magyarfutball.hu

Újpest FC - Ferencvárosi TC 0 : 1 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.25 (4 szavazat)

játékvezető: 3.5 (4 szavazat)

hangulat: 4.75 (4 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 0 (1)
  2. 0 : 2 (1)
  3. 2 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.05.17, 19:49 (szerk.: 2016.05.17, 19:52)
    Ősrobbanás
    Mr. Boo
    Vélemény
    2016. május 12

    Expositio:
    Kezdetben vala a sötétség… Mély, a foci mindenségét semmivé silányító sötétség… Csend, és hideg, nyirkos nihil honolt a pályákon… Ebbe a semmilyen semmibe a semmiből berobbant az ÚJPEST!!!

    Explicatio:
    Ha a mostanság divatos keresőfelhőt szeretnék a cikk elejére tenni, akkor – már most, amikor még egy betűt nem írtam le – biztos vagyok benne, hogy a következő szavakra fog épülni irományom; 2015/2016, bajnokság, kupa, igazolások, szurkolás, politika, tulajdonos, polgármester, eredmény, MLSZ... Biztosan lesz még olyan kulcsszó, amit ide írhattam volna, de ha csak ezt a pár szót elolvassa az eseményeket szorosan követő olvasó, máris lepereg előtte a most befejeződött szezon minden mozzanata – ahogy ő látta. Én nem teszek próbát összefoglalásra, ugyanis a tények makacs dolgok, így egy-egy eredmény, illetve a végeredmény nem lehet vita tárgya, de véleményem, az pedig részrehajló – előre szólok! Rossz hasonlattal élve, ez körülbelül olyan, mint egy gyerek-szülő kapcsolat; a külső szemlélő számára a szülő olykor indokolatlanul elnéző, máskor pedig túlságosan szigorú. De melyik szülőtől várható el, hogy hideg mérlegeléssel „kimatekolja”, majd patikamérlegen adagolja az éppen akkor, és ott szükséges, elfogulatlan véleményét??? A hasonlat – mint mindig – sántít, de ezzel a gyenge analógiával talán rávilágítottam arra, hogy miért célszerű minden véleményt meghallgatni, és kritika nélkül egyet sem elfogadni…

    Nos, összefoglalás helyett kezdem a végén; a kupadöntőre összeállt valami!!! Na, nem a pályán (ott sajnos éppen mintha szétesőben lettünk volna…), hanem a nézőtéren, méghozzá ott ahol a lila érzelmű szurkolótábor foglalt helyet. A lelátó másik részéről megemlékezve; csak jót, vagy ha jót nem, semmit nem illik mondani, így maradnék a semminél. Amit viszont az ÚJPEST szurkolótábora véghezvitt, az semmihez sem fogható! Szinte látom magam előtt, hogy az olvasó most nagy hirtelen felidéz magában jó pár meccset, ahol óriási feszültség, hihetetlen szurkolás volt… majd nyert a Barca/Real, vagy éppen a MU/Arsenal, na meg a Bayern. De mi itt, ebben az országban, ebben a városban élünk, itt járunk meccsekre, itt van az a csapat, ami megdobogtatja a szívünket, nem pedig valahol tőlünk ezer kilométerekre! Nos, itt és most a legerősebb szurkolótábor a miénk – akiket beengednek, és be is mennek a stadionba! Sok vélemény van erről, némelyek keveslik azt a majd’ 6.000 IGAZI szurkolót. Mellette és ellene is érvelhetek; egyetértek ugyanis azzal, hogy ezt a létszámot minden – legalábbis hazai – meccsen fel kell(ene) tudnunk mutatni, ugyanakkor a csodálatos hangulat ennek a végtelenül elkötelezett lilaszívű publikumnak köszönhető! Vélemény helyett inkább csak kérdezek; ha most ilyet tudtunk odatenni a „csirkeólba”, akkor ezt miért nem tudjuk legalább a fővárosi meccseken produkálni?

    A kérdést az aggódás diktálja, mert öröm, hogy mennyien vagyunk, mekkorát dörren a hangunk, de sokunk nem jár ki a meccsek nagy részére. Lehet, hogy egy idő után sokan lemorzsolódnak, és pár év múlva már egy derby sem mozgósít ilyen sok lila szívű szurkolót? Remélem, hogy ez csak egy téves vészjelzés, de tennünk kell valamit azért, hogy ez ne így legyen! Értem én, hogy kell egy szervező erő, pontos iránymutatás (ahogy ez most meg is volt!), de nyitottnak kell lennünk, meg kell hallani a „hívószót”! Értem ezalatt, hogy próbálkozhat bárki tömegeket mozgósítani, egy jó ügy mellé állítani, de addig, amíg az egyén, Te, meg én, nem azonosulunk, nem érezzük magunkénak az Ügyet, addig csak sokan vagyunk, de erőtlenek! Aki a kupadöntőn átnézett a szemközti oldalra, az tudja mire gondolok…

    Hogy honnan, miért jöttek ezek a gondolatok? Hát bizony azért bújtak elő, mert minden külső körülmény ellenünk volt (ezt sokan, sok helyen „megénekelték”, maradjunk annyiban, hogy nem a véletlenek szerencsétlen egybeesése miatt!), és mi mégis olyat alkottunk, amit ma mások még csak lemásolni se képesek. Vegyük észre, hogy igenis sokkal, de sokkal erősebbek vagyunk, mint gondoljuk! Amit elértünk, azt kizárólag a saját erőnkből értük el, hiszen senki nem segített, inkább csak hátráltatott. Ha esetleg az olvasók közül valaki magára ismer (mint bio-útakadály), ezúton köszönöm neki (is), hogy ténykedésével segített összekovácsolni az ÚJPEST szurkolókat! Ezúton üzenem; lehet, hogy más volt a szándék (nanáhogy!), de amikor a terv született, egy döntő tényezőt figyelmen kívül hagytál „barátom”! Ez pedig a mélyben lappangó, egyesek által nem „magyaros” tulajdonságnak vélt dac, amit egyenesen felrobbantott a „HŰSÉG, BÜSZKESÉG” érzelmi gyújtólángja! Bizony nem az mondhatja magáról, hogy ÚJPESTI, aki itt lakik, hanem az, aki azonosul azzal az érzéssel, amit ez a fogalom jelent! Most csupa ilyennel találkoztam, mindegy, hogy az ország melyik részéről (legyen az csatolt, vagy elcsatolt) látogattak el a mérkőzésre! Sőt, a jelen lévő lengyel és német barátom is ÚJPESTI volt ezen a szombat estén!

    És ez a szombat este ünnep volt! Úgy is, akkor is, ha csapatunk vesztesként hagyta el a küzdőteret – legalábbis ami a pályán elért eredményt illeti. Mert bizony a nézőtéri csatát megnyertük, de ez nem csak a mi győzelmünk, hanem a CSAPATé is, igen, ők is győztesek! Ha eddig nem lett volna világos, ha eddig nem érezték volna, most megtudták, hogy milyen támogatás áll mögöttük! Ez erőt, tartást ad, büszkeséggel tölti el azt, aki a lila-fehér mezt magára ölti! És felelősség, amit bizony el kell bírni, és nem kihátrálni, mert itt az ÚJPEST SZURKOLÓ minden egyes rezzenését érzi (és érti!), megbüntet, és kitüntet. Itt bizony nem „csak” az edzőnek, nem csak a tulajdonosnak kell megfelelni, nem elég politikailag korrektnek lenni, hanem bizony az ezerfejű sárkány kegyeit is el kell nyerni! Viszont akinek ez sikerül, az nem csak a fele királyságot nyeri el, hanem ő maga lesz a király!!!

    De tovább megyek, és azt mondom, hogy a tulajdonos is a győztesek között van, mert a klub értékét – sok más tényező mellett – az is meghatározza, hogy milyen, és mekkora tábora van. Az, hogy milyen, most láthatta, de hogy mennyien vagyunk, arról fogalma sincs! Nem is lehet, mert azt még nem volt alkalma megtapasztalni, azt (még) nem tudja, hogy milyen lesz, ha azok a társaink is kilátogatnak a mérkőzésekre, akik ma még otthon, a tévé előtt élik át örömünket, bánatunkat. Igen, azokra gondolok, akiknek a szent őrületét pont olyan megértéssel vegyülő irigységgel szemléli családjuk, mint hogy azt tette egy egész idomított nézősereg 2016. május 07-én… igen, ott szemben. Nem divat (és ne is legyen!) ÚJPEST szurkolónak lenni, ne ömöljön a csapból is lila víz, de még csak közszolgálati csatornán se legyen lila-műsor, de legyenek, akik átadják az érzést, akik megmutatják másoknak, hogy milyen is az; érezni! DE! A klub nem csak egy üzleti vállalkozás, hanem a tulajdonos, az edzők, a játékosok, a szertáros néni, meg a takarító, és persze a szurkoló is mind-mind a klub! Így összesen, mindenki. De ha már üzlet; ugye nem meglepő, ha azt mondom, hogy egy-egy gazdasági szektoron belül, a versenyben az a vállalkozás emelkedik ki a többiek közül, amelyiknél az elkötelezett dolgozók mind-mind egy irányba húznak? Most úgy tűnik, hogy megvan az irány, tessék kérem arra jönni velünk! Mert bár a szekeret lehet több irányba húzni, de annak a vége csak az lesz, hogy bent ragad a sárba, de nem megy semerre sem… csak az idő szalad! A Petőfi ferdítés ellenére is remélem, hogy a hasonló gondolatok nem csak a magyaros észjárás szüleményei, hanem egy belga agytekervényeiben is megfordulnak!

    Nem mellékes, de hadd ne foglalkozzam azzal a számomra nem feltétlen hangsúlyos ténnyel, hogy egyébként nyert a magyar foci egésze is, az meg már említésre se méltó, hogy a foci vezetői is… Gondolom, hogy alkalomadtán majd learatják a babérokat – lelkük rajta! Ha mélyen valahol emlékeznek még a viszonosság elvére (biztosan, mert az uram-bátyám módra rendezett ügyekhez szükség van ám erre is!), akkor azért nem lenne baj, ha cserébe békén hagynának. Isten ments, hogy támogatni kezdjenek, abból inkább nem kérnék… éppen elég, ha nem fújják az ellenszelet!

