magyarfutball.hu

Újpest FC - Vasas FC 2 : 0 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 1 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
     
  2. avatar: heimo
    2015.10.24, 21:09
    Az Újpestnek és a Vasasnak is létszükség a győzelem

    Az OTP Bank Liga 13. fordulójának szomszédvári rangadóján az egyik legérdekesebb összecsapás lehet az angyalföldiek újpesti vendégjátéka. A piros-kék csapatnál a DVTK elleni vereséget követően küldték el Szanyó Károlyt, aki később nehezményezte, hogy pár Vasas-szurkoló az újpesti hovatartozása miatt találta meg. A 11. helyen álló Vasasnak létkérdés a pontszerzés, csakúgy, mint a 9. helyezett Újpestnek, amely csak két pontra van a kiesőhelytől, ráadásul augusztus eleje óta nem nyert mérkőzést az NB I-ben. Állítólag, ha a lila-fehérek most sem húzzák be a három pontot, akkor Nebojsa Vignjevics lehet a következő edző, akit felállítanak a kispadról.

    A mérkőzésen főszereplő lehet Kabát Péter, aki visszatérése óta csak epizodista a lila-fehéreknél, de korábbi klubjai ellen rendre be szokott találni.

    – Nagyon különleges nekem ez a meccs, hiszem szerettem a Vasasban játszani. Ott lettem válogatott futballista és gólkirály is, sokat köszönhetek a piros-kékeknek. Fontos mérkőzés lesz, mert a Vasas és mi is rossz helyzetben vagyunk, de mi játszunk hazai pályán, így mindenképpen győznünk kell. Hogy betalálok, az annyira nem foglalkoztat, de remélem lehetőséget kapok és behúzzuk a három pontot.

    nb1.hu

    hmgy
     
  3. avatar: heimo
    2015.10.24, 21:08
    Két hajrágóllal verte az Újpest a Vasast

    Fővárosi rangadóval folytatódott az OTP Bank Liga 13. fordulója: a gyengébb formában lévő Újpest a héten edzőt váltó Vasast fogadta.

    Diagne mellé szálló fejese nyitotta a meccset, majd a nyolcadik percben a Vasas került nagyon közel a gólhoz: Grúz egy szöglet után a kapufát találta telibe, majd Remili lőtte a kipattanót Balajczába. Bardhi lövésénél a Vasas kapusának kellett figyelnie, majd nem sokkal később ismét ők ketten csatáztak, de ezt a párharcot is Nagy nyerte – derül ki a Vasas-honlap tudósításából.
    A 25. percben Diagne vette be a Vasas-kaput, de les miatt nem ért a találat. Három perccel később Könyves lőtt kapásból kapura egy lekészített labdát, de Balajcza a helyén volt. A félidő hajrájában Remili lőtt keresztbe a kapu előtt, nem született gól az első 45 percben.

    Balogh szabadrúgása adta meg az alaphangot a második félidőben, lövése viszont nem okozott gondot Nagy Gergelynek. Ezen helyzeten kívül sok lehetőséget nem jegyezhettünk fel, a mezőnyben harcoltak a csapatok.
    Az utolsó húsz percbe érve Diagne esett el a Vasas tizenhatosán belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 72. percben azonban így is nagyon közel került a vezetéshez az Újpest, de Nagy Gergely bravúrral védte Litauszki öt méterről leadott fejesét, majd nem sokkal később Diagne próbálkozásánál is góltól mentette meg csapatát. A 79. percben büntetőhöz jutott az Újpest, amit Diagne értékesített is (1-0). A meccset is Diagne döntötte el a 86. percben: megpattanó lövését már nem tudta védeni Nagy (2-0).

    A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a Rangadó.hu szakértője, Tóth András, az Újpest egykori válogatott játékosa.
    A rossz formában lévő csapatok mérkőzésén hetvenöt percig bosszankodtunk, mert nem tudtuk elképzelni, mit akar játszani az Újpest. A Vasas egészen mást játszott, mint Szanyó Károly idejében. Teljesen visszafogottan, visszaálltan, labdatartásra törekedve. Számomra nem szimpatikus ez a foci. Nem szeretnék párhuzamot vonni Szanyó és Simon Antal mentalitása és felfogása között, de szerintem sokkal szimpatikusabb volt az eddigi játékuk, mint ez.
    Kabát Péter becserélésével az újpestiek mintha szárnyakat kaptak volna. Ami a tizenegyes előtt történt, megmagyarázhatatlan. Diagne bedugta a meze alá a labdát, és nem adta oda Kabátnak. A szurkolók komoly tüntetése ezek után egyáltalán nem csoda. Pedig nem lenne rossz játékos a légiós, ha a viselkedésén változtatna...

    rangado.hu

    hmgy
     
  4. avatar: heimo
    2015.10.24, 21:07
    NB I: újpesti hajrágyőzelem a Vasas ellen, Kabát a pályán

