magyarfutball.hu

Izland - Magyarország 1 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Izland - Magyarország 2016
  2. Izland - Magyarország 2016
  3. Izland - Magyarország 2016
  4. Izland - Magyarország 2016
  5. Izland - Magyarország 2016
  6. Izland - Magyarország 2016
  7. Izland - Magyarország 2016
  8. Izland - Magyarország 2016
  9. Izland - Magyarország 2016
  10. Izland - Magyarország 2016
  11. Izland - Magyarország 2016
  12. Izland - Magyarország 2016
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.38 (8 szavazat)

játékvezető: 1.5 (8 szavazat)

hangulat: 4.63 (8 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 2 (5)
  2. 0 : 1 (4)
  3. 1 : 3 (4)
  4. 1 : 2 (3)
  5. 0 : 0 (1)
  6. 1 : 1 (1)
Európabajnokság 2016, Franciaország, csoportmérkőzés
907. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Marseille, Stade Velodrome
játékvezető : Karasev Sergei (Oroszország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. nso.hu: 60.842
  1. 40' Sigurdsson Gylfi Thór (11-es) 1 - 0
    42' Gudmundsson Jóhann Berg sárga lap
    75' Finnbogason Alfred sárga lap
    77' Saevarsson Birkir Már sárga lap
    sárga lap 81' Kádár Tamás
    sárga lap 83' Kleinheisler László
    1 - 1 88' Saevarsson Birkir Már (öngól)
    sárga lap 90+1' Nagy Ádám

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.21, 13:23
    Marseille szombaton csodás volt! Régi kikötőben együtt söröztünk különböző nemzetek szurkolóival, aztán a vonulás az maga volt a csoda, aki átélte sose fogja feledni! Szurkolás is fantasztikus volt és végén jött a dráma!


    mi vonatoztunk (ami inkább busz) egész délelőtt és telekiabáltuk egész marseillet a notre dame-ig, a franciák még a kocsiból is kiszálltak integetni. még a vonulásnál is jobb volt talán, vagy inkább más. mert ott kicsit zavart, hogy a fülemhez dobta valami taknyos a hanggránátot ami elkezdett csöngeni. meg néhányan az integető fekákat is huhogták:( a délelőtti érzés 100%. délutáni csak 99. Az átmászást se értettem mi piros pólósok is majdnem úgy szurkoltunk, mint a "feketék".


    Én nem hallottam semmi huhogást, viszont pár hülye helyi az épületből öntöttek le minket vízzel és dobáltak meg,bár hozzá teszem a többséggel békésen integettünk egymásnak.


    Sajnos nem mentek bele,pedig kb fél órán keresztül kérték őket.Annyi volt a "bűn".hogy aki a kékben volt, átakart menni a barátaihoz a sárgába. De nézd meg az előzményeket,hogy mások totál szétverték a várost,amit nem kaptak fel annyira,mint nekünk a szektorok közötti átmenetelt, ami olyan szempontból is vicc,mert Bordeuxban elvileg mindenki abba a szektorba mehetett amelyikbe akart.


    Itt is mükszik a secu biznic,semmi más magyarázata nincs...a felvételeket látva,egy baxatlan secus tyúk kezdte el fújni a paprika sprét mint a hülye gyerek...ki a secuval a stadionokból!!!


    igen ő volt, de nem előzmény nélkül. megértem, hogy összecsinálta magát, egyből rendőröket kellett volna odarakni, ahogy Magyarországon is azokat kéne

    http://ckozep.hu/beazonositottak-a-felelmetes-huligant/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.20, 19:12
    "BALHÉ!!!!

    Mivel a magyar emberek erre a szóra vevők, így ezzel kezdem én is reakcióm. Hátha így sokan el is olvassák!

    Először is egy undorító aljas újságnak tartom a blikket amiatt, mert befizették - oválisan bekarikázva a "Hirdetés" szó - a Facebookon ezt a cikket, hogy ezáltal még több embert érjen el a cikk online, azaz hogy lehessen alatta nácizni, fekete pólózni, fasisztázni, jobbikozni, fideszezni, szidni, gyűlölködni.

