magyarfutball.hu

Magyarország - Horvátország 1 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Horvátország 2016
  2. Magyarország - Horvátország 2016
  3. Magyarország - Horvátország 2016
  4. Magyarország - Horvátország 2016
  5. Magyarország - Horvátország 2016
  6. Magyarország - Horvátország 2016
  7. Magyarország - Horvátország 2016
  8. Magyarország - Horvátország 2016
  9. Magyarország - Horvátország 2016
  10. Magyarország - Horvátország 2016
  11. Magyarország - Horvátország 2016
  12. Magyarország - Horvátország 2016
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.56 (9 szavazat)

játékvezető: 3.44 (9 szavazat)

hangulat: 4.11 (9 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (2)
  2. 2 : 1 (2)
  3. 0 : 2 (1)
  4. 3 : 1 (1)
  5. 3 : 2 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
903. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Příhoda Radek (Csehország)
nézőszámok:
  1. hns-cff.hr: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nela: 20.211
  4. nso.hu: 20.300
Telt ház!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.04.17, 20:16
    A sok okostelefon egyik előnye: Dzsudzsák Balázs gólja a horvátok ellen minden szögből.
    A TV-ből felvéve:
    https://www.magyarfutball.hu/hu/video/7270
    Goproval:
    https://www.magyarfutball.hu/hu/video/7267
    A VIP-ből:
    https://www.magyarfutball.hu/hu/video/7266
    A Táborból:
    https://www.magyarfutball.hu/hu/video/7251
    A Tábor jobb oldalából:
    https://www.magyarfutball.hu/hu/video/7263
    A felezővonaltól:
    https://www.magyarfutball.hu/hu/video/7262
    Közelről, Fancam:
    https://www.magyarfutball.hu/hu/video/7260
    Oldalról:
    https://www.magyarfutball.hu/hu/video/7259
    A kanyar aljáról:
    https://www.magyarfutball.hu/hu/video/7256
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.03.31, 11:34
    Bernd Storck: Kicsit másképp képzeltem az első félidőt, több labdabirtoklást, cselezést és ebből fakadóan több helyzetet reméltem. Idegesen kezdtünk, a passzok nagy része nem jutott el a csatárokhoz. 30 perc után feljavultunk, onnan már volt 1-2 helyzetünk, egyértelműen jobb lett a játékunk. Nem volt egyszerű 4 hónap után újra felvenni a ritmust, de hasznosan telt el a telki edzőtábor, amit az edzéseken próbáltunk, azt a második félidőben már megvalósítottuk. Szünetben ezt el is mondtam a csapatnak, hogyha megvalósítják, amit gyakoroltunk, akkor jönni fognak a helyzetek, jönni fog a gól is, nem fogunk veszíteni. Így is lett, a második félidővel már elégedett voltam, az egyik legjobb második félideje volt ez a magyar válogatottnak az elmúlt időszakban. A döntetlen több mint megérdemelt. A második 45 perccel mindenképpen elégedettek lehetünk, sok helyzetünk volt, ez a jövőre nézve reményt keltő. Egyet léptünk megint egyet előre, de ez is volt a cél, hiszen egy erős csapat ellen mérhettük le, hozzájuk képest mennyivel vagyunk elmaradva, és hol kell még felnőni a megfelelő szinthez.

    Én máshogy látom Szalai teljesítményét, nem értek egyet ezzel a kritikával. Róla fontos elmondani, hogy nagyon sokat dolgozik a csapatért, mindent belead a csapat érdekében, ezt szeretik elfelejteni vele kapcsolatosan. Én úgy látom, hogy vele - és más játékosok beállításával együtt - jött el a fordulat a második félidőre. Ami a többieket illeti: Németh és Nikolics most új szerepkörben volt, a baloldalon kaptak lehetőséget, de ennek a meccsnek ez volt a célja, hogy a támadójátékban minél több felállást, játékost, újdonságot tudjunk kipróbálni. A cseréink ezúttal elsősorban ezt szolgálták, a középpályán és a támadósorban is, a védelmet most nem szerettem volna megbontani, de jeleztem a be nem vetett védőknek, hogy májusban ők is lehetőséget kapnak majd.


    Ante Čačić: Az első félidőben támadóbbak voltunk, ez végig igaz volt az első 45 percre, vezetést is szereztünk. Szünet után az eredmény hatására jóval offenzívabb lett a magyar csapat, a labda is inkább náluk volt, és végül egy pontrúgással kiegyenlített. Összességében ezzel az eredménnyel és játékkal a magyar válogatott bebizonyította, hogy méltó ellenfél volt, és méltán jutott tovább az Eb-re. Tanulságos mérkőzés volt ez nekem is, és a magyar kapitánynak is az volt minden bizonnyal.

