magyarfutball.hu

Ausztria - Magyarország 0 : 2 18:00

   
   
  • Ausztria - Magyarország 2016.06.14.
  • Ausztria - Magyarország 2016.06.14.
  • Ausztria - Magyarország 2016.06.14.
  • Ausztria - Magyarország 2016.06.14.
  • Ausztria - Magyarország 2016.06.14.
  • Ausztria - Magyarország 2016.06.14.
  • Ausztria - Magyarország 2016.06.14.
  • Ausztria - Magyarország 2016.06.14.
  • Ausztria - Magyarország 2016.06.14.
  • Ausztria - Magyarország 2016.06.14.
  • Ausztria - Magyarország 2016.06.14.
  • Ausztria - Magyarország 2016.06.14.
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Ausztria - Magyarország 2016
  2. Ausztria - Magyarország 2016
  3. Ausztria - Magyarország 2016
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4.11 (9 szavazat)

játékvezető: 3.56 (9 szavazat)

hangulat: 4.44 (9 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (4)
  2. 0 : 1 (3)
  3. 1 : 2 (3)
  4. 0 : 0 (2)
  5. 2 : 1 (2)
  6. 1 : 0 (1)
  7. 3 : 1 (1)
Európabajnokság 2016, Franciaország, csoportmérkőzés
906. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Bordeaux, Matmut Atlantique
játékvezető : Turmin Clément (Franciaország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. oefb.at: -
  3. nso.hu: 34.424

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Zsorzsinju
    2017.12.11, 13:31
    Austria 0 Hungary 2
    Nouveau Stade de BordeauxNouveau Stade de Bordeaux
    14 June

    Dark horses Austria slumped to defeat against a lively Hungarian side. Adam Szalai put the Magyars ahead with an hour played: minutes later Austria's Dragavic was given a second yellow card. With no alternative but to attack, Austria were caught out by a fast Hungarian counter-attack and conceded a second.

    (Duda Sampaio)

    http://www.historicalkits.co.uk/international/tournaments/euro_2016/euro-2016-group-f.html
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.15, 14:25 (szerk.: 2016.06.15, 15:06)
    szerelések:

    Top 5 Players
    1Zoltán Gera(DMC)Hungary7
    2Julian Baumgartlinger(DMC)Austria5
    3Adam Nagy(MC)Hungary5
    4Zlatko Junuzovic(AMC)Austria4
    5Florian Klein(DR)Austria4


    Amúgy a második gólnál nem is volt emberelőny smiley


    Fiola akkor már a pályán volt. Mást meg akkortájt nem ápoltak.


    a gólörömnél állt fel, Pánics doktorék úgy fogják vissza, hogy ne rohanjonsmiley


    Egyébként így kell kontrázni. Tankönyvbe illő volt.


    Király parádésan irányítja a védelmet. Ez legalább annyira fontos, mint a védései.


    Arra ki fogadott, hogy az első kör után a 24 csapatból összesen 4 akad majd, aki 2 gólt tudott szerezni.
    Franciaország, Németország, Olaszország és MAGYARORSZÁG!!!


    Amúgy számomra érdekes volt látni a kiállítás után, hogyha megszereztük a labdát akkor le akartuk kontrázni őket aminek sokszor az volt a vége, hogy elszórtuk a lasztikat...Jobb lett volna cicázni...


    Szalai is sírt a padon.smiley megérdemelte nagyon ezt a gólt!


    UEFA .com:
    "Hungary true to traditions
    It has not been plain sailing for Hungarian football since the glory days of the 1950s yet the class of 2016 delivered an attractive style echoing that of the Magical Magyars. As a 'derby', the match was a little feisty at times, but Hungary were seldom put off their stride once they found their feet after a tricky first few minutes"


    nagyon ciki vereség nekik. Ráadásul szarok is voltak. Olvasom az osztrák netes újságok kommentjeit, valahol írták, hogy "ez a vereség már a himnuszoknál elkezdődött"


    Köcsög arnautovic gyerek anno ki lett kiáltva az új zlatannak. Hát ha ez volt az új zlatan, akkor Fiola meg az új Cafu. Cseppet bekajálta. Csak a primadonnáskodás jutott, de azt szabad bárkinek.


    Uefapontkom alapján összességében többet futottunk mint az osztrákok, ezt se gondoltam volna 1-2 eve!!!


    Jól mondta a spanyol sajtó, hogy a magyarok a főbejáraton jöttek vissza a futball színpadára !


