehérek jubileum előtt álltak az összecsapást megelőzően, hiszen 99 sikernél jártak, míg az újpestiek korábban 62 alkalommal győztek, emellett 59-szer - ahogyan a legutóbbi 3-3 alkalmával is - döntetlen született.

    A két fővárosi csapat 221. bajnoki összecsapásának elején Balogh Balázs látványos sarkazása után Perovic elől a kapujából kifutó Dibusz tisztázott. A feszült hangulatú első percekben a házigazda volt aktívabb: Andric 18 méteres lövéssel, majd Balogh közeli fejessel veszélyeztetett. Gera révén a 36. percben talált kaput először a Ferencváros, s ez rögtön gólt is ért: 17 méterről elvégzett szabadrúgása után védhetetlenül csapódott a labda a bal kapufa mellé. Két perccel később Sternberg szép kényszerítő után került ziccerbe, ám lövését Balajcza bravúrral hárította szögletre.

    A közönség a második félidő elején hanggránátokkal és pirotechnikai eszközökkel "színesítette" a találkozót. A füst eloszlásával az újpesti tábor közvetlen közelről figyelhette, ahogy Balogh beadására Lázok vetődött be, s alig maradt le az ígéretes lehetőségről. Hasonló adódhatott volna Böde előtt, ám Pávkovics visszahúzta a csatárt, a szabálytalanságért megítélt szabadrúgást pedig Leandro mellé bombázta. A túloldalon Lázok három méterről, estében vágott kapu fölé egy jobbról érkező beadást. A 77. percben rövid technikai szünet következett: Farkas Ádám játékvezetőnek az öltözékével akadtak problémái.

    A hajrában is próbálkozott a házigazda csapat, a csereként beállt Heris például éles szögből lőtt, ám betalálni nem tudott az Újpest. A zöld-fehérek így ebben a párharcban a 100. bajnoki győzelmüket ünnepelhették.


    mti
     
  6. avatar: heimo
    2017.03.04, 18:56
    kép