    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/209742
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.03.28, 23:02 (szerk.: 2016.03.28, 23:13)
    Szalai kifütyölése gusztustalan és felháborító volt (trollfociország népe a lelátón, miközben pl. Németh mivel tesz többet hozzá a válogatott játékához?), ezt leszámítva viszont tetszett a hangulat. A második félidőben én is Elek játékában láttam a javulás egyik kulcsát, kár, hogy ő Naggyal nem lehet egyszerre a pályán, mondjuk, Gera helyett.

    A szélső védőink az első félidőben nagyon szarok voltak, a másodikban viszont akadtak kifejezetten szép megmozdulásaik, ezzel együtt itt vagyunk a legvékonyabbak, Fiola és Korhut is messze van az európai minőségtől. Guzmics ellenben nem csak a neve miatt lehetett volna a horvátok közt is akár.


    Ez a tegnapi nagyon rendben volt. Az első félidő sem volt vállalhatatlan, de a másodikba lefociztuk Modricékat. Ezt még szokni kell, remélem lesz is időnk hozzá szokni.
    Storck jó edző, jó szakember, és mióta saját stábbal dolgozik, érezhetően jobban is megy neki. Helyszínen néztem a meccset, sok mindenről lemaradtam, de azért megpróbálok értékelni.

    Dibusz: A gólról nem tehetett más dolga meg nem volt. -
    Fiola: Habár a gól előtt Perisic róla adta be a labdát, de ott ahogy néztem az egész csapat elcsúszott. Jól játszott. Ki gondolta volna másfél évvel ezelőtt, hogy kirobbanthatatlan tagja lesz a válogatottnak? 7
    Guzmics: Ki emlékszik már a romániai hibájára? Meccsek óta a védelem vezére, az EB után egy komoly bajnokság várhat rá. 7
    Lang: Guzmiccsal együtt nagyon jó páros, egyértelműen őket kell favorizálni az EB-n is. 7
    Korhut: A gólnál lemaradt, de így is többet hozott, mint amit vártam tőle. 6
    Gera: Nálam ő már csak csere lenne. 5
    Kleinheisler: Jól játszott, agilis volt, agresszív, erőnléti is kezd jó lenni, Storck egyik nagy felfedezettje ő. 7
    Nagy: Nem az ő meccse volt, de egyértelműen helye van a kezdőben. 5
    Németh: Neki sem ment annyira, kicsit észrevehetetlen volt. 5
    Priskin: Akart, küzdött, ennyire futotta. 5
    Dzsudzsák: Végre igazi vezére a válogatottnak. Óriási gólt lőtt, és rengeteget melózott. 7

    Szalai: Szerintem jól szállt be. Én vinném az EB-re. 6
    Nikolics: A szél nem az ő posztja, de jobb volt, mint Némó. 6
    Elek: Leginkább az ő beállása után tudtuk átvenni az irányítást a középpályán. 7
    Böde: Hozta, amit tud. 6
    Stieber: Túl keveset játszott, hogy értékeljem. -
    Bogdán: Nem hibázott. -


    Jelenleg még így is, fizikailag továbbra sem százas állapotban a legkompletebb középső középpályásunk Kleinheisler.

    A többieknél valami hiányzik.
    Elek nagyon jó párharcokban, fizikálisan a legerősebb, és emellett jó mélységi indulásokra, labdavezetésekre is képes (pedig nem gyors). Cserébe viszont a legbizonytalanabb passzjátékban, a pálya azon részén, ahol a leggyorsabbnak kell lenni fejben, ahol a leghamarabb kell kiválasztani a legjobb megoldást, ott ő lassú, pontatlan.

    Nagy abban jó, amiben Elek rossz és fordítva. Szinte csak elvétve lép be a támadásokba, átlövések szóba se jönnek nála. Sokszor az az érzésem van vele a Fradinál is, mintha Gerát nem merné hátul egyedül hagyni.smiley

    Geráról meg tudjuk, hogy már finoman szólva sem gyors, gyakorlatilag minden a korral járó hiányosságát helyezkedéssel próbálja meg kompenzálni, viszont labdakihozatalokban még mindig nélkülözhetetlennek tűnik, nem véletlen, hogy Storck sem meri lecserélni szinte sose. Már a pontossága se a régi, de annyira higgadtan forgolódik rendszerint jó irányokba a védőktől felpasszolt labdákkal szorult helyzetekben is, amit még mindig nem tudunk nélkülözni.


    Az egyik legnagyobb Szalai ellenes vagyok, mert ugye egy csatár fő feladata a góllövés lenne. De legalább tegnap tényleg csípett, rúgott, kellemetlenkedett, nem húzta vissza a lábát, lekötötte a védőket. Legalább ezzel hasznos volt.


    Üssetek agyon vagy dobjatok meg egy kővel, de nekem tegnap Szalai játéka is tetszett. Kihasználta a fizikai fölényét, folyamatosan terrorizálta a védelmet, szabadrúgásokat harcolt ki. Priskinnél sokkal többet tett ezúttal.