    37-en neztuk Fonyodon,egy nagy TV-n.Rokonok es kozeli baratok...Szalait az elso felido kozepe fele mar a pokolba kivantuk,mikor kitorhetett volna,de jobbra vitte a labdat,amit aztan lassusaga miatt el is vesztett.Abban viszont megegyeztunk,rogton utana,ha nem viszi le Storck,golt fog rugni...
    Szalai nem volt a jok kozott,de Nemeth sem.Viszont most bebetonozta magat es remelhetoleg jo lesz a kozeljovoben!
    Hajra,MAGYAROK!


    Hihetetlen teljesítményt nyújtott a ferencvárosi legenda. Zoli a mezőny legjobbja volt a Bordeaux-i magyar-osztrákon, sőt, eddig ő mutatta a legjobb védekezést minden EB-középpályás közül.

    Az elismert whoscored.com az instat indexhez hasonló osztályzatokat oszt ki a játékosokról az OPTA adatai alapján, de ezt egy 1-10-es skálán teszi.

    A magyar osztályzatok ezek: Király 7.4 – Fiola 7.1, Guzmics 7.3, Lang 7.1, Kádár 8.1 – Gera 8.4 – Németh 7.0, Nagy 7.3, Kleinheisler 7.2, Dzsudzsák 7.1 – Szalai 7.1. (Priskin 6.7, Stieber 6.9).

    Hogy ez milyen teljesítmény? A nap másik meccsén Ronaldo 6.6-os osztályzatot kapott, a magyar átlagot (7.21) sem Portugália (6.72), sem Izland (6.94) sem érte el. (A legjobb Gomes volt, 8.2-vel).

    Érdemes megjegyezni azt is, hogy az osztrákok (6.28) közül csak Alaba érte el a hetest (7.2).

    A mezőnyben Nagy passzolt a legpontosabban, 87%-kal, Gera Zoli a negyedik holtversenyben Fiolával (76%), köztük Lang és Dzsudzsák van 83%-kal.

    A magyar csapatból a legtöbb légipárbajt Kádár (5), Guzmics (3) és Gera (2) nyerte.

    A döbbenetes adat, és az ami leginkább megmutatja, milyen fantasztikus volt a középpályánk tegnap. Gera 7-szer szerelt, 7 próbálkozásból. Ádám 5 sikeres szerelést tudhat magáénak, hat kísérletből. Alaba egyszer szerzett, a legjobb osztrák, Baumgartlinger Nagyhoz hasonlóan ötször.

    A meccsen Lang (7), Guzmics (4), Gera (3) tisztázott a legtöbbször, és a magyar csapat lopta a sokkal több passzt is (20-12), Guzmics (4), Gera, Kádár, Fiola (3-3) vezetésével.

    Egy rivális statisztikai oldalon, a squawka.com-on rangsorolják is az EB játékosait. A harmadik legjobb kapus az első kör után, Neuer és Sommer után Király, megelőzve Buffont és a tegnap este varázsló Halldórssont.

    Mindezt negyven évesen.

    A középpályások közt Gera a 15., David Silva és Granit Xhaka közt, de a védekezésben nyújtott teljesítményét tekintve a 8. minden játékos közül, a már említett öt kapus, a német Mustafi és Ben Davies (Wales) után. Azonban a középpályások közül kiemelkedik, megelőzve a Leicester és a francia válogatott motorját, N’Golo Kantét és a szlovák Hamsikot.

    Mindezt harminchét évesen.

    Szép volt fiúk!


    Amikor az osztrákok 11-est reklamáltak Kádár blokkolásánál, így reagált a BBC rádiós riportere: "Nonszensz amit beszélnek már".smiley


    Mekkora kurvák voltak végig mellesleg. smiley


    Amúgy Hajdú B. mekkora egy mákos pacák. Ha jól emlékszem a Fradi-Anderlechtet is ő közvetítette, a norvég oda-visszát, most meg ezt.


    Arról nem beszélve, hogy nem tudom mióta ez volt az első fontos válogatott meccs, ahol győztes állásnál nem masszív gyormorgörccsel csordogáltak a percek.


    Amúgy az első gól utáni ölelkezés a szurkolókkal a magyar futball elmúlt 30 évének legjobb pillanata szerintem.


    Most olvastam:

    "Az olaszok is velünk voltak

    A magyar szurkolók beszámolója alapján Milánóban a helyiek a város több pontján is elfordították az olasz lobogót, amely így a magyar színeket mutatta, és így drukkoltak a csapatunknak. "


    Ez nagyon jó.