    Szóval. Miért is tört ki dulakodás a rendezőkkel?

    Ok-okozat.

    Az eddigi EB meccseken és különösképp a Magyarok első meccsén Bordeaux-ban az osztrákok ellen, ha átestél a beengedési pontok által nyújtotta jegy ellenőrzésen és motozáson, akkor a stadionban az ÉRVÉNYES belépőjegyeddel oda mehettél, ahová szerettél volna. Így fordulhatott elő, hogy 90%-ban MINDEN magyar szurkoló egy helyről buzdíthatta SZERVEZETTEN (!) a Csapatot, hisz nem volt teltház!

    Nos, Marseille-ben már egy okoskodó biztonsági szolgálat volt, akik nem értették meg, hogy a magyar szurkoló tábor szeretne EGY HELYRÕL, B-közép jelleggel, szervezetten SZURKOLNI.

    Sokan a keddi, osztrákok elleni győztes meccs után döntöttek amellett, hogy kiutaznak Franciaországba közel 100.000 Ft-ot elköltve ezzel a magyar csapat miatt.

    Az ekkor döntő emberek nagy része, csak olyan belépőjegyekhez jutott már szinte, amelyeket más vásárolt meg még 2015 őszén, telén, de munka, család stb. miatt mégsem tudtak elutazni Izland ellen.

    Ha egy 10 fős társaság szerzett jegyeket, akkor nagy eséllyel a jegyek alapján a 10 fő tikettei a stadion 10 különböző szektorába, szegletébe szóltak. Távol a magyar Tábortól, távol a Barátoktól, akikkel utaztál 1500 kilométert.

    Nos, a francia rendezők, okoskodtak és senkit nem engedtek be a magyar Táborba, aki az oldallelátó szektoraiból át akart menni oda, hogy szervezetten szurkolhasson és a barátaival lehessen.

    Mennyi emberről beszélünk? Körülbelül 2-300 főről.

    Mai napig nem értem, miért zavarta ez a rendőrséget és a biztonsági szolgálatot?

    ÉRVÉNYES, több tízezer forintos jeggyel átakartak menni másik szektorba SZERVEZETTEN SZURKOLNI, hogy a BARÁTAIKKAL legyenek.

    Nos, ezen Szurkolókat a szektorok közötti mozgolódáskor közbelépő biztonsági szolgálat + rendőrség kombináció AZONNAL viperával kezdte el ütni, mindemellé paprikasprayt is bevetettek. Miért? Nem tudja senki. Egyszerűbb lett volna beszélni a szurkolókkal és megegyezni, hogy na akkor srácok, Ti 200-an bemehettek szurkolni a magyar Táborba, hisz értjük az indokaitokat, odatartoztok.

    Az esettől 50 méterre álltam. LÁTTAM az egészet. Szóval nem pletykák alapján, kamu infókra hivatkozva írtam le véleményem."

    Aki akarja megtudja kitől származik a beszámoló, én direkt nem személyesítem meg, itt a lényeg a történetben van! Mint azt mondtam, előbb hallgassuk meg mind a két félt aztán lehet ítélkezni és ájvékolni!

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.19, 15:18
    Bernd Storck: Gratulálok a csapatnak, mert egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, és megérdemli, hogy egy lépéssel közelebb jutott a továbbjutáshoz. Megpróbáltunk olyan focit játszani, hogy az utolsó pillanatig versenyben legyünk, az izlandiak jól védekeztek, de rengeteget dolgoztak a játékosaim, megvoltak a helyzeteink, és végül az egyikből megszületett a gól is. Megérdemeltük az eredményt, mert mindent megtettünk a pontszerzés érdekében, és ennek az lett a jutalma, hogy kiprovokáltunk egy öngólt. Ismét fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, minden beleadtunk, egymásért küzdöttek a játékosok. Sokat nyertünk ezzel az egy ponttal, amit egy nagyon erős rivális ellen sikerült megszerezni. Roppant nehéz ilyen komoly védelmek ellen játszani, hiszen nehéz helyzetbe kerülni, nem is volt sok lehetőség a meccsen. Hihetetlen a szurkolótáborunk, és nemcsak itt, hanem otthon is, rengeteget jelentett a segítségük.