    Ha már itt tartunk, akkor megemlíteném, hogy kevésbé ellenséges közegben vélhetően jobb eredményre képes egy adott csapat, de ettől a tény még tény marad; a 12 csapatos bajnokságban a 6. helyen zártunk… Szoros volt, majdnem végig harcban voltunk a dobogóért, de a végén sajnos lemaradtunk! És bizony ezt csakis magunknak köszönhetjük, hiszen kieső-jelöltek ellen a dobogóért küzdő alakulatnak győznie kell! Ahogy pontot, pontokat tudtunk elhozni a zöldektől (ezúton is óriási gratuláció!!!), úgy ezt a gyenge, tizenegy emberrel védekező csapatok ellen is meg kell tennünk! Már csak azért is, mert sokan joggal tehetik fel a kérdést; Mit ér a szurkolás, mit ér a sok elkötelezett „hívő”, ha eredmény meg nincs??? Másképpen; Meddig lesz vajon ilyen szurkolás, ha a csapat nem ér el érdemi eredményt?

    Legyünk reálisak! 2015/16-ban nem csak a csapat nyújtott rendkívül rapszodikus teljesítményt, hanem mi szurkolók is! Akkor, amikor harcban voltunk a dobogóért, alig egy-két ezren voltunk a lelátón, sőt, még az a csúfság is megesett, hogy a kispesti ultrák hangját hallottuk a Megyeri úton! Ha a klub nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy hosszú éveken keresztül a dobogó közelében sem végez (márpedig nem engedheti meg!), akkor mi sem engedhetjük meg magunknak, hogy szurkolásunk/létszámunk minősége/mennyisége miatt játékosaink elfelejtsék, hogy hol is fociznak, és micsoda felelősség, és annál is nagyobb lehetőség, ha valaki az ÚJPEST lila-fehér mezét húzza magára!

    Ezzel együtt is azt mondhatom, hogy csapatunknál jobban szerepeltünk a kupadöntőn! Ezzel nem csak megmutattuk az erőnket, és azt, hogy milyen is az a minőségi szurkolás, hanem bizony mi is magunkra rántottunk némi felelősséget! Mert bizony ez csak akkor fog igazán sokat érni, ha ezt a támogatást többször, és folyamatosan meg tudjuk adni csapatunknak! Tudom, hogy arra nincs reális esély, hogy mindig, minden egyes mérkőzésen ilyen elementáris erővel adjuk át energiáinkat, de meg kell próbálni! Ha sorra vesszük, hogy – az akadályozó tényezők mellett, sőt, ellenére! – hogyan is sikerült elérni a szezon (alighanem sok-sok szezon) eddigi (!) legjobb szurkolását, azt kell látnunk, hogy bizony ez azért születhetett meg, mert tettünk érte! Vegyük sorra;

    A szurkolói csoportok – akik közül nem emelek ki senkit, mert mindenki tudja, kinek milyen érdemei vannak! – egységes fellépésre buzdítottak, és meg is adták ehhez a lehetőséget (fehér póló pl.). Ezen kívül felhívásokat tettek közzé annak érdekében, hogy kulturáltan, rendbontás nélkül lemenjen a mérkőzés (erről nem kell többet mondani, mint hogy a rend éber őrei közleményt adtak ki, köszönetüket kifejezve a szurkolóknak, mert rendbontás nélkül lement a mérkőzés).
    Az Újpest Fanatics Shop biztosította a pólókat, és úgy általában is minden olyan kelléket, amivel fel lehetett dobni a hangulatot!
    Itt találod őket: https://hu-hu.facebook.com/%C3%9Ajpest-Fanatics-Shop-194238280751487
    A Baráti Kör időt, és energiát nem kímélve hathatós segítséget nyújtott a szurkolói kártyák kiváltásában.
    Itt találod őket: http://www.utebaratikor.hu/
    Lila busz: az ország szinte minden pontjáról elérhetően rendelkezésre álltak, mindenkit elhoztak, aki – lakjon bárhol is az országban – el akart/tudott jönni.
    A lila busszal, vagy éppen egyénileg utazó, sok száz kilométerre lakó szurkolók, akik pénzt, és időt szántak az utazásra, és nem dőltek be – a később alaptalannak bizonyult! – ijesztgetéseknek!
    Apukák, anyukák, akik elhozták a gyerkőcöket, akik látták, és most már pontosan tudják, hogy mit jelent az, hogy SZURKOLNI, milyen egy igazi derby, hogy kell majd 10-20 év múlva nekik buzdítani az ÚJPEST csapatát!
    A fórum, ahol egymást biztatva, erősítve, felajánlásokat téve, infókat megosztva sokan tettek azért, hogy a lehető legtöbben kint legyünk ezen a feledhetetlen mérkőzésen.
    Itt találod őket: http://ujpestforum.hu/index.php/forum/arena/2-hozzaszolas-a-hirekhez
    A klub, aki ezúttal igyekezett minden tőle telhetőt (nekik arra is vigyázni kellett, hogy politikailag korrektek maradjanak, ez van…) megtenni azért, hogy minél többen támogathassuk csapatunkat a kupadöntőn. Itt azért meg kell jegyeznem, hogy a „minden tőle telhető” relatív, mert ez az eddigiekhez képest értendő, ugyanis most láthatóvá vált, hogy nagyobb nyitottsággal, érdemi párbeszéddel bizony a klub is rengeteget profitálhat (anyagi és nem anyagi értelemben egyaránt!) a szurkolói kapcsolatokból!
    Vignjevic mester, és a focistáink, akik utólag bizony elismerték, hogy ezen az estén nem nőttek fel a szurkolókhoz, de mindent megtettek, amit csak tudtak a győzelem érdekében.
    És végül – de nem utolsósorban – mindenki, aki eljött, aki úgy érezte, hogy mindent meg kell tennie kedvenc csapata győzelméért, aki teli torokból, tiszta szívvel űzte, hajtotta, buzdította azt a 11 futballistát, aki ezen az estén az ÚJPEST csapatát alkotta!

    Conclusio:
    Lehet, sőt biztos, hogy kihagytam valakit, valakiket, de a fenti felsorolásból is szembeötlő;

    „csak” annyit történt, hogy MINDENKI egyet akart, mindenki egy irányban tolta azt a bizonyos szekeret!

    Tudom, sok vita van arról, hogy a mai csapat mennyire érdemli meg a biztatást, milyen minőséget képvisel, meg hogy milyen eredményeket ér el, de most letettünk valamit az asztalra. Arra gondolok, hogy a tyúk, vagy a tojás típusú vita végére pont kerülhet! Előbb fogytak el a szurkolók, vagy előbb lett gyengébb a játék? Másképp; „akkor megyek ki, ha jó játékot látok”, vagy „majd akkor játszom jól, ha kijöttök”?

    Ez többé nem kérdés, mert most megmutattuk, hogy vagyunk, sokan vagyunk, és ki is megyünk a stadionba! Persze feladat is van, mert nem elég csak egyszer kimenni, hanem minden mérkőzésen ott kell lenni, mert akkor tényleg igaz lesz, hogy egy-egy idényben a tizenkettedik játékos hoz 4-5-10 pontot a csapatnak! Ha pedig jönnek ezek a pontok is, akkor már lesz eredmény is!

    Persze, azért ne feledjük el, hogy ez egy kölcsönösség elvén nyugvó kapcsolat; a játékosoknak is tenniük kell azért, hogy fennmaradjon a hév, a lendület ne üljön el a lelátón sem! Az ÚJPEST szurkoló igényes, érti, és igényli a szép focit, és ezt bizony busásan jutalmazza is!

    Szinte hallom, a hangokat, hogy „Persze, Rodit nem érdekli ez az egész, neki csak a pénz számít”, ő viszont nem tesz bele! Én erre azt mondom, hogy igenis, őt csak érdekelje a pénz, mert ő a tulajdonos, a pénz az ő pénze, de ez a meccs őt is biztosan magával ragadta, és meglátta benne a lehetőséget! Biztos vagyok benne, hogy közelebb érzi magát a célhoz, mint a mérkőzés előtt! Ha azt gondoljuk, hogy érzéketlen gép, akkor is igaz, hogy vak az, aki ebbe a szurkolótáborban nem látja meg a pénzt!

    Ha mi most megfogjuk ezt a pillanatot, és megtesszük egy hosszú út egyik mérföldkövének, amihez aztán az út további részén igazodhatunk, akkor nem maradhat el a siker! És ki az a MI??? MINDENKI, akiről az előbbiekben szó volt, igen a szurkoló, a csapat, az edzői team, a tulajdonos, a szertáros, meg a takarító néni is, igen, MINDENKI, akit megérintett ez a szombat esti mérkőzés! Érdekes, hogy ezek a gondolatok egy olyan meccs után találtak utat a felszínre, amit vesztesként zártunk… Fájó, hogy ez az arany bizony elúszott, de ez a vesztes meccs bizony olyan tanulságokat szolgáltatott, amit jó pár győzelem nem adott meg korábban! Láthattuk;

    Igenis van olyan, hogy a csatából a vesztes megerősödve kerül ki!

    ELINDULT VALAMI
    HAJRÁ LILÁK! MINDÖRÖKKÉ ÚJPEST!
     
  2. avatar: heimo
    2016.05.11, 14:31 (szerk.: 2016.05.11, 14:39)
    Hát persze ... Végre az ásítozó popcorn rágcsáló , szelfiző , bohóckodó makik láttak egy kis hangulatot . Úgy videózta a hazai oldalról a fél stadion a görögtüzet , meg a szurkolást , hogy néha a vakuk szabályos kis erdőt alkottak . Magyarán tetszett nekik , de az mlsz -t minden megbotránkoztatja , még egy koreót sem lehet már bevinni . Remélem hamarosan mind eltakarodtok , mielőtt végleg kiirtjátok a szenvedélyt , és marad az álmos ülve tapsikolós fos ...


    Bár önszopkodás , meg túlzás lenne . De szerintem elég gáz , hogy vannak olyan neofradisták , akik most láttak ilyet először . A hallhatatlanokon nincs mit videózgatni , a kefehajú szelfikirályok meg a csörgősipkás bohócok , a tátott szájú ámuldozó nénikkel előtte nemigen jártak meccsre ...