    Szaniszló Csaba, itt: Stade Bordeaux-Atlantique.
    23 perce · Bordeaux, Aquitaine, Franciaország ·
    Láttam, ahogy a magyar válogatott legyőzte Ausztriát.
    Láttam mindezt a helyszínen, Bordeaux-ban, a magyar kispad közvetlen közeléből, ezért sok mindent láthattam, amit Ti talán nem, de amikor majd elmesélitek ezt a meccset a fiaitoknak, lányaiatoknak, unokáitoknak, ezeket is nyugodtan tegyétek hozzá, mert esküszöm, minden szava igaz.
    Láttam egy mosolygó szövetségi kapitányt. De nem ám akármikor mosolygott, hanem a kezdő sípszó előtti visszaszámlálásnál. A dalai láma nem áraszt magából annyi nyugalmat, mint Bernd Storck.
    Láttam ugyanőt az 1. percben, Alaba kapufája után azonnal a kispad felé fordulni, hogy a csapat ne lássa a reakcióját. "Ezt megúsztuk!" - olvastam le az arcáról olyan egyértelműen, mintha fekete filccel rajzolta volna a homlokára, de félelmet, kétségbeesést, vagy csak pillanatnyi hezitálást nem lehetett észrevenni rajta.
    Láttam Szalai Ádámot sokféleképpen a levegőben felívelések után, kivéve úgy, hogy legalább egy osztrák ne mászott volna a hátára. Nem lehet leírni annak a látszólag haszontalan, piszkos munkának a mennyiségét, amit ő elvégez azért, hogy levegye a védelemről és a középpályáról a terhet.
    Láttam Gera Zolit egy félidőn át szenvedni, 37 évesen 90 percen át csúszni és mászni úgy, hogy támadásban sokáig semmi nem jött össze neki. Úgy röpködött, mint a Garami József-féle Fradiban tette majdnem 15 éve. Láttam azt is, hogy ő az, akiben Storck a legjobban bízik.
    Láttam egy 10 perc alatt lehiggadó válogatottat, amely kicsit olasz volt (tökéletes taktika maradéktalanul végrehajtva), nagyon német, a 62. percben pedig egy pillanatra mintha Messit és Suarezt is láttam volna, csak az egyik hátára Kleinheisler, a másikéra Szalai volt írva.
    Hallottam, hogy a gól előtt pár perccel, Szalai hibája után a kapu mögött ülők Böde Danit követelték a pályára, Szalainak pedig akkor mintha nem lett volna kedve mindenkit meghívni egy pálinkára.
    Láttam, ahogy megijedünk attól, hogy nyerhetünk. Ahogy nem merjük végigvezetni emberelőnyben a kontrákat, ahogy nem elég élesek az utolsó passzok, ahogy félni kezdünk a győzelemtől.
    Láttam Storckot háromszor is cserélni, de még mindig nem láttam rosszul cserélni.
    Láttam Stieber lövése után egy labdát fölémenni. De amikor még levegőben volt a labda, láttam Stiebert visszafordulva ünnepelni. Neki lett igaza, így láttam egy újabb magyar gólt, olyan magabiztosat, amilyet csak a legnagyobbak tudnak.
    Ezután már mindent homályosan láttam. Mosolyokat, öleléseket, piros-fehér-zöldbe öltözött húsz, harminc, hatvanéves gyerekeket, egy talán mindenkinél boldogabb fiút szürke tréninggatyában, és magamat, amint végre elhiszem, hogy a magyar válogatottat láttam győzni egy Európa-bajnoki meccsen.
    Úgy láttam, tényleg itthon vagyunk.

    http://ulloi129.hu/2016/06/14/ausztria-magyarorszag/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.15, 14:08
    Bernd Storck: Gratulálok a csapatnak, akik 3 hét kemény munka után most megérdemlik a dicséretet. Ilyen erős csapat ellen, mint az osztrákok, helytálltak, persze kis szerencse is kellett, hiszen az elejének volt Alabának egy kapufája is. Minden tekintetben felülmúlták önmagukat a játékosok. Nagy gratuláció jár Szalai Ádámnak, aki fantasztikus gólt szerzett. A második is egy szép akció után született, ez volt a hab a tortán. Óriási gratuláció Stieber Zolinak is, és összességében az egész csapatnak. Király Gábor hozzájárult, hogy nem kaptunk gólt, nagy része volt neki is a győzelemben. Nem fiatal és idős játékosaim vannak, hanem csak és kizárólag jó játékosaim. Nagyon sokat dolgoztunk, sokat tanultak a fiúk a felkészülés alatt. Lászlóval a közös történetünk nem olyan régire nyúlik csak vissza. 21 éves kora előtt ismertem meg. Nagyszerű játékos, méltán játszik a Bundesligában. Nagyon-nagyon jó a csapatszellemünk, és nem csak a most pályára lépő játékosokról szólok, mind a 23 játékos harmóniában van egymással. A németek ellen is ki kellett tolnunk a határainkat, ezt most is megtettük. Az osztrákok nagyon erősek, ismertük az erősségeiket. Mi abban múltuk felül őket, hogy jól tartottuk kontroll alatt a meghatározó játékosaikat. Nem gondolunk még a továbbjutásra, a következő meccsre koncentrálunk, Izland ellen készülünk. 44 év óta most először van Eb-n Magyarország, egy igazi vágy teljesült. Mindenki láthatja, hogy a fociban minden lehetséges. Ha 100%-osan odatesszük magunkat, akkor a második történelmi győzelem is meg lehet.