    Fiola, Kleinheisler nálam a két legjobb, de Lang is jó volt. Összességében nem az egyéni teljesítmények, hanem a csapat érdeme a tegnapi teljesítmény, ami viszont elsősorban a stáb munkáját dícséri.


    Lehetséges, hogy a Gera játéka öreges, mozgása lassú, tudása megkopott.
    De minden csapatnak szüksége van a pályán - és nem a kispadon - egy idősebb, rutinosabb játékosra, akire felnéznek, akinek hisznek, aki a bajban tudja, hogy mit kell tenni és nem roppan össze. Aki lehet a Gera, a Király, vagy más.

    Egy fiatal, kondicionált, agresszív csapatnak pedig el kell tudnia " viselni" az öreg miatti plusz terhelést.
    Nagyon megéri!


    Hajdú B mondta, hogy ez alapján a meccs alapján az EB-n nem fognak minket kitömni. Ezt mondjuk eddig is tudhattuk, de igaz. A másik fontos nyilatkozat a horvát kapitányé, hogy joggal vagyunk ott az EB-n.


    A meccs jobb volt, mint vártam. Barátságos meccseken nem szoktunk így pörögni.

    Ami tetszett:
    - Storck legnagyobb érdeme, hogy támadó focit próbál játszatni. Ez Egervárira volt még jellemző, de ott gyenge volt a védelem. Dárdai védekezésre épülő játéka nekem nem tetszett, ha eredményes is volt. Meggyőzpdésem, hogy erősebb csapatok ellen, mint a horvát vagy a portugál lesz, a védekezésre berendezkedés nem vezethet eredményre.
    - Jól nyúlt bele a meccsbe, teljesen megváltozott a játék képe.
    - Abbahagyta a kísérletezést, próbálta az EB csapathoz legközelebbit felrakni az első félidőben.
    - A második félidő talán a legjobb volt, amit sok éve erős csapat ellen bemutattunk. Hihetetlen volt, hogy a horvát csapat negyven percig nem jött ki a térfeléről.
    - A védelem jól állt a lábán (a gólnál Fiola és Dzsudzsék között volt negyven méter, ott elaludtunk, elsősorban Dzsudzsák, másodsorban Fiola hibája).

    Egyénileg
    Dibusz (-): nem volt dolga.
    Fiola (6): a gól részben az övé, de nagyon jó ellenfele volt, ehhez képest helytállt.
    Guzmics (7): nem emlékszem hibájára.
    Lang (8): nagyon kellemes meglepetés.
    Korhut (6): szinte újonc, de nem ijedt meg. Még a támadásokba is próbált bekepcsolódni.
    Gera (5): ő lógott ki lefelé. Eljárt az idő felette, ezt valamiért nehéz elfogadni, de már nem tud annyit futni, mint az ő posztján kellene, a támadásokat meg már nem tudja segíteni, mert nem ér fel.
    Nagy (6): az EB után el fogja vinni egy élcsapat, egy kicsit lehetne erőteljesebb, mondjuk ő Elek alkatával világklasszis lenne. A támadásokat nem segítette, de én nem a helyére, hanem Gera helyett hoztam volna Eleket.
    Dzsudzsák (7): a gól nagyrészt az övé volt, elölragadt. A lőtt gólja viszont csodálatos volt. A sarkazása szintén Kleinheisler lövése előtt. Bérelt helye van.
    Kleinheisler (8): óriási játékos, rengeteg futással, remek lövésekkel, kiváló ütközésekkel. Nem Brémában fog megöregedni.
    Németh (5): nem volt formában.
    Priskin (5): nagyon nem ment neki.
    ----------Bogdán (-): a végén volt egy jó védése, magabiztos volt.Elek (7): nagy szerepe volt a játék javulásában, megerősítette a középpályát.Nikolics (5): a válogatottban el kell felejteni szerintem. Szélen használhatatlan, alkatilag meg nem alkalmas centernek jó csapatok ellen, mert elnyomják.Szalai (6): jól szállt be, voltak jó passzai, párharcokat nyert, agilis volt, sokat mozgott.Stieber (-): nem volt idejeAz EB csapat szerintem:KirályFiola, Guzmics, Lang, KádárElek, NagyKleinheisler, ?, DzsuzsákSzalaiEgyedül az irányító/árnyékék/második csatár a kérdés, szerintem leginkább Németh, esetleg Kalmár Zsolt azon a poszton játsszon.



    - Lang játéka kellemes meglepetés volt.
    - Szalai kifejezetten jól szállt be. Itt a fórumon is nagyon sok hülye kritizálja, de nekem egyértelmű, hogy ő kell előre. Böde erős ellenfelek ellen nem tényező, Priskin meg ugyan mennybe ment a norvégok ellen, de nem olyan erőteljes és törő-zúzó, mint Szalai. Szeretem Priskint, de ő csere.
    - Korhut a vártnál jobb volt.