    Még valami...azért nem kell úgy csinálni, mintha nálatok a kupadöntőn látottak (nézőszám, piró, hangulat) standard dolgok lennének mostanában. Kötve hiszem, hogy a szombati újpesti szurkolók közül mindenki rendszeres meccsre járó. Azok esetleg neolilák?


    Úgy csinálsz mint aki nem érti . Volt egy standard kapu mögé bejáró közönségetek , a velük szimpatizálókkal , az volt a Tábor . És voltak az oldallelátósok . Összetételében kb ugyanaz a brigád , létszámtól függetlenül .
    Ezeknek egy része bár kijár , de ez az újkori szalonközönség sehol nem volt . Olyanok jelentek meg , akik szerint ez tök menő , meg tök buli , olyan meccsre járni mint nyugaton stb ... De ez nem fanatizmus . Ezt tudod te is , én is , mindenki . Sokan azt sem tudják milyen rendezvényen vannak.
    Nálunk más a szitu . Nálunk a csoportok 80% - van kint , és sok ember akit elriaszt a futballellenes magyar foci , illetve a belga alatt évek óta tartó nihil . De nálunk nem akarták tudatosan átszervezni a meccsre járók összetételét , és nem akartak a szurkolóból vásárlót csinálni .


    Dehogy csinálok úgy. Sajnos én is tudom mi történt/történik nálunk. A kanyarból (C1-C2-C3) próbálunk alkotni valamit néha (változó sikerrel), mert legtöbbünknek már ég a képéről a bőr. Amúgy észrevehetően nem vállalják már fel a kapu mögöttieket egy átlagmeccsen. Egyre kevesebben vesznek oda jegyet.

    nb1.hu
     
  3. avatar: heimo
    2016.05.10, 15:00 (szerk.: 2016.05.10, 15:00)
    Kupadöntő margójára!

    Pár dolgot meg kell osztanunk mindenkivel, hogy teljes legyen a történet.
    Álmaink sorsolása összejött ezt bátran állíthatjuk, mindenki így érezte. Ehhez mérten kezdtük meg a készülődést.
    Profi rajzos ismét profi rajzzal állt elő és mi úgymond már rutinnal vágtunk neki a látvány megvalósításának.
    Csíkozás, rajzolás, ragasztás, festés.
    Minden ment a maga medrében, az időjárás kacérkodott velünk, de vettük ezt az akadályt is.
    Már a koreográfia elkezdése előtt felvettük a kapcsolatot azokkal az emberekkel akikkel kellett, pontosan tudtuk, hogy hova megyünk.
    Az első e-mailünkben megírtuk a paramétereket, anyagot, stb. Közben ment a munka a részünkről. Nem is gondoltuk, hogy abba fognak belekötni amibe eddig senki sem. A fóliába, amire készítjük illetve az egész világon készítik a koreográfiákat.
    Az volt az indok, hogy nem tűzálló... Már a felével kész voltunk mikor kaptuk az értesítést a szövetségtől a tiltásról és ők már akkor tudták, hogy a fóliát nem lehet tűz mentesíteni.
    Úgy voltunk vele mindent megteszünk, hogy be tudjuk mutatni a látványunkat.
    Ígéretet tett a klub részéről alkalmazott és az előénekes is az MLSZ felé, hogy nem lesz semmi probléma a látvánnyal, sőt hivatkoztunk arra is, ha a pirotechnika tiltott dolog, akkor mitől gyulladhatna meg az, amit sosem gyújtottunk meg. Nem volt elég az ígéret, nem volt meg a bizalom, hogy egy ultrával szemben nem, ezen meg sem lepődtünk, de egy komoly posztot betöltő személlyel szemben sem az ország egyik legnépszerűbb klubjától ez már sok mindent elárul a jelenlegi állapotokról.
    Mindemellett készültünk hangosítással is, ezt az utolsó pillanatban tiltotta le a szövetség illetve volt két kiírásunk, amit az előzetes egyeztetések során beengedtek, de később mi sem tudjuk miért a kihelyezés után levetettek.
    Csak kötötték az ebet a karóhoz, meccs napján volt egy egyeztetés még ott is mindent bevetettünk, de ott sem arattunk sikert. Pedig erre az anyagra készítettük el két éve is a koreográfia kellékeket, sőt minden meccsre, erre az anyagra dolgozunk.
    Két derbink volt már ezelőtt a Groupama Arénában és akkor nem volt ebből gond. Ott se gyújtottuk fel magunkat, sőt nem is fordult elő soha ilyen esemény hazánkban...
    Végső elkeseredettségében a tömeg megpróbálta bejuttatni a művet, amit a készenléti rendőrség könnygázzal és gumibottal jutalmazott.
    Sajnáljuk, hogy így alakult, a jelenlegi tábor egyik legjobb látványa lehetett volna. Bebizonyosodott, hogy jelenleg a futball vezetői színházat akarnak, esetleg fizetett szurkolókat.
    Úgy látjuk, hogy most ezzel a döntéssel egy igazi futballünnepet gátolt, ahogy csak tudott az MLSZ és Újpest szurkolók több százezer forintját dobta kukába!!! Ma Magyarországon minden eddiginél jobban ellehetetlenítik a fanatikusok mindennapjait, szinte minden meccs egy külön tortúra, biztonságiak, rendőrség, klubvezetők, a szövetség vegzálásának köszönhetően.
    (Állítólag a szkenneres társaság rendelkezett ezzel a hiányzó tűzmentes igazolással)
    Köszönjünk Mindenkinek, akik a szezon alatt bármilyen formában támogatták a munkánkat és osztozunk mindenkivel a csalódottságban.

    Ígérjük, nem adjuk fel!

    Vége a szezonnak, levonjuk a megfelelő konzekvenciákat és megyünk tovább az úton!
    Hajrá Lilák és Csak az Újpest!

    Viola Fidelity 2002
    Ultras Újpest
     
  4. avatar: heimo
    2016.05.10, 14:56 (szerk.: 2016.05.10, 15:03)
    Az MLSZ keresztbe tett az újpestieknek

    Szombaton a Fradi Gera Zoltán fejes góljával győzte le 1-0-ra az Újpestet a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. Nem is tudjuk, mikor volt utoljára telt házas kupadöntő. A hangulatért első sorban az 5-6 ezer főnyi újpesti szurkolótábor gondoskodott.

    Még a Fradi-szimpatizánsok is elismerték, hogy leszámítva a gól utáni 1-2 percet, a lilák leszurkolták a zöldeket, e téren ők voltak a győztesek. Látszólag nyugalom volt meccs előtt, meccs után, ezt a rendőrség is megköszönte a szurkolóknak. Ezért is érdekes a Viola Fidelity közleménye.

    Az újpestiek ultracsoportja épp úgy készült erre a derbire is, mint a tavaly decemberire, vagy az áprilisira. Ahogy fogalmaznak, nem is gondolták, hogy abba fognak belekötni amibe eddig senki sem. Abba a hatalmas, hokipályányi drapériába, amit gondosan megterveztek, megrajzoltak, nagyjából 200 ezer forintot összedobva elkészítettek, amit a mérkőzés elején a Tábor kifeszített volna, mint ahogy Németországtól Angliáig az egész világon mindenhol.

    A drapéria elkészült, de az MLSZ keresztülhúzta a számításaikat. A tiltásra az volt az indokuk, hogy az anyag nem tűzálló. Meccs napján volt egy egyeztetés még, a szurkolók ott is mindent bevetettek, hátha, de ott sem arattak sikert. Két éve erre az anyagra készítik a koreográfia kellékeket, két derbi volt már ezelőtt a Groupama Arénában és akkor nem volt ebből gond. Ott se gyújtották fel magukat, és ahogy írják, nem volt arra példa, hogy felgyulladt volna egy ekkora drapéria.

    "Bebizonyosodott, hogy jelenleg a futball vezetői színházat akarnak, esetleg fizetett szurkolókat. Úgy látjuk, hogy most ezzel a döntéssel egy igazi futballünnepet gátolt, ahogy csak tudott az MLSZ és Újpest szurkolók több százezer forintját dobta kukába!!! Ma Magyarországon minden eddiginél jobban ellehetetlenítik a fanatikusok mindennapjait, szinte minden meccs egy külön tortúra, biztonságiak, rendőrség, klubvezetők, a szövetség vegzálásának köszönhetően. Köszönjünk Mindenkinek, akik a szezon alatt bármilyen formában támogatták a munkánkat és osztozunk mindenkivel a csalódottságban. Ígérjük, nem adjuk fel!"

    24.hu
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.08, 14:23
    Nebojsa Vignjevic: A Ferencváros a legjobb csapat Magyarországon. Gratulálok az ellenfélnek, de az én csapatomnak is, valamint a szurkolóinknak, akik fantasztikusak voltak. Jobban játszottak, mint mi, most nem ment olyan jól nekünk, mint az előző két meccsen itt. Az első félidőben sérülés miatt kellett lehoznom Hazardot. A legnagyobb problémánk a támadásokkal volt, illetve azzal, hogy kevés helyzetet alakítottunk ki. Ezért változtattunk a 60. percben, de sajnos nem voltunk veszélyesek, nem játszottunk eléggé gólra törően. Andricsot azért kellett lehoznom, mert nagyon elfáradt. Négy-öt könnyű labdát elveszített, ezért döntöttem úgy, hogy Diarrát hozom be a helyére.