    Marcel Koller: Jól kezdtünk, Alabának volt egyből egy nagy helyzete. Utána jól kombináltunk, később idegesek lettünk, és több labdát is elveszítettünk. Ezt az arcunkat még nem ismertem. A sok hiba okozta a magyarok gólját. A második félidőben sajnos elég hamar gólt kaptunk, a kiállítással komoly veszteség ért minket, a második gól pedig eldöntötte a meccset. Nem tudom, hogy miért voltunk idegesek. Nem voltunk képesek bizonyos dolgokat megvalósítani a játékunk során, ez vezetett a két kapott gólhoz. Most az a fontos, hogy felkészüljünk a portugálok ellen. Nem nyomhatok egy piros vagy zöld gombra, nem gombnyomásra működnek a dolgok. Dekoncentráltak voltunk, sok labdát elveszítettünk, ma képtelenek voltunk többre. Tudtuk, hogy képesek jól játszani a magyarok, ez ma visszaigazolódott. Jól védekeztek, és nagyon jó csatáraik vannak, akik el tudnak dönteni ilyen meccseket, de kissé meglepetés volt a játékuk. Képesek vagyunk sokkal jobb futballra, de ezt ma nem tudtuk megmutatni. Nem igazán láttam jól a kiállítást. A negyedik bíró azt mondta nekem, hogy szabálytalanság volt. Junuzovicnak fájdalmai vannak, megrúgták a lábát, jelenleg nem érzi jól magát. Most először is fel kell ráznom a csapatot, túl kell lépnünk ezen a találkozón gyorsan. A magyaroknak van 3-4 olyan játékosuk, akik nagyon jól játszottak. Olyan csapat, amely jól védekezik és a támadásokat is jól segítették.

    http://www.csakfoci.hu/eb-2016/valogatott/91766-storck-nem-gondolunk-meg-a-tovabbjutasra-megleptek-a-mieink-az-osztrak-kapitanyt
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.15, 13:56 (szerk.: 2016.06.25, 13:22)
    Óriási gratula a csapatnak és nagy köszönet Storcknak!

    Bevallom a kiállításnál én nagyon megijedtem, mert azt gondoltam, hogy ez az osztrákokból csak dupla dacot vált ki, mi pedig nehogy összeszarjuk magunkat amolyan magyarosan, megijedve a lehetőségtől és hogy onnantól kötelező lehozni a meccset. Nos, nem hogy megijedtünk, de megnyugodtunk és úgy játszottunk emberelőnyben, ahogy a nagykönyvben meg van írva. El sem hittem amit látok, könnyes szemmel néztem a végét. Örülök, hogy megadatott az érzés, amiről azt hittem tán sosem tudom meg milyen, pedig nem vagyok öreg, csak annyira kilátástalan volt az elmúlt 20-30 év..

    Meccs után azt éreztem, hogy megérte kibekkelni ezt a 30 évet. Persze dehogy érte meg. Most küldeném el igazán jó messzire az országból a 'szakmát', mert végleg bizonyosságot nyert, hogy ezek az ingyenélő suttyók 30 éven át megloptak minket, tönkretették az ifjúságunk. Egy szaros mágnestábla mögött sem akarom látni őket.


    Nem voltak szarok. Mi voltunk a jobbak.
    Láthataóan felkészültünk belőlük, motiváltabbak voltunk, bírtuk erővel.


    Nálam ez a nap hozzászólása a külföldi fórumokról, Szalai góljára reflektálvasmiley

    "That's the strikers first goal in 41 games or 18 months - puts my drought with the ladies in perspective"


    Mellesleg szerintem is elég gyengék voltak az osztrákok. Bár azt sem értettem miért kezdett el terjedni, hogy titkos favorítok. Okotiet láttam élőben játszani néhányszor s nem olyan nagy szám, Harnik meg kiesett a Stuttgarttal. Nem igazán értem miért ilyen támadókkal mentek ki.


