magyarfutball.hu

MTK Budapest - Vasas FC 0 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Mane
    2016.05.11, 00:14
    Nemrégiben kezdtem (újra) olvasni Bocsák Miklós "Elátkozott sporttörténetek" c. könyvét (Sport, 1985). Miért nem csodálkozom én már semmin? Aki tudni akarja, olvassa el, főleg az első 67 oldalt...
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.01, 13:03 (szerk.: 2016.05.01, 13:03)
    Semmi sem fogható a siker ízéhez. Nagyon elszoktunk már tőle, ki voltunk éhezve. Szerencsére a fiúk is. Mázlink is volt, mert Gera kapufájánál ugyanúgy egy centire voltunk a tragédiától, mint ahogyan Müller tizenegyesénél a katarzistól. De valahogy látszott, hogy ezen a meccsen nem fogunk kikapni. A tartáson, a tudatos játékon, ahogy nem kapkodtünk, lezártuk a területeket és próbáltunk építkezni. Hermány fogott pár ziccert, de az MTK Torghelle nélkül nem ugyanaz a csapat. Már az első félidőben is voltak helyzeteink, szünetben egyáltalán nem volt pánikszag a levegőben. Mondjuk a második félidőben egy idősebb tag meg akart verni némi szóváltásból kifolyólag, de Pavlov góljánál hátbavert, hogy minden oké. Neki is mázlija volt tegnap. smiley Összességében pazar családi nap, de jövőre nem ragaszkodom az ismétléshez. Mit szólnátok egy uncsi hetedik helyhez? Kieső a Mezőkövesd meg még valaki...

    Hajrá Vasas!


    Pavlovval szemben voltak fenntartásaim, de a tegnapi győzelemben elévülhetetlen érdemei vannak, nem csak a gólja miatt.

    Az volt a fordulópont, hogy Müller megsérült (ha jól láttam, valami kötéssel a combján ült le szünet végén a padra), és beállt Pavlov, aki meglepően jól tartotta és játszotta meg a labdákat, onnan kezdve voltak értékelhető támadásaink.


    Alig tudtam aludni!

    A Fecsút elleni meccs és a tegnapi az olyan volt hangulatban, mint már nagyon régen...

    Tegnap mindenk egy volt, idős, fiatal... (ahogy az Ihász dalban van: a mérnök úr, a házmester, stb.) Az az eufória, ami az első, aztán a második gólnál volt, az leírhatatlan érzés...

    Óriási élmény volt!!


    Ez az utolsó 2-3 meccs jót tett a Vasas-nak. Ha így játszottak volna egész éveben még ezzel a (elég képzetlen /bocs/) kerettel se lett volna gondunk a bentmaradással. Az ingyenes belépés telitalálat volt, folytatnám jövőre is, azzal a kiegészítéssel, hogy becsületkasszára változtatnám. Meccs előtt, közben és után is lehetne pénzt bedobni, mindenkinek lehetőségei szerint. Jó volt látni, hogy vannak még Vasas drukkerek, tartósan jó játék esetén látnánk még csodákat. Kicsi lesz az új stadion.


    Nekunk , nem a Felcsut volt az ellenfelunk , hanem sajat magunk ! A nemet edzonk is megmondta , hogy a vegere vettek at, ertettek meg a sracok , hogy mit szeretne toluk ! Voltak , gyenge merkozeseink , elkepzeles nelkuli jatekkal . De , minden jo , ha vege jo . Most kezdodik minden elorol ! Olyan , csapatott kell epiteni , akik bar melyik nb 1-es csapattal fejben es eronletben kuzdenitudasban felveszi a kesztyut ! CSAK A VASAS !!!!!


    Óriási élmény volt ma ott lenni Dunaújvárosban ! Hatalmas tábor ! Idősek (Moldova Gyuri bácsi is vállalta az utat smiley ),fiatalok,lányok,anyukák,férfiak. Egy percig sem adtuk fel a biztatást és a csapat sem a meccset.

    Jó lenne ha mostantól minden egyes meccsre úgy menne ki a csapat a pályára,mint ma a másodikban. És jó lenne ha minden meccsen ilyen tábor és ilyen biztatás lenne.

    Szinte hihetetlen,hogy az utolsó két meccset lehoztuk kapott gól nélkül.