    Thomas Doll: Csodálatos pillanatokat élünk át. Kemény munka volt a mai. Nagyon jó döntőt láttunk, minden volt, érzelmek, feszültség, kiváló szurkolók. Az egyes csapatrészek jól kisegítették egymást, nem engedtünk helyzetet az ellenfélnek. Jól nézett ki a mérkőzés. Tudtuk, hogy nem az elején kell eldönteni, türelmesek voltunk, tudtuk, hogy lesznek lehetőségeink. Sokszor standard szituációból dőlnek el az ilyen döntők, most is ez történt. Kemény, jó ellenfél volt az Újpest. Ilyenkor nem könnyű a helyzet, én már átéltem hasonlót 2008-ban. A részünkről több nem volt ebben a szezonban. Pályafutásomban nagyon előkelő helyen van ez a szezon. A klub a szívemhez nőtt, számomra ez nem csak munka, ez több ennél. A játékosok most pihennek kicsit, mi a vezetőkkel nem, tervezzük a következő szezont, de most egyelőre még élvezzük a győzelmet. Kemény és hosszú út volt, mire ide elértünk a Ferencvárossal. Most már nem mi futunk a többi csapat után. Várjuk az európai feladatokat. Tudjuk a realitást, a sorsolásnál szerencsére is szükségünk lesz. Bízunk benne, hogy ütőképes csapatunk lesz, és tovább jutunk majd, mint tavaly. Köszönetet mondok a szurkolóknak, akik kiváló hangulatot teremtettek. Örülök, hogy boldoggá tudtuk tenni őket. Úgy gondolom, hogy Gera Zoli a nagyszerű szezonját ma megkoronázta. Remek labdarúgó, stabilitást ad a csapatnak. Nagyon fontos játékosunk. A második félidő elején a kés élén táncolt a mérkőzés, Zolinak viszont a helyén volt az esze, sokat tett értünk. Örülök, hogy ilyen idős, mert különben nem lehettem volna az edzője. Holnap délelőtt 11-kor már lesz egy fontos megbeszélésem. Holnap este lesz a búcsú vacsoránk is azokkal az emberekkel, akik sokat tettek ezért az egyesületért.

    http://www.csakfoci.hu/hazai/nb1/fradi/node/212634
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.08, 13:17 (szerk.: 2016.05.08, 14:04)
    Mindenki megtette a magáét, bár Varga Roli a második félidőben többször hibázott, hát ő rászorult a cserére. Ramirez (C4-ben ültem) az I. félidőben az én oldalamon játszott, remélem a 40-es keretből bekerül az Ecuador-i válogatottba, ma szinte hibátlan volt! A II. félidőben a makákó tábornak volt 10-15 perce, ahol nehezen tudtuk lenyomni őket, de a gól után... lassan elpárologtak. És megvolt a B+C oldal szurkolói ereje!!

    Kár hogy sokáig húzták a kupaátadást, és hagyhattak volna
    minket énekelni, az MLSZ rendezés egészen vacak zenéket is nyomott... Nagy öröm és felszabadulás volt, minden ismeretlen összeborult az utolsó tíz percben és utána is! ÉLJEN A FRADI!! Tavaly is kinn voltam az esőben, akkor is Iványi vezetett, hát elment, kisebb hibái voltak, de legalább nem nyúlt bele a meccsbe. Nem számít, hogy nem ez volt a legjobb meccsünk, de talán a legfontosabb!! ÉS SIKERÜLT!!!


    Kicsit kritikusnak éreztem a hozzászólások nagy részét. Persze a stadionban is idegesítő volt a sok kihagyott helyzet, Vargát mindenki cserélte volna már a szünetben, de azért elzavarni nem kell. Ha megint formába lendül jó lehet még nálunk. Sokan ekézték megint a szurkolást és leborultak a lilák szurkolása előtt. Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a lilák kb 15 percet szurkoltak a második félidőben, amikor a csapatuk meghajtotta a meccset, sem előtte, sem utána nem voltak sehol. Aki még mindig a TV-ben hallható hangerőnek hisz, az adjon azoknak a C-seknek a szavára, akik bent a stadionban semmit nem hallottak ebből a lila parádéból.


    Én ott voltam a meccsen, s jó volt a szurkolásunk. A C4-ben voltam, s sokszor volt olyan, hogy szinte az egész C4, C3 állva szurkolt, a gól után síri csendben voltak a lilák.


    Jó volt a hangulat, a meccs is, meg úgy az egész osszélmény, de egyvalami nagyon hiányzott, és az a fanatizmus. Ezt ti is beláthatjátok. Az unneplés a lefújást koveto 5 percben teljesen kimerult. Annyira muanyag volt az az unneplés, nekem nagyon nem jott be. Sokat javít a stadion akusztikája is az élményen, és azért mondják sokan, hogy kifogástalan, hibátlan, nagyon jó. Én a hangulatra csak annyit mondok, hogy jó volt, de azért hagyott kívánnivalót maga után.


    Nem vagyunk mai gyerekek, 20 év után tértem vissza a kapu mőgé, és pont úgy ugráltunk, mint tizenévesen. Soha nem feledem, ezt a szezont.


    Dózsa szar volt, helyzetük se volt. Nekünk már félidőben vezetnünk kellett volna.
    Gera egy zseni.
    A B-ben botrányos volt a szurkolás kihangosítása, nem hallottuk 5 sorral feljebb, hogy mit kezd el énekelni a dobogón a srác.
    A lilák megint elhitték, megint lebőgtek. Kabát Peti, búcsúbuli! smiley


    Ezek a faxopo sunok olyan jol megoldottak a ket tabor szetvalasztasat, hogy az elso metrora raengedtek a lila qurvakat a Nagyvarad ternel... par maki utazott is haza velunk, a kamu huligenszeik meg csak pofaztak, kopkodtek. Vagy fel perc kellett a kekeknek, hogy sorfal kellene a ket tabor koze. Nem sok hianyzott egy jo kis bunyohoz...


    Szép volt fiúk! Bár nem játszottunk jól, max. 30 percig mutattunk valamit, de megvan!!! KUPAGYŐZTES, BAJNOKCSAPAT HEJ-HEJ!!!
    Mostantól gőzerővel készülni kell a BL-re. Remélem sikerül pár minőségi játékost igazolni!


    Doll 2,5 év alatt 6 kupát gyűjtött be. Ha ő nem sikeres edző akkor senki!


    A sors visszaad mindent Zolinak, amit csak lehet. Első gól a Groupamaban, sérülés nélküli szezon, győztes gól a kupadöntőben, és jöhet az EB.
    Bravó Gerzson!


    a mai meccs utan kicsit nyugodtabban varom eurpat - erett csapatkent jatszottunk nem taroltunk de latszott hogy profik vagyunk


    Nálam ma Pintér stabil kezdő lett. Rajta kívül Rami és persze Gerzson voltak a legjobbak. Igazán gyenge teljesítmény alig volt és ne is nevesítsük őket egy ilyen ünnepnapon...


    Se Lahma-t se Nalepát nem tudtuk igazán pótolni meccs közben
    Ahogy Pintér hátrament, a középpályánk meghalt


    összeestünk, ez sajna igaz, de a dózsa így se jutott el helyzetekig és megnyertük

    ennyi smiley


    Egy-két kirívóan patkányul játszót, mint Diarra vagy Kabát, leszámítva, korrekt volt az Újpest, beállt bekkelni, lesz, ami lesz. Az igazi különbség még ki sem jött.


    nem voltunk tul jok..de azert nagy fejlodes a multkori meccsekhez kepest hogy a dozsa tamadasban nulla volt! Remek munka!


    Szerintem az első félidőben 20-25 percig azt játszottuk, ami nálam a minimum elvárás. Ott sem varázsoltunk. a többi meg értékelhetetlen.


    Tegnap bent voltam, volt nagyon szar része a dolognak, mikor legszívesebben kitéptem volna a helyéről a "vezérszurkolót", hogy percekig képes kussolni mikor szemben megy az a förtelem rigmus. Aztán voltak kifejezetten jó pillanatok is. Emiatt mindenki másképp élte meg a hangulatot. Az biztos, mindenki tudja hogy lehetne jobb. A kintiek megítélése se ilyen egyszerű, hogy most óbégat meg részeges meg alig hallani. Köztük is van ilyen-olyan, épp aznapi tapasztalat hogy melyikbe szaladsz bele. De hogy kurvára vége lehetne már ennek az biztos. És akinek nem ez a célja, annak meg kívánok egy jó nagy mélytorkost.


    en tegnap este nem igazan lattam hogy az egyesek altal sokra tartott dozsa edzoje lemeccselte volna Dollt - ja es Doll csereje tegnap Gyomber megint bejott, nem veletlenul csokolta meg a fejet smiley

    en hiszek a folyamatos fejlodesunkben az meg hogy felnonek a magyar csapatok a Fradihoz az csak elore visz minket, szerintem is szorosabb lesz a bajnoksag jovore de mi egy lepcsofokot lepni fogunk. Nekunk most europa fontos, ott kell ismet bekoszonnunk, barmennyire is durvan hangzik de a "penz" az europai fociban van.


    Jobban féltem az úttestől, mint kellett volna. Momentumuk sem volt. Ebben benne volt a stabil védekezésünk is, de életlenek voltak. A szagértők meg fényezték öket, hogy mennyire kiegyenlített a meccs, mennyire partiban van az úttest.
    Hajrá, Fradi!


    Szerintem ez volt az első meccsünk a tavasszal amin nem idegeskedtem .Izgulni izgultam a 2.félidőben volt egy 10-15 perces üres járatunk,de tulajdonképpen csak azért izgultam hogy a dózsa ne találjon egy gólt,mert kijátszott helyzeteük úgy sincs,attól nem kell félni.De nekik is lecsúszhat...ja meg hogy nehogy tizik legyenek.


    Én csak attól fostam, hogy Böde kihagyott helyzetei megbosszúlják magukat és a makik egy kavarodás során, vagy szögletből találnak egyet. Szerencsére fordítva történt. smiley


    Jól láttam, hogy Diarra bevert valakinek egyet ?


    Igen Hajnalnak adott egy legyezős pofont. Le kellett volna zavarni, ideggyenge majom.


    Ebben a stadionban az eddigi legjobb szurkolást láthattuk,hallhattuk!
    Köszönet !


    Gera Zoliról külön kell szólnom.

    Egyszerűen hihetetlen az ő pályafutása. Egyszer fent, egyszer lent, aztán ugyanez történik. A pécsi kölyökből lett Fradi-kedvenc, majd kint Angliában "Magic Magyar"-rá alakult. A WBA-nél és a Fulham-nél is menyben ment. Majd jött a súlyos térdsérülése. Azt hittük vége mindennek, de kitartott és ennek meg lett a gyümölcse. Hazatért, újra a Fradiban. A nemzeti csapattal kijutott az Eb-re, és eközben a Fradival bajnokságot és Magyar Kupát nyer. Fantasztikus és álomszerű ez a pályafutás.