    Viszont én tartozik Strock-nak egy Mea Cuplával, mert amikor a végleges keretben benthagyta Szalait, akkor a kétségeimnek adtam hangot, de megint bejött a húzása!


    A kiállításnál már tudtam, hogy győzni fogunk.

    Mégpedig azért, mert Storck fejben és pszichológiailag is jól felkészítette a csapatot.

    Azon viszont meglepődtem, hogy utána egy darabig nem játszottunk elég bátran, mert volt hogy az osztrákok 5-6 percre is beszorítottak a kapunk elé 10 emberrel is.

    Nagyon nem kérdés, hogy ez Storck taktikai győzelme volt megint.


    Kàdàr az első fèlidőben, európa klasszis szinten tolta!

    Így mèg nem làttam szèlső vèdőt jàtszani vàlogatottban.

    Mondjuk a màsodikban màr több hibàval jàtszott, de szerintem menni is alig bírt, akkora rùgàst kapott az első fèlidő vègefelè, az eleve sèrült làbàra.


    Jó most nemzetközi fórumokat olvasni. Kb az egész világnak szimpatikus volt a magyar csapat. Végre valahára van okunk büszkének lenni.


    Ami nekem nagyon tetszett,hogy Möller majdnem sírt a lefújáskor. Magáènak èrzi a csapatot ès ezt nem gondoltam volna. Vègre látok külhoni edzőkön komoly èrzelmi kötődèst smiley


    Kleinheislerről három különböző lapban is (marca, gazzetta, a harmadik most nem ugrik be) szó szerint ugyanazt a mondatot olvastam tegnap: "jegyezzük meg ezt a nevet, mert hallani fogunk még róla". Reméljük, hogy igazuk lesz.

    (De a kicker azért megjegyezte, hogy a Werdernél eddig nem sokat mutatott)


    "Szerintem Szalai - a gólja ellenére - nagyon ügyetlenül mozog, nekdm a mozgásáról John Travolta jut eszembe"

    Nekem, meg a Star Wars birodalmi lépegetője jut az eszembe. Egy az biztos, hogy a felívelt labdát visszafejelve az előre játszó középpályát nagyon tudja segíteni, ezért játéka hasznos szerintem. Nikolics nem ilyen, hiába jobb mozgású és gyorsabb is. (mondjuk ettől gyorsabbnak nem nehéz lenni)


    szerintem tegnap az első félidőben nagyon fontos volt, hogy amikor kicsit fejetlenól játszottunk, szalai megtartotta és szabadrúgásokat harcolt ki sorban, az egyik veszélyes is lehetett volna. Ezeket a dolgokat mintha nem értékelte volna a hazai publikum tegnap.


    Én most ébredezek a sírásból. Annyira szép volt a tegnap este, 46 évesen is kap még új élményeket az ember. Most tényleg semmi negatív nem jut eszembe, egyszerűen boldog vagyok.


    jól megfordultak az oddsok
    Hányadik helyen végez a magyar válogatott az F-csoportban?

    Első 2.65
    Második 3.60
    Harmadik 3.00
    Negyedik 9.00


    Ertem en, hogy Szalai egy lepegeto falabu, de basszus milyen kenyszeritot lenyomott Kleinival?! Nem könnyű az...


    Az én várakozásomat bőven felülmúlta az eredmény, egy (az általam) vártnál gyengébb osztrák csapatot láttam. Ugyanakkor a mieink azt hozták, amit igenis szerettem volna, úgy néztek ki, mint egy futballcsapat, szervezettség volt, tudatosság, elképzelés és határozottság. Minden, ami akár ugyanezekkel a játékosokkal korábbi válogatottakból hiányzott. A hazai edzőszakma eláshatja magát, de legalábbis kuss, jó sokáig.

    Viszont Izland ellen bitang nehéz lesz, egy nem szép döntetlennel teljesen kiegyeznék (remélve, megint túlszárnyalják a fiúk az én várakozásomat).


    Az első forduló dreamteam-je :
    Igor Akinfejev (orosz) - Lukasz Piszczek (lengyel), Roman Hubník (cseh), Leonardo Bonucci (olasz), Jordi Alba (spanyol) - Luka Modric (horvát), Eric Dier (angol), Andrés Iniesta (spanyol) - KLEINHEISLER LÁSZLÓ, Graziano Pelle (olasz), Dimitri Payet (francia).