    A 2013-as holland-magyar óta először játszottunk világklasszisokat is felvonultató ellenfél ellen, és nincs ok a szégyenkezésre. Teljesen korrekt volt az eredmény és a játék, vagyis továbbra sem tartom megvalósíthatatlannak a negyeddöntőt (feltéve, hogy a továbbjutás esetén szerencsés ágra kerülünk).
    Csatárkérdésben az a véleményem, hogy 4-5 kb. azonos szintű támadónk van, és gyakorlatilag lehetetlen előre megmondani, ki lesz sz*r formában és ki tud hozni egy meccset.


    Második félidőben Klienheisler és Korhut (!) néha tanárian játszott.

    Le a kalappal a csapat előtt, ebben még a győzelem is benne volt, pedig a balkáni csapat ellen hagyományosan gyengék vagyunk (kivéve Bosznia)


    Örülök az X-nek, a csapat hozzáállásának, és DZS góljának különösen.
    Jó látni, hogy szeret focizni, nem csak letudja a meccseket, érződik rajta az akarat, és az alázat a foci iránt.
    Mindenkin látszott ez, de a gólja után belőle ez nagyon kijött - átjött.
    Az érdekelne elsősorban, mert szerintem fontos, hogy a második félidőben mi javultunk fel ennyire, vagy a horvátok vettek vissza ?
    Nem hoztak szinte cserét, egyet változtattak egy felkészülési meccsen, vajon miért, vagy mit akartak ők tulajdonképpen ?


    Szerintem nagyon rendben volt ez a mai meccs, nem az eredmény miatt elsősorban, bár az sem kis dolog egy ilyen nevekből álló horvát csapat ellen. Nekem a sebesség és a hozzáállás tetszett amit ma a pályára "tettünk". Hozzáteszem, és ez külön plusz, hogy nem volt barátságos meccs hangulata ennek, egyáltalán nem, sem iramában, sem keménységében.


    A szakmának meg azt üzenem, hogy próbáljanak valami ehetőt főzni a csapataik játékosállományából, és lesznek megint nézők a lelátókon. A szar, hitehagyott, alibi focira nem vevők a népek. Ha ebből a második félidőből meglátnának a szurkolók valamit a hazai meccseken, akkor nem kellene a beírt nézőszámokat nagyon fölé lőni. Ez a mai meccs eladható produkció volt, még akkor is, ha az első félidő nem volt az igazi. Persze azt nem tudjuk meg soha, hogy mit próbált igazából ki a mester, de nem is érdekes. A másodikban összerakott dologgal elégedettek lehetünk. És lesz néző megint a következő meccsen is. Amíg az ilyen Csank-féle szakemberek akarják megmondani, hogy mi mit nézzünk, és nem azzal foglalkoznak, hogy mit kellene produkálniuk, addig marad a válogatott, akit egy hozzá nem értő, rutintalan, senki dirigál. Már a szakma szerint.


    Dibusz 6 - Fiola 8, Lang 7, Guzmics 7, Korhut 5 - Nagy 6, Gera 6 - Dzsudzsák 8, Kleinheisler 7, Németh 5 - Priskin 5

    Cserék: Bogdán 6, Szalai 6, Elek 6, Böde -, Stieber -, Nikolics 6,


    Szerintem komoly fegyvertény, hogy a meccsen szinte nem volt helyzete a horvátoknak, két elfutáson kívül.... Igaz, abból egy beakadt... De a norvégok ellen ez sokkal kritikusabban nézett ki...


    Tények
    - Ez a horvát csapat a 2014-es VB-n elsősorban eredményt befolyásoló bírói hibák miatt nem jutott a 8 közé.
    - Most is a világ 16 legjobb csapat közé tartozik. Ez nem lehet kérdés.
    - Le a csapatunk előtt a kalappal a játékunk és az eredmény miatt is.
    _ Kleinheisler sokra viheti.
    Dzsudzsi megérdemel egy nagy tapsot ezúttal.
    -A nemzeti csapatunk meg sok örömet szerezhet az Eb-n nekünk.
    -Le a kalappal még Strock és a szurkolótábor előtt is.
    Ui:: Sebők Vili okfejtéseit ezúttal sem hallgattam.(Lemaradtam esetleg valamiről?)


    "szerintem 5 friss mezőnyjátékossal tudtunk lépést tartani a második félidőben"

    Szerinted. Szerintem meg 4-et cseréltünk a félidőben amiből az egyik a kapusunk volt, nem gondolom hogy nagyban befolyásolja mérkőzésre gyakorolt dominanciát...
    Ja és még a 82.percben levittük a két legjobb játékosunkat is igen, biztos azon múlt.
    Abba bele se menjünk, hogy a félidőben behoztuk Szalait, hát... szintén zenész. Kb. annyi köze volt a javuláshoz, mint a kapuscserénknek.