    Heimir Hallgrímsson: A magyarok ismét bizonyították, hogy nagyon jók, akik lebecsülik őket, azok nagy hibát követnek el. Mi nem használtuk ki úgy a lehetőségeket, mint kellett volna, éreztem némi fáradtságot is a játékosokon. Kollégám két jó cserével felrázta a csapatát, és a kockáztatás bejött. A magyarok nagyobb önbizalommal kezdték a meccset, nem tudtuk megtartani a labdát, így nyomás alá kerültünk. Sok nagy helyzetünk volt, ezeket jobban ki kellett volna használni, a dekoncentráltság és az idegi fáradtság is közrejátszhatott abban, hogy nem sikerült. Szeretnék gratulálni a magyar csapatnak, jól futballoztak, keményen játszottak, és a szurkolóik is nagyon jók voltak.

    http://valogatott.mlsz.hu/hir/bernd-storck-megerdemeltuk-a-dontetlent
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.19, 15:08 (szerk.: 2016.06.19, 15:14)
    PLAYER RATINGS

    Iceland: Halldórsson 5, Saevarsson 5, R Sigurdsson 7, Arnason 7, Skúlason 6, Gudmundsson 6, G Sigurdsson 7, Gunnarsson 6, Bjarnason 6, Sigthorsson 6, Bödvarsson 6. Subs: Finnbogason 6, Hallfredsson 6, Gudjohnsen N/A.

    Hungary: Kiraly 4, Lang 6, Guzmics 6, Juhász 5, Kadar 6, Kleinheisler 5, Gera 5, Nagy 6, Stieber 6, Priskin 6, Dzsudzsák 7. Subs: Szalai N/A, Böde 6, Nikolic 6.


    Gyerekek ez siralmas.
    Az izlandiaknál két ötös, a többi 6-7. Nevetséges, mi a faszt néztek ezek?
    Nagy Ádám minimum 8-asra játszott, még úgyis, hogy az elején gyenge volt.
    Az izlandiak egy épkézláb támadást nem vezettek, a labdát sem tudták megtartani, hármat nem tudtak egymáshoz passzolni, a kapusuk egy tragédia. Valamire való lehetőségük egy kamutizi volt, egy kamuszabi, meg egy labdavesztés utáni helyzetelbénázás, amit ha megadta a tizenegyest simán le kellett volna fújni fault miatt.


    Kádár és Kleini 5? Nagy 6? szerintem mindhárman megérdemlik a 7-est, minimum. A három legjobbunk volt, Dzsudzsival egyutt. A cseréket nem veszem ide, de Bode javulást hozott, és Nikolić is hasznosnak bizonyult.


    Szerintem a játékunk nagyon ül egész végig, az izlandiak semmit nem tudtak csinálni, kontrát nem vezettek egyet sem.
    Én úgy láttam két tényező volt, amiatt nem sikerült a támadásokat végigvinni. Stieber és Priska halványabb játéka, illetve Dzsudzsi jobboldalon játszatása. Onnantól kezdve, hogy BAlázs átment a helyére, oktatta a büdősszájú favágókat.


    A meccs végi szívbajos szabadrúgás előtt azt mondtam a haveroknak, nyugi , nem lesz gól belőle, mert német a kapitányunk, ők nem szoktak így kikapnismiley


    Egyrészt Király mekkorát potyázott! Még az izlandival való ütközés előtt kiejtette a labdát.
    Másrészt Nagy Ádi mekkora passzt adott egyérintőből Nikónak a gól előtt. Parádés volt az a támadás.