    "A WhoScored egyéni értékelésében a minden játékelemre kiterjedő mutatók alapján Gera Zoltán a teljes Eb-mezőny nyolcadik legjobbja 8,44-es osztályzattal, közvetlenül előtte a címvédő spanyolok sztárja, Andrés Iniesta, míg mögötte a walesiek legjobbja, Gareth Bale áll. A 37 éves magyar középpályás játékáról sokatmondó adat, hogy az Eb eddigi legtöbb szerelését - szám szerint hetet - mutatta be.

    A rangsort a nyitómeccs francia hőse, Dimitri Payet vezeti 9,59-es értékeléssel.

    A WhoScored statisztikái szerint a balhátvéd Kádár Tamás is az Eb legjobbjai között van, 8,13-as osztályzatával ugyanis a 12. a listán."


    "Az Eb első körében a német után a magyar csapat áll a legjobban whoscored.com osztályzatai szerint. A németek 7,50-es osztályzatot kaptak, Bernd Storck együttese 7,21-et, míg a harmadik helyezett horvátok 7,17-et. A sor végén éppen Ausztria szerepel mindössze 6,28-es osztályzattal."


    Szalai tegnapi teljesítményének margójára

    Végigolvastam a CSODA-MECCS óta a hsz-okat és nem találkoztam egy fontos tény megemlítésével.

    Szalai nem csak nagyot küzdött, nem csak zseniálisat kényszerítőzött és szerzett rendkívül fontos gólt, hanem:

    Annak ellenére, hogy a spori az első félidőben elnéző volt az osztrák szabálytalanságokkal szemben - többek között Szalai kárára is, vagy említhetnénk Kleinheislert, ami után a kapufa mentett - mégis, minden esetlenségnek tűnő mozgás, vélt, vagy valós lassúság ellenére, ő hozta össze Dragovic első sárgáját is, ami meghatározó lett a gól, gólok mellett.

    Egy játékos, aki ennyire meghatározó tényező egy mérkőzésen, felőlem a maradék 88 percben a kezdőkörben is ücsöröghet, akkor is abbahagyom a kritizálását, ahelyett, hogy keresném a játékában a hibákat - önigazolás gyanánt, miszerint akkor is jobban értek a kezdő összeállításához, mint Storck.

    KÖSZÖNÖM SRÁCOK FÉRFIAK, HAJRÁ MAGYARORSZÁG!


    A két délszláv bomba közül az egyik bedurrant. Így tíz főre fogyatkozott az osztrák válogatott. A másik bomba működésbe hozásához sem kellett volna sok . Guzmics piszkálódásait pszichésen nem tudták feldolgozni . Idegileg felőrölte őket. Az osztrák szövetségi kapitány taktikai hibája, hogy két ilyen agilis idegzetű játékost egyszerre játszatott a csapatban. David Alaba így magára maradt, kiszolgálók nélkül.


    Nem akarok szakmázni, mert minek, de amikor kiüvöltöttem magamból az örömömet, elgondolkodtam. Holnap, vagy akár ma este, amikor a statisztikák elkészülnek, szerintem kiderül belőlük, hogy nem csak gólokban voltunk jobbak. Ezt a meccset úgy uraltuk, ahogy évtizedek óta nem láttam magyar csapatot játékot uralni. S nem, szép és jó játék nem volt, hanem valami biztonság, valami olyan, hogy ez meglesz. S persze, kellett a szerencse, de amit Gera Zoli focizott nagy csendben az valami lenyűgöző volt a maga 37 évével együtt. De sorolhatnám a többieket is: Fiola, Kádár és Guzmics mint egy betonfal. Nagy Ádi szintén csendben rakkolt. Kleinheisler a tüdejét köpte ki, Szalai botladozása is meghozta a sikert. Egyszóval nem látványos, de nagy játék volt, legalábbis szerintem.


    Az megvan, hogy az első gól Szalai labdakezelési hibájából lett? smiley Ahogy átvette, elpattant tőle, a kapus látta és kirontott, azt hitte, hogy eléri, de Szalai gyorsabb / hosszabb volt nála és elpöckölte alatta...Ha átveszi rendesen, ki tudja mi történik. smiley


    lehet hogy csak Alaba a sztár, de a balhátvéd angol bajnok és a 11 kezdőből 10 a Bundesligában, Bundesliga II, Premier Liga, Dinamo Kijev stb játszik.