    Hova lehet, ezt még fokozni 37 évesen? Nagyszerű sportember és példakép.

    Zoli! Köszönjük, hogy vagy!


    Gyerekek, ez minden téren odabaszott! Gera Isten Zoltán a mennybe repített ma!


    Ezzel jönnek a lilákok is. Az nem zavarja őket, hogy volt 9 szögletünk, nekik 0, helyzetük se nagyon volt. De az az egy amiből gól lett... Az tehet mindenről! Amúgy ők nyertek volna!


    Ami tök érdekes,hogy senki nem reklamálta hogy nem szöglet.Ott sem látszott hogy a Roliról megy ki.Még mohl is úgy érezte az ő mentése miatt jön egy szöglet.Persze az 5. lassítás után ,egy bizonyos szögből látszik hogy mi történt.
    A lényeg :
    BAJNOKCSAPAT,KUPAGYŐZTES HEJ,HEJ !!!!!!


    Ez alapján a téves corner előtt meg elnézett egy szerelést is..és igazából nem is támadhattunk volna..smiley
    Hagyjuk már ezt..smiley
    Nem közvetlen gól előtti bírói hiba volt, perc is eltelt közben, rögzített játékhelyzet és nem közvetlen rárúgás után jött a gól!
    Ezen a vonalon ha nem esik az eső akkor lilamakákók nyertek volna??? Marhaság ez az egész!


    Az élet igazságot szolgáltatott: Hajnal, szinte egy jó szögletet nem tudott rúgni tavasszal, erre miből lett a gól?


    Huh, nagy meccs volt. Végig olyan érzésem volt ,hogy most semmi esélye az újpestnek. Ilyen amikor mi irányítjuk a játékot. Nalepa jó volt, de miután lejött, az addig szintén jól teljesítő Pintér pótolni tudta. Ramirez is óriásit játszott. Szegény Böde nincs formában, ami kevés labdát kap, azzal se tudott mit kezdeni. A szurkolásról nem tudok véleményt mondani, mindenki azt hallja hangosabbnak, ahol épp van. Én a B szektorokban voltam, néha nem tudtuk mit akarnak velünk énekeltetni,mert szar a hangosítás. Hogy leszurkoltak volna minket? Inkább úgy mondanám, szervezettebbek voltak. Ki nyerte a kupát? A Ferencváros. smiley És ez az ami számít.


    Ahogy huszonvalahanyadszor nézem vissza a gólt belém ivódott Gyömbi ugrik fejel, Gerzson bólint, Doll kipördül az ölelő karokból, bokszol egy nagyot a levegőbe, elnéz valahová oldalt és "fákk". smiley Mondjuk belőlem is szakadt fel feszültség az biztos. Kellett és nagyon megérdemeltük. Gyömbi is a hosszú sérülés után megérdemelte.


    Vignjevics a nagy taktikus, megint jol megszivatta Dollt. Ja, nem!
    Most feloraig sem tudtak azt jatszani, amivel felig-meddig sikeresek voltak korabban. Az elso felora utan nem volt 2-3 ide, az csak rajtunk mult.
    Mindennel beszedesebb lehet Lencse labdaerinteseinek a szama, kabe 20 alatt lehetett. Addig meg en is eldekazok. smiley


    Már megint megy, hogy leszurkoltak bennünket. LOL. Hagyjatok már a faxomba ezzel a leszurkolással! Vegye tudomásul mindenki, hogy nem vagyunk szervezett ultracsoport, hanem a létszámát tekintve 50%-ban egy spontán tömeg. Így aztán azok szólnak, amik egyszerű rigmusok, és mindenki ismeri. Fanyalognak a népek, hogy az áéollolléoújpestet kellett hallgatni. Bent én nem sokszor hallottam, bezzeg a 70.perc táján, amikor az egész stadion nyomta a "Hajrá Fradit", akkor remegett a föld! Persze egyszer kétszer lehetett hallani némi makogást, de belefért, inkább ezt halljam, mint az általunk küldöttet a gól után. "Parasztok, nincsen hangotok"......smiley


    Nálam a kupa döntő hőse - Gera Zoli mellett - az oldal lelátók népe! Mivel az ultráink magunkra hagytak minket, nekünk kellett szurkolásban felvenni a versenyt a lilák ultráival. Az oldal szektorokban főleg középkorú család apák, még idősebbek és nők, gyerekek foglalnak helyet. Nekünk nincs kápónk, nincs megafonunk, mi nem szervezett, jól összeszokott ultra csoportokból állunk, ennek ellenére nagyon odatettük magunkat. Leszarom h a tévén keresztül mi jött át, én a C3-ban úgy éreztem magam, mint a régi szép időkben. Mindig akadt egy baráti társaság, aki rázendített és a szektor azonnal átvette, nyomtuk, ahogy a csövön kifért, sztem a többségnek egy darab hangja nem maradt a meccs végére. smiley Szép volt fiúk és "öreg" legények, a fanatizmus bennetek él tovább!


    Szó szerint így volt. Úgy szurkoltam mint 30 éve.
    Nem beszéltünk össze, de a tekintetekben látszott "nem hagyjuk leszurkolni magunkat "


    Hagyjuk már ezt a hatás vadász szöveget "az ultráink magunkra hagytak minket". Ilyen alapon ti is magukra hagytátok minket, nem álltatok ki mellettünk, de ebbe kár belemenni.


    Gyerekek..én a kerekesszékes barátommal mentem ki..nem engedtek a szektorukba be..a majmok miatt..és a pálya szélén lehettünk az oldalvonaltól 3 m re...felfoghatatlan élmény volt Gera góljánál szinte kézfogásnyira voltak tőlem..
    Végén kijött Doll és osztogatott a kerekeseknek sálat pólót és kezet fogtunk
    Cukic is hasnlóan kijött
    Voltam életemben több 100 meccsen de ez onnan..így ilyen eredménnyel elképesztő volt
    Az meg aki szerint nem volt csak újpesti szutolás süket!
    Onnan max az áláé állé és mocskos Fradi szólt
    Jaaa és akinek a piro meg hangránát hiányziö..ajánlom dugja oda...
    Ez B L meccsen kizárást eredményezne azonnal

    Hajrá FRADI!
    Köszönöm ezt az évet


    Annyira jó volt!!!! smiley Az újpesti ismerőseim olyan mély kussban vannak a facebookon, hogy öröm nézni!
    Jó volt végre fullos B szektorban szurkolni és vadidegenekkel összepacsizni a gólnál!
    A tegnapi szurkolást persze orrba-szájba fikázza a "tábor", de én a B szektor közepén csak egy periódust éreztem nagyon gyengének, valahol a 60-70. perc között mintegy 10 percig csak (!!!) az "álé-álé újpest éálé" ment, amire fradi részről valóban nem volt nagyon válasz, de azon kívül én nem is nagyon hallottam őket. Mindegy, mostmár csak tényleg ennyi maradt amibe bele lehet kötni...


    Azért ehhez a "gyenge" tavaszhoz tegyük hozzá, hogy a kupa úton kivertük a bajnoki másodikat és harmadikat, majd a döntőben a lilákokat!
    A legjobbak vagyunk! Undisputed! smiley


    Nagyon szép este és nagyon szép szezon volt!Gratulálok a Csapatnak!
    A többség aki kinnt volt szerintem mindent megtett a jó hangulatért!
    Engem inkább még mindig az a kisebbség zavar aki azért jár meccsre,hogy s.gg részegre igya magát,olyan szinten hogy négykézláb másszon fel a lépcsőn.


    én a D1-ben ültem a visszafogott dózsások között. ott is jó volt a hangulat (mármint a 80. percig), bár nem volt kedvemre való ...
    a rendőrök a beléptetésnél kétszer motozták meg fiamat, engem egyszer sem. (csak megkérdezték, hogy van-e nálam szúró-vágó eszköz). cukkoltam is, hogy köcsög dózsásnak nézték) ... ehhez képest azért egy-két petárda meg füstbomba csak bekerült.
    a háló kicsit zavaró volt, de értem én... csak azt nem, hogy miért kell kettő belőle ???


    Az egyetlen dolog ami idegesített,hogy a lefújás után elkezdték tolni ezeket az eb-zenéket miközben a Fradi-tábor ünnepelte a fiúkat.Engem nagyon zavart!


    Most,hogy sokadszorra nézem,nekem begyakorolt figurának tűnik.


    nem az, csak Zoli ennyire érzi ezt a foci nevű sportot, tudta, hogy ott neki dolga leszsmiley


    Ami nekem nagyon tetszett, hogy olyan fegyelmezett, szervezett focit mutattunk be, amire szükség lesz nemzetközi szinten is. A csapatból kevesen lógtak ki lefele, talán Varga fáradt el iszonyat a 2. félidőre, de az elsőben pedig az egyik legjobbunk volt... Ami tuti, hogy egy magas kemény hátvédre szükség lesz, illetve egy szűrő még nem ártana, ha Pinyő kidőlne... Egy pengés, gyors játékos Tomi pozíciójába jó lenne, és Lamah-t is pótolni kell Plusz Daninak sem ártana egy igazi konkurencia... Ez 5 játékos, ennyit várok a nyáron...


    Ezek a szituk inkább spontán dolgok. Ez az ő zsenialitása ,hogy érezte ,hogy hova kell érkezni. Sokszor kivagyok ,hogy a kapu előtt állva várjuk a labdát ,hát ő szinte sprintbe érkezett arra a területre.


    amikor Gangsta Zoltán szólt miközben átvette az aranyat a csapat, az mindennek az alja volt.


    Meccs jelenete a lelátón:

    srác előttem felugrált meg tényleg néha az indokoltnál is többet "mászkált", valaki oldalról odaszólt neki, hogy "üllyé má le" (amit persze lehet karikírozni, hogy mekkora fotel duma, de tény ha veszel jegyet oldalra nyócé, nem egy félrészeg sziluettjét akarod feltétlenül nézni, amikor Rami elfut szélen és... nem látsz semmit.)
    Na, nagy szópárbaj, neugassá, nemezé vettem jegyet, kinemszarja le, köcsög stb, stb.
    Aztán Gera gól, és a csávó aki lekurvaanyázta az őt basztatókat átsétált és adott két ölelést meg egy pacsit a "haragosainak".
    Gyógyír a Gerasmiley)


    Én is jókor voltam, jó helyen:

    Éljenek a szabolcsi Fradisták, akik ismeretlenül is annyit kérdeztek hazafelé a parkolóban, hogy "sziasztok, kértek szilvát?"