    Ezek a fiúk úgy elkezdtek hinni magukban, hogy én is elkezdtem bennük. Ez nagy szó. Ne húzzuk vissza őket, igenis nagy tettet hajtottak végre a pótselejtezőben és ma is jól játszottak. Nem 1 perces csoda volt. Most gondolj bele: a hoki VB-n minden valószínűséggel irtózatosan ki fogunk kapni a legtöbb ellenféltől, mégis mindenki elégedett lesz. Miért nem kezeljük akkor a focitudásunkat is a helyén???


    Az eredmény számomra most másodlagos. Egy harcos, a végsőkig küzdő, hajtó magyar válogatottat láttam. Egy olyan csapatot, amelyiknek van tartása. Az egy másik kérdés, hogy ez mire lesz elég, de ilyen mentalitással bármikor emelt fővel lehet kikapni.


    A második félidő teljesen meglepte a horvátokat. Lehet, hogy visszavettek volna, de nem jutottak lélegzethez. Őszintén szólva ez a Storcz tudhat valamit. Alaposan meglepett szerintem mindenkit. Már megint.


    Szerintem meg a második félidőben Gera játéka látványosan feljavult mélységi irányítóban és meg tudtuk tartani a labdákat! Nem pedig a védelem ívelgetett! Ez volt a kulcs!


    Sokakkal ellentétben én nem a horvátok úgymond visszafogottabb teljesítményét látom a döntetlen kulcsának és a második félidei remek játék okának. Szerintem nagyszerű, hogy képesek voltunk erre, ha ezt a horvátok hagyták, legyen az az ő bajuk.
    Más problémát vetnék fel, ha már mindenáron valami negatív megközelítést kell kiemelni.

    Úgy nézem, a horvátok közül többen arra hivatkoznak, hogy az izrael meccs és az utazás miatt fáradtabbak voltak.
    Nem is ezt emelném ki, biztos ez is benne volt a dologban, ugyanakkor azon érdemes elgondolkozni, hogy talán nekünk is játszani kellett volna szerdán is.
    Egyrészt akkor több játékost meg lehetett volna nézni, több időt adva mindenkinek.

    Másrészt, ami még fontosabb, az EB-n négynaponta játszani kell majd, tehát ezt a terhelést szokni kell, akkor is ilyen élesen kell tudni játszani egy jó csapat ellen.
    Most azért mi csak erre a meccsre hegyeztük ki magunkat, ők meg meccsből jöttek, Ezt nem szabad elfelejteni.

    http://ulloi129.hu/2016/03/26/kibeszelo-a-horvatorszag-elleni-valogatott-meccsre/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=180&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2016.03.26, 12:22
    kép
    Croatia undefeated for 10 years in friendly away games. Last time Portugal beat @HNS_CFF back in 2005 (0-2)

    https://twitter.com/tommy_sportske/status/713673661526515712
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2016.03.25, 10:33
    A kerethez kapcsolódó fontos hír, hogy ma kiderült: Kádár Tamás múlt héten összeszedett bokasérülése nem jön rendbe szombatig, ezért a Lech Poznan védője nem tudja vállalni a játékot a horvátok ellen. Kádár csütörtökön este elhagyta a telki edzőközpontot, a rehabilitációt klubjában folytatja.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/03/24/elnoki-latogatas-telkiben-kadar-tamas-nem-jatszhat-szombaton/
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2016.03.25, 10:28
    Nem léphet pályára a szombati Magyarország–Horvátország labdarúgó felkészülési mérkőzésen (18.00, Groupama Aréna), a vendégek csatára, Nikola Kalinic.

    A csatár megfázás és láz miatt nem utazhat el Budapestre, biztosan kihagyja az összecsapást – számolt be róla a Vecernji list.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/magyar-horvat-ujabb-kieso-a-csatar-sem-johet-budapestre-2491433
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2016.03.22, 13:13
    A Horvát Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a válogatott egyik legnagyobb sztárja, Ivan Rakitic nem játszhat az Izrael és Magyarország elleni felkészülési mérkőzésen.

    A horvátok az Európa-bajnokságot megelőző felkészülés jegyében lépnek pályára az izraeliek és a mieink ellen, a Barcelona kiválóságára azonban nem számíthat Ante Cacic kapitány.

    Rakitic a hétvégi, Villarreal elleni mérkőzésen – amelyen egyébként gólt is szerzett – kapott egy rúgást a vádlijára, amelyre hétfőn panaszkodott is, és a keddi ultrahangos vizsgálatok után eldőlt, nem játszhat a két válogatottmeccsen.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/magyar-horvat-rakitic-megserult-nem-jatszhat-a-mieink-ellen-2490951
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2016.03.22, 09:20
    A szombaton Budapesten pályára lépő horvát labdarúgó-válogatott szerdán Izraellel is megmérkőzik, úgyhogy egyelőre az eszéki mérkőzés a téma déli szomszédunknál. Új mezt és balhátvédjelölteket tesztel a csapat, amely a tervekkel ellentétben nem számíthat egy fiatal csatárra.