    Két, rendkívül gyenge formában lévő csapat küzdött meg egymással Újpesten, hogy a másik rovására szaporítsa pontjai számát. Aggodalomra leginkább Nebojsa Vignjevics edzőnek lehetett oka, hiszen a meccs előtt az Újpesté volt az NB I leghosszabb aktív rossz szériája, kilences nyeretlenségi sorozattal. A Vasasnál már korábban megunták a gyengélkedést, ezért Szanyó Károly helyett most már Simon Antal irányítja a szakmai munkát. A kezdés nem volt valami fényes, hiszen első meccsén az angyalföldiek Nyíregyházán tizenegyesek után elbúcsúztak a Magyar Kupától.
    Az első félidő rendkívül egyhangúnak bizonyult. Elsősorban az Újpest támadott, a Vasas a védekezéssel foglalkozott, és bár ez azt jelentette, hogy a hazai kapura egyáltalán nem volt veszélyes a piros-kék csapat, legalább gólt nem kapott.
    Az Újpestet erősíthette a tudat, hogy 1997 óta nem kaptak ki hazai pályán a Vasastól, de más nem nagyon, mert hiába volt már-már nyomasztó a mezőnyfölényük, helyzeteket csak elvétve alakítottak ki, a góltól pedig igen messze jártak.
    A második félidőben is az Újpest támadott inkább. Az első óra végére szinte a levegőben lógott a hazaiak gólja, de ehhez jóval pontosabban kellett volna célozni, és fantáziadúsabb játékra lett volna szükség. Vasasból egyedül Remili keltett veszélyt, de magára hagyatva küzdött a védőkkel. Amíg Balajczának szinte védenivalója sem volt, addig kollégája, a vasasos Nagy Gergely jóval többször avatkozott játékba.
    A sündisznóállásban megvívott meccsek ritkán hoznak sikert, így a Vasas is ráfázott a túlzottan védekező taktikájára, hiszen a 79. percben a nem sokkal korábban beállt Kabáttal szabálytalankodott Debreczeni a tizenhatoson belül. A tizenegyest pedig egy perccel később Diagne biztosan rúgta a bal alsóba. 1–0
    Aztán ha már ennyire belejött Diagne, mindjárt lőtt egy másodikat is a 85. percben, ezúttal egy szerencsés gólt, hiszen 20 méteres lövése Debreczenin megpattanva jutott a kapuba. 2–0
    Ezzel biztosan nyertek a hazaiak, és megszakadt az Újpest rossz sorozata is. Kilenc nyeretlen meccs után nyert újra a lila-fehér csapat az NB I-ben. A Vasas viszont továbbra is benne a slamasztikában, mert ez a teljesítmény – edzőváltás ide vagy oda – kevés lesz a bentmaradáshoz.

    Nemzeti Sport

    hmgy
     
  5. avatar: heimo
    2015.10.24, 21:05
    Három hónap után nyert az Újpest

    Az Újpest az elefántcsontparti Mbaye Diagne hajrában szerzett góljaival 2-0-ra nyert szombaton a vendég Vasas ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

    OTP Bank Liga, 13. forduló:
    Újpest FC - Vasas 2-0 (0-0)
    Szusza Ferenc Stadion, 1834 néző
    v: Erdős
    Újpest: Balajcza - Nagy T. (Hazard, a szünetben), Heris, Kálnoki Kis, Litauszki, Forró - Balázs B. (Kabát, 70.), Bardhi, Balogh B., Andric – Diagne
    Vasas: Nagy G. - Osváth (Vida, 5.), Debreceni, Grúz, Hangya - Czvitkovics (Berecz, 64.), Vukasovic, Adamovic (Novák, 83.) - Remili, Pavlov, Könyves
    gól: Diagne (80., 85., előbbit 11-esből)
    sárga lap: Könyves (4.), Remili (54.)

    Az első félidőben fölényben játszott a hazai együttes, a vendégek figyelmét és erejét a védekezés kötötte le. A szünetig a Vasas kapufáig, az Újpest egy lesről szerzett gólig jutott, így gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.
    A folytatásban változatlanul a hazaiak irányították a játékot, többször próbálkoztak gólszerzéssel, de a kaput sem találták el. A 80. percben aztán a tíz perccel korábban becserélt Kabát Péter tizenegyest harcolt ki a lila-fehéreknek, a büntetőt pedig Diagne értékesítette. Az elefántcsontparti csatár öt perccel később duplázott, miután lövése megpattant a menteni igyekvő védőn, ezzel a találattal pedig végleg eldőlt a mérkőzés.

    origo

    hmgy
     
  6. avatar: heimo
    2015.10.24, 21:03
    Nebojsa Vignjevic nem akar messze menő következtetést levonni a győzelemből, de bizakodva tekint a jövőbe, hiszen nagyot dob egy ilyen mérkőzés és a három pont a csapat hangulatán.
    „Az első és legfontosabb, amit a mérkőzéssel kapcsolatban szeretnék kiemelni az az, hogy megszereztük a győzelmet a Vasas ellen, amellyel most már három ponttal gazdagodtunk. Az első félidő alapján elmondható, hogy nagyon nehezen indult a találkozó, sajnos a győzelmi kényszer olyan mértékű nyomást helyezett a játékosokra, amely alatt sokan leblokkoltak. A második félidőre kértem a játékosaimat, hogy próbáljanak az eddiginél is nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelünkre, és több olyan helyzetet kialakítani, amelyek kapura veszélyesek. Egy szerencsés helyzetben Kabát remekül tartotta meg a labdát, azonban szabálytalanul szerelték. A mérkőzés előtt megállapodtunk, hogy Balogh rúgja, de végül a második számú Diagne állt a labda mögé. Nagyon szépen értékesítette a büntetőt, amely után teljesen átalakult a játék képe. Nálunk volt a kezdeményezés és sokkal magabiztosabban játszottunk. A második gól után pedig biztosítva volt a győzelem. Gratulálok a játékosoknak, úgy gondolom, hogy ez egy nagy lökés és motivációs tényező a jövőre nézve. Megérdemeltük a győzelmet!”

    ujpestfc.hu

    hmgy