    Öööö...hát kértemsmiley

    Egyébként meg:
    beléptetés ok, két perc
    motozás:jelképes
    Büfé: óriási tömeg ellenére 5 perc alatt odakeveredett az ember
    hotdog: okés
    sör: továbbra is szóda
    vécé: ok, de egyszer valaki tényleg elmondhatná párszáz embernek, hogy attól, hogy szembe jön be nem lesz gyorsabb a menet
    meccs: végig jobbak voltunk, érezhetően fölény volt, a dózsa statiszta volt, de jól küzdöttek.
    hangulat: gecinagy.
    szurkolás:
    kb egy tíz percet leszámítva (45-55. perc) nemhogy partiban voltunk a
    szervezett dózsa szurkerekkel, hanem simán letoltuk őket, hogy tévé
    előtt ki mit mesél nem érdekel.
    Oldalról ezermilliárddal száltunk rá
    minden egyes hangfoszlányra ami a béből jött, olyanokat dörrent az
    oldal, hogy öröm volt hallani, 50-60 éves emberekkel kinemugrálozni, kb
    meccs felét állva tölteni, wáááá, jó volt.
    Nyilván nem
    összehasonlítható a dolog azzal amikor van egy 500-1000 fős szervezett
    mag és arra "kapaszkodik rá" az ember, de fölösleges már ezt a gittet
    rágni. Nyilván a Paks ellen nem lesz ilyen, tény.
    dózsa szurkerek: egyetlen (1) rigmus áléálé uppe éálé és semmi több. A piró nekem továbbra is belefér, a petárda nem.
    Csapat: csak egy vansmiley Nalepa, RAMI nagyon jó, Gerzson meg szédületes volt, de Hajni is nagyon ment.
    Összességében: idén mindent behúztunk, 100%. A fiúk meg jöjjenek be és 150% lesz.

    KUPAGYŐZTES
    BAJNOKCSAPAT
    HEJJ
    HEJJ


    Én mostanra jutottam el odáig, hogy az asszony elmesélte a hajnali hazaérkezésem. Eddig nem szólt hozzám. smiley Azt mondta, apa ez egy kicsit erős volt., Mi? Ki nem ugrál xar újpestire ébredt az utca, amikor szóltam, hogy gyere be mert a szomszédok alszanak, akkor üvöltöztem, hogy költözzenek el a "kabátpétersétányra"....smileyDDDDDD

    http://ulloi129.hu/2016/05/07/elo-a-dozsa-elleni-magyar-kupa-dontorol/#more-131274
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.08, 12:45 (szerk.: 2016.05.08, 17:17)
    Nem tudom a tv-ből mi jött át, de ma hatalmasat szurkolt az Oldal.

    A kapu mögötti rész jól láthatóan erősödött rengeteg kinti arccal, akik közül sokan beszivárogtak. Õk rihtig az Oldal rigmusait vették át, a kis majom hiába erőlködött a megafonnal smiley

    És akkor most kurva nagy kalapot emelek az oldallelátó előtt, akik ezen a meccsen átvették a Tábor szerepét, és egészen elképesztően aktívan és hatalmasat szurkoltak, óriási volt. A régi kettesből is nagyon sokan bejöttek, gondolom ha tré lenne legyen aki odaáll. Megint a régi arcok mentették meg a becsületünket.

    Féltem, hogy ezen a sokezres lila-tábor lemossa a mieinket, de gyakorlatilag a románoktól átvett rigmuson kívűl nem szoltak nagyot, a pirójuk impozáns volt.

    Ja, és BALHÉ MEGINT A VIP-BEN VOLT, DE HÁT 25.000-ÉRT BALHÉZHATSZ SZKENNER NÉLKÜL.

    Tökéletes este lett volna, ha bent vannak a barátaink :/


    Egyébként a tévén keresztül én sem éreztem most olyan óriási leszurkolást. Tény, hogy többször volt hangos a Dózsa-oldal, de azon a kurva idegesítő kántáláson és a kicsi pirón túl semmi érdemleges nem történt náluk sem. Egy teljes Fradi-közönség a táborral nyilván lezúzta volna őket hangban.

    A meccsen egy góllal minimum jobbak voltunk, a Dózsának még helyzetecskéje sem volt, Gerának hatalmas respekt, kb. ennyi.


    Kinnt nagyon ritkán jött át a hangjuk, akkor is rögtön jött a válasz. Több olyan rigmus is ment (a polkorrektek közül is), amelyek régóta nem voltak.


    Nem tudom, tévéből - semlegesként írom - az jött le, hogy simán a lilák nyerték a hangpárbajt. Nyilván ez máshogy lett volna, ha a tábor bent lett volna, illetve az is lehet, hogy a zajmikrofonok voltak úgy elhelyezve, hogy az újpestieket jobban lehetett hallani.


    Simán nyerték. Legalábbis ez jött le a Szögletnél.


    Az elso felido kimondottan hajtos volt, nem tulsagosan magas szinvonallal, de ezt egy donton nem hianyolom kulonosebben. Ha mar a felidoben vezetunk, nem lett volna meglepetes. Aztan jott a sokkal gyengebb szinvonalu masodik felido, melynek az elso kb 15 perceben elkezdtem izgulni, mert megszunt a totalis dominanciank, sot ekkortajt inkabb a lilak eroltettek rank az akaratukat. Szerencsere aztan visszaallt az eredeti rend, majd tobb helyzetecske utan jott Gerzson.(Nagyon orultem a Gyombi golpasszanak, kulonoskeppen az utan, hogy a becserelesenel egy megyekettes jatekos nem kovet el ilyen hibat...) A golunk utan aztan mar semmi eselyt sem adtunk a Dozsanak.

    A szurkolasrol: Lehet szeretni (?), es lehet utalni ezt a kantalos szurkolast, amit a Dozsa-tabor muvel (en peldaul kurvara utalom) , de el kell ismerni, hogy ok vegigszurkoltak a meccs nagy reszet.A pirojuk meg a mai szurkolo-nelkuli magyar futballvalosagban egyenesen unikum volt.

    A mieink szurkolasa: Hangeroben jelentosen elmaradt az ellenfeletol, es fantaziaban majdnem sikerult alulmulni a lilak kantalasat. Kb 4-5 Fradi-indulo, elhalo Edesanyam..., es persze a szokasos Halihalihalihalihooo...

    A gol utani Nincsenhangotok meg egyenesen szanalmas volt...

    Mindenesetre ez egy fotelvelemeny, raadasul zombi-allapotban neztem a dontot, mert napok ota 3-4 ora alvas jott csak ossze, igy lehet, hogy en lattam-hallottam rosszul...



    Meg annyit, hogy szerintem a kupaatadas (legalabbis tv-n keresztul) nagyon elcseszett volt. En ertem azt, hogy nagyon elegans volt tobb VB-n, EB-n, amikor egy monumentalis stadionban mindenki szeme lattara felvonul a disztribunra a gyoztes, es ott egy jol lathato emelvenyen kapja meg a serleget, de nekem ugy tunt, hogy itt erre nem volt jo a fenti VIP. Mennyivel latvanyosabb a gyepen atadni a kupat, mikozben azzal a megszokott szerkezettel millio konfettit lottek ki korabban. Az nekem sokkal jobban bejott...


    Elnézést kívánok, tegnap kint voltam.

    Első félidő:

    magam részéről nagyon tartottam attól, hogy egy komoly lila tábor, jól szervezve nagyon megaláz minket a lelátón. De meglepő mód, kb annyit tettek, mint a csapatuk a pályán. Ahogy rákezdték, kis ráhagyással felmordult az oldal népe, és elnyomták őket. Pályán jobbak voltunk, lelátón pedig szimplán nem maradtunk alul.

    Második félidő:

    a játékot továbbra is uraltuk, de a fölényünk elillant. A lelátón volt nagyon komoly 10 perce a liláknak, a görögtüzekkel és összeállt a kántálásuk is(nekem is a gyengém), azt az időszakot magasan vitték. Cigánygyerek a hangosan kiabálóval csak izzadt, nem tudott senkit sem tűzbe hozni.

    Aztán jött Gera, lehoztuk a meccset.

    Egyértelmű volt, hogy a hallhatatlanok nem érnek egy zacskó lejárt fingot sem, viszont a mindenfelé nagy tételben beszivárgó régiek többé- kevésbé megvédték a becsületet. Idén először nekem is elment a hangom smiley

    A tvben nem tudom mi hallatszott...
    +1
    Kabátot nyilatkozata közben kirakták a kijelzőre, amit az akkor kapott smiley Gyorsan le is vették.


    A tévében az, hogy kár volt aggódni egy komoly, jól szervezett lila tábor megaláz minket. Ugyanis egy kevésbé komoly és kevésbé jól szervezett lila tábor alázott meg. Az alap az volt, hogy hallottad a lilákat. A kommentátor is megemlítette, hogy bizony komolyabb az újpest tábor. Nekem a tévéből nem ez jött le. Nyilván amikor ott vagy a lelátón akkor a vendég szektort nem hallod úgy akármennyire jól is nyomják. Nekem tévében fullra domináltak a lilák. Sajna ez van, pár évet szerintem át kell vészelni aztán a sok majálisozó idiótát eltakarítani a kapu mögül.


    Mi az, hogy kevésbé komoly és szervezett? Ezek ennyien vannak. Hivatalosan 5500 jegyet tudtak eladni a kapott 8600-ból, ez már önmagában is szégyen.A Grupiba nem voltak többen 4000-nél. Félig üres valódi vendégük volt, kapu mögött hiányosan ugyan de egyben voltak. Minden csoportjuk bent volt ahogy láttam. Nagyon elmaradt a dominanciájuk, főleg az elsőben. Másodikra jól kezdtek, elvették a Groupama szüzességét piróban is végre. De ennyi, nem több. Nekem nagy csalódás volt amit hoztak.
    Én is azt láttam, hogy oldalról tartottuk velük a lépést egy ideig. A Halhatatlanok is próbálkoztak, ők ennyit tudnak. A dalok már úgy ahogy mennek is, de nincs dörrenés. Mitől is lenne?