    Az öngólszerző bálnavadász megfosztotta Danit az első EB találatától. :/
    (Persze a lényeg, hogy gól lett. smiley


    Lehet akárhogy számolgatni, jelenleg az tény, hogy 2 kőr után elsők vagyunk, és Izland, Ausztria, és Portugália összesen annyi gólt szerzett mint mi. Azt hiszem ezek után nem mondhatják ránk, hogy bunkerfocit játszunk.

    http://ulloi129.hu/2016/06/18/izland-magyarorszag/
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.19, 14:57 (szerk.: 2016.06.20, 16:11)
    azért az jó, hogy a Dárdai korszak óta a meccs végén nem kapni szoktuk a gólokat, hanem rúgni.


    Rohadt nagy dolog, hogy kijutottunk, még nagyobb hogy meccset nyertünk, pontokat szereztünk, továbbjutásra álllunk.

    Örüljünk, élvezzük, hogy a mieinket láthatjuk játszani eredményesen!


    Nekem az volt döbbenetes ahogy az első 30 percben ma játszottunk. Ilyet azért magyar csapattól, hogy egy EB-n és tök mindegy most ki volt az ellenfél, így dominálni. Nem hittem volna. Az izlandiaknak sokáig momentumuk nem volt, a labdát nem bírták megtartani.

    Nagyon igazságtalan lett volna ha elbukjuk a mai meccset, ha Izland ezzel a teljesítménnyel nyerni tudott volna, még ha a foci amúgy gyakran igazságtalan is.

    A portugálok elleni megint egy teljesen más meccs lesz nyilván, de mondom nézem most is őket és nem érzem hogy félnivalónk lenne. Pl. messze nem működik csapatként annyira mint mi, inkább jó szólisták gyülekezete. Lehet aztán CR7 magához tér és nyernek 3-0-ra, nem tudom, de nagyon várom mi lesz.


    Én azon döbbentem, hogy mi láthatóan jobban bírtuk a végén erővel (az izlandi edző(?) is valami olyat nyilatkozott, hogy nem bírták a végét erővel).


    Most jottem a fiam szobalyabol,mert a fej jatekat kellett vele gyakorolnom .. Lassatok csodat ! Az asszony ma nem jott be leteremteni minket ,hanem az ajtofelfara tamaszkodva mosolyogva dicsert minket !!!! Ez a VALOGATOTT MAGIKUSEREJE smiley "Itt , kene abbahagyni, elfutni elszaladni " Nem akarom , hogy elmuljon az EB . Most nincs partoskodas , nincs tele borzalmakkal a sajto .. Csak , BOLDOG ARCOK az ujsagok cimlapjan smiley)))) STORK MAESTRO , tegyel meg par csodat a CSODAS CSAPATODDAL !!!!!


    Ezzel a játékkal az EB-re való kijutást sem érdemelte meg Izland.

    Ilyen defenzív játékkal, ilyen szabálytalanul tördelve a játékot... ilyen anti-viking kutyafejű játékosokkal...

    Szégyen rátok, Izland, örökös szégyen!!!

    Anti-futballt játszó skandi csaló söpredék.


    Izland elerte ,hogy mindenki feljen tole .. Es senki nem mert ellenuk 4! csatarral jatszani smiley Szettepni oket mint az oroszlan smiley Komolyra vettuk oket mi is, es Ronaldoek is . A 11 es utan mar kenytelenek voltunk valtani es elore keztunk jatszani. Es a sarkanyolo kis vikingek onnantol mar nagyon feltek tolunk, mint a tuztol smiley Kar , volt azert a 2 pontert na.. De , igy meg szebb lett a feltamadas smiley ALMODJUNK TOVABB MAGYARORSZAG smiley)


    Hollandiát oda - vissza verték a selejtezőbe az Izlandiak ! Gondolom , megőrültek a Hollandok ettől a játéktól. smiley))


    Ebben sok igazság van, mégis ezek a vikingek annyira fennhéjázóan nagyképűek voltak a szinte semmire.... ilyet azért a magyar válogatott egyik tagjától sem láthattál, a selejtezőben sem.