    és játszik, nem a padon ül. meg lehet nézni hogy intéztek el a selejtezőkön oda vissza a svédeket, meg az oroszokat.

    az EB eddigi legnagyobb meglepetése eddig a győzelmünk


    Ott voltam, elég nehezen leírható, életem egyik legnagyobb futballélménye volt. Hangulatában a Newcastle, Grasshoppers és a CSZKA elleni hazai meccseinkhez tudnám hasonlítani.


    Eleve ennyi ember nem szokta idegenbe elkísérni a csapatot (a saját tippem szerint 10 ezren legalább), hátborzongatóan szólt a Ria-ria-Hungária egy ekkora stadionban. Helyszínen úgy nézett ki, hogy a kezdeti zavarodottság és megilletődöttség után fokozatosan feléledtünk, a második félidőt már egyértelműen uraltuk.

    Meccs közben ment az osztrákok felé a "Conchita"-s cinkelés ezerrel, főleg Arnautovic kapta az ívet. Meccs után ment az ünneplés a belvárosban (bár ahhoz képest szolid volt, hogy 30 évet kellett rá várni), néhány piró is előkerült (gól után is volt 1 a stadionban). Osztrákok hamar hazamentek aludni smiley


    Hát, nem tudom, anno képes voltam egyszer mikor még a válogatottban fel sem merült Kleinheisler neve azt írni itt róla, hogy soha nem lesz belőle semmi, aztán meg is követtem itt ebben a topikban, mert tévedtemsmiley

    Én nem tudom tv-ben hogy tűnt vagy hogy nem, de a helyszínen Bordóban gyakorlatilag mindenki akivel beszéltem egyetértett abban, hogy a legjobb emberünk ő volt. Iszonyat munkát végzett a pályán, gólpasszt adott, tartásunk volt a középpályán nagyrészt neki köszönhetően, ok, vagy 2x eltörte a labdát mikor 18-20-ról lőhetett, nyilván ha helyette a felső sarokba bombáz akkor még jobb a helyzet, de akkor már nem Kleinheisler lenne hanem az új Zidane mondjuk.

    Én isteníteni nem akarom semmiképpen, látszik rajta hogy a "nép egyszerű gyermeke" típus, szóval kétséggel elhiszem hogy pl. németül is képtelen megtanulni. Amúgy látom most itthon, hogy Gerát, sőt, Nagyot is magasabbra értékelték néhol mint őt. Egy helyi francia újságba belenéztünk, náluk meg Scholes 8-ast kapott, senki más annyit. Én velük értek egyet.

    A meccs meg...én mindenkinek azt mondom aki kérdezi, hogy nem lehet szavakba önteni ami ott a lefújás után, de már előtte, miután Stieber átemelte a kapust, szóval ami ott utána kitört vagy elszabadult a kapu mögötti szektorban. Mikor vége volt lehetett látni embereket akik egymás vállán sírtak, vagy sírva jöttek fel a lépcsőn, én voltam az egyik bevallomsmiley Főleg idősebbek, 40esek, 50esek, akik mondjuk láttak még magyar csapatot gyerekként a 82-es, 86-os vb-n és baromi sokat vártak erre a pillanatra. Most akarom letölteni a meccset mert kíváncsi vagyok mi jött át ebből a tv-ben, meg mennyit mutattak belőlünk szurkolókból, mennyi hallatszik stb.

    Amúgy sok olyan szurkoló akinek eredetileg nem oda szólt a jegye mert nem tudott 25€-s jegyet szerezni a második félőben már a kapu mögött volt, mi is beszöktünk, nem volt vele gond, annyira nem ellenőrizték, meg akkorra már a rendezők láthatóan beletörődtek, hogy rengetegen a lépcsőn állnak meg hogy senki nem ül le egész meccs alatt.

    A végén mikor kijöttünk már több mint fél órája lefújták a meccset, de sokan még mindig csak bent álltak/ültek nem mozdultak, egy rendező kérdezte tőlem mi van, jöjjenek már kifelé, mondom nem fognak kijönni, 30 évet vártak erre, ez történelmi pillanat, kiélvezik a végletekigsmiley

    Na jó, bocs az ömlengésért meg az offért.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  5. avatar: BZS1979
    2016.06.15, 11:12
    Gratulálok a srácoknak!
     
  6. avatar: NNS
    2016.06.14, 23:25
    Csoportelsők vagyunk!
     