    Bakáts tér nekem hatalmas blamának látszott. 20 perccel indulás előtt 400-500 ember. Hülye gyerekek dobálták a petárdát középre. Aztán mi elszaladtunk egy téves riasztásra, utána nem tudom mennyien jöttek össze. Bent Monsterses melegítőben nem is egy arc volt. Kubatov megosztása továbbra is sikeres.


    Nem értem, hogy mi a tökömet vártatok?! Meleg havat?! Lement egy teljes szezon úgy, hogy egyik mérkőzésen se volt igazi szurkolás, akkor majd miért pont ez a meccs lett volna másképp?! Ha a szkenneresek leszurkolták volna a lilákat akkor most kussba lenne mindenki, vagy azért sírna mert biztos a hangszórókból jött a szurkolás! Mindenki tudja, hogy a tábor nélkül nincs hangulat. Nincs összetartás, a halhatatlan leukémiás bohócnak hiába dagad ki a hombár fejéből az ér, senki nem figyel rá. Hiányzik a tábor ennyi! Azokat az embereket, akik ennek ellenére ott szerettek volna lenni és élőben átélni azt, hogy kupagyőztes lett a csapat miért kell bántani?! Õk is Fradisták emberek! Õk nem a tábor, de a tábor hangja lennének ha bent lennének a srácok, azért ezt ne feledjük el! Nekik ez a hangulat sokkal nagyobb csalódás odabent mint a kintlévőknek. Tartsuk már tiszteletben egymást gyerekek!


    Csak mivel a tegnapi balhét (egy meccs alatt rögtön kettőt is) azok csinálták a VIP-ben, akik eddig a kintiek rendezvényeinek rendszeres résztvevői. Így mondhatjuk akár azt is, hogy még be se jöttek hivatalosan a stadionba, de már több balhét csináltak 1 meccs alatt, mint amennyi az elmúlt majd 2 évben volt eddig.

    Nem mellékesen Csepel után is volt egy kis "pofozkodás", csak azt senki nem reklámozza.


    A buzi geci köcsög MLSZ miért vette át ezt a takony VIP-szektoros nyugati díjátadós mintát? Emlékszem, évek óta nevetünk rajta, hogy a VIP-ben adják át ezeket a szar NÉGYZET érmeket, én talán a 2013-as BL-döntőn láttam először, mindenki osztotta őket. Ez egy faszság. Miért tették oda a 16-os elé a kupadöntős (KUPA-DÖNTÕ!!! KÖTÕJELLEL ÍRTÁK A DILETTÁNS FASZSZOPÓK) kaput, ha a VIP-ben megy a balfaszkodás? a sötétben, valami szar kis olvasólámpával kivilágítva? Nyomi MLSZ ezt is lenyúlják nyugattól. Ha az eb-n a francia köztársasági elnök leszopja a győztes csapat edzőjét, akkor jövőre Áder és Csányi is le fogja, mert azt is el fogják lopni. Undorító. Közben a gyepen meg 100%-os fény, itt meg az 50%-os fénynél baszakodnak. Basszák meg. Gecik. 1.5 km-re lakok a stadiontól, és a vécéablakon át behallatszott a lilák szurkolása. Egyszer a Fradi-induló is, de az első félidőben, aztán végig az Újpest hallatszott.


    A meccsről

    Sokkal jobbak voltunk, a Dózsának momentuma nem volt. Kapu felületére menő lövése talán kettő. Uraltuk a játékot 80 percig, abban a bizonyos 10 percben sem tudtak 30 méterre jönni. Sokkal motiváltabbak voltunk, ilyenkor dühítő igazán az őszi hazai meccs, látszott, hogyha ez a csapat igazán AKAR, akkor itthon mindenkit megver, van olyan jó. Továbbra sem értem, hogy mit akarunk nemzetközi szinten, a kényszerű cserék teljesen visszavetettek minket, Radótól sokkal többet várok, ezt a balfasz Herist vagy kit egyszer sem játszotta át.

    A szurkolásról

    Nekünk nincs táborunk, ami van, az jobb lenne, ha nem lenne. A Dózsának ez volt a szezon meccse, ehhez képest néhány rövidebb periódustól eltekintve az oldallelátó révén (általunk) kb egál volt. Odaát mindenki el van ájulva, hogy milyen kurva jól szóltak, én csak ezt az álézós nótájukat hallottam, ami nagyon primkó és nagyon törzsi - abban a 10 percben, amiről pffffffff is beszélt. De egyáltalán nem követték a pályán zajló meccset, és nem dörrentek meg. Aki arról beszél, hogy ne az utolsó 10 percre verjük magunkat, annak jusson eszébe, hogy ősszel 0:1-nél voltak hangosabbak mint mi, és tavasszal meg 1:2-ig, utána kussoltak. A bekapott gól után néma csendben voltak. NÉMA CSENDBEN. A kupadöntőn, a "derbin". Mentalita...

    A meccs után

    Kupaátadás, éljenzés stb, az utolsó dózsás is kb 20 perce elhagyta a stadiont, de még mindig nem lehetett elindulni a Rezső tér felé, mert a dózsások gazdateste nem engedélyezte. Kibaszott családbarát volt éjjel megkerülni a pénzverde tömbjét, köszönöm szépen.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
     
  8. avatar: heimo
    2016.05.06, 22:33 (szerk.: 2016.05.07, 11:56)
    Újpest-Ferencváros!

    Mindig is a legnagyobb érdeklődéssel kísért magyar meccs volt, pláne így van ez akkor, amikor a két csapat az MK-döntőben találkozik egymással. Arról, hogy érdekes jelenetek várhatóak a meccs előtt, hogy egyes újságok/honlapok szerint a balhé sem kizárt, már több cikkünkben is foglalkoztunk, de az nb1.hu jelezte azt is, hogy a fanatikusok pont az ellenkezőjére készülnek.

    De mi lesz a mérkőzés után? Mert az egy dolog, hogy el kell jutni a stadionba, de onnan meg haza is kell menni. Vagyis: kellene menni valahogyan…

    Az MLSZ a BKK felhívását az FB-oldalán osztotta meg.

    „A Ferencváros-Újpest labdarúgó Magyar Kupa-döntőjéhez kapcsolódóan a BKK sűríti az M3-as metrójáratot, és ezek mellett tartalék metró- illetve villamosszerelvényeket biztosít az M3-as metró, valamint az 1-es villamos vonalán a jelentős utasforgalom lebonyolítására. Az utolsó menetrendi metrók áthaladása a Népligetnél Újpest felé 23:33, Kőbánya-Kispest felé 23:46, tehát még két-három menetrend szerinti metró elérhető hosszabbítás esetén.” Ezért kijelenthetjük, ha a találkozó a rendes játékidőben ér véget (nagyjából 22:15 és 22:30 között), akkor talán nincs gond. A vesztes fél szurkolói egyből elindulhatnak, de a győztesek, akik még nyilván ünnepelnének, szintén elérhetik az utolsó metrókat, villamosokat.
    De egyébként már ez is necces. A mérkőzésen 22 ezren lesznek, egy metróba talán, totálisan összezsúfolva, 1500 ember fér el, ha a két irányba is tele lesz mindegyik, az 3 ezer. De azt írta a BKK, hogy sűrítve indulnak a járatok, ez reménysugár. Az 1-es villamosra viszont ötszázan is talán csak, mint a heringek férnének fel a fanatikusok… És akkor nézzük, mi lenne hosszabbításnál vagy a tizenegyeseknél. Ha a 22:30-kor van vége a rendes játékidőnek, és ehhez hozzáadjuk a hosszabbítást, akkor 23:00 és 23:10 között lehet vége a finálénak, de ebben még nincsen benne az ünneplés. A tizenegyeseknél meg pláne még tovább tartana a derbi… Ebben az esetben az utolsó metrók és villamosok indulásakor mindenhol lehetnek még a drukkerek, csak a megállókban nem. . Lehet, páran még elcsípik az utolsó mentesítő járatokat, de meglátásunk szerint sokkal többen meg elképzelhető, hogy nem. Ez több ezer embert jelent majd, akik nyilván ugyanúgy felhevült állapotban lesznek. Ők, hogy és mivel mennek haza? Mert arról nem nagyon szólnak a hírek, hogy az éjszakai járatok (egy buszra kábé 100-150-en férnek fel) is sűrítve lennének…
    Azért nem írtuk, hogy vis maior várható, mert mindenki tudja, mi lehetne akkor, ha több ezer szurkoló egy Újpest-Fradi kupadöntő után nem tudna hazaindulni…

    Reméljük, a BKK és a rendőrség is felkészül a „váratlan lehetőségekre”, meg abban is bízunk, hogy senki nem szeretné, aki ott lesz a Népligetnél, hogy balhé legyen.

    nb1.hu
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.29, 12:39
    A Fradi szurkolói számára fenntartott 8876 jegy elfogyott. Klubunk az MLSZ-szel egyeztet egy újabb szektor megnyitásáról.

    Labdarúgó-csapatunk május 7-én, szombaton 20.30-tól az Újpesttel találkozik a Magyar Kupa döntőjében, a Groupama Arénában.

    A ferencvárosi szurkolók részére fenntartott 8876 jegy villámgyorsan, nem sokkal több, mint három nap alatt teljesen elfogyott.