    Egyedül a 20 éves támadó, Marko Pjaca (Dinamo Zagreb) dőlt ki a meghívott játékosok közül, őt meg is operálták, április végéig nem számíthatnak rá. Helyére nem hívott be senkit a kapitány, aki tervei szerint a keret minden labdarúgójának elegendő játéklehetőséget ad a közelgő két mérkőzésen.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/magyar-horvat-serules-bal-oldal-uj-mez-izrael-2490863
     
  11. avatar: Zsorzsinju
    2016.03.22, 08:06 (szerk.: 2016.03.22, 09:06)
    Játékvezető:
    Radek Příhoda (1974.03.25.) 2008-tól FIFA kerettag

    A mérkőzés előtti napon lesz a születésnapja, Isten éltesse! Bůh vám žehnej!
    2012. október 12., Varsó Lengyelország - Dél-Afrika 1:0 mérkőzést vezette.

    Aszisztensek:
    Radek Kotik (1982) 2015-től FIFA kerettag
    Ivo Nadvornik (1982) 2013-tól FIFA kerettag

    Negyedik játékvezető:
    Zbynek Proske (1981.06.02.) 2014-től FIFA kerettag
     
  12. avatar: Zsorzsinju
    2016.03.22, 07:47 (szerk.: 2016.03.22, 09:06)
    Cseh játékvezető fúj a horvátok ellen

    Az UEFA kijelölte a március 26-i magyar-horvát felkészülési mérkőzés (Groupama Aréna, 18.00) játékvezetői csapatát.
    A találkozó játékvezetője a cseh Radek Příhoda lesz, munkáját honfitársai, Radek Kotik, Ivo Nadvornik és Zbynek Proske segítik. Radek Příhoda 2008 óta vezet nemzetközi mérkőzéseket, de komolyabb feladatot még nem kapott, a március 26-i lesz pályafutása második A-válogatott mérkőzése.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/03/16/cseh-jatekvezeto-fuj-a-horvatok-ellen/
     
  13. avatar: Zsorzsinju
    2016.03.20, 19:44 (szerk.: 2016.03.20, 20:22)
    Lovrencsics Gergő megbetegedett, ezért nem lehet ott a válogatott vasárnap kezdődő edzőtáborában, Bernd Storck szövetségi kapitány Bese Barnabást jelölte helyette a keretbe.
    Lovrencsics Gergő betegség miatt nem állhatott klubcsapata rendelkezésére hétvégén, és a horvátok elleni, március 26-i mérkőzést megelőző edzőtáborozáson sem vesz részt. Bernd Storck úgy döntött, hogy az Eb-selejtezők előtt álló U21-es válogatottba jelölt Bese Barnabást hívja be a Lech Poznan légiósa helyett az A-keretbe. Bese így vasárnap még pályára lép az MTK Budapest-DVSC-Teva bajnoki mérkőzésen, majd rögtön ezután Telki felé veszi az irányt, és csatlakozik az A-válogatott keretéhez.

    Bese az A-válogatott februári összetartásán már dolgozott az A-válogatottal, illetve decemberben tagja volt a Telkiben edzőtáborozó távlati csapatnak is, vagyis már több alkalommal bizonyíthatta rátermettségét a kapitánynak.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/03/20/bese-barnabas-is-a-horvatok-ellen-keszul/
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2016.03.15, 15:36
    Bernd Storck szövetségi kapitány kihirdette 24 fős keretét a március 26-i, horvátok elleni felkészülési mérkőzésre (Groupama Aréna, 18.00), amelyre korlátozott számban még kaphatók a belépőjegyek.
    A magyar válogatott március 26-án, szombaton játssza idei első nemzetközi mérkőzését, ellenfelünk a szintén Eb-résztvevő horvát nemzeti csapat lesz. A vendégek szövetségi kapitánya, Ante Čačić már múlt héten kijelölte keretét, amelyből nem hiányzik egyetlen világsztár sem, vagyis a horvátok a legerősebb csapatukkal érkeznek Budapestre, így kifejezetten nehéz találkozó vár a mieinkre.

    Bernd Storck a kerethirdetéssel megvárta a hétvégi OTP Bank Liga-fordulót, és kedden hozta nyilvánosságra annak a 24 játékosnak a nevét, akik március 20-án, vasárnap megkezdik a válogatott egyhetes összetartását a találkozóra, és tágabb értelemben az Eb-re, Telkiben.