    Fair play díjat a magyar csapatnak. Erre legalább annyira büszke vagyok, mint a mutatott játékra.


    A helyzeteik a mi védelmünk hibáiból adódtak, szép kidolgozott támadásuk nem nagyon akadt.
    A selejtezőkben ennél szebb és főleg bátrabb focit játszott Izland, most semmit sem játszott, csak bekkelt.
    Igaz, azt jól.


    A világ azért vette komolyan Izlandot, mert őket úgy kell kezelni és még akkor is vért kell vizelni akár egy döntetlenért is.

    A másik az, hogy bár labdabirtoklásban ugyan nagyon felülmúltuk őket és ez nem rossz dolog - én is a dominálni akaró focit szeretem-, de azért azt meg kell említeni, hogy nekik több nagyobb helyzetük volt, mint nekünk: Kádár bénázása után már csak a kapussal állt szemben az izlandi, Guzmics blokkolása (ott is tiszta lövőhelyzet volt), a gólt megelőző szitut is ide sorolom, mert 4-5 izlandi közé kiejteni egy labdát nem kaphat más besorolást, a tiszta helyzetben föléfejelt (tévesen lesnek ítélt) szitu, plusz a hosszabításbeli szabadrúgás.

    Ezzel áll szemben a mi gólunkat megelőző helyzet.

    A többi próbálkozásunk inkább a biztató lehetőség kategóriája - olyan nekik is volt - igaz kevesebb.


    InStat pontok, megjegyzéseimmel...

    Király 264 246
    Első meccs pazar volt, másodikban egy komoly hiba mellett azért fogott ziccert is...

    Lang 258 250
    Stabil, külön öröm, hogy megoldotta a szélső védős feladatot is

    Juhász - 248
    Tartalék ill. beugró, annak OK

    Guzmics 222 257
    A védelem oszlopa középen

    Kádár 222 266
    A védelem oszlopa szélen...

    Fiola 230 -
    Remélem, felépül a nyolcaddöntőre, hogy visszaálljon a Guzmics-Lang belső páros

    Nagy 215 273
    Izland ellen kulcsjátékos kulcspasszal, ősztől elindul a nemzetközi karrierje...

    Kleinh. 253 236
    Ha megtanul higgadtabban meccselni, és leszorítja a lövéseit, egyik legjobbunk lehet, még talán itt az EB-n is javulhat

    Gera 245 217
    Portugálok ellen csak pihengessen a padon, aztán kelleni fog majd a 16 között...

    Németh 229 -
    Játszatnám a portugálok ellen, hogy még belejöjjön jobban...

    Stieber 223 225
    Õ egy kontrára jó csere...

    Dzsudzsák 201 240
    Örülök, hogy javul, de még van tovább is felfelé, remélem...

    Priskin 231 226
    Nem ő az első számú csatár most... de az a gólpassz az osztrákok ellen, az remek volt...

    Nikolics - 202
    Kevés idő alatt kevés pont, de nem érdekes... az a gólpassz az izlandiak ellen, az remek volt...

    Böde - 229
    Szerintem ő Szalai alternatívája, főleg, ha támadni és nyomni próbálunk erősebben...

    Szalai 255 -
    Legalább részben pihentetném, hogy 100%-os legyen majd a 16 között...
    csapatátlag: 234 240

    teljesen OK, kicsit meglepő, hogy Izland ellen jobb, de ez főleg a sok passz miatt lehet...

    Folyamatos kontroll alatt vannak. Mindenkinek nézik az állapotát, mit bír, mennyire terhelhető.