    Bence ma is rendkívül magabiztos volt,de a védők is tették a dolgukat becsülettel. és nem csak ők.Igaz Moha az elején kihagyott egy nagy helyzetet,utána viszont embertelen mezőnymunkát végzett,legalább ha nem többet volt hátul a mi kapunknál,mint elől.És a végén adott egy remek gólpasszt.

    Hátul szinte nem ismertünk elvesztett párharcot.Ha be is jutottak a 16-osunkra valamelyik védőnk mindig itt volt,hogy rossz lövőhelyzetbe szorítsa az MTK támadóját.

    Pavlov kegyetlenül flegma volt a gólja után.Mintha egy utcák-terek meccsen lőtt volna gólt.

    Örülök,hogy Pista nem kiesőként hagyja abba és,hogy sikerült idén az álma a 100. gól is !


    Szimpatikus volt, ahogyan Remili a gyenge első játékrészbeli teljesítményét korrigálni igyekezett. Kérte a labdákat, akart. Így volt ez a 91. percben is, amikor Pavlovot játszotta meg tudatosan, önzetlenül.


    No és Pavlov! Értékeltem a játékos kedvét, a "flegmáját"! Rendben vannak az idegei ennek a fiúnak. Ahogy tisztára játszotta magát, főként pedig az a - már-már arcátlanul laza - mozdulat, amellyel a hálóba emelte a labdát, igazán a mennybe emelte a jelenlévőket!

    Vida Máté góljának is nagyon örültem - nyilatkozata is rokonszenves volt.


    Remek meccs, szuper szurkolás, kiváló eredmény, bentmaradtunk!

    Közönség és csapat egy hullámhosszon volt, mindenki nagyon akarta a győzelmet. Biztos voltam benne, hogy csak magunkban bízhatunk, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült!!! Köszi mindenkinek!!!

    Külön élmény Máté első NB1-es gólja, ha így akarta, ha nemsmiley

    Külön köszönet, hogy mindkét gólt elénk rúgták a srácok, frenetikus volt!!!

    Azért jövőre inkább az utolsó pár meccsen látott formát mentsük át kevesebb izgalommal a végére!!!


    Köszönet a security-nek, hogy nem szaladtunk bele a tavalyi soproni gyökér viperás stílusba és ha nem is bajnokcsapatot ünnepelhettünk, de nem jelentett problémát, hogy tarthatott tovább a láz, mint a meccs vége.

    Vagy ez lenne a természetes?


    j
    Nem is emlékszem ekkora összefogásra az utóbbi években , és főleg az lelkesítő ,hogy a csapat a játékával állította maga mellé a szurkolókat! Azért nem semmi volt a majd ezer kispestitől hallani a HAJRÁ VASAS-t Felcsúton, ha már a saját csapatának "nem ment igazán"! Azért Iványi így is elfelejtett megadni egy 11-est a Honvédnak!


    Utolsó két meccsünket nem lehet elmesélni, ezeken ott kellett lenni, és aki ott szurkolt mindkettőn az sosem felejti el.

    Voltam '77-ben bajnokavatón...tudom, más csapat, más szint, más elvárásokkal...de ez a szezonzárás sok év múlva is ott lesz legkedvesebb Vasas-emlékeim között!

    Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában is tett csodálatos csapatunkért, a Vasasért!



    Gratulálok, hogy bentmaradtunk ezzel a nagyon gyenge szezonnal, amely népmesei elemekben bővelkedett, de végül mindenki elnyerte méltó jutalmát. A Vasas szurkolók egy következő infaktusközeli szezont, a tolvaj gazdag ember csapatának kiesését, a bundás mtk pedig, hogy júliusban Dunaújvárosban játszhat a moldáv vicebajnokkal. És a honvéd játékosok és vezetők legkevesebb 1 vödörnyi csulát per koponya.

    Hajrá Vasas! A vége szépre sikerült hála Istennek!


    Megérdemeltük.