    A keretben négy kapus kapott helyet, Király Gábor, Dibusz Dénes és Bogdán Ádám mellett Gulácsi Péter is ott lesz az edzőtáborozáson, az RB Leipzig játékosa első alkalommal kapott meghívót Bernd Storcktól. A norvégok elleni sikeres Eb-pótselejtezőkön pályára lépő futballisták kivétel nélkül ott vannak az együttesben, a bővebb keret tagjai közül a télen Lengyelországba igazoló Gyurcsó Ádám és a DVSC-Teva színeiben szereplő Korhut Mihály formáját is felmérheti a szövetségi kapitány.

    - Nagyon örülök, hogy a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőt követően ismét együtt lehet az egész csapat, mondhatom, ezt a pillanatot mindenki nagyon várta már - mondta a kerethirdetést követően az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - A felkészülés szempontjából roppant fontos, hogy egy olyan nemzetközileg magasan jegyzett, erős rivális ellen játszhatunk barátságos mérkőzést, mint a FIFA-ranglistán a 18. helyen álló Horvátország. Ellenfelünk legtöbb játékosa olyan együttesben játszik, mint az Inter, a Barcelona, a Real Madrid vagy a Liverpool, ez nagyon jól mutatja, hogy milyen magas színvonalat képvisel a horvát együttes. Ezen a mérkőzésen lesz lehetőségünk megköszönni a szurkolóknak a selejtező sorozat és a pótselejtezők során nyújtott óriási támogatásukat. Boldoggá szeretnénk tenni őket, és megmutatni, hogyan fejlődik a játékunk. Éppen ezért nagyon profi módon akarjuk felkészíteni a csapatot, meggyőződésem, hogy remek mérkőzést fogunk játszani a horvátokkal.

    A szövetségi kapitány kitért az összetartás programjára is, melynek első napjaiban a fizikai felkészítésre helyezi a hangsúlyt a szakmai stáb.

    - Az összetartás hetének első napjaiban a fizikai felkészülésé lesz a főszerep, azok a játékosok, akiknek még nincsenek meg a teszteredményeik, el fogják végezni ezeket a felméréseket, hogy mindenki esetében pontosan lássuk, milyen munkát kell elvégeznie a felkészülés során. Ezt követően pedig a horvátok elleni mérkőzésre való közvetlen felkészülés következik. A legfontosabb, hogy olyan játékosokat hívtam meg a keretbe, akik rendszeresen játszanak klubjaikban, többségük kellő meccsrutinnal rendelkezik. Ezúttal a kapusok eggyel többen lesznek a megszokottnál, mert szeretném megnézni az összetartás alatt Gulácsi Pétert is. Ő rendszeresen játszik csapatában, a Bundesliga másodosztályában szereplő RB Leipzigben, és nagyon jó munkát végzett az utolsó hat-hét mérkőzésen. Szerettem volna pár új játékosnak lehetőséget adni, például Gyurcsó Ádámnak, akit most először hívtam meg az A-válogatott keretébe. Ádám rendszeresen játszik lengyel klubjában, nagyon jól teljesít, ezért szeretném megnézni a mostani edzéseinken. Az edzőtáborban tizenhárom légiós tart velünk, nagyon örülök, hogy mindannyian egészségesek és jól felkészítettek. Az OTP Bank Ligából tizenegy játékos lesz a keretben, többségük szintén rendszeresen játszik csapatában, úgy vélem, nagyon jó az itthon és a külföldön szereplő labdarúgók összetétele, ennek köszönhetően kifejezetten jó csapatunk van - tette hozzá a szövetségi kapitány.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/03/15/varva-vart-idoszak-kezdodik-a-valogatott-eleteben/
     
  15. avatar: magyarfutball.hu
    2016.02.21, 14:42 (szerk.: 2019.03.20, 13:19)
    Magyarország-Horvátország: megkezdődött a jegyárusítás

    A magyar válogatott március 26-án, 18.00 órakor a horvátokat fogadja felkészülési mérkőzésen a Groupama Arénában. A mérkőzésre szóló jegyek már megvásárolhatóak a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a Ticket Express hálózatában.
    A mérkőzésre érvényes, névre szóló jegyeket - szurkolói kártyával - interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen országszerte a Ticket Express több mint 350 partnerirodájában (irodakereső) lehet megvásárolni. Szurkolói kártya nélkül két fővárosi helyszínen, a Ticket Express Bálnában és a Ticket Express Syma-csarnokban található irodáiban lehet belépőket váltani (aki ezt a módját választja a belépők megvásárlásának, csak saját részre tud jegyet venni). A mérkőzésre szóló jegyek négy árkategóriában (2500, 3500, 5000, 8000 forint) vásárolhatók meg. A VIP-szektorokba két árkategóriában, 15 ezer és 25 ezer forintért lehet jegyeket vásárolni.