    Klubunk vezetése ezért arról egyeztet a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, hogy a Fradi szurkolói számára újabb szektort nyissanak meg, hogy az óriási érdeklődésre való tekintettel újabb jegyekhez jussanak drukkereink.

    http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/elfogytak-a-jegyek/20160428/c/13400
     
  10. avatar: heimo
    2016.04.22, 12:05 (szerk.: 2016.04.22, 13:46)
    Az UTE Baráti Kör közleménye

    Tisztelt Újpest szurkolók! A történelmi Magyar Kupa mérkőzés alkalmából napvilágra került a hír, mely szerint szurkolói kártya használatával van csak lehetőség jegyhez jutni az újpesti szurkolók részére fenntartott szektorokba.
    Miután ez rengeteg Újpest szurkolót hátrányosan érint, ezért az UTE Baráti Kör azt a döntést hozta, hogy ellátogatva azokra a helyekre, ahol arra igény van, a helyszínen elkészíti a szurkolói kártyát mindenki számára.
    Ezt a szolgáltatást az UTE Baráti Kör saját költségén végzi, azért fizetni nem kell.
    Az egyetlen költség ami felmerülhet, az a kártya elkészítésének ára, melyet akkor is ki kell fizetni, ha azt a Szusza Ferenc stadionnál készítik el.
    A cél megvalósítása érdekében felvettük a kapcsolatot az Újpest FC-vel és az Magyar Labdarúgó Szövetséggel. Az MLSZ a küldetés sikere érdekében szívesen biztosítja a kártyát elkészítő gépet és be is tanítja annak kezelését. Szeretnénk mindenhova eljutni az elkövetkező két hétben, ezért kérjük azokat akik erre igényt tartanak, jelezzék felénk, hogy hol várják érkezésünket.
    Kérjük az igényt legkésőbb szombaton 17.00-ig jelezni emailen az utebaratikor1885@gmail.com címen, vagy telefonon a 70/650-9-885- ös számon jelezni.
    Weboldalunkon és egyéb csatornákon jelezni fogjuk, hogy mikor és merre jár az UTE Baráti Kör autója. Amit ígérni tudunk, hogy mindent meg fogunk tenni, hogy tényleg mindenkihez a legközelebb érkezzünk.
    Kérünk mindenkit, segítsen abban, hogy az érintett településeken megfelelő pontot találjunk, ahova mindenki (és mi is) könnyen odatalál és áramhoz tudunk jutni, ugyanis ez a feltétele a gép működésének! Az útvonaltervet és az időpontokat várhatóan vasárnap közöljük.
    Reméljük ez a megoldás mindenki számára elfogadható, így senki nem marad le a mérkőzésről és igazi, varázslatos hangulatban hódítjuk el a trófeát.
    A kártya elkészítésekor lehetőség lesz a jegyvásárlásra, valamint jelentkezni lehet a Lila Buszra is!
    Hajrá Lilák mindörökké!

    UTE Baráti Kör
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.20, 19:24 (szerk.: 2016.04.29, 12:41)
    Ezek szerint akkor 17752 (2x8876) + a VIP (2417)=20169 lehet a maximum. A két szurkolótábort pedig a C4-C5 (1406-1406) szektorok (vagy egy részük) lezárásával különítik el.
    kép
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.20, 19:21
    Hétfőtől egységesen 8600-8600 jegyet válthatnak az Újpest FC és a Ferencváros szurkolói az idényzáró szuperrangadóra, a május 7-i kupadöntőre.

    A Magyar Labdarúgó Szövetség a május 7-i kupadöntő megrendezése kapcsán kiemelt figyelmet fordít a mérkőzésre érkező szurkolók biztonságára. Az ilyenkor szokásos eljárásrendnek megfelelően a szövetség egyeztetést kezdett a két érdekelt csapat, az Újpest FC és a Ferencváros, valamint az esemény biztonságáért felelős rendőrség képviselőivel. Az egyeztetést követően, a biztonsági szempontokat is figyelembe véve, az a döntés született, hogy – az MLSZ által szervezett eseményeken alkalmazott gyakorlattól eltérően – a mérkőzésre kizárólag szurkolói kártyával lehet jegyet váltani. A sorsolás szeszélye folytán ugyan az Újpest FC a pályaválasztó, ám ennek gyakorlati jelentősége nincs, a szövetség a kupa versenykiírásának megfelelően a két klub érdekeit egyaránt figyelembe veszi. Ezzel összhangban a döntőbe jutott két csapat szurkolói egyenlő arányban jutnak jegyhez. Az Újpest FC és a Ferencváros vezetői abban is megegyeztek, hogy nem lesz semleges szektor, így mindkét szurkolótábor egyaránt 8600-8600 jegyet vásárolhat. A Ferencváros szurkolói számára a klub értékesíti a saját, ismert jegyértékesítő felületein a jegyeket. A Fradi részére kijelölt szektorokba kizárólag a Ferencváros klubkártyájával rendelkezők juthatnak belépőhöz. A stadionba való belépésre – a hazai bajnoki mérkőzések gyakorlatának megfelelően – a stadionkártya bemutatása, illetve a biometrikus azonosítás után lesz lehetőség.

    Az Újpest FC szurkolói kizárólag újpesti szurkolói kártyával vásárolhatnak belépőket a találkozóra, interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, országszerte a Ticket Express hálózatában, illetve az Újpest FC saját jegypénztáraiban, a Szusza Ferenc Stadionban. A Groupama Arénába a jegyek vonalkódjának és klubkártya ellenőrzésével juthatnak be a szurkolók. Az újpesti szurkolók az Albert Flórián út, a ferencvárosiak pedig az Üllői út felé eső szektorokban foglalhatnak majd helyet a stadionban.

    A semleges nézők MLSZ-kártyával és harmadik csapat klub kártyájával a VIP szektorokba vásárolhatnak jegyet, az interneten és a TEX irodáiban.

    Jegyeket 2500, 3500, 4500, 6500 és 8000 forintos áron lehet vásárolni, míg a VIP bronz szektorokba 12 000, a VIP Goldba 20 000 forintba kerülnek a helyek.

    A jegyek értékesítését a Ferencváros és az Újpest FC is a hétvégi derbit (április 23., szombat, 20.30 óra) követően, hétfőn kezdi meg.

    A 20.30-kor kezdődő mérkőzést az M4 sport csatorna élőben közvetíti.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/04/20/informaciok-a-magyar-kupa-dontojerol/
     
  13. avatar: heimo
    2016.04.19, 16:23 (szerk.: 2016.05.07, 11:57)
    Újpest1885.hu: A csapda csapdája

    "Vakargatják a fejüket az MLSZ-ben. „Itt van ez a kupadöntő, bármi jobb lett volna ennél a párosításnál. Nem igaz, hogy nem lehetett volna úgy intézni a dolgokat, hogy az FTC és az Újpest ne egyszerre kerüljenek a fináléba. 80akárhány évig nem volt ennyi gondunk, mint most egyszerre…” - mondogathatják a szövetségben."

    "Ha tanultak valamit Storcktól a német mentalitásból, akkor ünnepre készülnek. Akkor a szempont az lesz, hogy kb 22000 embert kiszolgálnak, hogy jól érezhessék magukat. Mondjuk a családbarát szlogen szerintem már bukott, mert a kezdés 20.30, bár a spanyol gyerekek simán bírnák, de ezt az "apróságot" fogjuk a TV-re. Hihetetlen, hogy ennyi érdekérvényesítés nincs az MLSZ-ben, hogy megszabjon 2 „kőkemény” feltételt. Az összeget a közvetítésért és a kezdési időpont behatárolását. Mondjuk nem előbb, mint 16.30 és nem később, mint 19.00. "Ha kell, vigyed, ha nem, majd megkapja más."

    Nem látok bele a lapokba, nem akarom túlokoskodni a dolgot, de ha már egyszer „családokat, gyerekeket a lelátóra!”, akkor ez lenne a minimum.

    Szóval, ha ünnepre készülnek, akkor az újpestiek a Lurdy mellett lévő parkolóban vagy a Vágóhíd utcában lévő tűzoltóság környékén leteszik a kocsikat, buszokat és besétálnak a stadionba egy védett útvonalon kb 8 perc alatt. Ha ünnepre készülnek, akkor a rendőrség segíti az embereket abban, hogy mindenki megtalálja a maga helyét.

    Ebbe a levesbe az Újpest simán beleköphet, és túl nagy követ nem is vethetünk rájuk ezért. Az MLSZ már évek óta vegzálja a klubot, folyton bünteti olyasmiért, amiért a döntőbeli ellenfélnek az ejnye-bejnye sem jár. Alattvalóként kezeli az Újpestet, s most a lilák vezetősége jogosan kérhet olyan előjogokat pályaválasztóként, mely mifelénk felettébb szokatlan lesz, ám teljesen jogos. Rácsaphatnak a jóval kényelmesebb hazai öltözőre (erről lemondott az Újpest) és kérhetik a zöld szektorokat is. Ebben az esetben a Fradi drukkereknek kellene a Lurdy mellett gyülekezni, már ha ünnepet szeretnének az MLSZ-ben.

    Mert ha nem, akkor kb 10.000 ember buszozni fog. Illetve ebben az esetben nem fog. Kérdés, hogy melyik oldal, hisz mi vagyunk a pályaválasztók, és elképzelem, hogy miénk az ő szektoruk. Elképzelem, ahogy a zöldek gyülekezgetnek a Szuszánál...Na jó, ilyen nyilván nem lesz, de azért olyan szép elképzelni. A múltkor már úgyis befoglalták maguknak azt a környéket...

    De ha a szövetség megint nem dolgozni, hanem pusztán hárítani akar, akkor nem szervezi meg az ünnepet, hanem előre elkezdi kommunikálni, hogy mit és miért nem lehet. Megteremti a lehetőségét annak, hogy néhány magáról megfeledkezett ökör egymásnak essen és máris arról fognak szólni a hírek, hogy „már megint a focihuligánok…” s nem arról, hogy az MLSZ nem végezte el a dolgát rendesen. (megint)

    Persze ha menetirány szerint ülnének fel a lóra, akkor gondolhatnák azt is, hogy…”ha elvárjuk a kluboktól a rendet, akkor most nem húzhatjuk ki a fejünket a hurokból.” Mert ugyebár most arról is szó van, hogy megmutassák, hogyan kell rendet csinálni. Ahhoz, hogy ezentúl hitelesen osztogathassák a csekkeket Rodinak, itt mindennek klappolnia kell.

    Legyünk optimisták és feltételezzük, hogy a szövetség ezúttal tényleg azt szeretné elérni, hogy a Magyar Kupa végre valahára elnyerje méltó rangját. Mert ne legyen senkinek kétsége a felől, ez a trófea sokkal, de sokkal értékesebb lesz a győztes számára, mint az eddigi bármelyik, még ha egymás ellen is nyerték azt el korábban. A két csapat szemtől szemben egy meccsen…Ezt mindenkinek látnia és éreznie kell."