    Mert a csapat akarta. mert nem adta fel, mert nem fogadta el, mert hitt benne. Mert taktikailag rendben volt a meccs, amennyi szerencse kellett, az is meg volt, de amit mi megtehettünk, azt megtettük. Csúsztak-másztak, ha kellett ütköztek, faultoltak, nem engedték az MTK-t kibontakozni és még az olyan helyzetekben is bevetődtek, próbáltak zavarni, ahol egy mentálisan kicsit gyengébb csapat lemarad, nem ér oda... Nem foglalkoztak a körülményekkel, nem rohanták el fölöslegesen, a győzelem érdekében mindenki mérhetetlen alázattal és egymás iránti küzdeni tudással tette hozzá a maga részét. Ez ma egy CSAPAT volt.

    És persze megérdemeltük, mert kb. 7-800 ember velük együtt lélegzett, hajtotta, űzte őket, nem is lehetett ilyen közönség előtt megalkuvóan, vagy akaratgyengén játszani. És ha minden meccsen ilyen hangulat lenne, ha minden játékszituációban százak ugranának, ordítanának, akkor nem lehet megtenni, hogy nem csúszik oda, hogy hagyja lefordulni, beadni, felugrani, lélegezni...

    és akkor tényleg ki lehet a bentmaradásnál nagyobb célokat is tűzni...

    De ma ezt ünnepeljük, mert BENTMAARADTUUUNK, BENTMAARADTUUUUUNK, BENTMARADTUNK, BENTMARADTUNK, BENTMARADTUNK!



    Amikor Pavlov belőtte a másodikat (miért nem ő kezd, mikor sokkal jobb mint Csanád?) egy mosollyal elindult sétálva a nézők felé

    Hatalmas arc a pali smiley


    Idegesen kezdtük a meccset. Illetve inkább rettenetesen visszafogottan. Csak nyomta a csapatot a tét. Mire kicsit belemelegedtünk, az MTK rúott egy kapufát, kihagyott egy ziccert, és moha elcseszte a meccs addigi helyzetét. Szembe a kapussal ballal elrúgta a jobb alsó mellé. Megengedem, kicsit felpattant neki a "tökéletesen alkalmas" pályán. Ez azért volt marha jó, mert a faszom Csút már vezetett is két góllal. Na onnantól nem kellett legalább a telefonokat nézni, az elment.

    És igazából ez tett jót a csapatnak. A második félidőre már 4 csatárral és Müller nélkül álltunk ki. És elkezdtünk játszani. Volt futás, csúszás, küzdelem. És helyzetek. 0-0-nál Pavlov rúghatott volna gólt, de 6 méterről szétrúgta Hegedűst, a kipattanót Csanád beverte, de lesen volt. Viszont jöttünk tovább. Vida nagyszerűen rúgott el lecsúszott gólt, Hegedűs el is ment a beadásra, a laszti meg mögötte a hálóba. Öröm, eufória. Na drága zsidó barátaink elkezdtek úgy rohanni, hogy azt hittem rosszúl látok. Ha az a lendület kitartott volna a meccs végéig, biztos rúgnak 4-et. De nem tartott, hanem Moha megharcolt a lasztiért a vonal mellett, Pavlov megcsinálta a terror cselt (valahogy átpasszírozta a lasztit a védőn), majd beverte. És olyan nyugalommal ünnepelte a gólt, hogy kétszer kinéztem a partjelzőre, meg egyszer Vadra, hogy minden rendben van e. De úgy volt. Öröm a lelátón, öröm a páylán. A padról mindenki befutott, állítólag Keresztet ki is állította a spori. De hát őszintén kit érdekelt mindez, mikor nem kellett tovább izgulni.

    A hangulat végig fergeteges volt, sokan kísértük el a csapatot. A meccs végén elég hosszan tartott, míg mindenki végig ölelgette minden ismerősét, de valahogy csak elkeveredtünk a kocsikig, buszokig.

    Gratulálok a csapatnak, vezetőknek. Én bevallom az őszi UTE meccset követően kiesőként számoltam a csapattal, de szerencsére rám tudtak cáfolni. Ennyi. Okosakat majd írunk holnap, ma ünneplés.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018138
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.29, 17:04
    Az MTK Budapest vezetősége megvizsgálta annak lehetőségét, hogy miként lehetne a jelenleg 378 főt befogadni képes dunaújvárosi vendégszektor mellé újabbakat nyitni, az OTP Bank Liga 33. fordulójában sorra kerülő MTK Budapest – Vasas FC mérkőzésre.
    Az MTK Budapest klubigazgatója, a Vasas FC ügyvezetője, a dunaújvárosi és a Fejér megyei rendőrség képviselőivel – pénteken – pályabejárást tartott a Dunaferr Arénában. A megbeszélés után az MTK klubvezetése úgy döntött, hogy a vendégcsapat drukkerei és a semleges szurkolók számára, az MTK Budapest megnyitja a „D” mellett a „C” és az ”E” szektort is, így 974 fő befogadására válik alkalmassá a lelátó, vendégek számára fenntartott része.
    A Vasas FC a saját biztonsági szolgálatával vállalta a vendégszektor belső biztosítását, és objektív felelősséget vállal az ott történtekért.
    A vendégcsapat szimpatizánsai és a semleges nézők, szurkolói kártya nélkül tekinthetik meg a találkozót.