    Külföldi állampolgárok (a horvát állampolgárok kivételével, akik a horvát szövetségénél juthatnak belépőhöz) utalványt vásárolhatnak a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, amit a mérkőzés napján a helyszínen cserélhetnek belépőre, útlevelük ellenőrzése után. A mérkőzésre megvásárolt jegyeket legkésőbb 72 órával a mérkőzés előtt lehet átíratni más nevére.

    TEX Jegyirodák:

    TEX Bálna (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)
    Nyitva tartás: H-P: 10.00-18.00, Szo: 11.00-15.00

    TEX Syma (1146 Budapest, Dózsa György út 1.)
    Nyitva tartás: H-P: 09.00-17.00 (Ebédszünet: 13.00-13.30 között)

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/02/21/magyarorszag-horvatorszag-megkezdodott-a-jegyarusitas/
     
  16. avatar: magyarfutball.hu
    2016.01.13, 17:14
    A magyar válogatott következő ellenfelét játékosállománya alapján nyugodtan sorolhatjuk az európai topcsapatok közé.
    Hivatalossá vált, hogy az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott március 26-án játssza idei első nemzetközi felkészülési mérkőzését, méghozzá a budapesti Groupama Arénában, a szintén Eb-résztvevő horvát csapat ellen.

    Az Ante Čačić szövetségi kapitány vezette horvátok jelenleg a 18. helyen állnak a világranglistán, két hellyel megelőzve a magyar válogatottat. Az Európa-bajnoksági selejtezőkön a H csoport második helyét szerezték meg az olaszok mögött, de megelőzve a norvég, a bolgár, az azeri és a máltai együttest, egyetlen vereségüket Norvégiában szenvedték el. A kontinensviadalon a spanyol, a cseh és a török válogatottal játszanak a csoportkörben.

    Bernd Storck szövetségi kapitány korábban kijelentette, hogy szeretné, ha az Európa-bajnoki felkészülés alatt a lehető legerősebb ellenfelekkel mérkőzhetne meg a csapata. A horvátok esetében teljesül a kívánsága, hiszen márciusi ellenfelünket bármiféle túlzás nélkül a kontinens legjobb válogatottjai közé sorolhatjuk. A horvát válogatott játékerejét jelzi, hogy legismertebb játékosai európai topklubokban szerepelnek, Ivan Rakitić a Barcelona, Luka Modrić és Mateo Kovačić a Real Madrid, Dejan Lovren a Liverpool, Ivan Perišić és Marcelo Brozović az Inter, Mario Mandžukić a Juventus labdarúgója. A jelenlegi csapatkapitány, Darijo Srna (Sahtar Donyeck) a horvát labdarúgás legtöbbszörös válogatott játékosa, eddig 127-szer szerepelt címeres mezben.

    A magyar és a horvát válogatott közös története a II. világháború alatt, a negyvenes években kezdődött, két év alatt három alkalommal is megmérkőzött egymással a két csapat. Az első meccsen Dudás János hajrágóljával 1:0-ra nyertünk (azóta is ez az egyetlen győzelmünk déli-nyugati szomszédunk ellen), majd két 1:1-es döntetlen következett.

    Ezt követően öt évtizeden keresztül nem létezett önálló horvát válogatott, csak Jugoszlávia felbomlása után folytatódott a magyar-horvát meccsek sora. 1994-ben Keresztúri András duplájával 2-2-es döntetlent játszottunk Győrben barátságos mérkőzésen, két évvel később Eszéken 4-1-re nyertek a hazaiak. Hat év szünet után, 2002 májusában, Pécsett 2-0-ás horvát siker született, ezen a találkozón Király Gábor és Gera Zoltán is pályára lépett a jelenleg keretből. 2004 szeptemberében került sor a két válogatott első egymás elleni tétmérkőzésére, melynek Király és Gera mellett Juhász Roland is résztvevője volt Bernd Storck mostani válogatottjából. Ebből a párharcból sem mi jöttünk ki jól, Zágrábban 3-0-ra nyert ellenfelünk Lothar Matthäus együttese ellen, úgy, hogy Huszti Szabolcs kiállítása miatt a 10. perctől emberhátrányban játszottunk. A visszavágón összejött ugyan a pontszerzés, 2005 októberében 0-0-ra végeztünk hazai pályán, de míg a horvátok kijutottak a vébére, mi lemaradtunk a tornáról.

    Eddigi utolsó egymás elleni mérkőzésünket 2008-ban játszottuk le, Niko Kovac mindkét csapat kapuját bevette egyszer, így alakult ki az 1-1-es végeredmény. Az örökmérleg tehát a horvátoknak kedvez, 9 mérkőzésből 1 magyar győzelem, 5 döntetlen és 3 vereség, magyar szempontból 7-14-es gólkülönbség.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/01/13/vilagsztarokkal-erkeznek-marciusban-a-horvatok/