  7. avatar: fgymat
    2016.06.14, 20:14
    2016.06.14. 20:10 az UEFA oldalának a kezdőlapja:
    kép

    http://www.uefa.com/uefaeuro/
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2016.06.02, 14:11
    További sarkalatos pont, hogy hol is lesz a stadionokban a Carpathian Brigade!? Az első mérkőzésünkön a bordeauxi stadion F (sárga) szektoraiban fogunk szurkolni, Marseilleben az X szektor és környéke, míg Lyonban egyelőre próbáljuk összehangolni a csoportot. Sajnos a stadion minden szegletébe, szétszórva szólnak a jegyek, de a magyar ember leleményes, törekedni kell a minél komolyabb összeállásra a minőségi szurkolás érdekében. Ha valakinek nem oda szól a jegye, nem jelenti azt, hogy nem szurkolhat, ezt tessék figyelembe venni! A stadionba bejutott össze magyarnak, szektoroktól függetlenül kötelessége végigtombolni a 90 percet!

    Ami az öltözetet illeti, tartjuk magunkat a korábbi trendekhez és a már megszokott fekete pólókban fogunk megjelenni meccsnapokon!

    Minden szurkolótársunknak jó utat kívánunk!

    CB’09

    https://www.facebook.com/108721875873861/photos/a.111743068905075.20106.108721875873861/1047901821955857/?type=3
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.31, 15:46
    kép
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2015.12.14, 20:39
    Szurkolótársaink!
    Hosszas tanakodás után úgy döntöttünk, hogy 3. kategóriás belépőjegyeket igényelünk. Ez az opció elérhető a "follow my team" szolgáltatáson belül is.
    A stadionon belüli szektoreloszlásról új információ nem derült ki, aki velünk szeretne szurkolni mindenképp a 3. és a 4. kategóriás jegyeket ajánljuk.
    A mi 3. kategóriás jegyünk Group ID-ja: 122871299
    Egy a lényeg, mindenki igényeljen jegyet, jelentkezzen a túrára és szurkoljunk együtt!
    Carpathian Brigade '09

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=945239772222063&id=108721875873861
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2015.12.12, 19:07
    kép
     
  12. avatar: ingersheim
    2015.11.16, 12:11
    De jó látni végre egy ilyen meccslapot!
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2015.11.16, 11:14 (szerk.: 2016.06.14, 10:41)
    A JEGYÁRUSÍTÁS MENETE
    • 1. jegyárusítási szakasz. 2015. június 10. és július 10. között egymillió belépő talált gazdára. Az UEFA véletlenszerűen sorsolta ki, mely szurkolók kapnak jegyet.

    Jelenleg nem lehet jegyet kapni az Európa-bajnokságra.

    A 2. jegyárusítási szakasz a sorsolás után, december 14-én indul, és egy hónapig tart. Ebben a szakaszban lehet jegyet igényelni egy meghatározott válogatott mérkőzéseire (ún. „Follow My Team” jegyek).
    A jegyigényléshez vagy állampolgárság, vagy az adott országban élés igazolására lesz szükség. Lehetnek még extra feltételek – a német és az angol szurkolók például csak akkor igényelhetnek jegyeket, ha tagjai válogatottjuk hivatalos szurkolói klubjának. A feltételekről itt lehet tájékozódni. Nem számít, hogy egy drukker december 14-én, nyitásnál, vagy egy hónappal később, zárásnál jelentkezik jegyért, ugyanannyi esélye van arra, hogy belépőhöz jusson.

    • 3. jegyárusítási szakasz – jegyek újraértékesítése. 2016. március–áprilisa között lehet eladni az UEFA-n keresztül a már megvásárolt, ám nem kihasznált jegyeket az eredeti jegyáron, más regisztrált szurkolóknak.

    • 4. jegyértékesítési szakasz – jegyek postázása. Az UEFA 2016 tavaszán juttatja el a jegyeket a vásárlóknak futárszolgálattal.

    MENNYIBE KERÜLNEK A JEGYEK?
    Minden mérkőzésre négy jegykategória lesz.
    Nyitómérkőzés: 75 euró (4. kategória), 195 (3.), 395 (2.), 595 (1.)
    Csoportkör és nyolcaddöntő: 25 euró (4. kategória), 55 (3.), 105 (2.), 145 (1.)
    Negyeddöntő: 45 euró (4. kategória), 85 (3.), 135 (2.), 195 (1.)
    Elődöntő: 65 euró (4. kategória), 165 (3.), 295 (2.), 495 (1.)
    Döntő: 85 euró (4. kategória), 295 (3.), 595 (2.), 895 (1.)

    HOL LEHET A JEGYEKET MEGVÁSÁROLNI?
    Az UEFA hivatalos jegyértékesítő rendszerén keresztül.