    http://mtkbudapest.hu/hirek/ujabb-szektorokat-nyit-meg-a-dunaujvarosi-stadionban-az-mtk
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.28, 09:49 (szerk.: 2016.04.28, 09:50)
    – Miért kérte az MTK Budapest, hogy Dunaújvárosban rendezhesse az OTP Bank Liga 33. fordulójában esedékes, a dobogóról, a nemzetközi kupaszereplésről, és esetleg a kiesésről is döntő mérkőzést?

    – Közismert, hogy az előző és a mostani bajnokságban is – az Új Hidegkuti Nándor Stadion építése miatt – a hazai mérkőzéseinket albérletben, a Bozsik stadionban, majd az Illovszky Rudolf Stadionban voltunk kénytelenek lejátszani. Idén tavasszal, a Vasas tudtával és beleegyezésével döntöttünk úgy, hogy – mivel az Illovszky Rudolf Stadion játéktere nagyon rossz állapotban volt – az MTK új helyszínt választ az összes további hazai mérkőzésének. Hat mérkőzést játszottunk már a dunaújvárosi stadionban, a világ legtermészetesebb dolga, hogy a Vasas elleni mérkőzésünkön nem szeretnénk a Vasas stadionjában játszani, miközben mi vagyunk a pályaválasztók.
    Tavaly, amikor a Bozsik stadionban játszottuk a hazai meccseinket, a Honvéd sportszerűen, szó nélkül tudomásul vette, hogy pályaválasztóként nem a Bozsik stadionban, hanem vidéki helyszínen játszunk ellenük. Senki nem kritizálta az akkori döntést.
    ...
    – Volt már MTK-Vasas a Fáy utcába is úgy, hogy mi voltunk a pályaválasztók.

    – Az a 18. fordulóban történt, amikor még rengeteg mérkőzés volt hátra a bajnokságból. Nagyvonalúak voltunk a Vasassal. Ez azonban most az utolsó forduló, itt már nincs lehetőség arra, hogy javítsunk, ha hibázunk. Nagyon nagy a tétje a találkozónak, és nem akarjuk, hogy külső körülmények befolyásolják a kimenetelt. Az utolsó fordolóban különösen ügyelni kell a versenysemlegességre, ezért játszanak a világ összes bajnokságában egyidőben a rivális csapatok, és ezért elképzelhetetlennek tartom azt, hogy hazai csapatként az ellenfél otthonában rendezzük meg a sorsdöntő mérkőzésünket.

    – Miért van szükség a szurkolói kártya használatára?

    – Azért született ez a döntés, hogy a két csapat szurkolóit el lehessen különíteni egymástól. Összesen 1816 nézőnek van hely a stadionban, és csak így lehet biztosítani, hogy a feszültségekkel teli előjelek után, a találkozón mindenki biztonságban legyen.

    – Az a vád is elhangzott, hogy kevés Vasas szurkolót enged be a klub a Dunaferr Arénába.

    – Ahogy említettem, összesen 1816 helyet engedélyeztek a hatóságok, amikor engedélyt adtak arra, hogy itt játszhassuk OTP Bank Liga mérkőzéseinket. Az UEFA szabályai szerint ennek a tíz százalékának, vagyis 182 Vasas szurkolónak kellene belépőt biztosítanunk. Ehhez képest mintegy 400 helyet tudunk biztosítani, ennyi a vendégszektor teljes befogadóképessége. A Fáy utcában sem sokkal nagyobb a vendégszektor.

    http://mtkbudapest.hu/hirek/„megertjuk-a-szurkoloink-csalodottsagat