    Némethet, és Szalait is ezért pihentette Storck, kellett is, mert kihajtották magukat. A többiek még csak csak bírták, most mások is kapnak pihenőt, de nem ész nélkül fog rotálni. Pl Németh visszatérhet a pályára.
    Roliban nem bízik a Feröer meccs óta, ezért is őt kapta le Lang, és Guzmics helyett is, pedig Lang futott 11 km felett, és mindkét belső védőnk már túl van 180 percen
    Nem hiszem, hogy csak három meccsre terveztünk, valahol a harmadik helyet kitűzték, és annak tükrében is ment a cserebere
    Fiola sérülése írta ezt némileg felül.
    Mindez pedig független az eredmények alakulásától, megvoltak minden meccsre az emberek. Sem a tét, sem a tétnélküliség nem lesz tényező. Ugyanúgy fel van ez építve, mint a taktikánk.


    Ott voltam, láttam, mi történt. A stadion egyik végében gyülekezett egy 60-80 fős csoport kb. egy órával a meccs kezdete előtt, majd át akartak menni a stadion másik végébe 3-4 szektoron keresztül. Nem az "egyik magyar szektorból a másikba", hanem két izlandi, egy semleges és egy magyar szektoron át a kapu mögötti ultrák(?) közé. Láttam a fejüket. Tipikus öntelt, mindent és mindenkit semmibe vevő véglények, akik azt gondolták, nekik mindent szabad. Megvenni a legolcsóbb jegyet, aztán oda menni, ahová tetszik, és felháborodni, hogy ezt miért akadályozzák meg. Nem azért autóztunk oda-vissza 30 órát, hogy ezeknek a feltűnési viszketegségben szenvedő alakoknak a balkáni magamutogatását nézzük, amivel a szurkolótábor megítélésén is nagyot rontottak plusz pénzbírságot és más szankciókat akasztanak a szövetség és a csapat nyakába. Gusztustalan banda, akiket a tábornak ki kellene vetnie magából. A fütyülés-fujjolás a mi szektorunkból nem is a biztonságiaknak, hanem nekik szólt. Sokkal nagyobb verést érdemeltek volna, deresen. Sajnos csak 6-ot tettek hűvösre közülük, pedig mind a 30-40 megérdemelte volna, aki átjutott, és hősnek képzelte magát.


    Nem pusztan karogo, hanem szemtanurol van szo. A felvetelen amit lattam, latszik ahogy utik a biztonsagiakat a magyarok. Valahogy nem tudom elhinni a francia biztonsagiakrol (akik kozott nok is voltak) hogy ok kezdemenyeztek volna bokszot a magyar ultrakkal... Persze lehet tul szkeptikus vagyok. Megvesszuk az olcso jegyet aztan atgazolunk az egesz stadionon.... Kurvara nem hianyzik most ez a mentalitas Lyonban, az UEFA-nal csak egy ksi outsider csapat vagyunk akivel a legkonnyebb peldat statualni ha akarnak.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.02, 14:12
    További sarkalatos pont, hogy hol is lesz a stadionokban a Carpathian Brigade!? Az első mérkőzésünkön a bordeauxi stadion F (sárga) szektoraiban fogunk szurkolni, Marseilleben az X szektor és környéke, míg Lyonban egyelőre próbáljuk összehangolni a csoportot. Sajnos a stadion minden szegletébe, szétszórva szólnak a jegyek, de a magyar ember leleményes, törekedni kell a minél komolyabb összeállásra a minőségi szurkolás érdekében. Ha valakinek nem oda szól a jegye, nem jelenti azt, hogy nem szurkolhat, ezt tessék figyelembe venni! A stadionba bejutott össze magyarnak, szektoroktól függetlenül kötelessége végigtombolni a 90 percet!

    Ami az öltözetet illeti, tartjuk magunkat a korábbi trendekhez és a már megszokott fekete pólókban fogunk megjelenni meccsnapokon!

    Minden szurkolótársunknak jó utat kívánunk!

    CB’09

    https://www.facebook.com/108721875873861/photos/a.111743068905075.20106.108721875873861/1047901821955857/?type=3
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.31, 15:46
    kép